Whatsapp Plus 2023 Verde

Wat is YoWhatsApp?

Wij leggen u uit wat er precies is gebeurd en hoe u zich hiertegen beschermt. Een andere WhatsApp-modificatie, bekend als YoWhatsApp, is schadelijk gebleken: het downloadt de Triada-trojan naar smartphones, die advertenties toont, de gebruiker stiekem abonneert op betaalde content en WhatsApp-accounts steelt.

Wat is beter dan WhatsApp?

Conclusie: Signal de beste gratis app – Bij gratis diensten betaal je meestal met je gegevens. Dat geldt ook voor WhatsApp.

Zoek je een gratis alternatief dan is Signal de beste optie. De app is opensource, niet commercieel en gebruiksvriendelijk. Signal installeren is zo gepiept, Threema is een goede nummer 2. Dat je een klein bedrag betaalt is eerder een voordeel. Het is beter dan al je gegevens overhandigen. Telegram is gebruiksvriendelijk, maar de beveiliging maakt een wat minder goede indruk.

Welke app om stiekem te appen?

Deze apps gebruiken mensen die vreemdgaan – Spuiten en Slikken • • • • Oke, voor je verder leest: ook mensen die niet vreemdgaan gebruiken deze apps. Dus flip niet direct als jouw spetter ze allemaal heeft. Hoeft niks te betekenen. Je kan er alleen makkelijk dingen mee verbergen en vergrendelen op je telefoon. En dat kan handig zijn om verschillende redenen.

 • Bijvoorbeeld andere moppies appen.
 • Appen zonder notificaties Appen doen veel mensen via Whatsapp.
 • En in Whatsapp kan je gesprekken archiveren als je ze uit het zicht wil houden.
 • Maar zodra jij of de ander weer een appje stuurt popt ie weer op in je chats.
 • Ook heb je waarschijnlijk notificaties met voorvertoning aanstaan waardoor iedereen, zelfs als je telefoon vergrendeld is, kan meelezen.

Dat kan je uitzetten. Je kan zelfs dat rode bolletje dat aangeeft dat je een berichtje hebt uitzetten. Ook handig als je OCD hebt. Maar minder handig dat je hierdoor je baas, je moeder en je andere schatje vergeet terug te appen. Onopgemerkt appen Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal.

Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk. En aangezien je de app waarschijnlijk vooral gebruikt voor vertrouwelijke of discrete berichtjes, is het niet zo erg om de notificaties en rode bolletjes uit te zetten. Maar de app heeft meer handige functies.

Hij heeft namelijk een zelfvernietigingsmode. Niet dat de app spontaan explodeert als je op een knopje drukt. Maar je kan wel geheime chats starten. En in die geheime chatmode kan je instellen dat jouw berichtjes en gestuurde foto’s verwijderd worden na een aantal seconden, een uur, een dag of een week.

Een soort Snapchat dus, maar dan met iets meer controle. Geheim fotoalbum We hebben allemaal wel een paar foto’s op onze telefoon staan die privé moeten blijven. Misschien schaam jij je voor je verzameling My Little Pony-plaatjes. Of heb je een fotosessie gehouden terwijl je keihard genomen werd door je tweede lover.

Kan allemaal. Wat de reden ook is: je wil niet dat anderen de foto’s ‘per ongeluk’ zien of vinden. We kennen allemaal wel iemand die net iets te lang blijft swipen als je even snel een fotootje wil laten zien. Hier kan je de app Calculator+ voor gebruiken.

 • Door de naam en het icoontje van de app denk je dat het alleen een rekenmachine is.
 • En als je de app opent popt er ook een werkende rekenmachine op.
 • Niks geks dus.
 • Echter moet je na de installatie een wachtwoord instellen en als je die intoetst kom je in een fotoalbum terecht.
 • En de foto’s die je in dit fotoalbum zet kan je verwijderen uit je normale fotoalbum.

Alleen mensen die de app en jouw code kennen, kunnen dan bij die foto’s. Vet handig! #inspectorgadgetshit Icoontjes en namen aanpassen Nou kan het überhaupt zo zijn dat er apps op je telefoon staan die je wil verbergen. Of bovengenoemde apps omdat je liefje dit artikel heeft gelezen.

Als je een iPhone hebt dan kan dat niet. Ja, je kan alles wegstoppen in mapjes. Maar écht verbergen of maskeren kan niet. Althans voor zover wij weten. Heb jij wel nog meer trucs, laat het ons dan weten! Op Android kan het in ieder geval wel. Met de app Nova Launcher kan je namelijk de icoontjes en namen van applicaties aanpassen.

En zo verander je Tinder in no-time in een “Beurskoers” ofzo. Handig om te hebben Heb jij nou iets te verbergen voor je liefje, je vrienden, familie of gewoon voor iedereen. Bijvoorbeeld naaktfoto’s, vertrouwelijke gesprekken of iets anders. Dan zijn deze apps best wel handig. RSIN 8531 62 402 : Deze apps gebruiken mensen die vreemdgaan – Spuiten en Slikken

Is WhatsApp veilig 2023?

5. Is WhatsApp nog wel veilig om te gebruiken? – Ja! WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie waardoor je berichten veilig worden verzonden. Anderen kunnen dus niet zomaar zien wat jij naar mensen stuurt. Daarmee maken we in Nederland gebruik van een veilige app om dagelijks mee te communiceren. Wat wel een mogelijk risico vormt, is dat je chats veelal automatisch naar de cloud worden gebackupt. Daar staan de berichten onversleuteld. Iemand die toegang krijgt tot jouw cloud, bijvoorbeeld Google Drive of iCloud, kan dan al je berichten inzien. Dit kun je uitschakelen via Instellingen > Chats > Chat backup of Reservekopie chats, WhatsApp is wel van Facebook, een bedrijf dat niet bekendstaat om zijn privacyvriendelijke verleden. Facebook verzamelt metadata over WhatsApp-gebruikers, zoals met wie je communiceert, wanneer en hoe vaak. Facebook kan niet de inhoud van berichten lezen. Als je het niet fijn vindt dat Facebook weet met wie je communiceert, dan kun je een alternatief gebruiken.

Kan iemand mijn WhatsApp overnemen?

Een vorm van WhatsAppfraude die we steeds vaker zien is WhatsApp-hacking. Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen. Het is mogelijk om je WhatsApp-account op een extra apparaat te installeren.

Je krijgt een bericht van een (gehackt nummer van een) bekende met een verzoek om de ‘code die je straks ontvangt’ door te sturen. Het verhaal is meestal dat het per ongeluk naar jouw nummer is gestuurd. Met deze code wordt er ingelogd op jouw WhatsApp-account en je account is overgenomen.Je voicemail wordt ook gehackt. Als je (opnieuw) in wil loggen op je WhatsApp-account krijg je via SMS een code. Na een aantal keren die beveiligingscode aan te vragen, kan de crimineel aangeven dat WhatsApp moet bellen en de code moet inspreken. Als jij niet opneemt wordt dit ingesproken op je voicemail. Nu is een voicemail makkelijk te hacken, de meeste mensen hebben namelijk een standaard pincode op hun voicemail.

You might be interested:  Beca Manuel Belgrano 2023

Wat moet je niet doen op WhatsApp?

27 jul 2018 om 17:37 Update: 5 jaar geleden Steeds meer Nederlanders gebruiken de chat-app WhatsApp om met elkaar te communiceren. Maar wat is nou netjes en onbeleefd in een appgesprek? NU.nl vroeg het aan drie etiquette-experts. Is het beleefd om niet te reageren als je geen zin hebt om te chatten? Anne-Marie van Leggelo, Het Etiquette Bureau: ”Omdat je bij WhatsApp niet alleen kunt zien wanneer iemand online was maar ook of het bericht is gezien of aangekomen, worden er verwachtingen geschept bij de versturende partij en verplichtingen bij de ontvanger.

Wat mij betreft is dat nergens voor nodig.” Jan Jaap van Weering, Distinguished: ”Chatten is geen verplichting, maar het is niet altijd handig om niet of heel laat te reageren. Dat kan afwijzend overkomen op de verstuurder.” Gonnie Klein Rouweler, Image Consultancy: ”Het is in principe onbeleefd niet te reageren als je geen zin hebt.

In de etiquette gaat het om respect voor elkaar en het duidelijk zijn naar elkaar. Geef gewoon aan dat het chatten nu niet gelegen komt. Een reden hoef je daar niet bij te vermelden.” Veranderen blauwe vinkjes iets aan de zaak? Is het netjes niet te reageren als iemand weet dat je een bericht hebt gelezen Leggelo: ”Ook al kan je zien dat de ander het bericht heeft gezien dan wel ontvangen: om een antwoord zeuren is uit den boze.

 • Geef de ander de tijd om te reageren en ga niet meteen van het ergste uit als je niet direct een bericht terugkrijgt.
 • Dat geldt ook voor het reageren; snel reageren is mooi maar voel je daartoe niet verplicht.
 • Ben je wel bewust van het feit dat mensen vaak binnen bepaalde tijd een antwoord verwachten.” Van Weering: ”Indien men een bericht opent met de intentie om dit te lezen, dan is het wel zo correct om te reageren, anders moet men het bericht niet openen.” Klein Rouweler: ”Het is zeker niet onbeleefd.

Het kan zijn dat je in gesprek bent met anderen en dan heeft WhatsApp geen voorrang op het gesprek. Daarom is het ook onbeleefd tussendoor berichten te lezen in aanwezigheid van anderen. Soms kan je niet meteen reageren, omdat je tijd nodig hebt om niet te vluchtig op een bericht te reageren.

Reageer wel altijd binnen 48 uur, zoals het een ongeschreven regel is bij andere correspondentiemiddelen.” Mag je eigenlijk je blauwe vinkjes uitschakelen? Leggelo: ”Berichten die niet op korte termijn worden beantwoord, kunnen voor veel verwarring zorgen. De frustratie kan nog groter worden als je merkt dat de persoon in kwestie wel andere berichten beantwoordt of iets op Facebook of Instagram zet.

Dit soort leesbevestigingen kunnen voor misverstanden zorgen. Verontschuldig je, of geef een reden aan als je (te) lang hebt gewacht met antwoorden. Ik raad aan om bij twijfel de vinkjes en leesbewijzen uit te zetten. Dat voorkomt veel gedoe.” Van Weering: ”Het kan in bepaalde gevallen handig zijn.

Is het praktisch voor de gebruiker, dan is hij of zij er vrij in om deze uit te schakelen. Dat is zeker het geval als men bij de geheime dienst werkzaam is, haha.” Klein Rouweler: ”In principe is dat onbeleefd. Wees wellevend, duidelijk en respectvol naar anderen toe. De functie van de vinkjes is er bij normaal gebruik juist om de ander te laten weten dat je het bericht gelezen hebt.

Waarom zou je daar niet transparant over zijn? De blauwe vinkjes roepen echter wel verwachtingen op van een reactie van de geadresseerde, terwijl dat niet terecht is.” Wat zegt de etiquette over het starten van een chat met alleen “hoi” of “hallo”, zonder te zeggen waar je het over wil hebben? Leggelo: ”Dat is niet beleefd.

Dat zou je bij een eerste gesprek in de ‘echte wereld’ ook niet doen. Dan zeg je meer. Het roept vragen op. Grote kans dat de ontvanger niet zal antwoorden. Als het de eerste keer is dat je een gesprek begint met iemand, dan is het belangrijk om te weten wat je doel is en wat je verhouding is ten opzichte van je gesprekspartner.” Van Weering: ”Sociale media zijn laagdrempelig, wat niet betekent dat men algemene beleefdheids- en fatsoensnormen achterwege kan laten.

Het gaat er uiteindelijk om dat men respectvol en oprecht met elkaar omgaat. Goede omgangsvormen vallen vaak niet op, maar het ontbreken ervan wel.” Klein Rouweler: ”Bij een formeel, zakelijk bericht vermeld je wel de reden van je bericht. Dan spreek je de ander ook niet aan met een informele “hoi” of “hallo”.

 1. Al is communiceren via WhatsApp wel vaak kort en bondig.” Is het beleefd om je bericht te verspreiden over veel. Losse.
 2. Berichten. Onder.
 3. Elkaar? Leggelo: ”Omdat WhatsApp je niet per bericht een bedrag in rekening brengt zoals sms dat deed, lijken sommige mensen de enterknop of zelfs de spatie te zijn vergeten.

In plaats daarvan drukken ze bij elke zin of bij elk woord op de verstuurknop. Het gevolg is een enorme berichtenreeks. Probeer je bericht niet in allemaal afzonderlijke kleine berichtjes op te delen, maar probeer zoveel mogelijk in één bericht te stoppen.” Van Weering: ”Het is niet heel handig om dat te doen en het komt slordig over. Foto: NU.nl/Bastiaan Vroegop Hoe wordt gedacht over overmatig emoji-gebruik? Leggelo: ”Ik adviseer geen smiley-bombardementen. Gebruik ze met tact en met mate. Twee per bericht is in vrijwel alle gevallen ruim voldoende: overdaad schaadt. Wie emoji’s goed inzet, maakt gedeeltelijk goed wat verloren gaat door het gebrek aan intonatie, gezichtsuitdrukkingen en andere non-verbale communicatie.

 • Maar wie er een emojionele rollercoaster van maakt, loopt risico op miscommunicatie.” Van Weering: ”Emoji’s zijn te speels, niet serieus en kinderlijk.
 • Ze ontkrachten de boodschap.” Klein Rouweler: ”Een enkele emoticon werkt prima om een bericht krachtiger te maken en om iets toe te lichten, maar overdrijf het vooral niet door alleen te communiceren met de oppervlakkige, vluchtige emoticons.

In het zakelijke verkeer waar je de ander vaak niet goed kent, is het gebruik van emoji’s nog steeds ongepast. Kies dan voor de veilige, formele weg van communiceren.” Gelden er andere regels over schelden op WhatsApp? Leggelo: ”Schelden in WhatsApp is net zo onbeleefd en respectloos als mondeling.

 1. Het is gemakkelijk en laf om in je eigen, veilige omgeving afschuwelijke woorden naar iemands smartphone te sturen.
 2. Let dus op je taalgebruik en denk na voordat je iets verstuurt.
 3. Boos? Tel tot tien voordat je het bericht verstuurt.” Van Weering: ”Schelden is altijd onbeleefd en een uiting van onmacht.

Mijn advies is om dat te vermijden. Tel tot tien in plaats van tot drie voordat het de digitale weg in gaat.” Klein Rouweler: ”Schelden is in elk communicatiemiddel ongehoord en respectloos. Ook al is het niet anoniem via WhatsApp.” Hoe zit het met korte reacties? Dus als iemand bijvoorbeeld met alleen “ja” of “ok” reageert op een vraag? Leggelo: ”Dat is geheel afhankelijk van met wie je appt.

 • Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zakelijk appen.
 • Dan zijn volzinnen wenselijk.
 • Privé kan ”ok” of ”ja” voldoende zijn als antwoord maar niet als elk antwoord.
 • Blijf correct en beleefd.” Van Weering: ”Dat is prima.
 • Het is kort en krachtig, wat het duidelijk maakt.
 • Dat is niet altijd kortaf bedoeld.
You might be interested:  Jardín Japonés Precio Entrada 2023

Verplaats je in de lezer en vraag je af of die het ook zo opvat. Zeker in een zakelijke of amoureuze setting.” Klein Rouweler: ”WhatsApp is een uitstekend communicatiemiddel voor korte informele berichten en boodschappen. Voor goede bekenden kan dat prima.

Het voordeel van WhatsApp-gebruik is dat het een laagdrempelig, informeel en snel communicatiemiddel is.” Is het onbeleefd om geen interpunctie of hoofdletters te gebruiken op WhatsApp? Leggelo: ”Ja, je hoort zonder spel- en stijlfouten in tegenstelling met kortere zinnen en meer ‘to the point’ te schrijven, in tegenstelling tot een mail of brief.

WhatsApp leent zich niet voor lange verhalen. Als je woorden of zinnen geheel in hoofdletters schrijft of veel uitroeptekens plaatst, dan lijkt het alsof je schreeuwt. Bij WhatsApp kijk je meer naar de smileys, leestekens en woorden die worden gebruikt.” Van Weering: ”Een gebrek aan interpunctie of hoofdletters komt gehaast en ongeïnteresseerd over.” Klein Rouweler: ”Het lijkt de trend om zo kort mogelijk te formuleren, zonder interpunctie en hoofdletters.

Bij korte, snelle boodschappen aan goede bekenden is dit geaccepteerd, maar word niet te vluchtig in je taalgebruik. Bij onbekenden is het zeker onbeleefd en niet gepast. Wees je ervan bewust dat niet iedereen dit waardeert en zeker niet in de formele of zakelijke context.” Wat is de etiquette bij het gebruik van geanimeerde gif-afbeeldingen? Leggelo: ”Erg leuk die gif-afbeeldingen, maar hou het speciaal: dus niet te veel in één bericht, niet te vaak en wees selectief naar wie je zo’n gif stuurt.” Van Weering: ”Daar zijn geen vaste regels voor.

Gebruik ze zo min mogelijk.” Klein Rouweler: ”Doe dat alleen naar degenen voor wie het passend en bestemd is en hou rekening met afbeeldingen van personen in het kader van de privacywetgeving. Wees bewust van de impact.” Is het netjes om veel te chatten in een buurtgroep? Leggelo: ”Nee, een buurtgroep is vaak bedoeld als veiligheidsapp van de buurt waarin men verdachte situaties aan elkaar meldt of aan de politie.

En als ‘gezelligheidsapp’ om bijvoorbeeld bepaalde evenementen zoals lokale barbecues in aan te kondigen. Niet om voor de gezelligheid veel in te chatten.” Van Weering: ”Beperk het tot praktische informatie waar de groepsleden echt iets aan hebben. Anders denkt de rest als je chat: heb je hem of haar weer, die zoekt zeker aandacht.” Klein Rouweler: ”Het is zeker niet beleefd om veel te chatten in een buurtgroep.

Gebruik die app voornamelijk voor relevante informatie. Niet iedereen heeft de tijd om alsmaar te reageren en zeker niet als het op tijdverdrijf overgaat.” Foto: NU.nl/Bastiaan Vroegop Hoe moet je je gedragen in zo’n buurtgroep? Leggelo: ”Stel berichten op die positief, hulpvaardig en sociaal zijn. Geen beledigende, erotische, discriminerende of agressieve berichten. Stel bij voorkeur berichten op die gaan over burenhulp, buurtpreventie, en informatie over activiteiten die plaatsvinden in de buurt.” Van Weering: ”Hou het kort en zakelijk!” Klein Rouweler: ”Als er mensen zijn die op deze wijze nog contact met de buitenwereld willen hebben, is het beter om individueel te chatten.

 • Geef duidelijk aan, maar altijd respectvol, als het chatten niet uitkomt.
 • Bij de Buurtpreventie-app, dat als doel heeft de veiligheid in de buurt te verhogen, is het zeker niet gepast.” Mag je zomaar uit een groepsapp stappen? Leggelo: ”Uit een appgroep stappen is geen sinecure.
 • De mededeling ‘Jan heeft de groep verlaten’ in een smal blauw balkje kan, zeker zonder aankondiging, hard aankomen.

Het is de digitale variant van een ruimte uit rennen en hard met de deur slaan. Er zijn betere manieren om een overvloed van berichten voor te beperken, zoals een groep op ‘stil’ zetten.” Van Weering: ”Uit een groepsapp stappen is prima, maar het is dan wel correct om de beheerder of medeleden uit te leggen waarom je dat gaat doen.

 1. Verplicht is dat niet.” Klein Rouweler: ”Het staat je altijd vrij om uit een groepsapp te stappen.
 2. Nog beter is het om aan de groep kenbaar te maken waarom je dat van plan bent, zodat anderen niet naar je reden van afhaken hoeven te gissen.” Bovenstaand advies is in elk geval uitgebreider dan de regels van WhatsApp zelf.

Het bedrijf heeft op het moment alleen algemene voorwaarden, die vooral het privacybeleid van het bedrijf vastleggen. Regels over hoe je je moet gedragen, heeft WhatsApp niet.

Waarom gebruiken criminelen geen WhatsApp?

1. Waarom gebruiken criminelen niet gewoon WhatsApp? – Ook de berichten van WhatsApp, de meest gebruikte app om berichten te sturen, zijn versleuteld. De politie kan niet zomaar meelezen, zelfs eigenaar Facebook zelf kan dat niet. Waarom zoeken criminelen -maar uiteraard ook gewone mensen die bezorgd zijn over hun privacy- toch liefst andere oorden op? “Het probleem zit bij de metadata, de extra informatie die aan de berichten hangt”, vertelt computerwetenschapper Jeroen Baert.

 1. Facebook weet misschien niet wat er in die berichten staat, maar wel wie ze stuurt, om hoe laat, hoe vaak en naar wie.
 2. Als de politie met een gerechtelijk bevel naar Google of Facebook stapt, worden die gegevens vrijgegeven, want zij zijn gebonden aan het recht.” Facebook weet misschien niet wat er in die berichten staat, maar wel wie ze stuurt, om hoe laat, hoe vaak en naar wie “End-to-end-encryptie (versleuteling waarbij enkel zender en ontvanger de inhoud kunnen lezen, red.) is bovendien maar zo veilig als de uiteindes.

Als je een crimineel bij wijze van spreken een telefoon uit zijn handen slaat, dan kan je meelezen”, zegt Baert. Cryptofoons of superbeveiligde telefoons, zoals die van Sky ECC, bieden extra bescherming tegen allerlei mogelijke manieren waarop iemand toch zou kunnen meelezen.

 1. BEKIJK – Hoe werken die telefoons van Sky ECC precies? Het federaal parket toonde dinsdag dit filmpje op de persconferentie (lees voort onder de video): IN HET KORT – Een Sky ECC-telefoon is een extra beveiligde smartphone, waarop een beveiligde chatapp staat.
 2. De smartphones zelf zijn enkel verkrijgbaar bij het bedrijf zelf, waar ze slechts met een bepaald aantal modellen werken omdat die chips bevatten waarmee niet geknoeid kan worden.

De berichtenapp is ook beveiligd. Alle communicatie is versleuteld en verloopt via beveiligde servers. Daarnaast verzekert de app ook privacy. Om te kunnen communiceren met iemand moet je namelijk de 6-cijferige code van je contactpersoon hebben. Die is niet gelinkt aan persoonlijke informatie, telefoonnummers en namen kunnen dus niet achterhaald worden.

Kun je zien als er iemand op je WhatsApp kijkt?

Kan je zien of iemand op je Whatsapp kijkt? – Je kunt op geen enkele manier zien wie jouw WhatsApp in de gaten houdt. WhatsApp heeft die functie simpelweg niet ingebouwd.

Hoe kun je zien of iemand meekijkt op WhatsApp?

Wie kijkt naar mijn WhatsApp-profiel? – Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar. Een van de onbetrouwbare apps

Hoe kan je iemand appen zonder online te komen?

Stappenplan: online-status WhatsApp in- of uitschakelen –

 1. Open WhatsApp en tik rechtsboven op de drie verticale puntjes;
 2. Tik op ‘Instellingen’ en druk op ‘Account’;
 3. Tik op ‘Privacy’ en kies ‘Laatst gezien en online’;
 4. Maak jouw keuze en druk linksboven enkele keren op ‘terug’.
You might be interested:  Miss Universo 2023 Finalistas

Vooralsnog heb je twee mogelijkheden om te kiezen wie er kan checken of je op dat moment online bent. Zo heb je de optie voor ‘iedereen’ of ‘zelfde als laatst gezien’. Die instelling vind je in hetzelfde menu en daarbij heb je keuze uit verschillende mogelijkheden: iedereen, mijn contacten, mijn contacten behalve of niemand.

Kan politie WhatsApp aftappen?

Wanneer mag de politie afluisteren of tappen? De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger). Dat kan alleen als er aan onderstaande voorwaarden is voldaan.

Er moet sprake zijn van een misdrijf waarop een gevangenisstraf van vier jaar of meer staat (de verdachte komt voor voorlopige hechtenis in aanmerking). Het misdrijf is een ernstige inbreuk op de rechtsorde. De rechter-commissaris moet toestemming hebben gegeven. De afluisterperiode mag niet langer dan vier weken duren. Voor verlenging is toestemming van de officier van justitie nodig.

Meer informatie over tappen/afluisteren vindt u op : Wanneer mag de politie afluisteren of tappen?

Wat is de laatste versie WhatsApp?

WhatsApp updates: komen deze functies naar de app? – De laatste update van WhatsApp is versie 2.21.210. Hierin vond je alleen een aantal kleine verbeteringen en bugfixes. Toch zitten de makers van de chat-app niet stil. Het lijkt erop dat er binnenkort ook grootse WhatsApp updates aankomen.

Kan politie verwijderde berichten terug?

Inmiddels is duidelijk dat de politie door de kroongetuige verwijderde chatgesprekken heeft kunnen terughalen. Ook zocht de kroongetuige op Facebook naar personen over wie hij belastend had verklaard.

Wat is beter sms of WhatsApp?

Conclusie – WhatsApp is de meest gebruikte app om berichten te sturen en ontvangen. Een stuk populairder dan sms’jes (in ons land). De berichten zijn versleuteld, dus alleen u en de ontvanger kunnen ze lezen. Er zijn ook andere apps om mee te chatten. Maar u hebt er alleen wat aan als uw contactpersonen die apps ook gebruiken.

Kan je een app verstoppen?

Apps verbergen met Android-instellingen – Op sommige Android-telefoons kun je apps verbergen via de instellingen van je telefoon. U kunt deze gebruiken om apps van het startscherm te verbergen, zodat ze niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen die de telefoon gebruikt, ervan uitgaande dat ze niet ook in de app-lade duiken. Om dit te doen:

Open de instellingen van uw telefoon Navigeer naar “Startscherm”. Zoek naar “Verberg apps”. Klik daarop en tik vervolgens op de apps die u wilt verbergen.

Als deze instellingen niet verschijnen, heeft je telefoon de optie misschien niet en moet je een van de andere hieronder beschreven methoden gebruiken.

Kan WhatsApp getapt worden?

“Hoe kan iemand je WhatsApp meelezen?” – Website ProPublica trok onlangs aan de bel. Het journalistieke platform deed onderzoek naar WhatsApp en concludeert dat de chatdienst ruim 1000 medewerkers heeft die kunnen meelezen met berichten van gebruikers.

Dat is een flinke klap in het gezicht van de miljarden WhatsAppers, want de app claimt privacy altijd voorop te stellen en dat jouw chats helemaal privé zijn. Dus, om maar gelijk met de deur in huis te vallen: kan iemand met je WhatsApp meelezen? Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft.

Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger. Ook WhatsApp, of moederbedrijf Facebook, dus niet. Lees ook: Heb jij iemand op WhatsApp geblokkeerd? Zo kan diegene erachter komen

Kan je gebanned worden op WhatsApp?

Als je account is geschorst, zie je de volgende melding als je WhatsApp probeert te openen: Dit account mag WhatsApp niet gebruiken. We schorsen accounts als we denken dat de accountactiviteiten onze Servicevoorwaarden schenden, bijvoorbeeld in het geval van spam, oplichting of gevaar voor WhatsApp-gebruikers.

Waarom gebruiken we WhatsApp?

Hoe werkt WhatsApp nu? – WhatsApp is een erg gebruiksvriendelijke app. Je kan de app gebruiken om berichtjes te sturen, maar ook voor het verzenden van foto’s en zelfs om te videobellen is het erg handig. Hiermee vervangt WhatsApp de klassiekere manieren van communiceren: sms’en en mailen.

 1. Een voordeel hiervan is dat het versturen van WhatsApp berichten makkelijker op te volgen is.
 2. Je kan namelijk zien wanneer een bericht verzonden is, aangekomen is en gelezen is.
 3. Het is wel belangrijk dat de personen met wie je berichten wil sturen ook WhatsApp op hun smartphone hebben.
 4. Daarnaast heb je een internetverbinding nodig om berichten te versturen en ontvangen.

We leggen je even de basis van WhatsApp uit. Een bericht sturen met WhatsApp Om een nieuw bericht te sturen kan je simpelweg klikken op het berichtenicoon rechts onderaan. Vervolgens kan je een contact kiezen door er op te klikken. Je kan nu beginnen met je bericht te typen. Wanneer het bericht verzonden is zijn er drie mogelijke statussen waarin je bericht zich kan bevinden, deze kan je rechts onderaan je bericht terug vinden.

Een enkel grijs vinkje: je bericht wordt momenteel nog verzonden. Twee grijze vinkjes: je bericht is aangekomen bij de ontvanger maar werd nog niet gelezen. Twee blauwe vinkjes: je bericht is aangekomen bij de ontvanger en gelezen.

Een contact of gesprek zoeken Je kan ook zo contacten en gesprekken opzoeken via de zoekknop recht bovenaan. Hierin kan je de naam van een contact invullen maar bijvoorbeeld ook trefwoorden van een gesprek en zo veel meer. Videobellen via WhatsApp Om te videobellen ga je naar een gesprek met deze persoon rechts bovenaan staan er twee iconen: die van een telefoontje en die van een camera. Het telefoontje laat je simpelweg bellen naar je contactpersoon, diegene met de camera laat je videobellen en dus de andere persoon zien. Om foto’s en video’s door te sturen, heb je twee opties:

Ofwel haal je een bestaande foto van je smartphone: hiervoor klik je rechts onderaan in het gesprek op het paperclip icoon. Daar kan je dan kiezen wat voor soort bestand je wil doorsturen. Ofwel trek je een foto met via WhatsApp: hiervoor klik je rechts onderaan op het fototoestel icoon. Om een foto te trekken klik je kort op de grote ronde bol, voor een video houd je de bol ingedrukt.

Om te verzenden klik je telkens op het vliegericoon.

Waarom staat er aangepast bij WhatsApp?

Zo stel je de WhatsApp notificaties per contact in – Bij een gesprek ga je naar de details van het chatgesprek, waar je een gedeelte met notificaties vindt. Hier kun je aangepaste meldingsinstellingen gebruiken, zoals een specifiek geluidje (voor een bericht of inkomende oproep), trilling of led-licht. Daarnaast kun je instellen of je een pop-up van het bericht op je scherm wilt ontvangen. Verder is het met de laatste Android-versie van WhatsApp mogelijk om met de optie ‘markeer als gelezen’ gesprekken als ongelezen te markeren. De gesprekken worden vervolgens van een groen bolletje voorzien; een indicatie dat je ‘m niet moet vergeten. De ‘markeer als ongelezen’-optie zorgt er echter niet voor dat blauwe vinkjes of leesbevestigingen verdwijnen.