Rihanna Super Bowl 2023

Wie staan er in de Super Bowl 2023?

Super Bowl LVII – Er is heel veel gedoe om de Super Bowl heen, maar uiteindelijk is het een sportevenement. Een sportevenement van een sport die in Nederland doorgaans niet echt wordt gevolgd: American Football. De regels zijn heel anders dan in welke andere sport dan ook, maar gelukkig zijn er verslaggevers die het één en ander uitleggen (en anders is er altijd nog het internet).

Waarom treedt Rihanna niet meer op?

Rihanna krijgt niet betaald voor Super Bowl – Op 12 februari betrad ze het podium, dat in slechts acht minuten was gebouwd door bijna 400 productieploegen, in het State Farm Stadium in Arizona, halverwege de wedstrijd tussen de Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles,

Iedereen had gewacht op dit moment en het bleek beter dan ooit. Rihanna arriveerde op een drijvend platform en maakte ook nog even haar zwangerschap bekend, voordat ze haar hele hitlijst met nummers als ‘Work’ en ‘Umbrella’ zong. Hoewel de show haar duidelijk veel ‘work’ kostte, kreeg ze niet betaald voor het 13 minuten durende optreden.

En daarin is ze niet de enige. Zoals gebruikelijk voor de Super Bowl, ontvangen alle headline-artiesten geen verschijningsvergoeding. Ze worden wél gedekt voor alle kosten die gepaard gaan met de coördinatie en productie van de voorstelling en worden betaald op ‘vakbondsschaal’, een minimumloon op basis van een vakbondscontract.

Voor ‘s werelds grootste artiesten, zoals Beyoncé, Shakira en Jennifer Lopez is de kans en eer om op te treden genoeg om hen te overtuigen. Het verhoogt de individuele bekendheid en een boost in verkoop, zo piekten de Spotify-streams van Rihanna met 640 procent na haar optreden. Het lijkt erop dat het podium en het daaropvolgende succes van de Super Bowl genoeg is voor ‘s werelds grootste artiesten.

: Waarom Rihanna niets betaald kreeg voor haar Super Bowl-optreden

Wat is Super Bowl Rihanna?

Rihanna zweeft door de lucht en trakteert fans op geliefde hits – Beyoncé, Shakira, Lady Gaga en nu Rihanna ; dit zijn de zangeressen die de afgelopen jaren de verzorgden. Het optreden van precies dertien minuten begon dit jaar met een zwevende RiRi. Op een doorschijnend plateau zette ze het nummer B*tch Better Have My Money in om fans op te warmen.

Gevolgd door een aantal van haar grootste hits, zoals All of the Lights, Umbrella en Rude Boy – om er een paar te noemen. Tijdens een persconferentie op vrijdag zei Rihanna dat er ‘ wel 39 versies van de setlist ‘ waren. Welke het uiteindelijk is geworden, vind je onderaan dit artikel. Sinds de bekendmaking van het optreden werd er online druk gespeculeerd over wie de zangeres zou uitnodigen op het podium.

Misschien een rapper waar ze eerder muziek mee maakte of ex Chris Brown ? Uiteindelijk waren het ‘slechts’ tientallen dansers die in het wit gekleed gingen én haar baby bump, Ze pikte met de bekendmaking een bladzijde uit Beyoncé’s boekje en deed de grote onthulling van haar bump op het grootste podium ter wereld.

Wie heeft de Super Bowl gewonnen?

Kansas City Chiefs wint spectaculaire Super Bowl AFP Feest bij Kansas City Chiefs NOS Sport • maandag 13 februari 2023, 04:39 Kansas City Chiefs is in Glendale voor de derde keer winnaar van de Super Bowl geworden. De ploeg van coach Andy Reid won aan de hand van een ijzersterke Patrick Mahomes in een prachtige NFL-finale met 38-35 van Philadelphia Eagles.

 1. Ansas won drie seizoenen geleden voor het eerst in vijftig jaar weer de Vince Lombardi Trophy.
 2. De Eagles werden alleen in 2017 al eens kampioen van de NFL.
 3. Voor Mahomes was het zijn tweede Super Bowl-zege en hij maakte tevens een einde aan de vloek van de MVP.
 4. De quarterback werd eerder deze week verkozen tot waardevolste speler van het reguliere seizoen, maar de laatste MVP die ook de Super Bowl wist te winnen was Kurt Warner in 1999.

Na afloop werd Mahomes ook verkozen tot waardevolste speler van de Super Bowl. Kansas en Philadelphia wonnen beide dit seizoen tot de Super Bowl zestien van de negentien wedstrijden en kwamen beide tot een totaal van 546 punten. Kansas had dit seizoen de beste aanval en Philadelphia de beste verdediging. AFP Feest voor Kansas City Chiefs in Glendale Nog voor de wedstrijd was begonnen, viel er al genoeg te genieten. R&B-ster Babyface zong America the Beautiful, Eagles-coach Nick Sirianni liet de tranen de vrije loop toen country-ster Chris Stapleton het Amerikaanse volkslied ten gehore bracht en Damar Hamlin, de speler van Buffalo Bills die zes weken geleden op het veld een hartstilstand had gekregen, werd op het veld in het zonnetje gezet. AFP Jalen Hurts In het tweede kwart schitterde en schutterde Hurts. Al na acht seconden vond hij met een weergaloze pass over ruim veertig meter A.J. Brown (touchdown), maar niet veel later liet hij de bal zomaar uit zijn handen glippen en kon Nick Bolton de Chiefs langszij brengen.

Hurts was niet van slag en zette de Eagles zelf met een touchdown weer op voorsprong: 21-14. Dankzij een fieldgoal van Jake Elliott stond het halverwege zelfs 24-14. Vlak voor rust was het even flink schrikken voor de Kansas-fans. Mahomes, die in de aanloop naar de Super Bowl met een enkelblessure kampte, werd bij een tackle hard geraakt op diezelfde enkel en verliet strompelend het veld.

Mahomes kon tijdens halftimeshow van Rihanna herstellen. De zangeres uit Barbados gaf voor het eerst in ruim zes jaar weer een optreden en dat leverde het nodige spektakel op met zwevende podiums, een leger aan dansers en danseressen, flink wat vuurwerk en een karrenvracht hits. AFP Patrick Mahomes kermt het uit van de pijn Mahomes bleek weinig last van de kwetsuur te hebben, want in het derde kwart leidde hij zijn ploeg weer als vanouds en al snel deed Isiah Pacheco iets terug voor de Chiefs. Een lange drive met maar liefst zeventien plays leverde uiteindelijk een fieldgoal op voor de Eagles (27-21), maar al vroeg in het vierde kwart vond Mahomes Kadarius Toney en voor het eerst dit seizoen keek Philadelphia in de play-offs tegen een achterstand aan: 28-27.

 • Ansas liep via een touchdown van Skyy Moore zelfs uit naar 35-27, maar de koek was nog niet op want Hurts zorgde met zijn derde touchdown en een ‘two-point-conversion’ voor 35-35.
 • Ansas speelde het daarna met het oog op de klok uiterst slim uit, al werd de ploeg wel geholpen door een makkelijk gegeven straf voor de Eagles.
You might be interested:  Pasajes A Roma 2023

Harrison Butker, die in het eerste kwart nog een fieldgoal gemist had, besliste het duel elf seconden voor tijd met een fieldgoal. De 57ste Super Bowl kende weer genoeg unieke feitjes. Voor het eerst stonden er twee broers tegenover elkaar (Jason en Travis Kelce), voor het eerst stonden er twee zwarte quarterbacks tegenover elkaar (Mahomes en Hurts) en nog nooit was de gecombineerde leeftijd van de quarterbacks (51 jaar en 337 dagen) zo laag.

Rihanna schittert tijdens de halftimeshow Zwevende podiums bij halftimeshow Rihanna Damar Hamlin is van de partij bij de Super Bowl Chris Stapleton zingt het Amerikaanse volkslied State Farm Stadium in Glendale

Deel artikel: : Kansas City Chiefs wint spectaculaire Super Bowl

Wat kost een kaartje Super Bowl 2023?

Bovenste rij – Als je in je eentje naar Super Bowl LVII wilt gaan omdat je geen andere football-gekken kent, heb je geluk. Het gemiddelde ticket voor één persoon kost iets minder dan wanneer je aangrenzende plaatsen koopt voor een metgezel. De goedkoopste tickets kosten $4.400 plus toeslagen, voor een totaal van $5.326.

 1. Het lijkt misschien zelfs betaalbaar, maar je zult dan wel genoegen moeten nemen met een hoekplaats op de bovenste rij van het Arizona Cardinals-stadion.
 2. Als je een plek in de buurt van de 50-yard lijn wil, is het een ander verhaal.
 3. De beste blik op het spel en een paar meter van de actie zitten heeft een prijs.

Om precies te zijn, ongeveer $20.000 plus vergoedingen, wat neerkomt op een (niet) te verwaarlozen $24.202,95.

Waar woont Rihanna 2023?

Rihanna heeft in Los Angeles huizen in Beverly Hills en Century City. Daarnaast heeft ze ook een villa op haar geboorte-eiland Barbados.

Heeft Rihanna een kind?

De naam van Rihanna’s zoontje onthuld – Het zoontje van de populaire zangeres werd vorig jaar op 13 mei geboren. Dat betekent dat we bijna een jaar lang hebben moeten gissen naar zijn naam. Niet gek, want we kregen het jongetje pas te zien toen hij al 7 maanden oud was.

 1. Enige tijd gingen er geruchten rond dat zijn naam Noah zou zijn, maar niks blijkt minder waar.
 2. Rihanna en haar vriend hebben namelijk wél een heel bijzondere naam uitgekozen.
 3. De zangeres heeft niet zelf de naam van haar zoontje onthuld.
 4. De Daily Mail heeft op één of andere manier de geboorteakte van het kindje in handen weten te krijgen.

Daarop staat dat zijn naam RZA Athelston Mayers is. Volgens de Britse krant is hij vernoemd naar producer en rapper RZA. Bekend van het Amerikaanse hiphopcollectief Wu-Tang Clan. Daar zou Rihanna zelf al op hinten sinds zijn geboorte; zo werd ze regelmatig gespot in kleding waarin de Wu-Tang Clan op afgebeeld stond.

Wat verdient Rihanna?

Zoveel verdient Rihanna – Dat is al een indrukwekkend bedrag, maar helemaal als je beseft dat ze vorig jaar nog een vermogen had van 507 miljoen euro. In een jaar tijd heeft Rihanna flink gecasht. Hoeveel heeft ze in een jaar tijd verdiend? En hoeveel was dat per maand, per dag en zelfs per seconde? Een overzicht:

Vorig jaar verdiende Rihanna 993 miljoen euro. Per maand is dat 82.7 miljoen euro. Per dag verdiende ze een indrukwekkende 2.7 miljoen euro. Per uur is dat nog steeds een mooie 112.500 euro. Per minuut verdiende ze dus 1.875 euro. En per seconde is dat nog steeds maar liefst 31,25 euro.

Eén keer knipperen en Rihanna heeft er ruim 30 euro bij. Ten minste: aangezien haar vermogen zo hard groeit, is de kans groot dat het inmiddels alweer meer is. We weten even niet zo heel goed hoe het gaat met prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, Er gaan heel veel geruchten rond over een scheiding en die zou niet fraai zijn. Zo gaat het allemaal niet zo goed tussen hen en zouden er papieren liggen waarin staat dat Meghan 80 miljoen dollar eist als Harry van haar wil scheiden én zij wil volledige voogdij over de kids.

 1. Yikes. Wat er allemaal waar is (en wat Harry gaat doen als hij weer single is ?!) weten we niet, maar we willen het wel even hebben over het dochtertje van H & M, de kleine Lilibet.
 2. Het tweejarige dochtertje van het stel lijkt opeens wel heel groot op haar vaders arm, en dan niet omdat hij een miniarmpje heeft.

Het baby’tje is een heuse peuter geworden en héél erg cute.

Met wie heeft Rihanna een baby?

Zo heet de baby van Rihanna en A$AP Rocky – Volgens lieten Rihanna en A$AP Rocky zich voor de naam van hun zoon inspireren door muziek, en dus noemden ze hem RZA Athelston Mayers, Hun zoon is dus hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar muziekproducent en rapper RZA, tevens ook leider van de populaire rapgroep Wu-Tang Clan,

Waarom krijgt Rihanna niet betaald voor Super Bowl?

Niet betaald – Rihanna verdient namelijk helemaal niets aan het Super Bowl-optreden. Dit is niets nieuws, want artiesten die eerder optreden tijdens de half time show, verdienen ook niets. De reden hiervoor is eigenlijk heel logisch. De organisatie van de show betaalt de artiesten zelf niet, maar betalen wel alle uitgaven voor de show, evenals de productiekosten.

Is Rihanna weer zwanger?

Rihanna is zwanger van haar tweede kindje! Voor het geval je het niet mee hebt gekregen: Rihanna trad op tijdens de 2023 Super Bowl Halftime Show op 12 februari. Na een lange onderbreking van de muziek keerde Riri terug met een medley van haar beste hits en een onthulling van een nieuwe zwangerschap.

Hoe laat is de halftime show 2023?

Klik hier voor een korte samenvatting Zo kijk je de Super Bowl in Nederland Op 13 februari is het tijd voor de Super Bowl. Wanneer je niet in Amerika bent, kan het lastig zijn om dit grote sportevenement te volgen. Gelukkig kun je met een VPN verbinding maken met een Amerikaanse server en toegang krijgen tot Fox.

 1. Sluit een abonnement af op een goede VPN-dienst zoals Surfshark, Deze VPN is snel en heeft meerdere Amerikaanse servers. Perfect voor het streamen van de Super Bowl dus.
 2. Download en installeer de VPN op het apparaat waarmee je de superbowl wilt kijken.
 3. Log in en maak verbinding met een Amerikaanse server.
 4. Ga naar de stream van Fox,
 5. Geniet van de Super Bowl!

Wil je weten wie er spelen en welke grote artiest optreedt in de halftime show? Lees dan het volledige artikel hieronder! Het is weer tijd voor de NFL Super Bowl (LVII), De finale van de National Football League wordt live uitgezonden vanuit State Farm Stadium in Glendale, Arizona,

You might be interested:  Cuenta Dni Marzo 2023

In Amerika is het evenement te zien op 12 februari. In verband met het tijdsverschil zal de wedstrijd in Nederland in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari te zien zijn. Zorg dat je om 00:30 uur Nederlandse tijd klaar zit voor de Super Bowl 2023. Midden in de nacht kun je ook nog genieten van de legendarische halftime show.

De 57e editie van de Super Bowl wordt gespeeld tussen de Kansas City Chiefs en Philadephia Eagles, Het populaire sportevenement wordt wereldwijd door meer dan honderd miljoen kijkers bekeken. Wil jij dit evenement niet missen? Wanneer je niet in Amerika bent, kan het lastig zijn om naar de NFL te kijken.

Hoeveel toeschouwers Super Bowl 2023?

In de nacht van zondag op maandag barst in het State Farm Stadium in Glendale (Arizona) voor 70.000 bezoekers het Super Bowl-spektakel los. De strijd om de Vince Lombardi Trophy gaat dit jaar tussen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken op marketing- en mediagebied van deze 57e editie van het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.

 1. Het goedkoopste zitje heeft een prijskaartje van 4.859 dollar, het duurste kost je 26.325 dollar.
 2. Daarnaast zullen nog eens ruim 100 miljoen tv-kijkers de wedstrijd en al het omringende spektakel volgen.
 3. Het zijn geen kijkersaantallen die wereldwijd kunnen wedijveren met bijvoorbeeld een Champions League-finale of zelfs een Premier League-derby uit Londen of Manchester.

Toch heeft de Super Bowl een enorme impact, zeker dit jaar. Het NFL-seizoen was op sportief gebied namelijk ongekend verrassend en spectaculair met enkele onvoorstelbare comebacks. Ook commercieel gezien gaat het de league meer dan ooit voor de wind. Met een omzet van ruim 17 miljard dollar heeft het inmiddels grote afstand genomen van competities als de MLB (9,6 miljard), Premier League (6,5) en NBA (6,4).

Hoeveel kijkers Super Bowl 2023?

Super Bowl trok dit jaar een recordaantal kijkers, blijkt uit herziene gegevens De Super Bowl van dit jaar was de best bekeken kampioenswedstrijd van de National Football League (NFL) in de geschiedenis, zo bleek dinsdag uit bijgewerkte gegevens van Nielsen.115,1 miljoen mensen zagen hoe de Kansas City Chiefs de Philadelphia Eagles op 12 februari versloegen.

 1. Het ratingbureau had eerder in februari aangekondigd dat de wedstrijd een gemiddeld kijkersaantal van 113 miljoen had behaald.
 2. De herziene cijfers tonen uit dat de Super Bowl van dit jaar het record van de wedstrijd van 2015 overtrof, toen 114,8 miljoen mensen keken naar de New England Patriots die de Seattle Seahawks versloegen.

“FOX Sports is er trots op de meest bekeken Super Bowl en de meest bekeken tv-show aller tijden te hebben gepresenteerd. Het herziene Super Bowl kijkcijfer is het resultaat van een grondige herziening door Nielsen”, aldus de sportdivisie van Fox Corp.

 • Het cijfer van Nielsen omvat mensen die de wedstrijd op de tv-netwerken van Fox of Fox Deportes keken of de wedstrijd streamden op de digitale eigendommen van Fox of NFL+.
 • Fox zei in februari dat het publiek toenam tijdens de rustshow met pop- en R&B-superster Rihanna, die dit jaar een grote terugkeer maakte en tijdens de show onthulde dat ze zwanger was van haar tweede kind.

Dit jaar leidde de geblesseerde quarterback Patrick Mahomes de Kansas City Chiefs in de slotseconden naar een 38-35 overwinning op de Philadelphia Eagles.

Hoe lang duurt een American football game?

American football-wedstrijden bestaan uit vier kwarten die elk 15 minuten duren. Toch duren wedstrijden meestal zo’n drie uur, met regelmatige onderbrekingen door time-outs, pauzes tussen kwarten, pauzes tussen de veranderingen in balbezit, en meer.

Hoe lang duurt een Super Bowl wedstrijd?

In tegenstelling tot voetbal, wat na 2×45 minuten klaar is, gaan ze bij American football heel wat langer door. Dat komt omdat de klok regelmatig stil staat, er time-outs zijn en commercial breaks. Een wedstrijd duurt dan ook al gauw 3 uur.

Hoeveel kost Super Bowl reclame?

‘De gemiddelde kosten voor een advertentie van 30 seconden bedragen tussen de 6 en 7 miljoen dollar’ – Fox Sports, 2023 – CNBC gaf aan dat de prijzen voor een commercial van 30 seconden in 2019 een gigantische 5,25 miljoen Dollar kostte. Dat is ongeveer 175.000 Dollar PER SECONDE.

 1. Daar verdient de gemiddelde advocaat niet tegenop).
 2. Uiteraard is er de afgelopen jaren wat inflatiecorrectie overheen gegaan.
 3. Na wat intensief speurwerk vonden we dat de kosten dit jaar gemiddeld tussen de 6 en 7 miljoen Dollar liggen (Fox Sports, 2023),
 4. Een record, zelfs voor de Super Bowl.
 5. Uiteraard zijn niet alleen de prijzen voor een commercial gigantisch.

De gemiddelde ticketprijs ligt dit jaar namelijk op 8.000 Dollar (usatoday.com, 2023). Naast de wedstrijd krijg je er dan wel een optreden van Rihanna bij. Dan vallen de kosten voor de Beyonce tickets in de Ziggo Dome best mee!

Hoe vaak is de Super Bowl?

Super Bowl Super Bowl Algemeen Land(en) Vlag van Verenigde Staten Opgericht 1967 Titels en (6) Media

Portaal

De Super Bowl is de -finale die elk jaar in februari gespeeld wordt in de tussen de kampioenen van de en, de twee professionele competities die verenigd zijn onder de, die de Super Bowl organiseert. De Super Bowl is een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en wordt vaak officieus beschouwd als een nationale feestdag.

 • De wedstrijd was meermaals het best bekeken televisieprogramma van het jaar in de Verenigde Staten en hoort met meer dan honderd miljoen kijkers samen met de finale van de tot de best bekeken sportevenementen ter wereld.
 • De die op 1 februari 2015 gespeeld en uitgezonden werd, was met een gemiddelde van 114,4 miljoen kijkers het best bekeken programma ooit in de Verenigde Staten.

Het verbeterde het record van de Super Bowl die een jaar eerder gespeeld werd, waarnaar 112,3 miljoen mensen keken. Hiermee zette het evenement weer een volgende stap in de dominantie als kijkcijferkanon sinds in 2010, die een 27 jaar oud record verbrak van de kijkcijfers die de televisieserie haalde tijdens de uitzending van de laatste aflevering in 1983.

Heeft Rihanna nog concerten?

Rihanna TicketAlert – Beste Rihanna fan, Op dit moment hebben wij helaas geen kaarten beschikbaar voor Rihanna. Meld u aan voor de TopTicketshop TICKETALERT. U ontvangt dan automatisch een bericht van ons als er weer tickets beschikbaar zijn. Zo hoeft u nooit meer een show van Rihanna te missen! Rihanna heeft geen concerten op dit moment.

Wat is de echte voornaam van Rihanna?

Rihanna, artiestennaam van Robyn Rihanna Fenty (Saint Michael, 20 februari 1988), is een Barbadiaanse zangeres.

Met wie is Rihanna samen?

CELEBRITIESIn mei 2022 zijn Rihanna (34) en A$AP Rocky (34) trotse ouders geworden van een zoontje.

Wie treed erop bij de Super Bowl?

Riri is back – In februari 2023 neemt de superster de halftime show van de Super Bowl voor haar rekening. Tijdens de rust van de kampioenswedstrijd van de National Football League (NFL) zal ze optreden. De 34-jarige popster postte een foto van haar hand met daarin en american football.

Waarop de NFL en andere sponsoren het bericht snel reposten. De zangeres is al jaren bezig met haar andere liefdes zoals haar make-up en modebedrijf. Ze is bekend van haar wereldhits ‘Umbrella’, ‘Man Down’ en ‘Don’t Stop The Music’. Haar laatste album verscheen in 2016. Of er ook nieuwe muziek uit gaat komen is nog onbekend.

Voorgangers die eerder tijdens het grootste sportevenement van Amerika optraden waren Lady Gaga, Coldplay, Beyoncé en Dr. Dre (samen met Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar en Anderson,Paak). Die laatste gaf al aan tips te willen geven aan Riri. De Super Bowl staat gepland voor 12 februari in het State Farm-stadion van Glendale in de Amerikaanse staat Arizona.

You might be interested:  Paritarias Sanidad 2022 2023

Wie staan er in de Super Bowl?

play Alles wat je moet weten over de Super Bowl (2:12) Sanne van Dongen legt richting de Super Bowl de spelregels van het American football uit. (2:12)

Door de redactie

12 feb 2023, 08:08 Super Bowl 57 staat voor de deur. Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles staan tegenover elkaar in de grote finale van het American football. De National Football League (NFL) trekt met dit spektakelstuk en de befaamde half-time show jaarlijks zo’n 100 miljoen kijkers.

Dit jaar zien we de meest bekende speler uit de NFL, Tom Brady, niet terug. Hij kondigde begin februari zelfs zijn pensioen aan. De meest populaire speler van het moment keert wel terug op het grootste podium in de persoon van Patrick Mahomes, Hij gaat proberen met zijn Chiefs zijn jonge concurrent Jalen Hurts en de Eagles te verslaan.

Daarvoor zal hij met tien andere spelers het veld betreden. Mahomes heeft als quarterback de leiding over de ploeg en de taak om de bal naar de andere kant van het veld te bewegen. Om Mahomes heen staat een aantal bewakers, de O-Line. Zij zorgen ervoor dat de verdedigers van Philadelphia niet in zijn buurt kunnen komen zodat de quarterback alle tijd heeft om een ploeggenoot uit te zoeken en de bal af te geven.

Dit kan hij doen bij een running back, die als een soort van koerier de bal overneemt en ervandoor sprint, of bij een receiver naar wie hij de bal moet gooien en die hem moeten vangen om een bepaalde afstand af te leggen. Intussen staat er bij de tegenpartij een elftal aan verdedigers opgesteld. Zij proberen ervoor te zorgen dat de Chiefs niet verder komen.

Als het ze lukt om na vier beurten nog steeds hun tegenstander opgehouden te hebben, dan krijgen ze de bal en verlaten ze het veld voor een elftal aan aanvallers. Punten Mocht het de verdediging niet lukken om de tegenstander tegen te houden, dan heeft dat gevolgen.

 • Na elke tien yards (9.14 meter) krijgt de tegenpartij vier nieuwe beurten om aan te vallen.
 • Als de aanvallende ploeg dan in de ‘endzone’ (het gebied aan het einde van het veld) van hun tegenstander terechtkomt, scoren ze zes punten.
 • Daarna hebben ze de keus om de bal tussen de palen te schieten voor een extra punt, of nog een laatste aanval op te zetten voor twee extra punten.

Mislukken die pogingen, blijft het bij de zes punten van de touchdown. Wil het de verdediging wel lukken om de tegenstander tegen te houden, maar staat de aanvallende ploeg dichtbij genoeg, dan kunnen ze proberen om de bal tussen de palen door te schieten.

 • Zo’n ‘fieldgoal’ levert de ploeg dan drie punten op.
 • Anderzijds zou het ook zo kunnen zijn dat de verdediging zelfs zo snel bij de quarterback is dat hij neergaat in zijn eigen endzone.
 • In dat geval krijgt de verdedigende ploeg twee punten.
 • Na het scoren van punten schiet de scorende ploeg de bal terug naar de tegenstander zodat zij hun aanval kunnen inzetten vanaf de plek dat ze de bal vangen of waar de bal stil komt te liggen.

Hoe te kijken Aan het eind van de dag gaat het team met de meeste punten er met de Vince Lombardi-trofee vandoor. Dat gebeurt alleen niet voordat Rihanna in de rust een spetterend optreden heeft gegeven. De live-uitzending start om 23:30 uur en de wedstrijd gaat om 00:30 uur van start.

Hoeveel toeschouwers Super Bowl 2023?

In de nacht van zondag op maandag barst in het State Farm Stadium in Glendale (Arizona) voor 70.000 bezoekers het Super Bowl-spektakel los. De strijd om de Vince Lombardi Trophy gaat dit jaar tussen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken op marketing- en mediagebied van deze 57e editie van het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.

Het goedkoopste zitje heeft een prijskaartje van 4.859 dollar, het duurste kost je 26.325 dollar. Daarnaast zullen nog eens ruim 100 miljoen tv-kijkers de wedstrijd en al het omringende spektakel volgen. Het zijn geen kijkersaantallen die wereldwijd kunnen wedijveren met bijvoorbeeld een Champions League-finale of zelfs een Premier League-derby uit Londen of Manchester.

Toch heeft de Super Bowl een enorme impact, zeker dit jaar. Het NFL-seizoen was op sportief gebied namelijk ongekend verrassend en spectaculair met enkele onvoorstelbare comebacks. Ook commercieel gezien gaat het de league meer dan ooit voor de wind. Met een omzet van ruim 17 miljard dollar heeft het inmiddels grote afstand genomen van competities als de MLB (9,6 miljard), Premier League (6,5) en NBA (6,4).

Hoeveel kijkers Super Bowl 2023?

Super Bowl trok dit jaar een recordaantal kijkers, blijkt uit herziene gegevens De Super Bowl van dit jaar was de best bekeken kampioenswedstrijd van de National Football League (NFL) in de geschiedenis, zo bleek dinsdag uit bijgewerkte gegevens van Nielsen.115,1 miljoen mensen zagen hoe de Kansas City Chiefs de Philadelphia Eagles op 12 februari versloegen.

 • Het ratingbureau had eerder in februari aangekondigd dat de wedstrijd een gemiddeld kijkersaantal van 113 miljoen had behaald.
 • De herziene cijfers tonen uit dat de Super Bowl van dit jaar het record van de wedstrijd van 2015 overtrof, toen 114,8 miljoen mensen keken naar de New England Patriots die de Seattle Seahawks versloegen.

“FOX Sports is er trots op de meest bekeken Super Bowl en de meest bekeken tv-show aller tijden te hebben gepresenteerd. Het herziene Super Bowl kijkcijfer is het resultaat van een grondige herziening door Nielsen”, aldus de sportdivisie van Fox Corp.

 • Het cijfer van Nielsen omvat mensen die de wedstrijd op de tv-netwerken van Fox of Fox Deportes keken of de wedstrijd streamden op de digitale eigendommen van Fox of NFL+.
 • Fox zei in februari dat het publiek toenam tijdens de rustshow met pop- en R&B-superster Rihanna, die dit jaar een grote terugkeer maakte en tijdens de show onthulde dat ze zwanger was van haar tweede kind.

Dit jaar leidde de geblesseerde quarterback Patrick Mahomes de Kansas City Chiefs in de slotseconden naar een 38-35 overwinning op de Philadelphia Eagles.