Nueva Ford Ranger Raptor 2023

Nueva Ford Ranger Raptor 2023

Wat kost een Ford Ranger Raptor?

Lees ook: Ford Bronco Raptor (2022) –

Op de Ford Ranger met dieselmotor zouden we nog tot begin 2023 moeten wachten, maar de Raptor zou het gamma al eind 2022 komen vervoegen. We hebben zelfs een richtprijs: 57.490 euro zonder BTW. Hoewel de Ford Ranger zijn fundamenten deelt met de volgende Volkswagen Amarok, is er geen weet van een op de Raptor gebaseerde R-versie van de Duitse pick-up.

Hoe duur is een Ford f150 Raptor?

Ford F-150 Raptor occasion – De Ford F-150 Raptor is op AutoTrack, onder andere, verkrijgbaar in de kleuren: blauw, grijs, wit, zilver of zwart. Wanneer je een Ford F-150 Raptor occasion koopt, is het goed om te weten of het een importauto is of dat hij oorspronkelijk uit Nederland komt.

Wat mag een Ford Raptor trekken?

ZWARE AANHANGER? GEEN RAPTOR – De Ranger Raptor is door de hoge fun factor wat minder inzetbaar als bedrijfswagen. Zo is het laadvermogen beperkt tot 650 kilo en mag hij maximaal 2,5 ton trekken. Als dat niet genoeg is moet je kiezen voor de ‘standaard’ Ranger, want die mag een ton lading meenemen en 3,5 ton trekken.

Hoeveel pk heeft een Ford Ranger Raptor?

Amateurs – Met Crawl Control klimt de Ford Ranger Raptor op zijn dooie akkertje naar boven, om vervolgens aan de andere kant van de heuvel beheerst af te dalen zonder dat je het rempedaal hoeft aan te raken. Kies je voor de rijstand Baja (vernoemd naar de gelijknamige rally), dan wordt de gasrespons directer en en gaat de dubbele uitlaat woester brullen.

We trappen het gaspedaal dieper in en ploegen met hoge snelheid door de sporen van onze voorgangers over het zandstrand, dat onderdeel is van het 4×4-terrein waar we rijden. Een beetje zoals rallyrijders dat doen, maar die vinden ons waarschijnlijk amateurs. Wij stappen in ieder geval met een grote glimlach uit en voelen ons het ventje.

Wat een machine! De Raptor is de sterkste uitvoering van de, een midsize pick-up die vergelijkbaar is met de, De Ford Ranger Raptor is uitgerust met een drieliter twinturbo V6 met 292 pk en een maximumkoppel van 491 Nm, gekoppeld aan een 10-trapsautomaat. Meer spierballen kan een Ranger niet hebben; de overige versies met tweeliter turbodiesel leveren 170 of 205 pk.

Wat is de duurste Ford?

Wat is de duurste Ford? – Het duurste model van Ford is de Mustang Mach-E waarvan de meest luxueuze uitvoering een prijskaartje heeft van 83.770 euro.

Hoeveel verbruikt een Ford Raptor?

Doordachte demping – Aan alles voel je dus meteen dat deze Ford Ranger Raptor zich het liefst ver weg van het tarmac begeeft. Dat merk je dus ook aan het rijgedrag, waar de banden te weinig grip bieden en alles te log aanvoelt om er gewoon mee binnen de bebouwde kom te blijven.

Dat dankt hij natuurlijk grotendeels aan de banden, dus een ander setje rubber biedt waarschijnlijk verlossing indien je de Ford vooral koopt voor zijn trekcapaciteiten. Wat enthousiaster bochtenwerk zet trouwens al snel de derrière iets te vrolijk in beweging, zeker bij nat weer. Maar dat had je natuurlijk wel verwacht, met een 3.0-liter V6-benzinemotor die 288 pk en 491 Nm aan koppel produceert.

Zelfs met bijna 2,5 ton aan droog gewicht accelereert dit apparaat dus naar de 100 km/u in 7,9 seconden. Hou wel rekening met een verbruik van toch wel 15 l/100km en ook de CO2-uitstoot van 310g/km zal je voelen in de portemonnee indien je de Ranger Raptor particulier inschrijft. Ook de ophanging zit degelijk in elkaar, want dat typische geschommel voel je bij deze offroader niet dankzij doordachte FOX-dempers. Die bieden op de baan best verfijnd comfort, terwijl je tijdens het diepere puttenwerk een verzorgde zachte demping krijgt.

Wat kost een Ford F150 in Amerika?

– Nadeel 1: De Ford F-150 Lightning is (nog) niet leverbaar – Wij reden de elektrische pick-up met Brits kenteken, maar het was gewoon een auto met Amerikaanse specificaties. De Ford F-150 Lightning is namelijk (nog) niet in Europa op de markt, ook al bied je een laadbak vol euro’s.

Hoop je dat de Ford F-150 Lightning ook hier op de markt komt? Onze gratis nieuwsbrief houdt je op de hoogte! Wij hopen van harte dat hij hier vanaf 2023 wel leverbaar wordt, maar om begrijpelijke redenen wil Ford in den beginne vooral de thuismarkt bedienen. Daar kostte hij in mei 2021 nog geen 40.000 dollar.

Maar inmiddels is de prijs gestegen tot bijna 52.000 dollar voor de standaardversie. De fully loaded Lariat-uitvoering kost vanaf modeljaar 2023 meer dan 90.000 dollar.

Wat kost een nieuwe Ford Ranger?

Nieuwe Ford Ranger nu te bestellen vanaf 31.510 euro Ford opent de orderboeken van de compleet nieuwe generatie Ranger pick-up. De Ranger komt in 2023 naar ons land voor prijzen vanaf 31.510 euro. De nieuwe Ranger is ontworpen om klanten te helpen meer en efficiënter werk te verzetten.

De pick-up heeft een gedurfd exterieurontwerp, een verbeterd chassis, opgewaardeerde wielophanging en een grotere laadruimte met genoeg ruimte voor een europallet. Daarnaast biedt het uitnodigende hightech interieur geavanceerde connectiviteits- en rijhulptechnologieën. Ford introduceert bovendien verbeterde aandrijflijnen, waaronder een 2.0-liter bi-turbo dieselmotor.

XL en XLT doelmatige werkpaarden De Ranger line-up begint met de XL uitvoering. Een werkpaard voor het verzetten van bergen werk zonder poespas. Toch is de ook de XL uitvoering bepaald geen kale auto en beschikt hij onder meer over het SYNC4 connectiviteitsysteem met een 10″ touchscreen.

  1. Daarnaast beschikt de Ranger XL over een reeks rij-assistentiesystemen waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, achteruitrijsensoren en een achteruitrijcamera.
  2. De Ranger XL is naar keuze leverbaar met een Single of Super Cab en beschikt altijd over 2.0-liter Ecoblue dieselmotor met 170pk en 405Nm aan koppel en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Ranger XL is leverbaar vanaf 31.510 euro voor de uitvoering met Single Cab en maximale ruimte in de laadbak. De Super Cab is leverbaar voor een meerprijs van 1.200 euro. De XLT uitvoering biedt ten opzichte van de XL meer comfort met de standaard Super Cab en 6-traps automaat.

  1. Ook staat de Ranger XLT qua uitstraling een stapje hoger op de ladder met meegespoten bumpers, deurgrepen en spiegels, 16″ velgen en Side Steps die het instappen vergemakkelijken.
  2. Highlights uit de extra uitrusting van de Ranger XLT zijn verder: airconditioning, centrale vergrendeling van de achterklep een regensensor en Quick Clear, de verwarmbare voorruit van Ford.

De Ranger XLT is leverbaar vanaf 35.410 euro. Willdtrak het populairst De nieuwe Ford Ranger Wildtrak is direct herkenbaar dankzij standaard aanwezige dakrails en verbeterde bodembescherming voor offroad-rijden. In het interieur installeert Ford met leder afgewerkte stoelen met Micro Rib ‘tuxedo’-accenten.

  • Inzetstukken zijn vrij van stoffen om het schoonmaken te vergemakkelijken.
  • Sfeerverlichting, Ebony hemelbekleding en een verwarmd sportstuur met contrasterende stiksels maken de Ranger Wildtrak af.
  • De koper hoeft alleen nog een pakkende kleurstelling te kiezen.
  • Ford levert de Ranger Wildtrak in de kleuren Agate Black Metallic, Carbonised Grey, Frozen White, Lucid Red en Moondust Silver.

Uniek voor de Wildtrak is de Cyber Yellow-kleurstelling. Als Wildtrak uitvoering heeft de Ranger nu een nog completer totaalpakket met comfortverhogende voorzieningen en tools om zowel professioneel als recreatief het maximale uit de pick-up te halen. Ford Ranger Raptor De orderboeken van de Raptor-uitvoering openden al eerder. De vanafprijs van de nieuwe Ford Ranger Raptor start bij 56.250 euro. Voor de Nederlandse markt zal de dubbele-cabine worden omgebouwd om de Ranger Raptor op grijs kenteken aan te kunnen bieden.

  • Ford trapt bij de Ranger Raptor-variant af met een 3.0-liter EcoBoost V6-twin-turbo benzinemotor.
  • Een 2.0 EcoBlue dieselmotor wordt op termijn aan de prijslijst toegevoegd.
  • Bij de Ford Ranger Raptor ligt het accent op high-performance en op de ultieme offroad- rijervaring.
  • Bij de Ranger Wildtrak staan veelzijdigheid, maximale trekkracht en gebruiksgemak op de eerste plaats.

“De Ranger is een icoon geworden in Europa met een nieuwe generatie klanten voor wie het ‘dé pick-up’ is”, zegt Hans Schep, general manager, Ford Pro. “De Ford Ranger was al de favoriete pick-up in Europa, maar op basis van opgedane expertise wereldwijd met onze trucks, tillen we de kwaliteiten van de nieuwe Ranger op alle fronten naar een nog hoger niveau.” Het motorenaanbod voor de Ranger bestaat in Nederland uit de 2,0-liter EcoBlue dieselmotor.

De variant met enkele turbo levert 170 pk en is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of zestraps automaat. Een 2,0-liter EcoBlue met dubbele turbo heeft een vermogen van 205 pk en een 10-traps automaat. De nieuwe Ranger kan maximaal 3.500 kg trekken, met uitzondering van de Raptor die maximaal 2.500 kg aan kan haken.

Zes rijmodi Elke nieuwe Ranger beschikt standaard over geavanceerde technologieën om zowel op verharde als onverharde wegen nog beter te presteren. De Ranger Wildtrak heeft keuze uit zes rijmodi, te weten Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand en – voor automatische transmissies – Tow Haul.

Elke rijmodus heeft invloed op diverse parameters, waaronder vermogensafgifte, tractiecontrole, elektronische stabiliteitscontrole en schakelpatronen om de prestaties voor verschillende rijscenario’s te optimaliseren. De zes rijmodi vormen een aanvulling op een ultrastijf chassis met verbeterde hellingshoeken, nog betere offroad-capaciteiten en comfort op én naast de weg.

Afhankelijk van gekozen uitvoering levert Ford twee vierwielaandrijvingssystemen: een elektronisch inschakelbaar systeem of een geavanceerd nieuw permanent AWD-systeem. Dit AWD-systeem is standaard op Ranger Wildtrak. Forse displays Inzittenden genieten verder van de nieuwste digitale technologie. Het hightech interieur biedt plaats aan een volledig digitaal 8-inch instrumentencluster en een centraal geplaatst 12,1-inch touchscreen voor de nieuwste generatie van Fords SYNC 4A connectiviteits- en infotainmentsysteem.

  1. Het pakket geavanceerde rijhulpsystemen bestaat onder meer uit Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System en Reverse Brake Assist.
  2. Een ander systeem is een Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert en Trailer Coverage.
  3. Zone Lighting: een primeur Met behulp van de FordPass-smartphone-app kunnen eigenaren en bestuurders op afstand de actuele voertuigstatus- en onderhoudswaarschuwingen bekijken en functies bedienen, waaronder het zogeheten Zone Lighting-systeem – een primeur in dit segment.

Zone Lighting kan selectief het gebied rond de pick-up verlichten – ideaal voor kamperen of bij het in- of uitladen in het donker. Trefwoorden:, : Nieuwe Ford Ranger nu te bestellen vanaf 31.510 euro

Wat mag een Ford F150 trekken?

Laad- en trekvermogen – Er mag achterlijk veel mee, aan boord of in de bak achter. Het laadvermogen is ruim 900 kilogram. Met de Max Trailer Tow Package mag de aanhanger achter de F-150 Lightning maar liefst 4500 kg wegen. Dat is een recordwaarde voor aan een trekhaak bij een elektrische auto, Alleen de frunk aan de voorkant kan 400l of 200kg kwijt. Dat is genoeg voor 2 golftassen, maar de frunk is waterdicht en heeft ook een stop om water weg te laten lopen. Voor de BBQ kan het bier en vlees dus koud worden gehouden. Liever wat spullen opladen: alleen de frunk heeft vier stopcontacten en twee USB-poorten.

Bij de Lariat en Platinum versies biedt Ford Intelligent Backup Power tot maar liefst 9.6kW aan stroom. Dat is meer dan genoeg om een woning van stroom te voorzien of redelijk rap een andere elektrische auto te laden. De aansluitingen in frunk bieden tot 2,4 kilowatts en de stopcontacten in de cabine en pickupbed bieden gecombineerd 7,2 kW.

Dit Pro Power Onboard-systeem kan energie leveren op bouwplaatsen of bijvoorbeeld de camping, het aardige is dat elektrische Transits hetzelfde systeem aan boord hebben.

You might be interested:  Feriado En Marzo 2023 Argentina

Waar wordt de Ford Ranger gemaakt?

Ingenieurs en ontwerpers van nieuwe Ford Ranger samen met klanten aan de slag om ultieme pick-up te creëren voor werk, gezin en vrije tijd Met dank aan input van klanten is het ontwerp van de Ford Ranger strak, gedurfd en uiterst praktisch Wielophanging en chassis zijn opnieuw ontworpen en dragen bij aan een comfortabele rit, ook onder volledige belading en/of wanneer er een aanhanger is gekoppeld Laadruimte is multifunctioneel ingericht en gemakkelijk toegankelijk

Amstelveen, 24 november 2021 – De nieuwe Ford Ranger is de meest intelligente, veelzijdige en bekwame pick-up van het moment. Om dit te realiseren maakte Ford gebruik van zijn jarenlange expertise op het gebied van trucks en pick-ups in combinatie met zijn uitgebreide kennis van klanten over de hele wereld.

Het resultaat is een ultieme alleskunner; klaar voor onvergetelijke avonturen met het gezin, het bedrijf of simpelweg voor het plezier. “Met de Ranger bedienen we al tientallen jaren een grote en diverse markt”, aldus Jim Farley, president en chief executive officer van Ford Motor Company. “Deze pick-up is altijd al een trouwe partner geweest voor eigenaren van kleine bedrijven, vakmensen en landbouwspecialisten, gezinnen, commerciële vloten en nog veel meer.

En dat in meer dan 180 landen.” De nieuwe Ranger kan eind 2022 worden besteld en de eerste leveringen volgen begin 2023. De vooruitzichten zijn alvast goed: de huidige generatie Ranger is in Europa immers al leider in het pick-up segment en vestigde onlangs zelfs een nieuw verkooprecord.

  1. Sinds afgelopen september tot nu reden er 45.539 nieuwe Rangers de Ford-dealer uit, wat neerkomt op een marktaandeel van 39,9 procent.2 Living the Ranger Life ” Méér doen van wat je altijd al graag deed.
  2. Daarin willen we onze klanten met de nieuwe Ranger steeds meer inspireren.
  3. Ga eropuit, onderneem, ontdek nieuwe plekken!” Gary Boes, Enterprise Product Line Management Director van Ford Global Trucks, breekt een lans voor de ‘Ranger Lifestyle’.

“Wij rijden zelf ook pick-ups, dus die passie voor de Ranger lifestyle en liefde voor het product kennen wij als geen ander. Dankzij de Ranger kun je doen wat je altijd al wilde doen, én meer. Ford noemt dit ‘Living the Ranger Life’ en dat credo wordt gedeeld door elke ontwerper en ingenieur die bij de ontwikkeling van de volgende generatie Ranger is betrokken.” Het Ranger-project werd geleid door het Product Development Centre van Ford in Australië.

Een internationaal team van toegewijde ontwerpers en ingenieurs werkte samen om niet alleen de allernieuwste kennis op het gebied van technologie en veiligheid te integreren, maar ook om een Ranger te ontwikkelen en testen volgens de strengste normen van Ford. “Ons team was gefocust op één doel: van deze generatie Ranger de sterkste en meest veelzijdige Ranger te maken die we ooit hebben gemaakt”, zegt Graham Pearson, Ranger Vehicle Program Director.

“Het team heeft een van de meest uitgebreide mondiale testschema’s doorlopen. We zijn niet gestopt met ontwikkelen, voordat we zeker waren dat hij ‘Ford Tough’ was.” Nieuwe look, nieuwe mogelijkheden De input van de klant was cruciaal in het ontwikkelen van de robuuste nieuwe look van de Ranger.

  1. Ford bracht veel tijd door met Ranger-eigenaren van over de hele wereld, nam meer dan 5.000 interviews af en organiseerde tientallen klant-workshops om te begrijpen hoe klanten hun pick-ups gebruikten en wat ze wilden en verwachtten van de nieuwe Ranger.
  2. Visueel oogt de nieuwe Ranger gedurfd en zelfverzekerd – zo deelt hij voortaan Fords wereldwijde truckdesign-DNA.

Het exterieur is voorzien van een nieuwe grille, geflankeerd door de kenmerkende ‘C-clamp koplampen’, terwijl een subtiele schouderlijn langs de flanken overgaat in geprononceerde wielkasten, die de Ranger een zelfverzekerde uitstraling geven. Ook is de Ford Ranger voor het eerst leverbaar met matrix LED-koplampen.

  1. Aan de achterkant zijn de achterlichten ontworpen in harmonie met de kenmerkende graphics aan de voorzijde.
  2. Het interieur is geüpgraded, mede dankzij de eersteklas softtouch-materialen en een prominent touchscreen in het midden van het dashboard.
  3. Bovendien is de nieuwe Ranger uitgerust met Fords kenmerkende SYNC™ 4 infotainmentsysteem.3 “Onze klanten vertelden ons dat de Ranger er vooral stoer en zelfverzekerd uit moet zien”, zegt Max Tran, hoofdontwerper van Ranger.

“Ze waren heel duidelijk in wat de Ranger zou moeten zijn, zowel in de manier waarop hij is ontworpen als de manier waarop een Ranger moet voelen.” Onder de nieuwe carrosserie bevindt zich een verbeterd chassis met een 50 mm langere wielbasis en een 50 mm bredere spoorbreedte.

Een hydrogevormde frontconstructie creëert meer ruimte in de motorruimte voor de nieuwe V6-motor en zorgt dat de Ranger klaar is voor andere aandrijftechnologieën in de nabije toekomst. Die extra ruimte aan de voorzijde van de pick-up maakt daarbij een grotere luchtstroom naar de radiator mogelijk, wat helpt om de temperatuur laag te houden onder volle belading of het trekken van een zware aanhanger.

Nieuwe aandrijflijnen Klanten lieten eveneens weten dat er behoefte was aan een keuze voor meer vermogen en koppel, om zware lasten te trekken of extreem offroad te rijden, dus voegde het team Fords beproefde 3.0-liter V6-turbodiesel toe en ontwikkelde deze door voor de Ranger.

Dit is nu één van de drie turbodieselmotoren die bij de lancering beschikbaar zijn.1 “De 3.0-liter turbodiesel V6 is een krachtpatser”, zegt Pritika Maharaj, programmamanager voor de Ranger. “Als je in een Ranger met de V6-turbodiesel rijdt, voelt hij als een veel grotere truck. Het lijkt of hij oneindig veel vermogen en koppel levert en dat is precies waar onze klanten om vragen.” De nieuwe Ranger zal ook worden geleverd met de inmiddels bekende Single-Turbo en Bi-Turbo 2.0-liter viercilinder diesels.

De Single-Turbo is verkrijgbaar in twee verschillende prestatieniveaus en koppelt voldoende vermogen aan een laag brandstofverbruik 1, een belangrijke eigenschap voor eigenaren van kleine bedrijven en wagenparken. De Bi-Turbo-motor is een meer geavanceerde, prestatiegerichte variant voor klanten die meer vermogen willen, zonder veel te willen inleveren op brandstofverbruik.1 “We weten dat onze klanten hun Rangers tot het uiterste drijven, dus dat is hoe wij ze testen.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de Ranger alles doet wat onze klanten willen, keer op keer”, aldus Maharaj. Uitstekende rijeigenschappen De nieuwe Ranger is een echte alleskunner. De Rangers worden ingezet voor een breed scala aan activiteiten qua noeste arbeid, voor het gezin en uiteraard ter ontspanning.

Daarom zijn onze ingenieurs teruggegaan naar de basis en is een heel nieuwe aandrijflijn ontwikkeld. “We hebben een heel breed spectrum aan klanten”, zegt Pearson. “Aan de ene kant heb je eigenaren van kleine bedrijven die op zoek zijn naar werkgericht vervoer.

  1. Zij gaan het liefst voor traditionele tweewielaandrijving in combinatie met een enkele cabine en een laadbak om hun goederen te vervoeren.
  2. Aan de andere kant zijn er de serieuze off-road rijders, die met hun Rangers echt tot het uiterste gaan in races zoals de Dakar Rally.
  3. De nieuwe Ranger komt tegemoet aan de behoeften van beide typen klanten en iedereen daartussenin.” Ingenieurs hebben de voorwielen 50 mm naar voren verplaatst voor een grotere oploophoek aan de voorzijde, om zo in het terrein nog beter uit de voeten te kunnen.

Ook zijn de schokdempers van de achterwielophanging buiten de kokerbalken geplaatst. Dat helpt om de rijeigenschappen te verbeteren, zowel op de weg als buiten de gebaande paden – of de nieuwe Ranger nu zware vracht vervoert of leeg wordt ingezet voor een ritje met het gezin.

“Met de volgende generatie Ranger bieden we onze klanten het beste van twee werelden. Dat betekent dat je te allen tijde de beschikking hebt over de veelzijdige capaciteit, robuustheid en duurzaamheid waar Ford-trucks om bekend staan, gecombineerd met alle comfort en de ‘personenauto-achtige’ rit waar de Ranger eveneens beroemd door is geworden”, aldus Pearson.

Klanten kunnen kiezen uit twee systemen in vierwielaandrijving: een elektronisch ‘shift-on-the-fly’ systeem of een geavanceerd nieuw systeem dat permanent actief is en voorzien is van een geruststellende ‘set-and-forget’ modus. De laatste is speciaal ontworpen voor ultiem gebruiksgemak en het rijden in een altijd ideale rijmodus, wanneer en waar de klant het ook nodig heeft.

  • Ook handig: dubbele sleepogen aan de voorzijde maken het bergen van gestrande voertuigen een stuk eenvoudiger.
  • Nieuw interieur Ook het interieur heeft in de nieuwe Ranger een sprong naar de toekomst gemaakt.
  • De klanten lieten weten behoefte te hebben aan een flexibele, moderne cockpit die geschikt is voor zowel werk als gezin.

De Ranger moet dus zowel werkruimte als een comfortabele leefomgeving bieden en daarbij voorzien zijn van alle slimme en ‘connected’ opties die het leven makkelijker maken. Het hart in het interieur van de Ranger wordt gevormd door een 10,1-inch of 12-inch touchscreen in de middenconsole.

  • Dit vormt een aanvulling op het volledig digitale instrumentenpaneel en is uitgerust met het nieuwste SYNC™-systeem van Ford, dat voorzien is van spraakgestuurd communicatie-, entertainment- en informatiesystemen.
  • Daarnaast is er een FordPass Connect-modem ingebouwd 4,
  • Wanneer deze is gekoppeld aan de FordPass™-app 5, ben je onderweg in de auto ook online.

Verder beschik je met de FordPass via je smartphone over handige functies zoals Remote Start 6, Vehicle Status en vergrendelen en ontgrendelen op afstand. Veel van de traditionele bedieningselementen zijn verplaatst van het dashboard en de middenconsole naar hun eigen speciale display op het SYNC™-scherm.

  • Met één druk op de knop, vind je zaken als verschillende offroad- en rijmodi en krijg je alle mogelijke informatie over de aandrijflijn, de stuurhoek, de hellings- en rolhoeken en andere gegevens die van belang zijn overzichtelijk voorgeschoteld.
  • Het scherm is gekoppeld aan een 360-graden-camera 7,
  • Zo wordt parkeren een fluitje van een cent, zeker in een krappe stedelijke omgeving.

Of je hebt extra zicht op de omgeving als je een stevige offroad-rit maakt. Ook de buitenverlichting is te bedienen via dit scherm, overigens kan de klant die ook bedienen via de FordPass-app op de smartphone. Handig bij het kamperen bijvoorbeeld. De Ranger-technologie is bovendien voorbereid op Ford Power-Up draadloze software-updates, dankzij de ingebouwde Connect-modem.

  • Het interieur ademt luxe en toch is het doel van werken én spelen terug te vinden tot in de details.
  • De nieuwe ‘short-throw e-shifter’ staat centraal in de lay-out en is een ander voorbeeld waarin klanten bepalend zijn geweest voor onze besluitvorming,” aldus Tran.
  • Lanten zijn enorm enthousiast over de e-shifter – ze vinden het prettig dat hij er geavanceerder uitziet en intuïtief te gebruiken is.” Het ontwerpteam creëerde ook slimme bagagevakken in het interieur.

Zo vind je niet alleen voldoende plaatsen om je telefoon op te bergen of draadloos op te laden 8, maar is er ook een riant opbergvak in de middenconsole gecreëerd. Bovendien zijn de deurvakken zo ontworpen dat er meer spullen in passen, verbergt het brede dashboard een bovenste dashboardkastje en zijn er opbergvakken onder en achter de achterbank.

  1. Beter toegankelijk, meer ruimte “Toen we onze klanten ontmoetten en zagen hoe zij de laadbak bereikten, bleek dat we daarin enige verbetering konden toepassen,” zegt Anthony Hall, manager voertuigtechniek voor de Ranger.
  2. Sommigen stapten eerst op de band en vervolgens over de zijkant van de auto en anderen hesen zichzelf ietwat onhandig via een open laadklep in de laadruimte.” Inspiratie genoeg dus voor het creëren van een geïntegreerde tree achter de achterbanden, om zo een ​​sterke, stabielere oplossing te realiseren voor toegang tot de laadruimte.

Bovendien heeft het Ranger-team ervoor gezorgd dat de laadbak ruimte biedt aan een grotere verscheidenheid aan ladingen, met veiligere manieren van het vastzetten van ladingen. “De Ranger met 50 mm verbreden lijkt misschien niet veel, maar het maakt een enorm verschil, vooral in de laadbak.

Het betekent dat klanten een aantal vrij fundamentele items plat kunnen laden, zoals een stuk multiplex of een grote pallet”, aldus Hall.9 Andere doordachte details vind je onder meer in een nieuwe, stevige vloer van gegoten kunststof die zowel de laadvloer van de auto beschermt tegen krassen als de knieën van de eigenaars bij knielen op een stalen laadvloer.

Extra bevestigingspunten op sterke stalen buisrails, bieden handige punten om ladingen vast te zetten, terwijl duurzame, flexibele laadbakdoppen rond de zijkanten van de laadbak en over de achterklep structurele bevestigingspunten voor luifels en andere aftermarket-accessoires herbergen.

Daarnaast biedt de nieuwe Ford Ranger een nieuw cargosysteem, met verdeelschotten voor voorwerpen van verschillende afmetingen, zoals hout- of gereedschapskisten. Eigenaars kunnen ook kleinere compartimenten creëren voor het opbergen van voorwerpen die anders in de cabine zouden moeten worden opgeborgen.

Dit kan met behulp van een systeem van ultrasterke verende klampen die in rails worden geklemd die aan weerszijden van de laadbak zijn vastgeschroefd. Bovendien kan de achterklep ook dienstdoen als mobiele werkbank, die is voorzien van een geïntegreerde liniaal en klemmen om bouwmaterialen te meten, vast te pakken en te snijden.

  1. Zoneverlichting – bediend via het SYNC™-scherm in de cabine of via de FordPass-app – voorziet de Ranger van 360-graden verlichting om beter zicht rondom het voertuig te bieden.
  2. Onder de linker- en rechterrails vind je speciale laadbakverlichting, die voor voldoende licht zorgt om klussen bij weinig licht af te werken of ‘s nachts spullen in de laadbak te vinden.
You might be interested:  Sorteo Extraordinario De Reyes 2023

Accessoires om je Ranger helemaal af te maken Vanaf de introductie kunnen klanten hun nieuwe Ranger personaliseren met een assortiment van meer dan 150 volledig fabrieksondersteunde werk-, stads- en adventure-accessoires. Deze accessoires zijn onder andere ontwikkeld in samenwerking met het wereldwijde offroad-icoon ARB 4×4 Accessories, een samenwerking die in eerste instantie in geselecteerde markten wordt uitgerold.

  1. De nieuwe Ford Ranger wordt gebouwd in Ford-fabrieken in Thailand en Zuid-Afrika en kan eind 2022 worden besteld.
  2. De eerste afleveringen van nieuwe Rangers worden begin 2023 verwacht.
  3. Andere informatie, zoals prijzen, zal in een later stadium bekend worden gemaakt.
  4. 1 Officieel gehomologeerde brandstofefficiëntie- en CO2-emissiecijfers zullen dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd.

Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten.2 Ford Europa rapporteert verkopen voor zijn 20 Europese traditionele markten: Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.3 Rijd niet terwijl je wordt afgeleid of wanneer je draagbare apparaten gebruikt.

Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden vergrendeld terwijl het voertuig in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.4 FordPass Connect (optioneel op bepaalde voertuigen), de Ford Pass-app en gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass-voorwaarden voor details).

De verbonden service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van een compatibel netwerk. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Verbonden service is exclusief wifi-hotspot.5 FordPass-app, compatibel met bepaalde smartphoneplatforms, is beschikbaar via een download.

Bericht- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.6 In wettelijk toegestane regio’s.7 Bestuurdersassistentiefuncties zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt niet veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.8 Beschikbaar Qi draadloos opladen is mogelijk niet compatibel met alle mobiele telefoons.9 Lading en laadvermogen beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.

Zelf rijden Wil je als redacteur zelf een keer met een van de nieuwe Ford modellen rijden, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via [email protected], Lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers.

Hoeveel pk heeft een Ford Ranger?

GEAVANCEERDE MOTORTECHNOLOGIE Met geavanceerde 2.0 l Ford EcoBlue-dieselmotoren is de Ranger krachtiger, efficiënter en milieuvriendelijker dan ooit. Met twee aandrijflijnen met een maximaal vermogen van 213 pk en 500 Nm koppel ben je er zeker van dat je de motor vindt die aan je specifieke behoeften voldoet.

Welke Ford kan een caravan trekken?

Uitgebreide review – En of de Ford Focus een prima trekauto is. Het sportieve karakter van het model zet Ford al jaar en dag kracht bij met pittige motoren. De topversie, de ST-3, is niet minder dan een sportauto. Maar je hoeft helemaal niet zo ver te kijken in de occasionlijst.

De Ford Focus met 1,5 liter Ecoboost-motor (150 pk), caravantrekker met automaat, kan al overweg met 1.500 kilo aan trekgewicht. Met de Ford Focus zet je een strak sturende hatchback voor je caravan of aanhanger, die zeer stabiel in bochten ligt en een fijne metgezel is voor lange ritten. Zeker omdat je altijd prettig zit.

De voorstoelen laten zich op 18 manieren verstellen. De motor met bekroonde Ecoboost-technologie doet zuinig zijn werk. De Ford Focus is bovendien een zeer veilige auto. Zo is er een stuurhulp aan boord die je makkelijker helpt uitwijken als de ingebouwde radar en camera een potentieel gevaar op de weg zien.

Per ongeluk tegen het verkeer inrijden – bijvoorbeeld als je in Engeland op vakantie bent – is met de Focus onmogelijk. Een camera kijkt mee waar je naartoe gaat en koppelt die rijrichting aan de navigatiegegevens. En zit je te lang achter het stuur? Je Focus suggereert dan een welverdiende koffiepauze.

De Ford Focus hatchback biedt voor de meeste gezinnen voldoende ruimte, en is daarmee een solide keuze als gezinsauto, De zitpositie achterin is immers dik in orde, waardoor ook pubers met een groeispurt prettig zitten. Daarachter passen nog ongeveer vier koffers en met de achterbank neergeklapt zelfs 14 stuks.

Is 150 pk Veel?

Wat zegt PK over een auto? – Het zal inmiddels duidelijk zijn dat PK iets zegt over het vermogen en de snelheid van een auto. Zo beschikt de motor van een gemiddelde stadsauto over zo’n 75 PK. Een gezinsauto heeft veelal rond de 150 PK aan vermogen. Nu zou u kunnen denken dat een gezinsauto dan ook twee keer zo snel is.

Wat verbruikt een Ford Ranger?

Testverslag Ford Ranger Wildtrak 2.0 BiT EcoBlue A10, 157 kW, 204 g (NEDC)/ 241 g (WLTP) Ik geef het grif toe: een pick-up is niet alledaags in ons testprogramma. Toch is het een segment dat wint aan populariteit en dit omwille van de veelzijdigheid in gebruik, zowel op professioneel als op privé vlak.

  1. We starten niet met een heuse V8 op LPG maar met de slanke Ford Ranger Wildtrak 2.0 BiT EcoBlue A10.
  2. BiT staat voor bi-turbo en de A10 voor een automaat met maar liefst tien versnellingen.
  3. Naast een sobere restyling is er bij deze bijzonder populaire Pick-up vooral onderhuids gewerkt: een milieuvriendelijker en zuiniger motorenpakket.

Wat houdt dit in voor de meest recente winnaar van de International Pick-up Award, de speciaal in het leven geroepen vakprijs voor pick-ups? We testen het uit.

Pick-up2379 rijklaar gewicht

ICE diesel1996 cc157 kW500 Nm10 AT (automaat – 10 versnellingen)

7,8 l/100 km (gecombineerd) NEDC9,2 l/100 km (gecombineerd) WLTP

204 g (gecombineerd) NEDC241 g (gecombineerd) WLTP

Buiten stad 6,2 l/100 kmAutosnelweg 7,8 l/100 kmStad 6,8 l/100 kmGemiddeld (op 104 km) 6,9 l/100 km

We plaatsten 675 extra kilometers op de teller verdeeld over 17 ritten. Het grootste gedeelte zijn snelwegritten. De boordcomputer noteert een gemiddeld testverbruik van 6,9 l/100 km, Het berekend verbruik klokt af op 7,0 l/100 km. Een verschil van 0,1 l/100 km.

  1. Het hoogst genoteerde verbruik is 7,8 l/100 km en het laagste is 6,1 l/100 km.
  2. Belangrijk is de behaalde resultaten te kaderen: alle ritten zijn solo (enkel bestuurder), zonder lading, onroad en in 2H uitgevoerd.
  3. Op de 104 kilometer noteert de boordcomputer een gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km,
  4. Voor een voertuig met een rijklaar gewicht van om en bij de 2.400 kg is dit een mooi cijfer.

Het gedeelte buiten de stad levert het beste resultaat op van 6,2 l/100 km. Eenmaal je de snelweg opgaat dan stijgt het verbruik naar 7,8 l/100 km en dit aan een constante snelheid van 110 km/u. Hierbij komen natuurlijk de kenmerken van een Pick-up zoals de minder gunstige Cw-waarde naar boven.

  • In de stad behalen we 6,8 l/100 km.
  • Je kan dus met een anticiperende rijstijl toch wel knappe resultaten neerzetten.
  • De nieuwe 2.0-liter EcoBlue krachtbron Het zogenoemde ‘downsizing’ is een oplossing om motoren zuiniger en schoner te maken.
  • De bestaande de 3.2-liter DuraTorq heeft om deze reden plaats gemaakt voor een nieuwe krachtige 2.0-liter EcoBlue-motor die de prestaties optimaliseert wat tot een lager brandstofverbruik moet leiden.

Hij is beschikbaar in verschillende versies. Wij mochten de topversie, de Bi-turbo (BiT), testen. Je hebt in deze uitvoering 157 kW ter beschikking en een koppel van 500 Nm wat ruimschoots voldoende. Alles hangt natuurlijk af van wat je met de wagen wilt doen.

Emissienormen De 10-traps automatische transmissie – zalig Eenmaal je de ‘feeling’ in de voet hebt, gebeurt het schakelen bijzonder zacht.

Alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Dit verklaart mede dat de motoren voorzien van een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction). Af en toe AdBlue tanken hoort er dus bij.De 10-traps werkt bijzonder aangenaam. De schakelmomenten liggen mooi tussen de 1500 en 2000 t/m, ideaal voor een diesel.

Bij de acceleratie vanuit stilstand zou hij iets vlugger mogen doorschakelen. Kies je voor de S-stand dan kan je manueel opschakelen en terugschakelen, voor zover dat dit in overeenstemming is met wat het motormanagement voor ogen heeft. Het is dus perfect mogelijk dat je vraag om manueel hoger of lager te schakelen niet wordt ingewilligd.

De +/- knop aan de linkerzijde van de schakelpook heeft mooi aan in welke versnelling je rondtoert. De automaat kan je trouwens perfect aansturen met het gaspedaal. En wat biedt de Ranger aan ADAS (Advanced Driver Assist Systems)? Een aantal zitten verwerkt in packs.

Een greep uit het aanbod: Intelligent Protection System (IPS) met o.a. :Airbags bestuurder en passagier, zijdelingse airbags (1ste zetelrij), gordijnairbags (1ste & 2de zetelrij), knieairbag bestuurder, gordelspanners, krachtbegrenzers en in de hoogte verstelbare gordelsteunen op de voorzetels, stalen veiligheidskooi, verstevigingsbalken in de deuren en inklapbare stuurkolom en pedalen bij frontale aanrijding, antidoorschuifsysteem in zetels Antiblokkeerremsysteem (ABS) met Elektronische remkrachtverdeling (EBD) en Noodremhulp (EBA) Elektronische stabiliteitsregeling (ESP) en volgende bijkomende functies:Tractiecontrole (TCS) instelbaar in drie modi, vertrekhulp en afdaalhulp voor hellingen (Hill Start Assist & Hill Descent Assist), Vrachtcompensatie (Load Adaptive Controle LAC), koprolbescherming (Roll Over Mitigation), antislingersysteem voor aanhangwagensAutonoom noodstopsysteem (AEB = Pre-Collision Assist) Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection – gebruikt RADAR- en cameratechnologie om de weg voor het voertuig te scannen.

Cruise Controle met instelbare snelheidsbegrenzer, Lane Departure Warning, Intelligent speed assist, verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition)Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) – controle bandenspanning : Testverslag Ford Ranger Wildtrak 2.0 BiT EcoBlue A10, 157 kW, 204 g (NEDC)/ 241 g (WLTP)

Hoe zwaar is een Ford Raptor?

450 pk – De 3,5 liter V6 EcoBoost levert 450 pk en 691 Nm in de nieuwe Ford F-150 Raptor. Daarmee is de nieuwe Raptor 39 pk en 103 Nm sterker dan zijn voorganger, terwijl hij – op papier – zuiniger moet zijn geworden. De prestaties moeten ook een stuk beter zijn geworden, dankzij een afslankkuur.

Van wie is de duurste auto in Nederland?

04. Aston Martin Valkyrie (3.201.246 euro) – De eerste Valkyrie op Nederlands kenteken | Foto: © Row1Photography Toch wel een van de bijzonderste auto’s in jaren. Samen met Red Bull Racing bouwde Aston Martin een F1-auto voor op de openbare weg. Ze klopten aan bij Cosworth voor een geweldige V12-motor en samen met een elektromotor komt het totale vermogen op 1.155 pk.

Wat is het duurste automerk ter wereld?

1. Bugatti La Voiture Noire: startprijs €16,5 miljoen – Met de La Voiture Noire (Frans voor ‘de zwarte auto’ haalt Bugatti de geest terug van hun oude model, de Type 57 SC Atlantic. Hier waren er slechts 4 stuks van gemaakt, waarvan één exemplaar vermist raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Om dit model te ‘vervangen’, heeft Bugatti deze one-off La Voiture Noire geproduceerd. Ja, je leest het goed; slechts één exemplaar bestaat hiervan in de wereld. Met een prijskaartje van €16,5 miljoen mag je dat ook zeker verwachten. De Bugatti La Voiture Noire beschikt over een W12 motor met maar liefst 1500 PK en een topsnelheid van 420 km/h.

Om achter het stuur van al dit geweldigs te zitten, moet je wel nog even sparen (P.S. De foto hieronder is de Chiron, niét de La Voiture Noire).

Wie is de eigenaar van Ford?

Ford Motor Company
Sleutelfiguren James D. Farley (CEO) William Clay Ford, Jr. (voorzitter)
Land Verenigde Staten
Hoofdkantoor Dearborn, Michigan Verenigde Staten
Werknemers 173.000 (2022)
You might be interested:  Departamentos En Pinamar Alquiler 2023

Hoe zuinig rijdt Ford Puma?

Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens de fabrikant 5,3 l/100km (1 op 18,9).

Hoe duur is een Ford F-150?

Ford F-150 prijs – De prijs die je voor een Ford F-150 occasion betaalt is afhankelijk van de kilometerstand, het bouwjaar en de staat van de auto. Op wat duurdere modellen na, ligt de gemiddelde prijs voor een Ford F-150 op dit moment rond de €48962,-.

Hoeveel pk heeft een Ford F-150?

Wat voor auto is de Ford f-150 2019? – Op je een beeld te laten vormen wat voor auto een Ford f-150 2019 is, lijkt het ons goed om de specificaties met je door te nemen van het topmodel van dit moment: de 2019 Ford f-150 Raptor Supercab. Deze super pick-up heeft een afmeting van 5.588 x 2.192 x 1.994 mm (l x b x h).

Wat kost een nieuwe Ford Ranger?

Nieuwe Ford Ranger nu te bestellen vanaf 31.510 euro Ford opent de orderboeken van de compleet nieuwe generatie Ranger pick-up. De Ranger komt in 2023 naar ons land voor prijzen vanaf 31.510 euro. De nieuwe Ranger is ontworpen om klanten te helpen meer en efficiënter werk te verzetten.

  1. De pick-up heeft een gedurfd exterieurontwerp, een verbeterd chassis, opgewaardeerde wielophanging en een grotere laadruimte met genoeg ruimte voor een europallet.
  2. Daarnaast biedt het uitnodigende hightech interieur geavanceerde connectiviteits- en rijhulptechnologieën.
  3. Ford introduceert bovendien verbeterde aandrijflijnen, waaronder een 2.0-liter bi-turbo dieselmotor.

XL en XLT doelmatige werkpaarden De Ranger line-up begint met de XL uitvoering. Een werkpaard voor het verzetten van bergen werk zonder poespas. Toch is de ook de XL uitvoering bepaald geen kale auto en beschikt hij onder meer over het SYNC4 connectiviteitsysteem met een 10″ touchscreen.

  1. Daarnaast beschikt de Ranger XL over een reeks rij-assistentiesystemen waaronder Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist, achteruitrijsensoren en een achteruitrijcamera.
  2. De Ranger XL is naar keuze leverbaar met een Single of Super Cab en beschikt altijd over 2.0-liter Ecoblue dieselmotor met 170pk en 405Nm aan koppel en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Ranger XL is leverbaar vanaf 31.510 euro voor de uitvoering met Single Cab en maximale ruimte in de laadbak. De Super Cab is leverbaar voor een meerprijs van 1.200 euro. De XLT uitvoering biedt ten opzichte van de XL meer comfort met de standaard Super Cab en 6-traps automaat.

Ook staat de Ranger XLT qua uitstraling een stapje hoger op de ladder met meegespoten bumpers, deurgrepen en spiegels, 16″ velgen en Side Steps die het instappen vergemakkelijken. Highlights uit de extra uitrusting van de Ranger XLT zijn verder: airconditioning, centrale vergrendeling van de achterklep een regensensor en Quick Clear, de verwarmbare voorruit van Ford.

De Ranger XLT is leverbaar vanaf 35.410 euro. Willdtrak het populairst De nieuwe Ford Ranger Wildtrak is direct herkenbaar dankzij standaard aanwezige dakrails en verbeterde bodembescherming voor offroad-rijden. In het interieur installeert Ford met leder afgewerkte stoelen met Micro Rib ‘tuxedo’-accenten.

  • Inzetstukken zijn vrij van stoffen om het schoonmaken te vergemakkelijken.
  • Sfeerverlichting, Ebony hemelbekleding en een verwarmd sportstuur met contrasterende stiksels maken de Ranger Wildtrak af.
  • De koper hoeft alleen nog een pakkende kleurstelling te kiezen.
  • Ford levert de Ranger Wildtrak in de kleuren Agate Black Metallic, Carbonised Grey, Frozen White, Lucid Red en Moondust Silver.

Uniek voor de Wildtrak is de Cyber Yellow-kleurstelling. Als Wildtrak uitvoering heeft de Ranger nu een nog completer totaalpakket met comfortverhogende voorzieningen en tools om zowel professioneel als recreatief het maximale uit de pick-up te halen. Ford Ranger Raptor De orderboeken van de Raptor-uitvoering openden al eerder. De vanafprijs van de nieuwe Ford Ranger Raptor start bij 56.250 euro. Voor de Nederlandse markt zal de dubbele-cabine worden omgebouwd om de Ranger Raptor op grijs kenteken aan te kunnen bieden.

  1. Ford trapt bij de Ranger Raptor-variant af met een 3.0-liter EcoBoost V6-twin-turbo benzinemotor.
  2. Een 2.0 EcoBlue dieselmotor wordt op termijn aan de prijslijst toegevoegd.
  3. Bij de Ford Ranger Raptor ligt het accent op high-performance en op de ultieme offroad- rijervaring.
  4. Bij de Ranger Wildtrak staan veelzijdigheid, maximale trekkracht en gebruiksgemak op de eerste plaats.

“De Ranger is een icoon geworden in Europa met een nieuwe generatie klanten voor wie het ‘dé pick-up’ is”, zegt Hans Schep, general manager, Ford Pro. “De Ford Ranger was al de favoriete pick-up in Europa, maar op basis van opgedane expertise wereldwijd met onze trucks, tillen we de kwaliteiten van de nieuwe Ranger op alle fronten naar een nog hoger niveau.” Het motorenaanbod voor de Ranger bestaat in Nederland uit de 2,0-liter EcoBlue dieselmotor.

De variant met enkele turbo levert 170 pk en is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of zestraps automaat. Een 2,0-liter EcoBlue met dubbele turbo heeft een vermogen van 205 pk en een 10-traps automaat. De nieuwe Ranger kan maximaal 3.500 kg trekken, met uitzondering van de Raptor die maximaal 2.500 kg aan kan haken.

Zes rijmodi Elke nieuwe Ranger beschikt standaard over geavanceerde technologieën om zowel op verharde als onverharde wegen nog beter te presteren. De Ranger Wildtrak heeft keuze uit zes rijmodi, te weten Normal, Eco, Slippery, Mud/Ruts, Sand en – voor automatische transmissies – Tow Haul.

Elke rijmodus heeft invloed op diverse parameters, waaronder vermogensafgifte, tractiecontrole, elektronische stabiliteitscontrole en schakelpatronen om de prestaties voor verschillende rijscenario’s te optimaliseren. De zes rijmodi vormen een aanvulling op een ultrastijf chassis met verbeterde hellingshoeken, nog betere offroad-capaciteiten en comfort op én naast de weg.

Afhankelijk van gekozen uitvoering levert Ford twee vierwielaandrijvingssystemen: een elektronisch inschakelbaar systeem of een geavanceerd nieuw permanent AWD-systeem. Dit AWD-systeem is standaard op Ranger Wildtrak. Forse displays Inzittenden genieten verder van de nieuwste digitale technologie. Het hightech interieur biedt plaats aan een volledig digitaal 8-inch instrumentencluster en een centraal geplaatst 12,1-inch touchscreen voor de nieuwste generatie van Fords SYNC 4A connectiviteits- en infotainmentsysteem.

Het pakket geavanceerde rijhulpsystemen bestaat onder meer uit Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System en Reverse Brake Assist. Een ander systeem is een Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert en Trailer Coverage. Zone Lighting: een primeur Met behulp van de FordPass-smartphone-app kunnen eigenaren en bestuurders op afstand de actuele voertuigstatus- en onderhoudswaarschuwingen bekijken en functies bedienen, waaronder het zogeheten Zone Lighting-systeem – een primeur in dit segment.

Zone Lighting kan selectief het gebied rond de pick-up verlichten – ideaal voor kamperen of bij het in- of uitladen in het donker. Trefwoorden:, : Nieuwe Ford Ranger nu te bestellen vanaf 31.510 euro

Wat kost een Ford F150 in Amerika?

– Nadeel 1: De Ford F-150 Lightning is (nog) niet leverbaar – Wij reden de elektrische pick-up met Brits kenteken, maar het was gewoon een auto met Amerikaanse specificaties. De Ford F-150 Lightning is namelijk (nog) niet in Europa op de markt, ook al bied je een laadbak vol euro’s.

Hoop je dat de Ford F-150 Lightning ook hier op de markt komt? Onze gratis nieuwsbrief houdt je op de hoogte! Wij hopen van harte dat hij hier vanaf 2023 wel leverbaar wordt, maar om begrijpelijke redenen wil Ford in den beginne vooral de thuismarkt bedienen. Daar kostte hij in mei 2021 nog geen 40.000 dollar.

Maar inmiddels is de prijs gestegen tot bijna 52.000 dollar voor de standaardversie. De fully loaded Lariat-uitvoering kost vanaf modeljaar 2023 meer dan 90.000 dollar.

Hoe duur is een Ford F150?

Ford F-150 prijs – De prijs die je voor een Ford F-150 occasion betaalt is afhankelijk van de kilometerstand, het bouwjaar en de staat van de auto. Op wat duurdere modellen na, ligt de gemiddelde prijs voor een Ford F-150 op dit moment rond de €48962,-.

Wat verbruikt een Ford Ranger?

Testverslag Ford Ranger Wildtrak 2.0 BiT EcoBlue A10, 157 kW, 204 g (NEDC)/ 241 g (WLTP) Ik geef het grif toe: een pick-up is niet alledaags in ons testprogramma. Toch is het een segment dat wint aan populariteit en dit omwille van de veelzijdigheid in gebruik, zowel op professioneel als op privé vlak.

We starten niet met een heuse V8 op LPG maar met de slanke Ford Ranger Wildtrak 2.0 BiT EcoBlue A10. BiT staat voor bi-turbo en de A10 voor een automaat met maar liefst tien versnellingen. Naast een sobere restyling is er bij deze bijzonder populaire Pick-up vooral onderhuids gewerkt: een milieuvriendelijker en zuiniger motorenpakket.

Wat houdt dit in voor de meest recente winnaar van de International Pick-up Award, de speciaal in het leven geroepen vakprijs voor pick-ups? We testen het uit.

Pick-up2379 rijklaar gewicht

ICE diesel1996 cc157 kW500 Nm10 AT (automaat – 10 versnellingen)

7,8 l/100 km (gecombineerd) NEDC9,2 l/100 km (gecombineerd) WLTP

204 g (gecombineerd) NEDC241 g (gecombineerd) WLTP

Buiten stad 6,2 l/100 kmAutosnelweg 7,8 l/100 kmStad 6,8 l/100 kmGemiddeld (op 104 km) 6,9 l/100 km

We plaatsten 675 extra kilometers op de teller verdeeld over 17 ritten. Het grootste gedeelte zijn snelwegritten. De boordcomputer noteert een gemiddeld testverbruik van 6,9 l/100 km, Het berekend verbruik klokt af op 7,0 l/100 km. Een verschil van 0,1 l/100 km.

Het hoogst genoteerde verbruik is 7,8 l/100 km en het laagste is 6,1 l/100 km. Belangrijk is de behaalde resultaten te kaderen: alle ritten zijn solo (enkel bestuurder), zonder lading, onroad en in 2H uitgevoerd. Op de 104 kilometer noteert de boordcomputer een gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km, Voor een voertuig met een rijklaar gewicht van om en bij de 2.400 kg is dit een mooi cijfer.

Het gedeelte buiten de stad levert het beste resultaat op van 6,2 l/100 km. Eenmaal je de snelweg opgaat dan stijgt het verbruik naar 7,8 l/100 km en dit aan een constante snelheid van 110 km/u. Hierbij komen natuurlijk de kenmerken van een Pick-up zoals de minder gunstige Cw-waarde naar boven.

  1. In de stad behalen we 6,8 l/100 km.
  2. Je kan dus met een anticiperende rijstijl toch wel knappe resultaten neerzetten.
  3. De nieuwe 2.0-liter EcoBlue krachtbron Het zogenoemde ‘downsizing’ is een oplossing om motoren zuiniger en schoner te maken.
  4. De bestaande de 3.2-liter DuraTorq heeft om deze reden plaats gemaakt voor een nieuwe krachtige 2.0-liter EcoBlue-motor die de prestaties optimaliseert wat tot een lager brandstofverbruik moet leiden.

Hij is beschikbaar in verschillende versies. Wij mochten de topversie, de Bi-turbo (BiT), testen. Je hebt in deze uitvoering 157 kW ter beschikking en een koppel van 500 Nm wat ruimschoots voldoende. Alles hangt natuurlijk af van wat je met de wagen wilt doen.

Emissienormen De 10-traps automatische transmissie – zalig Eenmaal je de ‘feeling’ in de voet hebt, gebeurt het schakelen bijzonder zacht.

Alle motoren voldoen aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Dit verklaart mede dat de motoren voorzien van een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction). Af en toe AdBlue tanken hoort er dus bij.De 10-traps werkt bijzonder aangenaam. De schakelmomenten liggen mooi tussen de 1500 en 2000 t/m, ideaal voor een diesel.

Bij de acceleratie vanuit stilstand zou hij iets vlugger mogen doorschakelen. Kies je voor de S-stand dan kan je manueel opschakelen en terugschakelen, voor zover dat dit in overeenstemming is met wat het motormanagement voor ogen heeft. Het is dus perfect mogelijk dat je vraag om manueel hoger of lager te schakelen niet wordt ingewilligd.

De +/- knop aan de linkerzijde van de schakelpook heeft mooi aan in welke versnelling je rondtoert. De automaat kan je trouwens perfect aansturen met het gaspedaal. En wat biedt de Ranger aan ADAS (Advanced Driver Assist Systems)? Een aantal zitten verwerkt in packs.

  1. Een greep uit het aanbod: Intelligent Protection System (IPS) met o.a.
  2. Airbags bestuurder en passagier, zijdelingse airbags (1ste zetelrij), gordijnairbags (1ste & 2de zetelrij), knieairbag bestuurder, gordelspanners, krachtbegrenzers en in de hoogte verstelbare gordelsteunen op de voorzetels, stalen veiligheidskooi, verstevigingsbalken in de deuren en inklapbare stuurkolom en pedalen bij frontale aanrijding, antidoorschuifsysteem in zetels Antiblokkeerremsysteem (ABS) met Elektronische remkrachtverdeling (EBD) en Noodremhulp (EBA) Elektronische stabiliteitsregeling (ESP) en volgende bijkomende functies:Tractiecontrole (TCS) instelbaar in drie modi, vertrekhulp en afdaalhulp voor hellingen (Hill Start Assist & Hill Descent Assist), Vrachtcompensatie (Load Adaptive Controle LAC), koprolbescherming (Roll Over Mitigation), antislingersysteem voor aanhangwagensAutonoom noodstopsysteem (AEB = Pre-Collision Assist) Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection – gebruikt RADAR- en cameratechnologie om de weg voor het voertuig te scannen.

Cruise Controle met instelbare snelheidsbegrenzer, Lane Departure Warning, Intelligent speed assist, verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition)Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) – controle bandenspanning : Testverslag Ford Ranger Wildtrak 2.0 BiT EcoBlue A10, 157 kW, 204 g (NEDC)/ 241 g (WLTP)