Tomorrowland 2023 Donde Es

Vragen en antwoorden Een vraag stellen Stel als eerste een vraag

Waar is Tomorrowland in 2023?

Tomorrowland

Stad Boom
Locatie De Schorre
Datum Vrijdag 28 t/m zondag 30 juli 2023
Tijd 12:00 – 01:00
Prijs € 105,50

Hoeveel kost een ticket voor Tomorrowland 2023?

Wat kost Tomorrowland? –

Pre-sale Ticket Sale
Full Madness Pass € 295 € 355
Full Madness Comfort Pass € 500 € 589
Dagticket € 125 € 135
Comfort dagticket € 219,50 € 231
Pleasure dagticket € 172 € 196,50

Een Full Madness Pass voor Tomorrowland 2023, oftewel het Tomorrowland weekendticket, kost je €295 of €355 als je te laat was voor de pre-sale. Wil je ook toegang tot de VIP-zones? Dan betaal je al snel €462 of €535,50! Om een dag lang te genieten van spetterende optredens betaal je €125. ©Tomorrowland

Is Tomorrowland 2023 uitverkocht?

Wie naar Tomorrowland wil gaan en nog geen tickets heeft, heeft pech. De organisatie laat weten dat het festival volledit uitverkocht is. Zaterdag 4 februari 2023 om 18:09 In toaal 400.000 festivalgangers van over heel de wereld werden in de weekends van 21 tot 23 juli en van 28 tot 30 juli verwacht in De Schorre in Boom.

 • Vandaag, 23 weken voor de start, laat de organisatie weten dat alle tickets de deur uit zijn.
 • Dit jaar zijn er opvallend veel Amerikaanse en Australische bezoekers die via Global Journey naar ons land afzakken”, klinkt het.
 • Thema dit jaar is Adscendo.
 • De artiesten werden vorige week na afloop van het digitale festival bekend gemaakt.

Onder andere Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Claptone, Da Tweekaz, Dimitri Vegas & Like Mike, Dom Dolla, Don Diablo, Eric Prydz, Hardwell, Henri PFR, James Hype, Kungs, Lost Frequencies, Lucas & Steve, Martin Garrix, Meduza, Netsky, Nicky Romero, Ofenbach, Oliver Heldens, Otto Knows, Paul Kalkbrenner, Purple Disco Machine, Quintino, R3HAB, Robin Schulz, Sebastian Ingrosso, Steve Angello, Steve Aoki, Sub Zero Project, Sunnery James & Ryan Marciano, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W, Yves Deruyter en Yves V maken hun opwachting.

Wat kost een kaartje voor Tomorrowland?

Tomorrowland maakt ticketprijzen en -info bekend Nu al zin in het dikste feest van het jaar? Omcirkel dan maar 30 januari met een dikke stift in je agenda: vanaf dan kunnen Belgen tickets kopen voor de twaalfde editie van Tomorrowland! Belangrijk is wel dat je je eerst registreert, dat kan vanaf 11 januari 2016 om 16 uur via de officiële website van het festival.

Fijn extraatje is dat de eerste 10 geregistreerden van elk land een persoonlijke link krijgen om maximaal 4 tickets voor het festival te kopen. Snel zijn is dus de boodschap! Ben je niet bij de eerst tien? Geen nood: vanaf zaterdag 30 januari om 11 uur gaat de Belgische verkoop van start. Opnieuw wordt de helft van alle tickets gereserveerd voor Belgen.

De overige helft, waar dus ook de rest van de wereld een gooi naar kan doen, gaat op zaterdag 6 februari in verkoop. Voor Belgen kost een weekend Tomorrowland inclusief camping 284 euro (exclusief kosten). Een dagje schuren en dansen in De Schorre in Boom kost je 91 euro (exclusief kosten).

Hoe oud moet je zijn voor Tomorrowland 2023?

Minimum leeftijd De minimumleeftijd voor Tomorrowland & DreamVille is 18 jaar. Wie geboren is in 2005 krijgt wel toegang, zelfs indien je pas 18 wordt na het festival. Iedereen die dus 18 jaar wordt in 2023 krijgt toegang tot het festival. Iedereen die geboren is 2006 of later, zal geen toegang krijgen tot het festival, ook niet onder begeleiding van een ouder, voogd en/of andere meerderjarige.

Op vertoon van de blauwe parkeerkaart is een speciaal gereserveerde parkeerplaats beschikbaar. (De parking bevindt zich dicht bij de hoofdingang). Je dient uw speciaal gereserveerde parkeerplaats minstens 1 maand op voorhand aan te vragen en nadat je tickets heeft gekocht. Bij de hoofdingang is er een lift gereserveerd voor bezoekers met een beperking. Twee personen kunnen hen vergezellen door deze ingang (indien ze een geregistreerde Tomorrowland Bracelet hebben) Geleidehonden zijn toegelaten op het festivalterrein. Ze moeten gemakkelijk herkenbaar zijn. Aangepaste toiletten bevinden zich op plaatsen verspreid over het festivalterrein en op DreamVille. Houten vloeren en andere verhardingen garanderen de toegankelijkheid op het festivalterrein. Er is een speciaal voorziene kampeerplaats bij DreamVille. Gelieve ons minstens 1 maand op voorhand te laten weten of je hiervan gebruik wenst te maken.

Als je een beperking hebt en nog vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar [email protected]. Geen toegang Toegang tot het festivalterrein kan te allen tijde geweigerd worden door de organisatie. Kleding en/of overige (zichtbare) uiterlijke kenmerken die een expliciete politieke, sociale beweging of groepering uitdrukken zijn niet toegelaten op het festivalterrein.

Je kan kledij en overige waardevolle spullen veilig opbergen, zonder je zorgen te maken over verlies of diefstal van voorwerpen of kleding tijdens het festival. We vragen een kleine bijdrage voor de huur van een locker tijdens het weekend of een festivaldag. Tijdens de openingsuren staan de lockers onder toezicht en zijn continu toegankelijk voor iedereen die één gehuurd heeft. Er zijn verschillende soorten lockers beschikbaar zodat je 1 kan kiezen die jouw noden past. Alle details zullen beschikbaar zijn op de website wanneer je een locker kan aankopen

Toiletten Het gebruik van de toiletten is gratis op zowel Tomorrowland als DreamVille. Er liggen houten vloeren onder en rondom de toiletten. Deze worden op regelmatige tijdstippen gereinigd. Er zijn speciale Fresh Points voorzien op het festivalterrein waar je je kan opfrissen.

 • Het is ten strengste verboden om in het openbaar te urineren.
 • Wanneer je wordt betrapt tijdens urineren in het openbaar, zal je van het festivalterrein verwijderd worden.
 • BetaalMethodes Tomorrowland en DreamVille zijn volledig cashless.
 • Van zodra je de Bracelets thuis ontvangt, kan je deze opladen met ‘Pearls’, de officiële munteenheid van Tomorrowland.

Dit betekent dat jouw Bracelet je niet alleen toegang geeft tot Tomorrowland en/of DreamVille maar dat jouw Bracelet ook het enige betaalmiddel is voor eten en drinken. EHBO Tijdens de openingsuren van het festival zijn een EHBO team van United with Care en een dokter aanwezig op het festivalterrein en Dreamville.

Tomorrowland Store op Tomorrowland en DreamVille store.tomorrowland.com

​ Enjoy the magic of Tomorrowland, all year round. Camera’s & opnames Fototoestellen Digitale fototoestellen en/of videocamera’s zijn toegelaten op het terrein met uitzondering van (semi-)professionele toestellen. Tomorrowland raadt je aan om zo veel mogelijk te filmen en foto’s to maken om achteraf te posten op jouw social media kanalen! Foto’s & filmopnames Tijdens het evenement zullen er foto’s en opnames gemaakt worden: bij het betreden van het terrein zijn alle bezoekers hiervan bewust en geven hun stilzwijgende goedkeuring aan de organisatie om deze beelden te gebruiken en uit te zenden.

 • Oordopjes Je kunt oordopjes kopen bij Loop aan hun stand op het festivalterrein.
 • Het personeel van Loop zal je helpen het type oordopjes te kiezen dat het best bij je past.
 • Gratis oordopjes zijn beschikbaar aan het Info Point en de EHBO stand.
 • Gsm opladen Zowel op Tomorrowland als op DreamVille heb je de mogelijkheid om je gsm op te laden aan een van de Charge your Phone standen.

Deze dienst is niet gratis. Laad je gsm op zodat je je vrienden kan bereiken en je geweldige ervaringen verder kan delen via social media. Decoratie Elk jaar besteedt de organisatie veel moeite en mankracht aan het omtoveren van Tomorrowland en DreamVille tot een magische wereld.

 1. Wij vragen aan iedere bezoeker om daar respect voor te tonen.
 2. Vernieling van de decoratie zal leiden tot de verwijdering van het terrein.
 3. Toegang zal geweigerd worden tijdens de rest van het festival.
 4. De organisatie behoudt het recht om een klacht in te dienen.
 5. Promotie: flyers en posters Het is verboden om tijdens het Festival flyers te verspreiden of posters op te hangen! Bezoekers die hun eigen evenementen willen promoten, kunnen een advertentie plaatsen in de Tomorrowland-krant die tijdens het Festival onder de bezoekers wordt verspreid.

Meer informatie vindt u op [email protected], Veiligheid Veiligheid is de hoogste prioriteit voor de organisatie van Tomorrowland. De organisatie werkt nauw samen met de politie. Zij staan samen met de Lokale Politiezone Rupelstreek in voor de veiligheid van festivalgangers, crew en buurtbewoners.

 • Tijdens Tomorrowland zal de Politie Rupel (@Politie_Rupel) regelmatig Tweets de wereld insturen zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er op en rond het terrein gebeurt.
 • Meer info: Adres: J.
 • Van Cleemputplein 5, 2850 Boom Twitter: @ politie_rupel Facebook: L okale PolitieZone Rupel WE CARE A LOT Belgische festivals Core Festival, Extrema Outdoor, Festival Dranouter, Graspop Metal Meeting, Paradise City, Pukkelpop, Rock Werchter en Tomorrowland omarmen elke festivalganger en lanceren opnieuw WE CARE A LOT campagne.
You might be interested:  Upami Cursos 2023 Inscripción

Festivals. Dat is genieten, van muziek, van elkaar, samen dansen, zingen en feesten. Een mooie tijd samen beleven. Festivals brengen mensen dichter bij mekaar. Het gevoel van verbondenheid is groot. Er vormt zich een hechte en unieke community. Het is dan ook erg belangrijk dat elke bezoeker, medewerker of andere betrokkene zich veilig voelt en het festival in de beste omstandigheden kan beleven.

 • Onze festivals zijn een plek zijn waar iedereen zich veilig, welkom en comfortabel zou moeten voelen.
 • Een plek waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, kritiek of intimidatie.
 • Elkeen moet zichzelf kunnen zijn.
 • Op onze festivals is iedereen welkom ongeacht geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie, etniciteit of beperking.

We sensibiliseren en informeren. Over alcohol en drugs, over seksualiteit, over mentaal welzijn, over gezondheid. Zeg neen tegen drugs, ja tegen veilige seks, drink voldoende water, kies voor het openbaar vervoer, smeer die zonnecrème. Loopt het toch mis, dan staan onze medewerkers en hulpdiensten ter beschikking.

Op elk moment. De wetgeving wordt gerespecteerd op de festivals. We verwachten verantwoordelijk gedrag van de festivalganger, onze medewerkers en artiesten. ‘We Care A Lot’ is een verhaal van samen, van gedeelde verantwoordelijkheid. Zorg voor jezelf en je vrienden. Ga voor de beste versie van jezelf. Wij engageren ons dat onze festivals gezond en veilig kunnen verlopen.

Onze medewerkers zijn opgeleid, ze zijn waakzaam en kunnen gepast reageren waar nodig. Specialisten in verschillende domeinen staan ons bij, festivalgangers kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon indien nodig. Voel je goed op onze festivals. Wees jezelf.

We care a lot. De volgende voorwerpen zijn verboden op het festival terrein: dieren (met uitzondering van blindengeleidehonden), eigen eten en drinken, spuitbussen, drugs (behalve voorgeschreven medicatie op vertoon van medisch attest), glas, blikjes, plastieken flessen, wapens, vlaggen van voetbal clubs, stokken, wandelstokken (met uitzondering van medische krukken en hulpmiddelen), spandoeken, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, verstuivers, vuurwerk, vloeistoffen, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Aanwijzingen en instructies van het (beveiligings)personeel dienen onmiddellijk te worden opgevolgd. In geval van verdenking of daadwerkelijk bezit van illegale of gevaarlijke wapens, is de beveiliging bevoegd u aan te houden. Zero Tolerance drugsbeleid Tomorrowland en DreamVille hanteren een absoluut zero tolerance beleid met betrekking tot drugs! Het is verboden om op het festival- en campingterrein drugs te gebruiken, te verhandelen en/ of te bezitten.

Hoeveel artiesten Tomorrowland 2023?

2023 – In 2023 zijn het terug twee weekends, van 21 tot 23 en 28 tot 30 juli. De line-up werd in januari bekendgemaakt, er zullen meer dan 600 dj’s optreden op 14 verschillende podia. De 200.000 tickets voor Belgische bezoekers en buurtbewoners waren snel uitverkocht.

Hoeveel kost een huisje op Tomorrowland?

Wie liever geen tentje opzet op de weide van Tomorrowland, heeft nog altijd een enorm luxueus alternatief. Dit jaar biedt het festival een opmerkelijk ‘Mansion Package’ aan. Daarmee kunnen tien mensen in een chique ultramoderne villa verblijven. Kostprijs: 44.000 euro.

Zaterdag 27 januari 2018 om 17:39 “Bij aankomst verwelkomt de Mansion crew jou en jouw gasten met een drankje”, staat er op de website van Tomorrowland te lezen. Naast de volledig uitgeruste slaapkamers en de gevulde bar heeft ook elke kamer zijn privé badkamer. Wie nog meer luxe wil, kan ook kiezen voor room service, een butler én een massage service De huizen bevinden zich op wandelafstand van het festival.

De eerste lading tickets voor Tomorrowland waren zaterdagochtend in een mum van tijd uitverkocht, In minder dan een uur tijd gingen de (uitsluitend voor Belgen) beschikbare dag- en weekendtickets voor de 2 festivalweekends de deur uit.

Kan je 1 dag naar Tomorrowland?

Een Day Pass geeft jou toegang tot Tomorrowland op vrijdag, zaterdag of zondag. Dit zijn de verschillende Day Passes:

Magical Friday Incredible Saturday Glorious Sunday

Welke artiesten komen naar Belgie in 2023?

GraciaLive

Datum Events Zaal
5 sept 2023 Hellmut Lotti Goes Metal OLT Rivierenhof
8 sept 2023 RUEL La Madeleine
8 sept 2023 SEAL Koninklijk Circus
14 sept 2023 Juanes Koninklijk Circus

Wie komt er op Tomorrowland 2023?

Chris Stessens De tweede dag van Tomorrowland 2023 zit erop. Ondanks het overlijden van een festivalmedewerker door toedoen van druggebruik gaat het festival door zoals gepland. Blikvangers van deze tweede festivaldag: een stralend Main Stage-debuut van de Belgische Amber Broos (20), het verrassende eerbetoon van Paul Kalkbrenner aan Stromae, en de eerste set van Dimitri Vegas & Like Mike, waarbij de aanhoudende regen geen spelbreker is gebleken.

Hoe tickets kopen Tomorrowland 2023?

Je kan het Event Train Ticket Tomorrowland alleen kopen op nmbs.be/tomorrowland.

Wat is het thema Tomorrowland 2023?

De mystiek van Tomorrowland 2023: 5 dingen die het festival zo uniek maken Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023) Het eerste weekend van zit er weer op. We gingen op pad om uit te zoeken welke elementen festival uniek maken en waarom het driedaagse evenement ook op jouw bucketlist moet staan.

Ieder jaar heeft Tomorrowland weer een nieuw thema met een achterliggend verhaal. Dit jaar kan je zelfs een boek kopen met het complete oorsprongsverhaal van het thema uit 2023: Adscendo. Het boek is een fantasie-avonturenroman genaamd: The Rise of Adscendo, Al jaren droomden de makers van Tomorrowland ervan om het verhaal rondom het thema verder uit te leggen omdat ze vinden dat het thema in het weekend zelf niet altijd tot zijn volledige recht komt.

Een boek met personages en een verhaallijn biedt dus meer diepte en uitleg over het thema. Op de kun je alvast een klein stukje lezen van de eerste vijf hoofdstukken. Rondom de Mainstage staan ook verschillende borden die stukjes van het verhaal vertellen. Bij een verhaal en thema horen natuurlijk ook personages. Er lopen prachtig uitgedoste mensen over alle uithoeken van het festival. Er dansen rijkelijk aankleden ridders bij de Mainstage en er lopen vrouwen met vlindervleugels rond op het terrein. Bij de Mainstage alleen al zijn 60 performers aanwezig die een paar keer per dag een fantastische show neerzetten. Tomorrowland staat erom bekend adembenemende podia neer te zetten. Geen enkele stage is hetzelfde en geen enkel podium is duf aangekleed. Dit jaar staat er bijvoorbeeld ergens een grote draak in het water die niet van levensecht te onderscheiden is. Daarnaast kan je bij de Crystal Garden genieten van fonteinen, vuur, bloemen en bewegende diamanten die uit het plafond naar beneden komen. Dat er veel werk in de stages zit mag duidelijk zijn. Daar blijft het echter niet bij, want zelfs de prullenbakken en geluidshokjes zijn volledig in de herkenbare stijl van Tomorrowland. Over ieder onderdeel is nagedacht om het te laten passen in de sprookjeswereld.

 • Een simpele dj-booth is niet te spotten.
 • Ze zijn stuk voor stuk aangekleed met bloemen, een scherm op de voorkant of voorzien van mooie doeken die de booth zelf verbergen.
 • Ook hangen er over het hele terrein lichtjes in de vorm van lantarenpalen om de sfeer ook in de latere uurtjes te waarborgen.
 • Daarnaast zijn alle areas waar je kan eten overdekt met mooie tenten in volledig Tomorrowland patroon.

Wederom zul je hier nergens onder een saai beige doek zitten als je even gaat eten. In het vliegtuig? Er is een dj. Toiletbezoekje? Ook een dj. Naast je tentje op de camping? Ja hoor, ook hier is een dj. Naast het feit dat het terrein nooit stil is vanwege het gebrek aan pauzes in de programmering zijn er ook op anderen plekken altijd dj’s te vinden.

Als je wil kan je vanaf het moment dat je in het vliegtuig stapt naar het festival tot je naar huis gaat genieten van muziek. Bijvoorbeeld met de ‘Global Journey Packages’ waarmee je in een Tomorrowland-vliegtuig + dj naar Brussel vliegt. Wanneer je dan aankomt kan je naar een speciale pre-party in Brussel of als je op de camping staat naar ‘The Gathering’.

Het officiële openingsfeest van Tomorrowland met eigen stage en line-up. Zelfs naar het toilet gaan is een feestje, hier staat namelijk ook een dj plaatjes te draaien. Daarnaast staan er over het terrein soms kleine wagentjes met speakers en dj’s om de wandeling van stage naar stage een stukje leuker te maken. Geef je mening voor het Festivalrapport van Tomorrowland 2023! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore. De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Hoe duur is een parel Tomorrowland?

64 minuten. Meer tijd was er niet nodig om de 360.000 tickets voor de dertiende editie van het dance festival Tomorrowland verkocht te krijgen. Tomorrowland is nog steeds het product van de broers Manu (37 jaar) en Michiel Beers (41). Die laatste is meteen ook de manager van succes dj’s zoals Lost Frequencies en Yves V maar vooral van Dimitri Vegas & Like Mike,

Het mag niet verbazen dat het Grieks-Belgische duo meteen ook de hoofdact is van het festival. We leggen het vermogen van de broers Beers voorlopig vast op 8 miljoen euro. De dertiende editie van Tomorrowland gaat morgen van start in Boom en zal de komende twee weekends bijna 400.000 gasten ontvangen.

“Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever” is de baseline van het dance festival. De cijfers maken indruk. Onder de gasten worden 200 verschillende nationaliteiten verwacht. Heel wat buitenlanders vertrekken met één van de 200 partyvluchten vanuit bijna 100 luchthavens.

 1. Camping Dreamville herbergt 38.000 bezoekers, in tentjes maar ook in luxueuze ‘DreamLodges’ en cabana’s.
 2. Daarnaast logeren 20.000 bezoekers op hotel.
 3. Tomorrowland doet een beroep op 12.000 medewerkers, van wie er zo’n 8.000 op het festivalterrein zelf werken.
 4. Elk weekend is goed voor meer dan één miljoen pilsjes.
You might be interested:  Aumento Nomenclador Discapacidad 2023

Betalen doe je met “parels” of Tomorrow-geld. Eén parel kost 1,5 euro. Parels worden opgeladen op een magnetisch armbandje. In 2015 haalde Tomorrowland een omzet van 57 miljoen euro, in 2014 was dat 71 miljoen. Met name Michiel Beers bouwde een volledig netwerk uit van vennootschappen waarmee hij zijn eventbedrijf overkoepelt. Alleen internationaal blijft Tomorrowland aan de grond. De buitenlandse rechten worden beheerd door de Amerikaanse groep SFX. Maar die laatste kwam in zwaar financieel weer terecht en ging in concordaat. De edities van het festival in de VS, in Chattahoochee Hills, de bucolische achtertuin van de topman van Beaulieu of America Carl Bouckaert in Georgia, en in Brazilië werden geen succes.

Wat is een VIP ticket Tomorrowland?

Wat is het verschil tussen een gewone Pass, Pleasure Pass en Comfort Pass? Alle tickets zijn geldig voor toegang tot het festival gedurende de 3 volledige dagen. Een Comfort (VIP) Pass bied je algemene toegang tot het festival + toegang tot alle comfort zones.

Hoeveel winst heeft Tomorrowland?

Ik ben geen liefhebber van festivals. Te veel volk, sorry. Maar ik heb wel bewondering voor het ondernemerschap van de gebroeders Beers, de breinen achter Tomorrowland. Zij zijn niet alleen creatief sterk maar kunnen ook een mooie balans neerzetten. Respect! Onderstaande blog gaat over oudere cijfers.

Ondertussen schreef Vera Smets een nieuwe blog met nieuwere cijfers. Die vind je hier.3 getallen Hier vind je de balans van Tomorrowland, een document van 41 bladzijden. Als je de file opent zie je als bedrijfsnaam ID&T, het bedrijf achter Tomorrowland. Ik ga je niet vragen om het van voor naar achter door te nemen, don’t worry! We gaan ons focussen op 3 getallen die interessant zijn voor ondernemers.

Reserves = 6.604.205 euro Op pagina 5 vinden we bovenaan de reserves, een bedrag van meer dan 6 miljoen euro. Mooie spaarpot, denk je nu! Toch niet. Wanneer we in de financiële wereld praten over reserves, dan hebben we het niet over spaargeld. Heel vervelend is dat wanneer ‘normale’ woorden een andere betekenis krijgen wanneer ze een ‘financieel’ jasje krijgen.

 • op het passief (p.5): waar komt het geld vandaan
 • op het actief (p.4): waar gaat het geld naartoe.

Niet helemaal duidelijk? Dit filmpje van 1 minuut geeft je een leuk voorbeeld. Las je reeds eerder mijn blogs, dan heb je dit filmpje al vaker gezien. Hoe moet je nu de ‘reserves’ begrijpen? Eigenlijk is het eenvoudig: Tomorrowland wordt voor 6,6 miljoen euro gefinancierd door winst die ze in het verleden gemaakt hebben. Dit is knap! Waarom? Drie redenen:

 1. Tomorrowland maakt winst. Nu denk je, natuurlijk maken ze winst. Geloof me vrij, zo vanzelfsprekend is dat niet. Zo’n festival kost handenvol geld. En vergeet ook niet dat het heel wat geld kost vooraleer een concept succesvol wordt. De buitenwereld wordt vaak verblind door de inkomsten. Die zijn er nooit zonder eerst een heleboel uitgaven.
 2. De aandeelhouders, voornamelijk de broers Michiel en Manu Beers nemen weinig winst uit hun vennootschap. Neen, ze laten de winst in het bedrijf zodat hun mooie verhaal zuurstof heeft om te kunnen groeien. We hebben hier dus te maken met ernstige aandeelhouders, ook fijn! Opgelet, de gebroeders Beers zijn geen vrijwilligers. Ze halen hopelijk een mooi loon uit hun activiteit. De details hiervan vind je echter niet op de balans.
 3. We zien een groei van de reserves, een goed teken. Vorig jaar bedroegen ze 4,5 miljoen. Nu stegen ze naar 6,6 miljoen. Dit betekent dat ze de winst van het jaar in hun bedrijf lieten voor een bedrag van meer dan 2 miljoen.

EBIT = 3.507.437 euro Op pagina 6 vinden we ergens in het midden de ‘bedrijfswinst’ van meer dan 3,5 miljoen euro. Wat zegt dit getal? Van de verkoop bleef 3,5 miljoen over na alle werkingskosten. Er werd nog geen rekening gehouden met de intresten en belastingen. Daarom wordt dit getal ook EBIT genoemd. EBIT staat voor Earnings Before Interest & Taxes. Ook hier zien we weer een mooie stijging! Vorig jaar was de EBIT bijna 2,3 miljoen euro. Winst is ook weer zo’n woord. Voor een normale mens heeft het een andere betekenis dan voor een financiële mens. Voor een leek is winst gelijk aan cash. Niets is minder waar! Het verschil begrijpen tussen winst en cash is trouwens niet zo eenvoudig. In deze quiz met 10 vragen kan je testen wat je weet.

en niet weet. De alerte lezer ziet dat de winst die we hier lezen verband houdt met de reserves die we zonet bekeken. Je kan het natellen als je wil. De reserves zijn gestegen met een bedrag van 2.034.351 euro. Dit betekent dat de broers Beers beslist hebben om de winst integraal te herinvesteren in het mooie concept waar de hele wereld ondertussen zot van is.

Zoals gezegd, ik ben geen fan. Maar voor zo’n knap staaltje van ondernemerschap kan ik enkel maar respect hebben! Leuk detail nog in de balans. Ik las dat Peter Robrechts de bedrijfsrevisor is van Tomorrowland. Peter en ik zaten samen op de Universiteit Antwerpen, in onze tijd nog de UFSIA genoemd.

 1. Een gezond bedrijf maakt winst.
 2. Een verantwoordelijke aandeelhouder laat (een deel van) de winst in de zaak om het bedrijf zuurstof te geven voor groei.
 3. Ben je zaakvoerder van je eigen bedrijf? Zorg dan dat je de EBIT en de winst kent. En besef dat elke beslissing die je maakt die getallen beïnvloedt. Een echte ondernemer kent niet enkel zijn producten en klanten, hij kent en begrijpt ook zijn financiële cijfers. En weet hoe hij ze kan beïnvloeden!!

Ondertussen heeft Tomorrowland een nieuwe balans. Vera maakte er een BOEB of Balans Op Een Blad van. Binnenkort zal er een gratis online training zijn om deze BOEB te leren lezen. Wil je graag op de hoogte blijven, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Wat kost water op Tomorrowland?

2023 Tomorrowland Food & Drink Prices

Item Price PRL Price EUR
Water 0.33L Sparkling P2.00 €3.48
Water 0.5L P2.50 €4.35
Red Bull Regular/Sugar-Free/Red/Yellow/Summer P2.50 €4.35
Rose Wine P4.25 €7.40

Hoeveel euro is 1 Pearl op Tomorrowland?

1 Pearl is worth 1.74€ at the 2023 edition of Tomorrowland (roughly a 9% increase in comparison to 2019 and a 4% increase in comparison to 2022).

Hoeveel Pearls kost een drankje op Tomorrowland?

Ook op Tomorrowland zal je iets meer betalen voor een pint. Vorig jaar betaalde je 2 pearls of 3,47 euro. Pearls is de munteenheid van het festival. ‘Voor een pintje bier zal je ook dit jaar bij ons twee pearls moeten betalen.

Hoe kom ik aan kaarten voor Tomorrowland?

Hoe kom ik aan Tomorrowland festival 2022 kaartjes? Tomorrowland Festival gaat dit jaar maar liefst niet 2 weekenden, maar 3(!) weekenden plaatsvinden. Met een gigantische line-up met techno tot aan hardstyle gaat dit drie weekenden lang een geweldig festival worden. Hier moet jij natuurlijk heen, maar hoe kom je toch aan kaartjes bij zo’n festival wat doorgaans meteen uitverkoopt? In dit artikel hopen wij je een duidelijk overzicht te geven over hoe jij een ticket kan bemachtigen voor een van de weekenden van Bij Tomorrowland wordt gewerkt met 3 soorten tickets:

(dag- en weekend tickets) (accommodaties om te overnachten. Bij deze tickets is ook een kaartje voor het festival inbegrepen) (Een pakket voor bezoekers van over heel de wereld met o.a. een trein of vliegtuig inbegrepen. Ook hier zijn festivaltickets inbegrepen)

Als je een kaartje wilt bemachtigen zal je je als eerst moeten * voor de pre-sale. Dit is mogelijk van 2 februari tot en met 25 februari. Je maakt hierbij een account aan op de website** van Tomorrowland. Je zult via je mail je account moeten activeren, anders werkt je account niet.

Vervolgens ná het inloggen kom je bij je accountoverzicht waarbij je voorkeur kan aangeven voor welk weekend jij graag in aanmerking wilt komen voor tickets. Geef hierbij jouw voorkeursweekend op en klik op ‘pre-registreren’. Zo simpel is het om je te pre-registreren voor de pre-sale. Let op! Zorg dat je bij de pre-registratie het goede weekend aanklikt want je krijgt een speciale code voor dát weekend.

Op zaterdag 26 februari rond 17:00, de dag van de ticketsale, ontvang je een persoonlijke code via de mail. Met deze code kan jij proberen tickets te halen voor jouw voorkeursweekend. Vervolgens wanneer jij een ticket in de ticketshop hebt geselecteerd ga je jouw gegevens opgeven voor het kaartje, zodat het kaartje op jouw naam staat.

Wanneer dit is gedaan, kan je gaan betalen. Je kan maximaal 4 tickets kopen. Let op! Je moet jouw ticket(s) direct betalen, anders wordt jouw ticket(s) geannuleerd en moet je weer terug naar de sale. Wanneer je hebt betaald krijg je een bevestigingsmail. Hierin staat de order van jouw ticket, jouw ordernummer en het verzendadres.

Bewaar deze mail goed tot aan het einde van het festival. In het begin van juli ontvang je de bandjes voor Tomorrowland Festival 2022 thuis. Je zult het bandje nog moeten activeren wanneer deze bij jou thuis is aangekomen. Hier komt in juni meer informatie over. Meer weten over het festival zelf, de sfeer of de line-up. Check nog meer informatie. Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds vragen hebben, stel ze hieronder.

Bekijk hier de beste bij het online bestellen van tickets, zodat jij een zo groot mogelijke kans hebt om aan kaartjes te komen.* Een pre-registratie geeft geen garantie op tickets.** De ticketshop van Tomorrowland 2022 is niet beschikbaar op Internet Explorer. Gebruik daarom een andere browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge, )

You might be interested:  Final De Champions 2023

14 februari 2022 Volg ons op en voor meer festival nieuws. : Hoe kom ik aan Tomorrowland festival 2022 kaartjes?

Hoeveel mensen zijn er op Tomorrowland per dag?

Dit jaar zullen er in de twee weekends 400.000 bezoekers De Schorre aandoen, of meer dan 65.000 per dag. Daarmee behoort Tomorrowland tot het kransje van de vijftien festivals met de meeste bezoekers ter wereld.

Hoeveel volk 1 dag Tomorrowland?

Zo zijn er drie magazijnen, tweehonderd giga containers, 35 trailers, 5 trucks en 12.5000 crewleden per dag nodig.

Waar is Tomorrowland altijd?

Tomorrowland vindt plaats in Recreatiedomein De Schorre in Boom, België. Boom is gelegen tussen Antwerpen & Brussel.

Is Tomorrowland ook in Nederland?

Locatie – Tomorrowland vindt plaats op het recreatiedomein, De Schorre in Boom. Het dorp bevindt zich tussen Antwerpen en Brussel (België). Adres: PRC de Schorre Schommelei 2850 Boom – België Tomorrowland is bereikbaar met de fiets, openbaar vervoer of auto. Gedetailleerde informatie over de bereikbaarheid vind je hieronder.

Hoe oud moet je zijn om naar Tomorrowland te gaan?

Minimum leeftijd De minimumleeftijd voor Tomorrowland & DreamVille is 18 jaar. Wie geboren is in 2005 krijgt wel toegang, zelfs indien je pas 18 wordt na het festival. Iedereen die dus 18 jaar wordt in 2023 krijgt toegang tot het festival. Iedereen die geboren is 2006 of later, zal geen toegang krijgen tot het festival, ook niet onder begeleiding van een ouder, voogd en/of andere meerderjarige.

Op vertoon van de blauwe parkeerkaart is een speciaal gereserveerde parkeerplaats beschikbaar. (De parking bevindt zich dicht bij de hoofdingang). Je dient uw speciaal gereserveerde parkeerplaats minstens 1 maand op voorhand aan te vragen en nadat je tickets heeft gekocht. Bij de hoofdingang is er een lift gereserveerd voor bezoekers met een beperking.

Twee personen kunnen hen vergezellen door deze ingang (indien ze een geregistreerde Tomorrowland Bracelet hebben) Geleidehonden zijn toegelaten op het festivalterrein. Ze moeten gemakkelijk herkenbaar zijn. Aangepaste toiletten bevinden zich op plaatsen verspreid over het festivalterrein en op DreamVille.

Houten vloeren en andere verhardingen garanderen de toegankelijkheid op het festivalterrein. Er is een speciaal voorziene kampeerplaats bij DreamVille. Gelieve ons minstens 1 maand op voorhand te laten weten of je hiervan gebruik wenst te maken. Als je een beperking hebt en nog vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar,

Geen toegang Toegang tot het festivalterrein kan te allen tijde geweigerd worden door de organisatie. Kleding en/of overige (zichtbare) uiterlijke kenmerken die een expliciete politieke, sociale beweging of groepering uitdrukken zijn niet toegelaten op het festivalterrein.

 • Je kan kledij en overige waardevolle spullen veilig opbergen, zonder je zorgen te maken over verlies of diefstal van voorwerpen of kleding tijdens het festival.
 • We vragen een kleine bijdrage voor de huur van een locker tijdens het weekend of een festivaldag.
 • Tijdens de openingsuren staan de lockers onder toezicht en zijn continu toegankelijk voor iedereen die één gehuurd heeft.

Er zijn verschillende soorten lockers beschikbaar zodat je 1 kan kiezen die jouw noden past. Alle details zullen beschikbaar zijn op de website wanneer je een locker kan aankopen Toiletten Het gebruik van de toiletten is gratis op zowel Tomorrowland als DreamVille.

Er liggen houten vloeren onder en rondom de toiletten. Deze worden op regelmatige tijdstippen gereinigd. Er zijn speciale Fresh Points voorzien op het festivalterrein waar je je kan opfrissen. Het is ten strengste verboden om in het openbaar te urineren. Wanneer je wordt betrapt tijdens urineren in het openbaar, zal je van het festivalterrein verwijderd worden.

BetaalMethodes Tomorrowland en DreamVille zijn volledig cashless. Van zodra je de Bracelets thuis ontvangt, kan je deze opladen met ‘Pearls’, de officiële munteenheid van Tomorrowland. Dit betekent dat jouw Bracelet je niet alleen toegang geeft tot Tomorrowland en/of DreamVille maar dat jouw Bracelet ook het enige betaalmiddel is voor eten en drinken.

Meer informatie over de Tomorrowland Bracelets en cashless betalingen zullen beschikbaar zijn op een later moment. Tomorrowland Bracelets worden begin juli verzonden. EHBO Tijdens de openingsuren van het festival zijn een EHBO team van United with Care en een dokter aanwezig op het festivalterrein en Dreamville.

Indien je medicatie moet meenemen naar het festival, dien je een medisch attest mee te brengen om voor te leggen bij controle aan de ingang. Fashion & Merchandise Fashion voor de ‘People of Tomorrow’. Ontdek the officiële Tomorrowland Store collectie, beschikbaar bij: Tomorrowland Store op Tomorrowland en DreamVille store.tomorrowland.com ​ Enjoy the magic of Tomorrowland, all year round.

 • Camera’s & opnames Fototoestellen Digitale fototoestellen en/of videocamera’s zijn toegelaten op het terrein met uitzondering van (semi-)professionele toestellen.
 • Tomorrowland raadt je aan om zo veel mogelijk te filmen en foto’s to maken om achteraf te posten op jouw social media kanalen! Foto’s & filmopnames Tijdens het evenement zullen er foto’s en opnames gemaakt worden: bij het betreden van het terrein zijn alle bezoekers hiervan bewust en geven hun stilzwijgende goedkeuring aan de organisatie om deze beelden te gebruiken en uit te zenden.

Oordopjes Je kunt oordopjes kopen bij Loop aan hun stand op het festivalterrein. Het personeel van Loop zal je helpen het type oordopjes te kiezen dat het best bij je past. Gratis oordopjes zijn beschikbaar aan het Info Point en de EHBO stand. Gsm opladen Zowel op Tomorrowland als op DreamVille heb je de mogelijkheid om je gsm op te laden aan een van de Charge your Phone standen.

Deze dienst is niet gratis. Laad je gsm op zodat je je vrienden kan bereiken en je geweldige ervaringen verder kan delen via social media. Decoratie Elk jaar besteedt de organisatie veel moeite en mankracht aan het omtoveren van Tomorrowland en DreamVille tot een magische wereld. Wij vragen aan iedere bezoeker om daar respect voor te tonen.

Vernieling van de decoratie zal leiden tot de verwijdering van het terrein. Toegang zal geweigerd worden tijdens de rest van het festival. De organisatie behoudt het recht om een klacht in te dienen. Promotie: flyers en posters Het is verboden om tijdens het Festival flyers te verspreiden of posters op te hangen! Bezoekers die hun eigen evenementen willen promoten, kunnen een advertentie plaatsen in de Tomorrowland-krant die tijdens het Festival onder de bezoekers wordt verspreid.

 • Meer informatie vindt u op, Veiligheid Veiligheid is de hoogste prioriteit voor de organisatie van Tomorrowland.
 • De organisatie werkt nauw samen met de politie.
 • Zij staan samen met de Lokale Politiezone Rupelstreek in voor de veiligheid van festivalgangers, crew en buurtbewoners.
 • Tijdens Tomorrowland zal de Politie Rupel (@Politie_Rupel) regelmatig Tweets de wereld insturen zodat iedereen op de hoogte blijft van wat er op en rond het terrein gebeurt.

Meer info: Adres: J. Van Cleemputplein 5, 2850 Boom Twitter: @ politie_rupel Facebook: L okale PolitieZone Rupel WE CARE A LOT Belgische festivals Core Festival, Extrema Outdoor, Festival Dranouter, Graspop Metal Meeting, Paradise City, Pukkelpop, Rock Werchter en Tomorrowland omarmen elke festivalganger en lanceren opnieuw WE CARE A LOT campagne.

 1. Onze festivals zijn een plek zijn waar iedereen zich veilig, welkom en comfortabel zou moeten voelen.
 2. Een plek waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, kritiek of intimidatie.
 3. Elkeen moet zichzelf kunnen zijn.
 4. Op onze festivals is iedereen welkom ongeacht geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie, etniciteit of beperking.

We sensibiliseren en informeren. Over alcohol en drugs, over seksualiteit, over mentaal welzijn, over gezondheid. Zeg neen tegen drugs, ja tegen veilige seks, drink voldoende water, kies voor het openbaar vervoer, smeer die zonnecrème. Loopt het toch mis, dan staan onze medewerkers en hulpdiensten ter beschikking.

 • Op elk moment.
 • De wetgeving wordt gerespecteerd op de festivals.
 • We verwachten verantwoordelijk gedrag van de festivalganger, onze medewerkers en artiesten.
 • We Care A Lot’ is een verhaal van samen, van gedeelde verantwoordelijkheid.
 • Zorg voor jezelf en je vrienden.
 • Ga voor de beste versie van jezelf.
 • Wij engageren ons dat onze festivals gezond en veilig kunnen verlopen.

Onze medewerkers zijn opgeleid, ze zijn waakzaam en kunnen gepast reageren waar nodig. Specialisten in verschillende domeinen staan ons bij, festivalgangers kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon indien nodig. Voel je goed op onze festivals. Wees jezelf.

 1. We care a lot.
 2. De volgende voorwerpen zijn verboden op het festival terrein: dieren (met uitzondering van blindengeleidehonden), eigen eten en drinken, spuitbussen, drugs (behalve voorgeschreven medicatie op vertoon van medisch attest), glas, blikjes, plastieken flessen, wapens, vlaggen van voetbal clubs, stokken, wandelstokken (met uitzondering van medische krukken en hulpmiddelen), spandoeken, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, verstuivers, vuurwerk, vloeistoffen, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Aanwijzingen en instructies van het (beveiligings)personeel dienen onmiddellijk te worden opgevolgd. In geval van verdenking of daadwerkelijk bezit van illegale of gevaarlijke wapens, is de beveiliging bevoegd u aan te houden. Zero Tolerance drugsbeleid Tomorrowland en DreamVille hanteren een absoluut zero tolerance beleid met betrekking tot drugs! Het is verboden om op het festival- en campingterrein drugs te gebruiken, te verhandelen en/ of te bezitten.

Hoe duur is Tomorrowland Winter?

Waar en wanneer tickets bestellen voor Tomorrowland Winter 2023? – Je kunt via de officiële website van Tomorrowland Winter 7-daagse (€ 615,-) en 4-daagse (€ 465,-) festivaltickets bestellen. Bij de prijs is ook de skipas inbegrepen. Van de eendaagse tickets (€ 163,-) is maar een beperkt aantal beschikbaar.