Moto Gp Argentina 2023

Waar is de volgende MotoGP?

Wanneer en waar is de volgende MotoGP-race? –

Datum: Zondag 6 augustus Race: Grand Prix van Groot-Brittannië Circuit: Silverstone

De volgende ronde van het MotoGP-wereldkampioenschap 2023 wordt verreden op zondag 6 augustus 2023. Silverstone is dan gastheer van de Britse ronde van het WK. De race begint zondag om 14.00 uur, een dag eerder is om 14.00 uur al de kortere sprintrace.

Ducati-rijder Francesco Bagnaia won in 2022 de wedstrijd, om later ook de wereldtitel voor zich op te eisen. Maverick Vinales en Jack Miller werden er nipt tweede en derde. Enea Bastianini en Jorge Martin maakten de top vijf compleet. De vorige ronde van de MotoGP was de TT van Assen. Bagnaia schreef de race op zijn naam, voor Bezzecchi en Aleix Espargaro.

Marc Marquez verscheen niet aan de start. Hij had te veel last van zijn blessures, opgelopen bij zijn vijf crashes tijdens de Grand Prix van Duitsland. De sprintrace was een prooi voor Bezzecchi, die ook de pole had gepakt en het snelst was in alle trainingen.

MotoGP 2023: Welke MotoGP-coureurs staan bij welk team onder contract?

Hoe hard gaat MotoGP?

Formule E –

Topsnelheid: 322 kilometer per uur/200 mijl per uur Acceleratie: 0-100km/h in 2,8 seconden

In het seizoen 2023 wordt er gereden met de nieuwe Gen3-bolides. Deze wagens hebben een topsnelheid van zo’n 320 kilometer per uur, ruim 40 kilometer sneller dan de vorige generatie wagens. Deze topsnelheid zal echter zelden bereikt worden, aangezien de Formule E vooral op smalle stratencircuits racet.

Daarom is het niet echt mogelijk om de prestaties te vergelijken met een F1-bolide. Het concept van de Formule E draait om het organiseren van duurzame elektrische races in het hart van de stad. Aangezien het geen invloed heeft op de spanning en het spektakel, ligt de focus niet op de topsnelheid. Formule E-bolides zijn qua acceleratie van 0 tot 100 kilometer wel vergelijkbaar met de F1 en MotoGP: het duurt 2,8 seconden.

Speel mee Zet nu in Wat kost gokken jou? Stop op tijd.18+ Online spelen brengt risico’s met zich mee. Lees hier onze tips om verantwoord te spelen.” gedeeld reacties

Wie gaat MotoGP uitzenden?

Hoe laat is MotoGP op tv: Grand Prix van Spanje –

Datum: zondag 30 april 2023 Zender: Ziggo kanaal 14 voor Ziggo-klanten of Ziggo Sport Select (401 voor Ziggo-klanten, kanaal 233 voor KPN-klanten) Start uitzending: 14.10 uur Start race: 15.00 uur

De MotoGP Grand Prix van Spanje op Circuito de Jerez wordt verreden op zondag 30 april 2023. De wedstrijd wordt live uitgezonden door Ziggo Sport, de MotoGP-rechtenhouder in Nederland. De uitzending begint om 14.10 uur met een voorbeschouwing op de race, waarna om 15.00 uur de Grand Prix van start gaat.

Wie heeft de MotoGP gewonnen?

Net als vorig jaar heeft wereldkampioen Francesco Bagnaia de TT van Assen gewonnen. De Italiaan troefde onder anderen Marco Bezzecchi en Brad Binder af tijdens de MotoGP -race in Drenthe.

Wie zendt MotoGP uit in 2023?

Televisie & livestreams MotoGP 2023 –

Voor de thuisblijvers zendt ZiggoSport (link: ZiggoSport: volledige 2023 Dutch TT MotoGP live ) alle trainingen, kwalificaties en races live volledig uit, ongeveer van 9 uur tot 16:00 op alle drie de dagen. ZiggoSport is de zender die het hele seizoen de uitzendingen van de MotoGP verzorgt. Op zondag komt daar de NOS (link: Dutch TT Assen MotoGP 2023 ook live bij NOS ) nog bij met alleen de races tussen 11:00 en 15:00 uur. Zowel ZiggoSport als de NOS hebben een livestream. Ook via de website van MotoGP is de livestream te volgen. De stream van de NOS is gratis.

Hoeveel CC is de MotoGP?

Hoeveel cc heeft een MotoGP-motor? – De motorspecificaties van de MotoGP-fabrikanten verschillen nogal, maar één ding hebben ze gemeen: de cilinderinhoud van een MotoGP-motorblok is 1000cc. Daarbinnen variëren de merken met verschillende concepten. Ducati gebruikt het 90-graden V4-concept terwijl Yamaha bijvoorbeeld gebruikmaakt van een vier-in-lijn concept.

Wat is sneller Formule 1 of MotoGP?

De meest irrelevante vragen zijn soms ook de leukste. Een technische vergelijking 100% accurate cijfers geven teams en constructeurs natuurlijk niet prijs. Je wilt de concurrentie immers niet wijzer maken dan nodig. Het gaat in het lijstje hieronder om wat oudere cijfers op basis van oude technische reglementen, maar die geven nog steeds een aardige indicatie als het om vergelijkingen gaat.

Gewicht: MotoGP – 157 kg, Formule 1 – 640 kg (inclusief rijder). Vermogen: MotoGP – ca.250 pk, Formule 1 – ca.880 pk.0-160 km/u: MotoGP – 3,3 s, Formule 1 – 3,5 s.0-300 km/u: MotoGP – 11,8 s, Formule 1 – 10,6 s.160-0 km/u: MotoGP – 4 s, Formule 1 – 1,5 s.

De belangrijkste verschillen zijn vrij eenvoudig te verklaren. MotoGP-fietsen hebben slechts twee banden met een veel kleinere contact patch en kunnen dus veel minder hard remmen. Bovendien wordt het achterwiel tijdens het remmen vaak lichtjes opgetild, zodat deze niet meer mee kan helpen bij het vertragen. Rondetijden Door naar de belangrijkste open deur: een Formule 1-auto is op een willekeurig circuit altijd sneller dan een MotoGP-fiets. Sterker nog, een F1 is op een circuit in principe altijd sneller dan welke motorfiets ook. Aerodynamica, een dijk aan vermogen, 4 plakkerige banden en een batterij aan elektronica om de boel in het gareel te houden dragen allemaal hun steentje bij.

Er is en was sprake van overlap tussen de beide kampioenschappen, dus dat vergelijkt lekker handig. Silverstone 2011, pole position-tijden: Formule 1: 1:30,399 (Mark Webber, Red Bull-Renault) MotoGP: 2:02,020 (Casey Stoner, Honda) Let wel: het circuit dat door de MotoGP werd gebruikt, was marginaal langer dan de Formule 1-versie.

Maleisië 2015, snelste rondetijden: Formule 1: 1:42,062 (Nico Rosberg, Mercedes) MotoGP: 2:00,606 (Jorge Lorenzo, Yamaha) Topsnelheid In rechte lijn is het echter een stuk spannender tussen de twee koningsklassen. MotoGP-motoren halen (zeker sinds het viertakt-tijdperk) bizarre topsnelheden en wie de klasse een beetje volgt, weet dat met name Ducati er keer op keer in slaagt om het hele veld te verbazen door steevast de hoogste snelheden te noteren op de rechte stukken.

  1. Omt natuurlijk door die desmodromische klepbediening ! Formule 1-auto’s zijn natuurlijk ook geen doetjes en kunnen hun achtervleugel middels DRS plat leggen.
  2. Dat scheelt nogal een bak luchtweerstand.
  3. Ijken we naar circuits waar beide kampioenschappen komen of kwamen, dan steken MotoGP-motoren er met kop en schouders bovenuit.

Merk hierbij wel op dat een motorfiets veel eerder in de remmen moet dan een F1-auto. Ter vergelijk: een MotoGP-fiets trekt tijdens het remmen 1,1/1,2 G, terwijl een Formule 1-racer met gemak 5 G te verduren krijgt tijdens maximale vertraging. Sterker nog: een F1-auto die op hoge snelheid alleen al het gas loslaat, remt harder dan een MotoGP-racer ooit zou kunnen. Concluderend MotoGP-fietsen zijn in rechte lijn sneller dan Formule 1-auto’s. Punt. De geringere luchtweerstand en de nog steeds beestachtige pk/gewichts-verhouding zorgen ervoor dat de tweewielers blijven trekken, waar F1-racers boven de 300 km/u serieus last beginnen te krijgen van luchtweerstand.

Wat verdient een MotoGP coureur?

Een gemiddelde MotoGP-coureur kreeg in 2018 zo’n 2,4 miljoen euro op zijn rekening gestort. In totaal maakten de teams dat jaar zo’n 58 miljoen euro aan salaris over aan de rijders. In 2022 krijgen de 24 coureurs een totaal van 47,15 miljoen euro overgeboekt.

Gemiddeld komt dat uit op 1,96 miljoen euro. Dat is een terugval van bijna 20 procent ten opzichte van 2018. Daar is een aantal redenen voor. Ten eerste zijn de MotoGP-rijders op hun salaris gekort door de coronacrisis, die in 2020 flinke invloed had op het kampioenschap. Constructeurs moesten hun fabrieken tijdelijk sluiten, de verkoop van motoren klapte in elkaar en daarnaast werd de start van het kampioenschap uitgesteld tot de zomer.

Het resulteerde in een situatie waarin de betrokken merken maar heel weinig waar voor hun geld kregen. Een andere factor in de personeelskosten is het vertrek van een aantal toonaangevende coureurs: Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi gingen met pensioen.

  • Zij harkten met zijn drieën een aanzienlijk deel van de salariskosten binnen.
  • Tijdens de pandemie besloot Ducati het roer beleidsmatig om te gooien.
  • De ‘dure’ rijders uit het verleden hadden het team onder de streep heel weinig gebracht.
  • Die bespaarde kosten werden in de motor gestopt en ook werden jonge rijders aangetrokken die het merk net zo goed verder kunnen helpen.
You might be interested:  Ford Ranger Raptor 2023 Precio

Een derde factor is een minder voor de hand liggende, maar bredere ontwikkeling die niet alleen de MotoGP treft. Het gedrag van de consument is in de afgelopen jaren door het internet flink veranderd. Daardoor is het traditionele sponsormodel, een sticker op een MotoGP-machine, niet langer van deze tijd.

Dat heeft ervoor gezorgd dat MotoGP-teams aanzienlijk minder sponsorgeld binnenkregen. Motorsport.com heeft de afgelopen maanden veel gesproken met teamleden, managers en juristen die betrokken zijn bij het kampioenschap, maar ook met rijders om een beeld te krijgen van de salariskosten van de MotoGP-grid in 2018 en om die voor 2022 op papier te krijgen.

In 2018 verdiende een MotoGP-coureur gemiddeld zo’n 2,4 miljoen euro. Een redelijk bedrag voor een topatleet die elk weekend zijn leven riskeert in de jacht op eremetaal. Het is echter gevaarlijk om een conclusie te trekken op basis van een gemiddeld salaris. De huidige groep MotoGP-rijders krijgt zo’n 20 procent minder salaris dan de collega’s in 2018 kregen. Foto: Gold and Goose / Motorsport Images In 2018 waren er vijf rijders die het grootste deel van de taart kregen: Lorenzo verdiende bij Ducati zo’n 15 miljoen euro, Marc Marquez kreeg destijds 10 miljoen euro van Honda terwijl de beide Yamaha-rijders Valentino Rossi en Maverick Viñales op 6 miljoen stonden.

  • Dani Pedrosa was de laatste van de grootverdieners, hij streek 4 miljoen euro per jaar op.
  • Daarachter zat de middenmoot met Andrea Iannone en Alex Rins (Suzuki), de Espargaro-broers (Aleix bij Aprilia, Pol bij KTM) en Andrea Dovizioso,
  • Zij kregen tussen de 1 en 3 miljoen euro per seizoen.
  • De overige rijders, twaalf in getal, kregen minder dan 500.000 euro op hun rekening gestort.

Karel Abraham (Angel Nieto Aspar) was de hekkensluiter met een salaris van slechts 80.000 euro. In 2022 is Marc Marquez met afstand de bestbetaalde coureur op de grid. Zonder dat de eventuele bonussen meegerekend zijn, krijgt de Spanjaard zo’n 15 miljoen euro.

Daar achter staan de twee jongste wereldkampioenen: Joan Mir met 6,5 miljoen euro, Fabio Quartararo met 4 miljoen euro. Die laatste hoopt een flinke stap te maken als hij een nieuw contract tekent. Suzuki-coureur Alex Rins staat ook in dit rijtje met een salaris van 4 miljoen euro. De middenmoot blijft nagenoeg hetzelfde, maar in 2018 waren er nog heel wat coureurs die tussen de 2 en 3 miljoen zaten.

Dat is in 2022 flink veranderd. Er zijn negen rijders met een salaris tussen de 1 en 2 miljoen euro. De zes overgebleven coureurs verdienen minder dan dat. De positie van Marc Marquez is uniek. Hij verlengde zijn contract in februari 2020 voor een periode van vier jaar.

  • Het gebeurde kort voordat de pandemie uitbrak en een reeks blessures hem bijna een volledig seizoen aan de kant hield.
  • De Japanse constructeur kreeg niet bepaald waar voor haar geld, kijkend naar de races die Marquez heeft kunnen rijden.
  • Zelf voelde de man uit Cervera zich daar ook ongemakkelijk bij en suggereerde in gesprek met Motorsport.com dat hij een korting op zijn salaris niet meer dan normaal zou vinden.

Marquez is de meest waardevolle coureur in de MotoGP, de verhoudingen intern bij Honda zijn ook kraakhelder. Met zijn 15 miljoen euro staat hij ver boven zijn merkgenoten Pol Espargaro, Alex Marquez en Takaaki Nakagami, Zij kregen met z’n drieën in totaal 3 miljoen euro uitgekeerd. Ook na zijn blessureleed is Marc Marquez nog de bestbetaalde coureur op de MotoGP-grid. Foto: Gold and Goose / Motorsport Images Van alle fabrikanten is Ducati het beste door de coronacrisis gekomen. Het merk uit Borgo Panigale betaalde in 2018 nog zo’n 17 miljoen euro uit aan Lorenzo en Dovizioso met nog eens zo’n 3 miljoen euro aan bonussen voor de Italiaan.

  1. Een aardig prijskaartje voor een team dat in de drie kampioenschappen (rijders, teams en constructeurs) op gepaste afstand eindigde van Honda en Marquez.
  2. Die dure contracten zijn inmiddels verleden tijd.
  3. Lorenzo werd de deur gewezen op het moment dat hij de Desmosedici net onder de knie had, Dovizioso accepteerde een veel lager aanbod niet toen hij in 2020 weer achter de onderhandelingstafel plaatsnam.

De Italiaan zag een ruime halvering van zijn basissalaris niet zitten. Hij zou van 6 miljoen euro in 2020 naar zo’n 2,5 miljoen euro moeten. Hij vatte dat op als een signaal om te vertrekken. Ducati plukte de vruchten ervan. In 2021 betaalde het merk een basissalaris van minder dan 3 miljoen euro aan salaris aan vijf rijders: Francesco Bagnaia en Jack Miller, Pramac-rijders Jorge Martin en Johann Zarco en Avintia-rijder Enea Bastianini,

  • Dat bedrag stijgt komend seizoen licht naar 3,8 miljoen euro met dezelfde rijders op de rol.
  • De belangrijkste les die men bij Ducati geleerd heeft is dat het zinvoller is om veel geld te investeren in het bouwen van een goede motor in plaats van de rijders.
  • Met een groep gemotiveerde jonge rijders heeft Ducati momenteel in de breedte een sterke line-up en zo mogelijk de beste motor op de grid.

Voor Yamaha was het geforceerde vertrek van Maverick Viñales tegelijkertijd een vloek en een zegen. Met een salaris van bijna 8 miljoen euro maakte Yamaha flink wat ruimte in het huishoudboekje toen Viñales halverwege het jaar ineens overstapte naar Aprilia.

Zijn plek is ingenomen door Franco Morbidelli, die ondanks zijn tweede plaats in het MotoGP-kampioenschap van 2020 slechts 1,5 miljoen euro verdient. Quartararo gaat er dankzij zijn wereldtitel op vooruit, van 2,5 naar 4 miljoen euro. Na de wereldtitel van Joan Mir in 2020 moest Suzuki de salarisstructuur iets aanpassen.

Ten opzichte van 2018 verdubbelde de Japanse fabrikant het salaris voor Mir en Rins. Zij verdelen samen 10,5 miljoen euro, ondanks dat de GSX-RR niet bepaald de sterkste machine op de grid is. De laatste twee fabrikanten bevinden zich aan de andere kant van het spectrum.

  1. Aprilia betaalt in totaal zo’n 4 miljoen euro aan Espargaro en Viñales, bij KTM komt niemand dicht bij dat bedrag.
  2. Met een totaal van 3,6 miljoen euro zijn Brad Binder en Miguel Oliveira relatief goedkoop.
  3. De meeste toprijders verdienen dus minder dan vier jaar geleden het geval was, maar daarbij moet ook opgemerkt dat de ondergrens – de 80.000 euro van Abraham – omhoog is gegaan.

Het minimale salaris voor een MotoGP-coureur ligt in 2022 namelijk op zo’n 200.000 euro. Feit is dat de pandemie onmiskenbaar invloed heeft gehad op de salarishuishouding van de MotoGP-teams, maar ook op de rijders. Met de algehele verjonging is ook de zucht naar het grote geld in zekere zin verdwenen. Franco Morbidelli is voor Yamaha een stuk goedkoper dan zijn voorganger Maverick Viñales Foto: Gold and Goose / Motorsport Images Meer over de MotoGP:

KTM presenteert MotoGP-teams voor seizoen 2022 Wat wil Dovizioso bereiken bij RNF Yamaha? “Ik denk dat ik beter kan worden” Vijf vragen voor aanvang van het MotoGP-seizoen 2022 Hoe Ducati’s overheersing een gevaar vormt voor de balans in de MotoGP

Hoe duur is een MotoGP motor?

Wat kost een MotoGP machine en het runnen van een MotoGP team? Het zal voor veel fans geen geheim zijn dat een MotoGP machine en het runnen van een MotoGP team een kostbare aangelegenheid is. Maar wat zijn nu de werkelijke kosten en hoe zijn deze opgebouwd? Wat kost een MotoGP machine? De prijs van een MotoGP motorblok ligt ongeveer tussen de 200.000 en 250.000 euro.

  1. De kosten van het huren van een complete MotoGP machine voor een MotoGP satellietteam bedragen ongeveer 2 miljoen euro per seizoen.
  2. Voor dit bedrag krijgen de teams de beschikking over twee machines welke men per coureur nodig heeft gedurende het seizoen.
  3. Deze prijs is inclusief de updates die de fabrikant gedurende het seizoen doorvoert, echter de reserve-onderdelen zijn hier niet bij inbegrepen.
You might be interested:  Indice Alquileres Febrero 2023

De kosten voor een volledige fabrieksmachine liggen nog aanzienlijk hoger, deze ligt rond de 3 miljoen euro per seizoen. Om een idee te krijgen hoe deze prijs is opgebouwd, zo bedraagt de prijs van alleen de elektronica welke op een huidige MotoGP fiets aanwezig is alleen al ruim 100.000 euro incl.

  1. Sensoren, kabels en panelen.
  2. Zo kost een dashboard al ruim 2.500 euro en is de kostprijs van geen enkel onderdeel minder dan 1.000 euro.
  3. De remmen zijn ook duur, maar de kosten hiervan zijn minder hoog.
  4. De FIM heeft namelijk de maximale prijs van de voorremset vastgesteld op 70.000 euro (exclusief de verschuldigde belastingen).

Deze prijs is inclusief drie paar remklauwen, drie remcilinders, 10 koolstof remschijven en 28 sets remblokken. Als een team gedurende het seizoen meer remonderdelen nodig heeft dan moeten deze apart worden gekocht. Een crash is daarentegen geen goedkope aangelegenheid.

  1. Een lichte schuiver waarbij de motor een paar meter lang op één van de zijkanten over het asfalt schuift kost al snel tussen de 15.000 en 20.000 euro.
  2. Dit zijn met name kosten voor het repareren van afdekkingen, voetsteunen, hendels, de achterrem of andere elementen die beschadigd kunnen raken.
  3. Een zwaardere crash waarbij de motor gaat rollen brengt al snel 100.000 euro kosten met zich mee.

Dit betreft van kosten als banden, remschijven, ophanging, een radiator en sensoren. Maar zelfs dit is nog goedkoper dan een crash waarbij er sprake is van impact en de kritische onderdelen van de motor beschadigen. Als er b.v. schade is aan de achterbrug, het chassis, elektronica, de brandstoftank of de motor, kunnen reparaties gemakkelijk oplopen tot een half miljoen euro per crash.

Overige uitgaven Onderdelen, reizen, personeel, benodigdheden,Elke Grand Prix brengt enorme kosten met zich mee, kosten die onderverdeeld kunnen worden in kosten voor de organisatie, het team, sponsors en medewerkers. Eén van de hoogste en meest noodzakelijke kosten zijn de banden. MotoGP motoren hebben specifieke wielen voor elk circuit, met daarnaast ook nog eens banden compounds die exclusief per circuit geproduceerd moeten worden.

Om banden te leveren aan alle MotoGP-teams moet Michelin meer dan 1,2 miljoen euro per Grand Prix uitgeven. Deze uitgave omvat niet alleen de wielen en de banden, maar ook het technisch- en ondersteunend personeel die gedurende het seizoen meereizen naar de races en de medewerkers in de fabriek.

De carbon materialen die gebruikt worden om kuipen en een groot aantal andere componenten te maken kosten ongeveer 2 euro per 100 gram, zonder rekening te houden met de noodzakelijke behandelingen. Staal in vergelijking hiermee kost slechts € 0,20 per 100 gram, en als we kijken naar andere kunststoffen is de prijs zelfs nog lager.

Andere materialen zijn daarentegen weer veel duurder, bijvoorbeeld het magnesium dat in de velgen wordt gebruikt. Elke velg van dit materiaal heeft een prijs van ongeveer 4.000 euro per stuk. De reiskosten bedragen ongeveer 1.200 euro per medewerker per Grand Prix.

Dit betekent een uitgave van bijna 700.000 euro voor een team van 30 personen in een seizoen waarin er 19 wedstrijden worden verreden. Dit zonder rekening te houden met het feit dat de teammanagement en coureurs veelal in een hogere klasse (business- of first class) reizen. Naast het technisch personeel en management is er ook nog het personeel voor de hospitality.

Voor een gemiddeld MotoGP team bedragen deze kosten ook rond de 600.000 euro per seizoen. Deze kosten zijn exclusief de kosten van transport, vrachtwagens en andere zaken. Als we al deze items bij elkaar optellen, bedragen de totale kosten voor een gemiddelde MotoGP hospitality ruim 2 miljoen euro per seizoen.

Totale budget Kortom, mocht je plannen hebben om een MotoGP satellietteam te beginnen – los van het feit dat het de komende jaren niet mogelijk is – dan ga je dat tegenwoordig niet meer redden met sponsoring van de plaatselijke slager of bakker op de hoek. Volgens bovenstaande cijfers moet je dan al snel denken aan een budget van rond de 10 miljoen euro per seizoen voor een team met twee rijders.

Laten we het dan nog maar niet hebben over de kosten voor een officieel MotoGP fabrieksteam, die hebben het genoemde bedrag alleen al nodig voor de salarissen voor hun twee rijders. De totale begroting van een officieel fabrieksteam in de koningsklasse zal alleen hierdoor al een veelvoud bedragen van het benodigde budget van een MotoGP satellietteam.

Waar kan ik gratis MotoGP kijken?

Live MotoGP kijken in 2023: alle races op tv en online Prijs: gratis Kanaal : RTBF De RTBF heeft de uitzendrechten voor de MotoGP 2023 in België en biedt de stream van het evenement gratis aan met Frans commentaar op het online streamingplatform Auvio.

  • Om de MotoGP op RTBF of ServusTV gratis privé en veilig te kijken met een VPN:
  • Wil je kijken op het grote scherm? Lees over

Waar MotoGP kijken zonder Ziggo?

MotoGP kijken zonder Ziggo – Het is in Nederland ook mogelijk om MotoGP te kijken zonder een abonnement op Ziggo Sport. Dan is MotoGP Videopass de beste optie. Dit is het officiële streamingplatform van de MotoGP-organisatie. Op MotoGP.com worden alle sessies van Moto3, Moto2 en MotoGP live uitgezonden.

  1. Met een abonnement op MotoGP Videopass kun je alle sessies terugkijken, krijg je toegang tot historische races, documentaires en worden ook interviews, analyses en persconferenties uitgezonden.
  2. Een abonnement op MotoGP Videopass kost zo’n 140 euro per seizoen.
  3. De hoogtepunten van de races zijn ook in 2023 weer te zien in het NOS Sportjournaal, via het YouTube-kanaal van Ziggo Sport en van de MotoGP zelf.

Speel mee Zet nu in Wat kost gokken jou? Stop op tijd.18+ Online spelen brengt risico’s met zich mee. Lees hier onze tips om verantwoord te spelen.” gedeeld reacties

Waar kan ik MotoGP kijken zonder Ziggo?

Stap 3: Ga naar de gratis MotoGP livestream – Nu de VPN draait en is verbonden met de juiste server, kun je gebruik maken van de gratis MotoGP livestream. De beste stream op het internet die wij kennen, is die van het Oostenrijkse ServusTV (onderdeel van Red Bull).

Via deze link krijg je toegang tot de MotoGP livestream.

De website van ServusTV ziet er als volgt uit: Via dit online tv-kanaal kijk je gratis en live naar de kwalificatie en race. En dat alles via een stabiele en snelle verbinding en hoge kwaliteit stream. Bovendien kun je de uitzending op je tv casten, als ook je tv verbonden is met de VPN-server. Tot slot is het ook mogelijk om oude races terug te kijken.

Wie is de beste motorrijder ter wereld?

Meeste raceoverwinningen behaald in alle klassen

# Nationaliteit Naam
1 ITA Giacomo Agostini
2 ITA Valentino Rossi
3 ESP Ángel Nieto
4 ENG Mike Hailwood

Waarom stopt Suzuki in de MotoGP?

De reden waarom Suzuki is gestopt met MotoGP Eind 2022 besloot Suzuki om haar MotoGP-avontuur stop te zetten. Het Japanse merk verklaarde dat dit een strategische keuze was, omdat er geld moet worden vrijgemaakt voor de ontwikkeling van duurzame mobiliteit. In een onlangs vrijgegeven verklaring worden de plannen van Suzuki verduidelijkt. Tegen 2024 wil Suzuki een nieuwe, kleine/middelgrote elektrische motorfiets op de markt brengen en tegen 2030 acht modellen met accuaandrijving. Er is een duizelingwekkende investering gepland: meer dan 14 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling, waar nog eens 17,6 miljard euro aan uitgaven bijkomt, waarvan 3,5 miljard euro bestemd is voor batterijen.

  1. Zoals je weet zijn accu’s door hun relatief beperkte actieradius en lange oplaadtijden nog steeds de achilleshiel van elektrische motorfietsen.
  2. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de investeringen niet alleen betrekking hebben op de motorsector, maar op alle activiteiten van Suzuki.
  3. Er wordt niet alleen aan elektrische motoren gewerkt.

: De reden waarom Suzuki is gestopt met MotoGP

Wie is de beste motorcoureur?

1. Lewis Hamilton – 103 overwinningen –

Eerste race: Australië 2007 Wereldtitels: 7 (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020) Aantal starts: 321 Aantal overwinningen: 103 Aantal pole-positions: 104 Totaal aantal punten: 4538,5

Als het gaat om het totaal aantal overwinningen, is Lewis Hamilton de beste coureur die de Formule 1 ooit heeft voortgebracht. De Brit won races in meer dan dertig verschillende landen, won in nagenoeg elk seizoen waarin hij meedeed en hij staat momenteel gelijk qua aantal wereldtitels met Michael Schumacher, Michael Schumacher, Ferrari F2004 viert zijn zevende wereldtitel met het Ferrari-team en met Jean Todt en Ross Brawn Foto: Motorsport Images

You might be interested:  Abc Inscripción Auxiliares 2023

Wie zend GP Belgie uit?

Zondag 30 juli –

Tijd Wat Waar
14.00 uur Ziggo Sport Race Café voorbeschouwing race Ziggo Sport kanaal 14
15.00 uur Race Viaplay app en kanaal 200*
17.00 uur Ziggo Sport Race Café nabeschouwing race Ziggo Sport kanaal 14

Hoe kan ik MotoGP kijken in Belgie?

Vanaf 2022 heeft Eurosport niet langer de rechten op het MotoGP kampioenschap. Organisator Dorna sloot een nieuwe overeenkomst met de Nederlandse provider Ziggo die geen diensten aanbiedt in België. Vlaamse kijkers die gratis MotoGP willen kijken, zijn dus aangewezen op het Franstalige aanbod bij de RTBF.

  1. Wie geen abonnement heeft op MotoGP.com, kon altijd terecht op Eurosport 1 voor de races met Nederlands commentaar.
  2. Hoewel Frank Weeink en Peter Bom online altijd op de nodige Vlaamse commentaren konden rekenen, was het voor veel Vlaamse kijkers dé plek bij uitstek om het MotoGP-kampioenschap te volgen.

Dorna communiceerde vandaag dat het kampioenschap vanaf 2022 een overeenkomst heeft met Ziggo Sport, de zender die onlangs de uitzendrechten op F1 verloor en actief op zoek was naar vervanging. Over Belgïe werd niet gesproken, dus we sluiten het niet uit dat de MotoGP nog op een andere zender te zien zal zijn.

Is MotoGP op Viaplay?

Dat maakte Viaplay bekend in een persbericht. De nieuwe races concurreren niet met Ziggo Sport. Dat kanaal blijft voorlopig races als de 24 Uur van Le Mans, NASCAR, de Formule E, MotoGP en IndyCar uitzenden. De aankoop van Viaplay heeft daar geen invloed op.

Wat is sneller Superbike of MotoGP?

Wat is de topsnelheid van een MotoGP-motor? – De topsnelheid in de MotoGP is niet het belangrijkste, maar het is wel mooi meegenomen en teams winnen daarmee ‘gratis’ tijd op de rechte stukken. De topsnelheid wordt bepaald door het vermogen van de motor in combinatie met enkele andere factoren.

  1. Denk daarbij aan aerodynamica, de staat van de achterband en ook de acceleratie uit de bochten.
  2. In de officiële documentatie schrijft Ducati dat de MotoGP-motor harder kan gaan dan 350 kilometer per uur.
  3. De machine die Ducati in WSBK gebruikt gaat harder dan 315 kilometer per uur.
  4. Het snelheidsrecord in de MotoGP staat op naam van Brad Binder.

Hij reed in 2023 op de KTM RC16 maar liefst 366,1 kilometer per uur op het rechte stuk in Mugello. In het WK Superbikes heeft Honda het snelheidsrecord in handen, maar dat is gereden op Phillip Island. Het is daarom moeilijk te vergelijken met de MotoGP.

Waarom rijdt Kawasaki niet in MotoGP?

Kawasaki bevestigt: Geen interesse om Suzuki te vervangen in MotoGP Guim Roda (l) in gesprek met Jonathan Rea | foto© Kawasaki Racing Kawasaki keert op korte termijn niet terug als fabrikant in het MotoGP wereldkampioen. De Japanse motorenfabrikant heeft in een gesprek met het Britse crash.net namelijk bevestigd dat men als fabrikant geen interesse heeft om na dit seizoen het uit de koningsklasse vertrekkende Suzuki te gaan vervangen.

Na het vertrek van Suzuki aan het einde van het seizoen uit de MotoGP klasse is het nog steeds de grote vraag welke fabrikant de in het Japanse gevestigde Hamamatsu eventueel gaat vervangen. Namen als GasGas, Husqvarna maar ook Kawasaki dede de afgelopen tijd de ronde, maar door laatstgenoemde merk kan een streep.

De Japanners hebben namelijk bij monde van KRT-teammanager Guim Roda laten weten dat men geen interesse heeft op na dit seizoen de vrijgekomen plaats van Suzuki in te nemen en zich te blijven concentreren op hun activiteiten in het FIM Superbike World Championship.

In een gesprek met crash.net gaf Roda een verklaring namens Kawasaki. Guim Roda: “Wat Suzuki betreft, elk bedrijf heeft zijn eigen strategie en het zou niet juist zijn als ik een mening zou geven over hun strategie, aangezien ik niet alle feiten ken. Het is waar dat in de loop der jaren het leven verandert en de wereld evolueert, zodat zaken en bedrijven zich moeten aanpassen.

Bij elke beslissing zijn er goede en slechte punten, maar, zoals ik al zei, dit is zaak van Suzuki’s en niet de onze. Ik ben er zeker van dat Suzuki en Dorna de beste oplossing zullen vinden voor deze exit, want iedereen houdt van deze racewereld. Racen is altijd een grote kostenpost, en bedrijven moeten voortdurend de reden om te racen herzien en het heel goed verantwoorden om er zeker van te zijn dat het een goede investering is en begrepen wordt door alle betrokkenen.

Vanuit Kawasaki’s oogpunt denk ik dat KMC Japan jaren geleden om een aantal belangrijke redenen heeft besloten zich op het FIM Superbike World Championship te richten en die redenen zijn nog steeds relevant.” Lees hier het gehele interview:

Waar staan de letters TT voor?

De historie van de TT Assen gaat ver terug. De TT (Tourist Trophy) Assen is hét motorspektakel van Nederland. Jaarlijks gaan er zo’n 160.000 liefhebbers naar het circuit van Assen, sinds 2016 op de laatste zondag in juni. De eerste TT werd gehouden op zaterdag 11 juli 1925. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd?

Hoeveel MotoGP races nog?

Wie stopt Bagnaia en Ducati over 42 MotoGP races in 2023? – Het MotoGP seizoen 2023 kent met de invoering van sprintraces een primeur. De Grand Prix kalender bestaat uit 21 evenementen waardoor de startlichten in 2023 maar liefst 42 keer uitgaan. Ducati is te kloppen fabrikant en alle ogen zijn gericht op hun kopman Francesco Bagnaia, maar er zijn meer kapers op de kust.

Hoe laat MotoGP zondag?

Het uitzendschema van de MotoGP in Groot-Brittannië!

Schema zondag 6 augustus Event Kanaal
10:40 uur MotoGP : Warm Up Ziggo Sport (kanaal 14 & Select)
11:45 uur Moto3: Race Ziggo Sport (kanaal 14 & Select)
13:10 uur MotoGP : Race Ziggo Sport (kanaal 14 & Select)
15:20 uur Moto2: Race Ziggo Sport (kanaal 14 & Select)

Hoe laat MotoGP op tv?

Hoe laat is de MotoGP op tv: TT van Assen –

Datum: Zondag 25 juni 2023 Zender: Ziggo kanaal 14 voor Ziggo-klanten of Ziggo Sport Select (401 voor Ziggo-klanten, kanaal 233 voor KPN-klanten en kanaal 160 voor T-Mobile-klanten) Start uitzending: 13.10 uur Start race: 14.00 uur

De MotoGP TT van Assen op TT Circuit Assen wordt verreden op 25 juni 2023. Om 14.00 uur begint de race, die live te zien is op het openbare kanaal 14 van Ziggo Sport. Vanaf 13.10 uur wordt er voorbeschouwd op de race, waarna om 13.55 uur het live verslag van de race begint.

Het commentaar daarbij wordt gegeven door Frank Weeink en Barry Veneman. De uitzendrechten van de MotoGP in Nederland zijn in handen van Ziggo. Klanten van de kabelaar kunnen de actie volgen via het gratis kanaal 14. Klanten van andere providers kunnen de actie volgen door zich te abonneren op het Ziggo Sport Totaal-pakket.

Voor 14,95 euro per maand krijg je toegang tot zes extra sportzenders. De races van de MotoGP, Moto2 en Moto3 in Assen zijn dit weekend te volgen via de zender Ziggo Sport Select.

Hoe laat begint vandaag de MotoGP?

Moto3 live: Grand Prix van Duitsland –

Datum: zondag 18 juni 2023 Zender: Ziggo kanaal 14 voor Ziggo-klanten of Ziggo Sport Select (401 voor Ziggo-klanten, kanaal 233 voor KPN-klanten) Start uitzending: 10.45 uur Start race: 11.00 uur

De race-actie op de Sachsenring begint zondag 11 juni met de Moto3-race, waarin de Nederlander Collin Veijer aan de start staat. Ook deze wedstrijd wordt uitgezonden op het openbare kanaal 14 van Ziggo. De voorbeschouwing op de race begint om 10.45 uur en een kwartier later wordt het startsein gegeven, waarbij Iwan van der Valk en Nigel Walraven de beelden van commentaar voorzien.

Voor klanten van Ziggo is de Moto3-race in Duitsland gratis te zien. Wie bij een andere provider is aangesloten, kan de actie via het Ziggo Sport Totaal-pakket volgen. De zes sportzenders in dit pakket kosten 14,95 euro per maand. De races van de Duitse GP zijn volledig live te volgen via Ziggo Sport Select.

Speel mee Zet nu in Wat kost gokken jou? Stop op tijd.18+ Online spelen brengt risico’s met zich mee. Lees hier onze tips om verantwoord te spelen.” gedeeld reacties