Jeep Renegade 2023 1.3 Turbo

Jeep Renegade 2023 1.3 Turbo

Is Jeep Renegade betrouwbaar?

De Jeep Renegade is een aangename verrassing. Zijn uitgesproken uiterlijk doet een liefhebbersauto vermoeden, maar de kleine Jeep blijkt juist een allemansvriend. Hij scoort punten met zijn veiligheidsuitrusting, aandrijflijn en bouwkwaliteit.

Is de Jeep Renegade zuinig?

2019-2020 | 5-deurs, suv | handgeschakeld De voorwielaangedreven auto heeft een benzinemotor en levert een maximum vermogen van 88 kW (120 pk) en een maximum koppel van 190 Nm. Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens de fabrikant 5,9 l/100km (1 op 16,9).

Waar wordt de Jeep Renegade gemaakt?

Virtuele rondleiding door Jeep Renegade fabriek De Renegade is het eerste Jeep model dat geproduceerd wordt in Italië en verkocht wordt in Europa en de Noord Amerikaanse markten. Een jaar na de introductie van de Jeep Renegade zijn er 135.000 eenheden geproduceerd.

-EINDE BERICHT- Noot voor de redactie, niet voor publicatie:Klik voor het volledige, Engelstalige bericht rechts op de pagina bij ‘bijlagen’. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:Toine DamoPublic Relations OfficerTel: +31 6 2958 4772

Email: [email protected] www.fcagroup.com www.jeeppress-europe.nl Schrijf u in voor de nieuwsbrief. : Virtuele rondleiding door Jeep Renegade fabriek

Wat is het verbruik van een Jeep Renegade?

Alles is enorm in de Jeep Renegade – Als je in de Jeep Renegade bent ingestapt, valt meteen op hoeveel licht hij doorlaat door de grote ramen. Alleen al de voorruit is enorm. Goed tegen de herfstdepressie, al rijden wij de Renegade terwijl een hittegolf Nederland teistert.

Is een Jeep een goede auto?

Jeep is het minst betrouwbare merk Het Amerikaanse merk – dat deel uitmaakt van het enorme Stellantis concern – kreeg verreweg het slechtste rapport van zijn eigenaren, met Land Rover op plek twee met een score van 81,4 procent. Waar het gaat om de minst betrouwbare merken, zien we ook veel Europese namen.

Wat is de beste Jeep?

De innovatieve Jeep ® Wrangler 4xe plug-in hybrid is uitgeroepen tot beste 4×4 tijdens de 2022 Women’s World Car of the Year (WWCOTY) verkiezing. De jury bestaat uit 56 journalisten afkomstig uit 40 verschillende landen en 5 continenten.

Wie is de eigenaar van Jeep?

Jeep is eigendom van Fiat Chrysler en levert momenteel de Renegade (2014), Compass (2017), Wrangler (2018), Cherokee (2013) en Grand Cherokee (2011).

Wat is de snelste Jeep?

Dit is de snelste SUV ter wereld. Een Jeep

Jawel, je verwacht het misschien niet, maar de snelste SUV ter wereld, dat is dus gewoon een Jeep Grand Cherokee! Een in dit geval heftig getunde Grand Cherokee Trackhawk welke standaard al over een allesverslindend vermogen van 717 pk beschikt. Maar, de specialisten van Hennessey Performance ontdekte dat de machtige V8 motor behoorlijk wat reserves kende. Resultaat: 1016 pk. Aan de wielen! En dat betekent dat ‘ie qua normale pk’s over maar liefst 1216 pk beschikt. En dat is dan weer voldoende om de 0-100 sprint te volbrengen in slechts 2.3 seconden en vervolgens door te denderen tot een hooguit indrukwekkende 321 km/u. De 1/4 mile volbrengt ‘ie in minder dan 10 seconden en ook dat is bizar. Ter vergelijking; een Lamborghini Gallardo heeft daar een dikke seconde méér voor nodig.

: Dit is de snelste SUV ter wereld. Een Jeep

Wat mag een Jeep Renegade trekken?

TREKVERMOGEN TOT 1450 KG – Afhankelijk van de aandrijflijn kan de Jeep ® Renegade aanhangers trekken tot een gewicht van 1450 kg. *Zolang het maximale trekgewicht niet wordt overschreden.

Welke Jeep rijden de Meilandjes?

Maxime Meiland lacht om geruchten, maakt filmpje in nieuwe Jeep Maxime Meiland laat haar volgers op Instagram fijntjes zien dat ze momenteel rondrijdt in een gloednieuwe Jeep. Ze reageert daarmee op de geruchten dat ze in de financiële problemen zou zitten. © YouTube, Instagram De verkoop van haar Range Rover heeft tot flink wat geruchten geleid over Maxime Meiland. Volgens Juice Channel, dat een hekel heeft aan de Meilandjes sinds hun uitspraken over de islam, heeft Maxime ‘nadat ze door meerdere bedrijven gecanceld werd vanwege racistische uitspraken over de islam’.

 1. Hilarisch, vindt Yvonne Coldeweijer dat.
 2. Volgens de showbizzhyena, die haar bronnen consequent goed op orde heeft, is er helemaal geen sprake van financiële problemen.
 3. Ik lach me weer dood om dit.
 4. Maxime Meiland heeft haar tien jaar oude Range Rover verkocht en dat leidt weer tot het nodige fake news.” De BN’er-kenner vervolgt: “Ze zou zogenaamd in financiële problemen verkeren vanwege haar kritische uitspraken en het geld hard nodig hebben Nou, ik kan jou vertellen dat als er één familie is die niet in financiële problemen verkeert is het de familie Meiland wel.” Maxime ruilde haar oude Range namelijk in voor een ‘monster’, aldus Yvonne.

Ze doelt op de gloednieuwe Jeep Wrangler Unlimited uit 2021. “Kost dus drie keer zoveel als die ingeruilde Range.” Om haar haters vierkant uit te lachen met hun valse geruchten, plaatst Maxime nu heel subtiel vanuit haar kakelverse Jeep. Hierop is de met rode nagellak versierde hand van Maxime te zien, die het stuur losjes vasthoudt terwijl ze flaneert langs de kust van Noordwijk. : Maxime Meiland lacht om geruchten, maakt filmpje in nieuwe Jeep

Welke motor heeft Jeep?

Nieuwe 3 en 4 cilinder motoren Jeep® Renegade 2019 Nieuwe 3 en 4 cilinder motoren Jeep ® Renegade 2019 * Nieuwe motoren: hogere prestaties en efficiënt brandstofverbruik De nieuwe Jeep ® Renegade 2019 is het eerste model waarin de innovatieve turbo-motoren worden toegepast.

 1. Deze efficiënte benzinemotoren onderscheiden zich door maximale brandstofzuinigheid en uitstekende prestaties, zowel op de weg als in het terrein.
 2. Er is keuze uit twee versies: een 1-liter driecilinder van 120 pk en een 1,3-liter viercilinder van 150 of 180 pk.
 3. Het motorenaanbod wordt gecompleteerd door MultiJet II-turbodiesels met SCR (Selective Catalytic Reduction): een 1,6-liter van 120 pk en een 2,0-liter met een vermogen van 140 of 170 pk.

* Uniek, authentiek design De nieuwe styling van Jeep’s compacte SUV voor het B-segment is een moderne interpretatie van het iconische Jeep-design. Het design van de Renegade weerspiegelt zowel zijn offroad-capaciteiten als zijn stedelijke karakter en lifestyle -uitstraling.

 • De belangrijkste uiterlijke vernieuwingen betreffen led-koplampen en nieuwe 19-inch wielen.
 • Voor liefhebbers van offroad-avontuur De legendarische Jeep offroad-kwaliteiten worden gewaarborgd door twee geavanceerde 4×4-systemen: Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low met terreinreductie.
 • Beide zijn in hun klasse maatgevend voor wat betreft hun all-roundprestaties.

* Voor avontuurzoekers in de stad De nieuwe Renegade is uitgerust met een Uconnect TM -infotainmentsysteem van de vierde generatie met, al naar gelang het uitrustingsniveau, een 5,0-, 7,0- of 8,4-inch HD-touchscreen, Apple CarPlay-integratie en Android Auto TM -ondersteuning voor permanente verbinding met de buitenwereld.

 1. Compleet scala aan veiligheidsvoorzieningen Op het gebied van veiligheid is een uitgebreid scala aan hightech voorzieningen beschikbaar.
 2. Zo zijn alle uitvoeringen standaard uitgerust met Lane Departure Warning-Plus actieve rijbaanbewaking en intelligente snelheidsassistentie met verkeersbordherkenning,

Ook is de Limited standaard voorzien van het nieuwste waarschuwingssysteem voor een botsing op een voor- of tegenligger, compleet met actieve noodstopassistentie. * De Renegade 2019 staat eind september in de showroom bij de Nederlandse Jeep-dealers. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Lijnden, 20 juni 2018 Met de in 2014 geïntroduceerde Renegade maakte Jeep wereldwijd zijn debuut in het B-SUV-segment. De Renegade was ook Jeeps eerste SUV die buiten de Verenigde Staten werd gebouwd, in de Melfi SATA-fabriek in Italië. Meteen vanaf het begin wist de Jeep Renegade zich een plaats te verwerven in dit fel bevochten marktsegment.

Hij werd de favoriet van klanten die op zoek waren naar een SUV die de ongeëvenaarde offroad-eigenschappen van het merk Jeep combineert met een formaat en een styling die perfect bij een stedelijke lifestyle passen. De Renegade verenigt al deze eigenschappen en verpakt ze in een onmiskenbaar Jeep-design, zoals geïllustreerd wordt door de iconische zevensleufs grille en een uiterlijk dat kracht en robuustheid uitstraalt.

Met de komst van de Renegade is Jeep in alle marktsegmenten vertegenwoordigd, waardoor iedereen een authentieke Jeep SUV kan aanschaffen zonder zijn toevlucht te hoeven nemen tot een compromismodel. De Jeep Renegade is nu vernieuwd en bouwt voort op de sterke punten waarmee de Renegade destijds de door crossovers gedomineerde markt heeft opgeschud en voor recordhoge verkopen van Jeep in Europa heeft gezorgd.

De veiligheidsuitrusting van het nieuwe model is uitgebreid en de infotainmentsystemen zijn state-of-the-art. Geheel volgens de Jeep-filosofie is de Renegade 2019 een model dat grenzen overschrijdt. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de geheel nieuwe serie motoren die is ontwikkeld om maximale brandstofzuinigheid te combineren met uitstekende prestaties, zowel op de weg als in het terrein.

 1. Op de nieuwe Jeep Renegade debuteren nieuw ontwikkelde Turbo-benzinemotoren in twee varianten: een 1,0-liter driecilinder met een vermogen van 120 pk en een koppel van 190 Nm en een 1,3-liter viercilinder met een vermogen van 150 of 180 pk en een koppel van 270 Nm koppel.
 2. Het motorenaanbod wordt gecompleteerd door vernieuwde MultiJet II-turbodiesels met SCR (Selective Catalytic Reduction) die allemaal voldoen aan Euro 6/D: een 1,6-liter van 120 pk en een 2,0-liter met een vermogen van 140 of 170 pk.

De motoren van de Renegade 2019 kunnen naar keuze worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, een geautomatiseerde zestraps DDCT-transmissie met dubbele droge koppeling of een uiterst comfortabele negentraps volautomatische transmissie.

De nieuwe Renegade onderscheidt zich door een nog markantere styling met een vernieuwd front en een groot aantal sportieve en functionele details. Tot de traditionele Jeep-designelementen behoren ronde koplampen en trapeziumvormige wielkastranden. Uiterlijk is er een duidelijke verwantschap tussen de Renegade 2019 en de nieuwe Wrangler, waarbij de styling van de Renegade zijn dubbele karakter als zowel stadsauto en offroader benadrukt.

Zijn offroad-kwaliteiten behoren tot de beste in zijn klasse en blijven onverminderd maatgevend in het B-SUV-segment. De nieuwe Renegade is leverbaar met zowel voor- als vierwielaandrijving, waarbij er in het laatste geval keuze is uit twee systemen: de ene met en de andere zonder terreinreductie.

Beide 4×4-opties zijn uitgerust met automatisch inschakelbare achterwielaandrijving en Selec-Terrain-tractieregeling, een systeem dat optimale grip onder alle rijomstandigheden garandeert en is voorzien van twee aanvullende functies – Hill Start Assist en Hill Descent Control – om het wegrijden en afdalen op steile hellingen te vergemakkelijken.

Zijn 4×4-eigenschappen komen het beste tot uiting in de Trailhawk-versie die qua uitrusting en technische details specifiek voor offroad-rijden is bedoeld. In Europa zal de verkoop van de Jeep Renegade 2019 in september van start gaan. Het complete gamma omvat vier uitrustingsniveaus – Sport, Longitude, Limited en Trailhawk – en het model is beschikbaar met twee nieuwe MultiAir III-benzinemotoren en twee MultiJet II-turbodiesels.

 1. Verder is er keuze uit twee aandrijfconfiguraties – voorwiel- en vierwielaandrijving – en drie soorten transmissies (handgeschakelde zesbak, geautomatiseerde zestraps DDCT en negentraps volautomaat).
 2. In de landen buiten Europa (Rusland, Midden-Oosten en Afrika) zal de Renegade 2019 vanaf het einde van het jaar leverbaar zijn.

Marktscenario en Renegade-succes De Jeep Renegade is de eerste auto van Fiat Chrysler Automobiles die gezamenlijk werd ontwikkeld door een team van Italiaanse en Amerikaanse ontwerpers en het is tevens het eerste model in de historie van Jeep dat in Italië wordt gebouwd, in de Melfi SATA-fabriek in Basilicata.

Het is daarmee de eerste Jeep die het design, de functionaliteit en het offroad-specialisme van het Amerikaanse merk – dat al meer dan 75 jaar synoniem is met vrijheid, avontuur en 4×4-rijden – combineert met de stijl en de dynamische rijeigenschappen die Italiaanse auto’s wereldwijd beroemd hebben gemaakt.

De Renegade was tevens het eerste mondiale Jeep-model dat op drie continenten wordt gebouwd. Behalve in Europa wordt de Renegade namelijk ook geassembleerd in de GAC FCA-fabriek in Guangzhou, China, en in Pernambuco, Brazilië. Met meer dan 73.200 nieuwe registraties in 2017 was de Renegade de best verkochte Jeep SUV in Europa en in diverse grote afzonderlijke markten, waaronder Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 • In mei 2018 was de Renegade het meest verkochte Jeep-model op de Europese markt met een verkoopstijging van 19,1 procent ten opzichte van 2017.
 • De toonaangevende rol van de Renegade wordt eveneens bevestigd in de verkoopcijfers over de eerste vijf maanden van dit jaar, zowel in Europa als geheel, als in de belangrijkste afzonderlijke markten, waaronder Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Het verder verbeteren van de succesformule van een goed verkopend model is nooit gemakkelijk. De Jeep Renegade 2019 presenteert een herziene styling met nieuwe led-koplampen en introduceert een nieuwe serie motoren die speciaal voor Europa is ontworpen.

 • Verder heeft het model een uitgebreidere veiligheidsuitrusting en state-of-the-art infotainmentsystemen.
 • Met zijn grote wendbaarheid en goede handling is de Renegade de ideale auto voor korte ritten in stedelijk verkeer, maar dankzij zijn uitmuntende offroad-eigenschappen is hij ook de perfecte compacte SUV voor avontuurlijke vakantiereizen.
You might be interested:  Calendario 2023 Para Imprimir Word

Nieuwe turbo-motoren In de Renegade 2019 debuteert een nieuwe serie turbo-benzinemotoren. Deze worden op de voorwielaangedreven versies aangeboden als 1-liter driecilinder met een vermogen van 120 pk en een maximum koppel van 190 Nm, in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak, èn als 1,3-liter viercilinder van 150 pk die is gekoppeld aan een geautomatiseerde zestraps DDCT-transmissie met dubbele koppeling.

Voor de vierwielaangedreven versies is er de krachtige 1,3-liter turbo van 180 pk, die is gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie met koppelomvormer. Het maximum koppel van beide 1,3-literversies bedraagt 270 Nm. De nieuwe turbo-motorenfamilie is door de FCA-groep ontwikkeld. De basisstructuur van de nieuwe motoren waarborgt efficiency, modulariteit en een hoge mate van standaardisatie ten aanzien van zowel de componenten als het fabricageproces.

Daarnaast biedt het motorconcept voldoende ontwikkelingspotentieel voor de toekomst, De nieuwe motoren zijn lichter dan voorheen omdat ze geheel van aluminium zijn vervaardigd (de lichtste versie weegt slechts 93 kilo). Het in samenwerking met FCA-dochter Teksid ontwikkelde motorblok is gemaakt van een onder hoge druk gegoten aluminiumlegering.

 1. Er worden stalen cilindervoeringen toegepast om de constructieve stijfheid te vergroten.
 2. De 1,8 millimeter dikke voeringen zijn aan de buitenzijde met aluminium gecoat om een ‘metallurgische hechting’ tussen voering en blok te bewerkstelligen.
 3. Na diverse cilinderblokontwerpen te hebben bestudeerd, is gekozen voor een bouwwijze met een grondplaat omdat hiermee de beste balans wordt bereikt tussen constructieve sterkte enerzijds en geluids-, trillings- en gewichtsreductie anderzijds.

Voor een optimale doelmatigheid en het verbeteren van de prestaties en verbruikscijfers ten opzichte van de motoren die ze vervangen, hebben de nieuwe krachtbronnen een boring van 70 mm met een slag-boringverhouding van 1,24 en een krukdesaxatie van 10 millimeter.

Dit resulteert in een uiterst compacte verbrandingskamer ten gunste van het thermisch rendement. Een vanuit mechanisch rendement geoptimaliseerd drijfstang-krukconcept zorgt voor minimale wrijving. Deze innovatieve verbrandingsmodule wordt op alle drie- en viercilinder turbo-motoren toegepast. De cilinderkop is uitgerust met vier kleppen per cilinder en een enkele bovenliggende nokkenas.

De compacte bouw van de verbrandingskamer waarborgt een snelle verbranding. De op sterke verticale luchtrotaties afgestemde inlaatkanalen zorgen voor een krachtige mengselturbulentie, wat zorgt voor een korte verbrandingstijd en een zich regelmatig ontwikkelend vlamfront.

Dit garandeert een hoog thermisch rendement, terwijl pingelverschijnselen effectief worden onderdrukt. Het doordachte ontwerp van de aandrijflijn komt treffend tot uiting in de aanwezigheid van tal van innovatieve technische details, zoals directe benzine-inspuiting om het volumetrisch rendement te optimaliseren en een kleine, lichte turbocompressor met elektrisch bediende wastegate in combinatie met een watergekoelde mechanische compressor in het inlaatspruitstuk voor een snellere respons op gaspedaalcommando’s.

Op de nieuwe turbo-motoren debuteert ook de derde generatie van FCA’s exclusieve MultiAir-technologie, die het verbrandingsrendement verbetert door de kleplichthoogte en -timing te regelen. Dit MultiAir III-systeem zorgt voor een verdere optimalisatie van het openen en sluiten van de afzonderlijke inlaatkleppen.

Zo verbetert de toepassing van speciaal afgestemde inlaat- en uitlaatnokprofielen het rendement bij lage motorbelasting. Door namelijk de inlaatkleppen vroeger te openen, kan een deel van het uitlaatgas worden gerecirculeerd. Tegelijkertijd wordt de vullingsgraad bij vollast verhoogd door de inlaatkleppen later te sluiten.

Op deze manier kan de MultiAir III-technologie bijdragen aan het verlagen van de compressieverhouding, het onderdrukken van pingelverschijnselen en het substantieel verminderen van de brandstofverbruik, ook wanneer de motor een hoog vermogen levert. De nieuwe turbo-motoren zijn gedurende meer dan 60.000 uur op de proefstand getest.

 1. Bij testritten, zowel over de weg als in het terrein, zijn over de hele wereld vijf miljoen kilometer afgelegd om de betrouwbaarheid en levensduur ervan te controleren.
 2. De Jeep Renegade 2019 is het eerste model van de FCA-groep waarin de innovatieve turbo-benzinemotoren worden toegepast.
 3. Ze zijn ontworpen om klanten de heerlijke rijbeleving van een Jeep SUV te bieden, in combinatie met brandstofbesparingen tot 20% ten opzichte van de voorgaande modellen en een aanzienlijke vermindering van het gewicht, dat slechts 93 kg bedraagt voor de driecilinderversie.

Krachtige 1,6- en 2,0-liter MultiJet II-turbodieselmotoren De nieuwe Jeep Renegade kan ook worden uitgerust met een 1,6-liter of 2,0-liter turbodieselmotor. Beide motoren maken gebruik van de tweede generatie MultiJet-technologie, een door de FCA-groep ontwikkeld en gepatenteerd dieselinjectiesysteem.

 • Voor een zo effectief mogelijke nabehandeling van de uitlaatgassen zijn deze motoren voorzien van een SCR (Selective Catalytic Reduction)-katalysator in combinatie met een dieselpartikelfilter (DPF). Dit resulteert in:- NOx-reductie door middel van ureuminjectie om het schadelijke NOx om te zetten in onschadelijk stikstof en water
 • – Reductie van de uitstoot aan (roet)deeltjes door middel van een gecontroleerd regeneratieproces
 • De vermogens- en koppelcurven tonen aan dat de prestaties en efficiency van de MultiJet II-motorenfamilie tot de top van hun klasse behoren.

Compromisloze stijl De Renegade 2019 heeft een moderner ogend front met een aangepaste bumper en nieuw gestileerde zevensleufs Jeep-grille, vergelijkbaar met die van de Wrangler, evenals nieuwe koplampen en mistlampen. De dakrails op de Longitude-, Limited- en Trailhawk-versies zijn voortaan in zwart uitgevoerd.

Opvallend nieuw detail zijn de verzonken koplampen die nu voor zowel de dagrijverlichting als het dimlicht en het grootlicht gebruikmaken van led-lampen om de veiligheid te verbeteren. Daarnaast zijn de Limited en Trailhawk optioneel leverbaar met led-mistlampen. Ten opzichte van halogeen-koplampen bieden de nieuwe led-units 50 procent beter zicht, terwijl ze in vergelijking met xenon-koplampen een 20 procent helderder licht uitstralen.

Zowel de perceptie van het zicht in de diepte als de zijdelingse lichtuitstraling is verbeterd. Deze veranderingen geven het front van de Renegade een markantere en modernere look zonder afbreuk te doen aan de authentieke Jeep-styling. De achterkant onderscheidt zich met herziene achterlichten die op de Limited- en Trailhawk-versies eveneens met led-lichtunits leverbaar zijn.

Deze nieuwe achterlichten vormen met hun karakteristieke ‘X’-symbool een opvallend designelement van de Renegade. Dit detail is geïnspireerd op de versterkingsribben in militaire jerrycans en herinnert zo aan de beroemde Willys MB Jeep uit 1941 en de nieuwe Jeep Wrangler. Het exterieurdesign wordt gecompleteerd door nieuwe velgen.

Deze geven de Renegade een exclusieve uitstraling en dragen bij aan de reeks personalisatiemogelijkheden die klanten wordt geboden. Zo zijn voor het nieuwe model maar liefst zeven verschillende velgentypen beschikbaar, met een keuze uit 16, 17, 18 en 19-inch.

 1. Dat laatste formaat wordt voor het eerst op de Renegade aangeboden en is alleen verkrijgbaar op de Limited-versie.
 2. Alle velgen hebben een speciale afwerking.
 3. Alles bij elkaar vertoont de nieuwe Renegade een sterkere uiterlijke verwantschap met de Jeep Wrangler en onderscheidt hij zich door een nog markantere en innovatievere styling zonder zijn roots als Jeep te verloochenen.

Daarnaast straalt hij nog steeds de functionaliteit en robuustheid uit die van meet af aan kenmerkend was voor zijn design. Om klanten het vrijheidsgevoel van open rijden te bieden – eveneens een element dat onlosmakelijk met de complete nieuwe Jeep Wrangler is verbonden – zijn er twee opendaksystemen voor de Renegade beschikbaar: een tweedelig elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak en het exclusieve My Sky-systeem.

Dit laatste bestaat uit twee lichtgewicht panelen die zowel afzonderlijk als gezamenlijk te verwijderen zijn, waarna ze in de bagageruimte kunnen worden opgeborgen. Interieur: ruimte, functionaliteit en aandacht voor details De interieurs van de nieuwe Renegade ogen authentiek en modern tegelijk, passend bij de stijl van het merk.

Het inzittendencompartiment wordt gekenmerkt door een nauwgezette aandacht voor details, de keuze voor fraaie kleurencombinaties, de toepassing van kwaliteitsmaterialen en de rijkelijke aanwezigheid van hightech voorzieningen en handige, functionele opbergruimtes.

Al sinds zijn introductie blinkt de Renegade uit in veelzijdigheid en functionaliteit. Deze zijn bij de nieuwe versie verder verhoogd met een nieuwe middenconsole, voorzien van een ingebouwde smartphone-houder, nieuwe bekerhouders en extra bergruimtes, waaronder een vak voor een tablet of iPad mini. Dankzij al deze slimme oplossingen is meer dan 1,2 liter aan extra opbergruimte beschikbaar.

Eveneens nieuw is de positie van de extra USB-poort (standaard vanaf de Longitude-uitvoering): deze bevindt zich nu aan de achterzijde van de centrale armsteun en is daarmee ook gemakkelijk bereikbaar voor de achterpassagiers.Ook qua interieurruimte behoort de Renegade tot de top van zijn klasse, met name wat betreft de hoofdruimte en de breedte van de stoelen.

De Renegade biedt diverse mogelijkheden om het interieur te personaliseren, dankzij verschillende specifieke configuraties voor elk uitrustingsniveau. Dit stelt klanten in staat om het interieur te kiezen dat het best bij hun voorkeuren past, variërend van Trespass Black tot Polar Plunge. Zo kan voor de Limited bijvoorbeeld worden gekozen voor Sky Grey- en Black-leder in combinatie met stiksels in Sky Grey.

Andere vernieuwingen in het interieur zijn de nieuwe sierlijsten rondom de radio, ventilatieroosters, middentunnel en speakers. Sommige interieurdetails worden gedeeld met de Wrangler, zoals het brede, horizontale instrumentenpaneel met de centrale focuspunten en trapeziumvormige details.

Legendarische Jeep offroad-kwaliteiten De nieuwe Jeep Renegade is leverbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving. De legendarische Jeep offroad-kwaliteiten worden gegarandeerd door twee geavanceerde 4×4-systemen: Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low die maatgevende prestaties leveren onder alle weg-, terrein- en weersomstandigheden.

Beide zijn geïntegreerd met het vermaarde Jeep Selec-Terrain-tractieregelsysteem dat zorgt voor een optimale respons op elke ondergrond en daarvoor de keuze biedt uit vier instellingen: Auto (standaardinstelling bij losgekoppelde achterwielaandrijving), Snow (gekalibreerde 4×4-modus ter voorkoming van onderstuur), Sand en Mud (4×4-modussen voor maximale tractie bij lage snelheden in mul zand of modder).

 1. Daarnaast is de Trailhawk-versie nog voorzien van een Rock-modus voor de zwaarste offroad-uitdagingen.
 2. Jeep Active Drive Jeep Active Drive is een volautomatisch systeem dat al naar gelang de behoefte en zonder tussenkomst van de bestuurder vrijwel onmerkbaar overschakelt van voorwielaandrijving op vierwielaandrijving en omgekeerd.

Op deze wijze wordt energieverlies voorkomen wanneer 4WD niet nodig is, wat een aanzienlijke brandstofbesparing kan opleveren. Het in- en uitschakelen is bij elke snelheid mogelijk en het systeem reageert bij een dynamische rijstijl snel op situaties van dreigend onder- en overstuur.

Jeep Active Drive kan maximaal 2.000 Nm aan koppel naar de achterwielen overbrengen, wat een optimale grip in situaties met weinig tractie mogelijk maakt. Een variabele natte koppeling in het achterasdifferentieel die werkt op basis van gepatenteerde Jeep-algoritmes zorgt voor de juiste hoeveelheid aandrijfkoppel onder alle rijomstandigheden, waaronder het rijden op een ondergrond met weinig tractie, snelle acceleraties en een dynamische rijstijl.

Jeep Active Drive Low Jeep Active Drive Low biedt ten opzichte van Active Drive als extra voorziening een kruipreductie van 20:1 voor onovertroffen 4×4-prestaties. In combinatie met de 2,0-liter dieselmotor en de negentraps automatische transmissie maakt dit systeem de Renegade tot de beste 4×4-auto in zijn klasse die geschikt is voor extreme offroad-condities.

De Selec-Terrain-tractieregeling van Jeep Active Drive Low is uitgebreid met een Hill Descent Control-functie. Hill Descent Control (HDC) maakt het mogelijk om op een veilige en gecontroleerde wijze steile hellingen met een losse of gladde ondergrond af te dalen, zonder dat het rempedaal hoeft te worden bediend.

Hierbij maakt deze functie gebruik van het ABS-systeem om de snelheid van de afzonderlijke wielen te regelen en zo een optimale afdaalsnelheid te garanderen. Trailhawk Dankzij zijn onafhankelijke wielophanging, die een maximale veerweg van 205 mm en een grondspeling tot 210 mm mogelijk maakt, stelt de Jeep Renegade Trailhawk de norm in zijn klasse wat betreft 4×4-eigenschappen.

 • De Selec-Terrain-tractieregeling van de Trailhawk biedt in aanvulling van de vier standaardinstellingen nog de rijmodus Rock voor een betere grip en een maximum aan wieltractie op ruige bergpaden.
 • Connectiviteit en infotainment Al naar gelang het uitrustingsniveau kan de nieuwe Jeep Renegade worden uitgerust met een Uconnect TM -infotainmentsysteem met touchscreens van 5-inch, 7-inch of 8,4-inch, waarbij de laatste variant standard voorzien is van een navigatiesysteem.

Alle systemen onderscheiden zich door een groot gebruiksgemak en een krachtiger processor met grotere verwerkingscapaciteit. Vanaf het Uconnect TM -scherm kan de bestuurder allerlei onboard-voorzieningen bedienen, zoals het klimaatsysteem en de geluidsinstallatie De Uconnect TM 7-inch en 8,4-inch NAV-systemen hebben een HD-kleurenscherm met de nieuwste bedieningsmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om met vingerbewegingen in of uit te zoomen en een met ‘ Drag and Drop ‘ aanpasbare menubalk.

Tot de talrijke mogelijkheden van het Uconnect TM -systeem behoren ook handsfree telefoneren, navigatie en een tekst-naar-spraak-functie om onderweg op een veilige en comfortabele manier met de buitenwereld contact te houden. De geïntegreerde audiofuncties bieden de bestuurder en andere inzittenden de mogelijkheid om internetradio te streamen via Bluetooth of hun eigen apparaten op het systeem aan te sluiten via de USB-poort en Aux-ingang.

De navigatiefunctie van het Uconnect TM 8,4-inch NAV-systeem onderscheidt zich door duidelijke routeaanwijzingen en gebruiksvriendelijke spraakbedieningsfuncties voor onder andere het inspreken van een adres en starten van de routebegeleiding. Integratie met Apple CarPlay en ondersteuning van Android Auto TM Het Uconnect TM 7-inch en 8,4-inch NAV-systeem voor de nieuwe Renegade bieden Apple CarPlay als slimste en veiligste manier om een iPhone tijdens het rijden te gebruiken.Deze systemen zijn ook compatibel met Android Auto TM, dat de bestuurder het beste van Google ter beschikking stelt.

 • Apple CarPlay beschikt over een optimaal aan de verkeerssituaties aangepaste navigatiefunctie en kan onder meer worden gebruikt om te telefoneren en muziek te beluisteren terwijl de aandacht van de bestuurder op de weg geconcentreerd blijft.
 • Android Auto TM is afgestemd op een gemakkelijke en veilige informatievoorziening tijdens het rijden en biedt bezitters van een Android-toestel de apps en diensten van hun smartphone op het Uconnect-scherm in het dashboard.
You might be interested:  Inicio De Clases 2023

Zo heeft de bestuurder toegang tot de real-time GPS-navigatie van Google Maps TM, muziek, multimedia-content en zijn favoriete berichtendiensten. En met Waze voor Android zijn alle Waze-functies op het touchscreen in het dashboard beschikbaar. Dankzij de gemakkelijke, directe koppeling van hun telefoon aan het Uconnect-systeem, kunnen gebruikers in de auto dezelfde besturingssystemen als thuis gebruiken, zodat ze ook tijdens het rijden op een veilige en gemakkelijke manier continu met de buitenwereld in contact kunnen blijven.

Android Auto TM en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC. Jeep Uconnect TM -services beschikbaar op alle Uconnect TM -systemen De drie infotainmentsystemen voor de nieuwe Renegade – Uconnect TM 5-inch, Uconnect TM 7-inch en Uconnect TM 8,4-inch NAV – bieden gebruikers toegang tot het complete aanbod aan Uconnect TM LIVE-services op het gebied van entertainment en informatie door simpelweg hun iPhone of smartphone op het Uconnect TM -systeem aan te sluiten.

Daarvoor moeten ze wel de Uconnect TM LIVE-app op hun toestel installeren. Deze app kan worden gedownload vanuit de App Store of van Google Play. Via het touchscreen op het dasboard hebben ze vervolgens toegang tot onder andere Tune In Internet met meer dan 100.000 webradiostations uit de hele wereld, Deezer Internet Music met een muziekbibliotheek van meer dan 35 miljoen titels, Reuters om op de hoogte te blijven van het laatste wereldnieuws en, uiteraard, Facebook, Facebook CheckIn en Twitter om met vrienden en volgers in contact te blijven.

 1. Uconnect TM LIVE biedt ook toegang tot my:Car, een handige app die onder andere herinneringen stuurt wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt en de mogelijkheid biedt de onderhoudswerkzaamheden bij te houden in een elektronisch servicehandboek.
 2. Jeep Skills, de exclusieve app voor het meten van offroad-prestaties in real-time Voor klanten die hun rijprestaties buiten de gebaande paden willen verbeteren, is het Uconnect TM 8.4-inch NAV-systeem leverbaar met de Jeep Skills-optie.

Deze opmerkelijk gebruiksvriendelijke app verschaft specifieke indicatoren waarmee Jeep-bestuurders hun offroad-prestaties kunnen beoordelen. Jeep Skills helpt klanten het offroad-potentieel van de nieuwe Jeep Renegade te ontdekken en zijn capaciteiten ten volle te benutten.

 • Het geeft de bestuurder constant informatie over de 4×4-systemen en stuurt in real-time praktische feedback naar het 8,4-inch display omtrent een reeks specifieke parameters zoals tractie, langs- en dwarshellingshoek van de auto, omgevingsluchtdruk en hoogte waarop worden gereden.
 • Daarnaast kan Jeep Skills nuttige informatie over enkele aanvullende voertuiggegevens verstrekken, zoals oliedruk, stuurhoek, G-kracht, druk op gas- en rempedaal, acceleratie van 0 tot 50 km/h en van 0 tot 100 km/h, remweg en snelheid.

Bestuurders kunnen routes kiezen uit het digitale roadbook en meer te weten komen over de moeilijkheidsgraad van de wegen. Maar ze kunnen ook hun favoriete offroad-trajecten delen met de Jeep Community en andere Jeep Skills-gebruikers. Afhankelijk van de rijprestaties en gerealiseerde doelen op de geselecteerde routes kunnen bestuurders onderscheidingen verdienen die naar moeilijkheidsgraad zijn ingedeeld.

Alle behaalde prijzen worden vermeld op een speciale pagina, die als virtuele prijzenkast fungeert. Veiligheidsvoorzieningen van topklasse De nieuwe Jeep Renegade is ontworpen op het bieden van maximale veiligheid en bescherming dankzij een compleet scala aan state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen die standaard of als optie leverbaar zijn.

Zo zijn alle versies uitgerust met zes airbags en elektronische stabiliteitsregeling (ESC) met elektronische rolbeperking (ERM). Alle uitvoeringen van de Renegade 2019 zijn bovendien standaard uitgerust met ‘Lane Departure Warning-Plus’ (LDW+) actieve rijbaanbewaking en intelligente snelheidsassistentie met verkeersbordherkenning.

‘Lane Departure Warning-Plus’ controleert tijdens het rijden met behulp van camera’s of de auto op dezelfde rijbaan blijft. Bij het onbedoeld verlaten van de rijbaan, zonder gebruik van richtingwijzers, geeft het systeem een lichte corrigerende impuls in het stuurwiel om de bestuurder aan te sporen naar de oorspronkelijke rijstrook terug te keren.

De nieuwe functie ‘Traffic Sign Recognition’ (TSR) is in staat verkeersborden en actueel geldende snelheidsbeperkingen te herkennen en de bestuurder hierop te attenderen via een waarschuwing in het instrumentenpaneel. In combinatie met het intelligente snelheidsassistentie-systeem (dat via de toetsen op het stuurwiel wordt bediend) kan de rijsnelheid worden ingesteld op de maximumwaarden die door het TSR-systeem zijn herkend.

 • Het staat de bestuurder echter vrij om de aanwijzingen van het systeem te negeren en de op het verkeersbord vermelde maximum snelheid te overschrijden.
 • Een verbeterde parkeerhulp – die na de introductie leverbaar is – regelt niet alleen het inparkeren evenwijdig aan of loodrecht op de rijbaan, maar voortaan ook het uitparkeren.

Het systeem is gebaseerd op dezelfde functies als de voorgaande versie. De automatische stuurbewegingen worden geregeld door sensoren en camera’s die ook zijdelingse obstakels kunnen detecteren. Om het comfort en de spreekwoordelijke functionaliteit van de Renegade een nieuwe impuls te geven, is de nieuwe versie leverbaar met een opgewaardeerd Function Pack.

 1. Het complete aanbod aan leverbare veiligheidssystemen op de Jeep Renegade omvat verder een verbeterd waarschuwingssysteem voor een botsing op een voor- of tegenligger met actieve noodstopassistentie (standaard op Limited), adaptieve cruise control en dodehoekbewaking met detectie van kruisend verkeer achter de auto.
 2. -EINDE PERSINFORMATIE-
 3. Noot voor de redactie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto’s, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto’s) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen).

Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators, FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen.

In 2017 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (“FCAU”) en de Milan Stock Exchange (“FCA”). Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager.T: +31 (0) 20 3421 809M: +31 (0) 6 52 000 188E: [email protected] W: www.jeeppress-europe.nl : Nieuwe 3 en 4 cilinder motoren Jeep® Renegade 2019

Wat is de nieuwste Jeep?

Nieuwe Jeep® Avenger | Volledig elektrische SUV Door de sterke wereldwijde vraag kan de beschikbaarheid van de nieuwe Avenger Summit, het LED-pakket en de 18″ lichtmetalen velgen beperkt zijn. Bezoek je plaatselijke Jeep-dealer voor meer informatie over de beschikbare oplossingen. Vanaf € 33.850 Vanaf € 39.500 Vanaf € 40.500 Vanaf € 42.500 Vanaf € 44.500 DE GAME-CHANGING AUTO VAN HET JAAR De nieuwe Avenger, de eerste 100% elektrische Jeep ® ; een nieuwe generatie mobiliteit en ontworpen als dé standaard voor compacte SUVs wereldwijd. Dit gegeven wordt inmiddels breed erkend; de Avenger is dit jaar uitgeroepen tot:

Auto van het Jaar 2023 Beste Familie SUV door Women’s World Car of The Year Elektrische Auto van het Jaar in de TopGear UK Electric Awards Beste Kleine Auto volgens Autocar Awards Beste Elektrische Auto van het Jaar door TopGear NL Auto van het Jaar in de Wirtualna Polska-verkiezing AutovistaGroup Restwaarde Award in de categorie Kleine batterij-elektrische voertuigen (BEV)

Kies hoe u uw Jeep ® Avenger aanschaft, via één van onze dealers of online met Private Lease. VOORDELEN VAN ONLINE BESTELLEN Stel uw Jeep ® helemaal naar wens samen. Selecteer uw looptijd, kilometers per jaar en eventuele aanvullende verzekeringen. Controleer of al uw gegevens juist zijn ingevuld.

Alles oké? Dan kunt u uw Private Lease contract direct online ondertekenen. Nadat u uw contract heeft ondertekend, heef u nog 14 dagen bedenktijd. U zit dus nog nergens aan vast. De nieuwe Avenger is in elk detail een échte Jeep: een auto gemaakt om grenzen te verleggen en nieuwe werelden te verkennen.

Met zijn imposante wielen, gespierde gestalte en compacte voorkomen straalt hij uit dat hij zich door niets en niemand laat tegenhouden. Zijn fameuze zevensleufs grille en karakteristieke full-led-koplampen zetten zijn Jeep-identiteit nog meer kracht bij.

 • De nieuwe Jeep ® Avenger biedt je de modernste infotainmenttechnologie voor een connected rijervaring die past bij het gevoel van vrijheid dat hij oproept.
 • Maar vrijheid betekent voor Jeep ® ook kunnen meenemen wat je wilt.
 • Daarom vind je aan boord voor alles een handige opbergplek, of het nu gaat om je telefoon, huissleutels, zonnebril of een flesje water.

Maar ook voor grotere voorwerpen is volop opbergruimte: alles bij elkaar kun je met gemak de inhoud van een handbagagetrolley in het interieur kwijt. En dan is de bagageruimte nog niet eens meegerekend! Ook aan stijl en sfeer kom je in de Avenger niets te kort: de sportieve stoelbekleding, het in carrosseriekleur uitgevoerde dashboardpaneel en de in meer kleuren instelbare led-ambianceverlichting creëren een warme omgeving waarin je je direct thuis zult voelen.

 1. Compact en wendbaar, ruimte in overvloed: alles wat je nodig hebt voor een 100% Jeep ® -ervaring.
 2. De nieuwe Avenger combineert de opwindende rijervaring van een Jeep ® met 100% elektrische prestaties.
 3. En zoals het echte Jeep ® betaamt, is hij niet te stoppen: drie minuten snelladen is voldoende om 30 kilometer verder te kunnen rijden.

Opladen voor je dagelijkse ritten duurt een minuut of 25: zeg maar de tijd voor een koffiepauze en het checken van je berichten. Zoals elke Jeep ® onderscheidt ook de nieuwe Avenger zich door zijn avontuurlijke karakter. Met zijn Selec-Terrain ® -tractieregeling verzekert hij je onder alle wegcondities en weersomstandigheden van voldoende grip.

En dankzij zijn Hill Descent Control -afdaalassistent en royale bodemvrijheid staat hij ook op steile hellingen en onverharde wegen z’n mannetje. De nieuwe Jeep ® Avenger beschikt over een ecosysteem van samenwerkende veiligheids- en rijassistentiefuncties. Zo houdt hij op de snelweg automatisch een veilige afstand tot het overige verkeer aan en houdt de rijbaanassistent hem zo nodig met actieve stuurcorrecties in het midden van de rijstrook.

Geniet van meer veiligheid, comfort en rijplezier met de nieuwste infotainmentfuncties dankzij Uconnect TM Services. Het pakket Connect ONE is inbegrepen bij aankoop van uw nieuwe Jeep ®, Eenmaal geactiveerd kunt u vanuit de Jeep ® -app 24/7 contact opnemen met het callcenter voor pechhulp of contact opnemen met de klantenservice.

 1. Het systeem geeft automatisch de positie van uw auto en het VIN-nummer door, als u dat zelf niet kunt doen.
 2. Ook kunt u op de hoogte worden gehouden van de technische staat van uw auto en nog veel meer.
 3. Probeer het optionele pakket Connect PLUS voor een proefperiode van 12 maanden om de mogelijkheden van de Uconnect TM Services te ontdekken.

Met Connect PLUS heeft u zowel in de auto als op afstand toegang tot slimme services waarmee u uw dagelijkse rit nog comfortabeler maakt en tijd bespaart. Een van die services is Connected Navigatie : met de Dynamic Range Mapping- functie weet u altijd hoe ver u kunt rijden.

 1. Maar ook kunt u de vergrendeling van de deuren controleren via de Jeep ® -app, het dichtstbijzijnde laadstation vinden en eenvoudig een laadsessie plannen.
 2. Dankzij de Jeep ® -app krijgt u ook meldingen over het onderhoud van uw auto, beheert u eenvoudig uw afspraken bij de dealer* en nog veel meer *Service alleen beschikbaar voor de Jeep ® Grand Cherokee Zoals elke Jeep combineert de nieuwe Avenger stijl en technologie met de vrijheid om overal heen te gaan waar je wilt.

Op de manier die jij wilt. En omdat dat voor iedereen anders is, biedt Mopar ® een breed assortiment originele accessoires om je Avenger een persoonlijke touch te geven. Of juist helemaal klaar te maken voor je volgende avontuur. Elektrisch energieverbruik Jeep ® Avenger Full-Electric range (kWh/100km): 15,9 – 15,4; CO 2 -uitstoot (g/km): 0.

Typegoedkeuringswaarden bepaald op basis van de WLTP gecombineerde cyclus, bijgewerkt vanaf maart 2023. De aangegeven waarden zijn voor vergelijkingsdoeleinden. Belangrijk: de werkelijke waarden voor het elektriciteitsverbruik kunnen sterk afwijken en kunnen variëren afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en van diverse factoren, zoals: opties, frequentie van elektrisch opladen per afgelegde kilometer, omgevingstemperatuur, rijstijl, snelheid, totaalgewicht, gebruik van bepaalde apparatuur (airconditioning, verwarming, radio, navigatie, verlichting enz.), bandentypes en -condities, wegomstandigheden, externe klimaatomstandigheden enz.

Autonomie Jeep ® Avenger Full-Electric actieradius: 400 – 394 km. Typegoedkeuringswaarde bepaald op basis van de WLTP gecombineerde cyclus, bijgewerkt vanaf maart 2023. De aangegeven waarde dient ter vergelijking. Belangrijk: de werkelijke autonomie kan sterk afwijken en kan variëren afhankelijk van: opties, gebruiksomstandigheden van de auto (rijstijl, snelheid, totaalgewicht, enz.), gebruik van bepaalde apparatuur (airconditioning, verwarming, enz.), bandentypes, wegomstandigheden, externe klimaatomstandigheden.

Wat kost een Jeep aan wegenbelasting?

2.5i Hardtop – Deze Jeep Wrangler komt uit 2001, werd geleverd van 01-11-1996 tot 01-12-1997 en kostte toen € 26.069,-, Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2001 op kenteken, is voorzien van een benzine-motor, heeft een maximum vermogen van 87 kW (118 PK) en een cilinderinhoud van 2464 cc,

Waar staat Jeep voor?

De eerste aanzet American Bantam Car Company De Engelse autobouwer Austin, bekend om haar kleine modellen, richtte in 1930 in de Verenigde Staten de American Austin Car Company op in Butler, Pennsylvania. Helaas bleek er in Amerika geen belangstelling voor kleine wagens en in 1934 dreigde het bedrijf failliet te gaan.

Voorzitter Roy Evans nam het bedrijf over en noemde het de American Bantam Car Company en verbeterde de bestaande modellen. In 1938 richtte het bedrijf haar oog op de defensie door de National Guard drie op Austin Roadsters gebasseerde wagens aan te bieden om deze te testen als lichte verkenningsvoertuigen.

You might be interested:  Miss Universo 2023 Finalistas

Onderwijl werd vanaf 1939 de Bantam Hollywood geproduceerd welke niet meer op de Roadster leek met de vloeiende grill en bodylijnen. De Bantam Hollywood, een voorloper van de Jeep De Amerikaanse defensie werd verder onder druk gezet voor dit nieuwe concept. In juni 1940 wilde de defensie wel eens zien wat Bantam te bieden had, want in Duitsland was men bezig een soortgelijk idee te verwezenlijken bij Volkswagen.

 • Er volgde een specificatie die vroeg om een 4 X 4 (vierwiel aangedreven) voertuig met laadmogelijkheid.
 • Het mocht niet meer wegen dan 590 kg.
 • Omdat Bantam een kleine firma was die financieel het zwaar had, en waar nog slechts 16 man op de loonlijst stond, werd de specificatie ook aan andere bedrijven aangeboden.

Men vroeg om totaal 70 voertuigen, om deze te evalueren, waarvan de eerste binnen 49 dagen gereed moest zijn, de rest binnen 75 dagen. Omdat het lage gewicht de meeste bedrijven afschrok, reageerde alleen Willys en later Ford met ontwerpen en prototypes. En van de prototypen van de Bantam BRC-60 Bantam nam Karl Probst in dienst als ontwerper. Deze presenteerde op 22 juli zijn eerste ontwerp maar verzweeg de gewichtsoverschrijding. Omdat dit ontwerp het dichtst de specificatie benaderde, kreeg Bantam de opdracht. Nog een Bantam BRC-60, let op het aparte patroon en hoe het profiel van de voorband andersom ligt ten aanzien van prototype Op 23 september werd het eerste prototype geleverd van de Bantam BRC (Bantam Reconnaissance Car) met een 45 pk Continental motor, en deze werd helemaal de vernieling in getest.

Bantam kreeg vervolgens de opdracht om 70 modellen te leveren. Maar de kapers lagen op de loer,. enter: Willys-Overland In 1907 liep de Overland Company in Toledo, Ohio tegen het bankroet aan. Maar in 1918 was het bedrijf onder John North Willys gered en stond op de tweede plaats van auto verkopen. Toen Willys-Overland hoorde van de opdracht voor een licht verkenningsvoertuig, besloot deze ook een ontwerp in te dienen.

Willys kreeg toestemming (net als Ford) om het prototype van Bantam te zien en om de tekeningen van Probst te bekijken. Willys kon geen prototype binnen de vastgelegde datum leveren, maar bouwde uit eigen vermogen een model (net als Ford) om zodoende een voet tussen de deur te houden. Het prototype van de Willys Quad Toen Willys met haar prototype, de Quad verscheen, bleek deze 130 kg te zwaar. Delmar B. ‘Barney’ Roos begon het voertuig te strippen en daar waar kon onderdelen te vervangen voor lichtere materialen. Er werd maar n laag verf op aan gebracht, alles om het gewicht maar terug te brengen. – Ford – Een prototype van de Ford Pygmy tijdens het testen De Ford Motor Company kwam met de Pygmy als prototype die aangedreven werd door een 45 pk Owen-Fergusson motor. Had het prototype van de Bantam een ronde neus, de Ford en de Willys vielen gelijk op door hun strak gevormde grill van simpele gelaste stangen om de radiator te beschermen. De L-Head 60 pk Go-Devil motor van Willys (klik voor vergroting) De gehele winter van 1940/41 werden de drie modellen getest. De testen wezen uit dat de motoren van de Bantam en de Ford te licht waren. Verder was de hoogte van de Bantam een struikelblok. En van de eerste produktie Willys MA Met een aangescherpte specificatie werd iedere bedrijf in maart 1941 een order gegeven tot een productie van 1500 voertuigen. Alle drie de producenten ‘leenden’ nu ideen van elkaar. In juli 1941 besloot de defensie om het ontwerp te standaardiseren, het zou anders ondoenlijk worden om het toekomstige onderhoud over drie verschillende voertuigen uit te voeren. Een bewaard gebleven Willys MB (alleen de Ford gril ontbreekt) Na het uitvoerig testen ging het contract naar Willys. Niet alleen omdat hun model beter zou zijn, maar vooral goedkoper. Bantam rekende 1166 dollar voor een BRC, Willys kon een MA leveren voor 739 dollar.

 • Willys-Overland kreeg de opdracht 16.000 voertuigen te produceren.
 • Er werden nog zoveel veranderingen en verbeteringen doorgevoerd, zoals verduisteringslampen, ophangpunten gereedschappen, trekpunt aanhanger, etc.
 • Dat een nieuwe benaming gerechtvaardigd was, de MB.
 • Nadat de beroemde gril (door Ford ontworpen) ook op de Willys werd aangebracht kreeg het het uiterlijk zoals wij de Jeep hebben leren kennen.

Ford GPW, de ‘Jeep’ ‘Just Enough Essential Parts’ De Jeep op de produktielijn van Ford Eind 1941 bleek Willys de vraag niet meer aan te kunnen. Ook dat deze in n fabriek werden geproduceerd, sabotage gevoelig, baarde de nodige zorgen. Generaal E.B. Gregory verzocht Edsel Ford ook de MA van Willys te fabriceren. ‘Snug as a bug’, de motor in een gerestaureerde Jeep Het eerste dat Ford veranderde was de getraliede gril aan de voorzijde. Ford besloot de gril uit n stuk te stansen. Voordeel was de gewichtsbesparing, eenvoudige fabricage en daardoor goedkoper ($ 8 tegen $ 26) en het was evenzogoed uit te wisselen met de Willys. De gril door Ford ontworpen Algemeen wordt tegenwoordig geaccepteerd dat ‘GP’ (Jeep) zou staan voor ‘General Purpose’ (algemene doeleinden). De oorsprong voor deze ‘vertaling’ is niet geheel duidelijk. Vast staat wel waar ‘GP’ vandaan komt. De bij Ford geproduceerde voertuigen kregen de benaming GPW om zich te onderscheiden van de MB. Een fraai gerestaureerde Willys MB Jeep Willys trachtte op alle manieren te voorkomen dat Ford hun voertuig inpikte. Er werd ondubbelzinnig rondgebazuind dat de jeep een ontwerp van Willys was, zoals de karakteristieke gril (al waren er toen al 25.808 MBs gebouwd met de gelaste gril). Boven de identificatieplaat op het dashbordkastje van een Ford Hieronder de platen van Willys Van een afstand waren de twee voertuigen, de MB en de GPW, niet te onderscheiden. Het grote verschil, naast de identificatieplaten op het dashbordkastje, was te zien in de steunpunten van de gril. Bij Ford was dit een omgekeerde U-balk en bij de Willys een ronde buis. Tot 1945 liepen er bij Willys 361.349 MBs van de band en bij Ford werden 277.896 geproduceerd. Een Jeep wordt uit een krat geholpen voor assemblage, Antwerpen december 1944 De Jeeps werden in kratten verscheept, onder andere naar Engeland. Daar werden ze dan in ‘lopende band’ geassembleerd. Iedere drie minuten werd er zo een Jeep toegevoegd aan het groeiende arsenaal.,en Bantam? Een Bantam BRC-40 De productie versie van de Bantam, de BRC-40 kwam dus niet in het arsenaal van het Amerikaanse leger. Maar er werden wel 2675 van gebouwd. Deze werden onder de Lend-Lease Act naar Engeland en Rusland verscheept (en eerdere modellen van de Willys MA en de Ford GP toen deze nog niet gestandaardiseerd waren). Een vierwiel bestuurbare Bantam BRC-40 Onder de geproduceerde BRC-40 waren 62 voertuigen waarvan ook de achterwielen bestuurbaar waren. Deze uitvoering was ontworpen door Jim Stout van Checker Motors. Bantam produceerde geen andere voertuigen meer in de oorlog, maar bouwde caravans, vliegtuig onderdelen en motoren voor torpedos.

Waar wordt de Jeep gemaakt?

De Nieuwe Jeep Compass | Geproduceerd in de Melfi-fabriek in Italië De nieuwe Jeep ® Compass De nieuwe Jeep ® Compass ‘made in Melfi’ is vanaf juni leverbaar in Nederland. De Compass wordt voor de Europese markt in de FCA Melfi-fabriek in Italië geproduceerd om snellere levering mogelijk te maken.

 1. Doordat het nieuwe model nu in Italië wordt geproduceerd, kan Jeep ® een gemiddelde levertijd van ongeveer drie weken vanuit de fabriek garanderen.
 2. Het groeiende succes van het model, dat aanvankelijk voor Europa werd geproduceerd in de FCA Toluca-fabriek in Mexico, maakte het mogelijk om de productie rechtstreeks naar Italië te brengen.

Dit geldt ook voor de nieuwe 4xe-versie met plug-in hybrid electric technology, die later dit jaar in Nederland zal verschijnen. Dit is een nieuwe stap in de uitvoering van het 5 miljard euro investeringsplan van FCA voor Italië en in de constante ontwikkeling van het merk.

Hierbij staan ook de technologische innovaties van de Italiaanse fabriek, een van de meest innovatieve ter wereld, in de schijnwerpers. De Jeep ® Compass wordt aangedreven door een nieuwe 1,3-liter benzinemotor met 130 pk (handgeschakeld) of 150 pk (DDCT-automaat met zes versnellingen), waardoor er een soepele en comfortabele rijervaring kan worden gegarandeerd.

Beide versies zijn goed voor 270 Nm koppel en hebben een trekgewicht van maar liefst 1.750 kg. Nieuwe functies zijn onder meer de nieuwe Uconnect™ Services voor verbeterde connectiviteit aan boord. De Sport-uitvoering, die aan het begin van de range van uitvoeringen staat, is al leverbaar vanaf € 31.900 en is standaard ruim uitgerust met bijvoorbeeld airconditioning, cruise control, Lane Departure Warning+ en Forward Collision Warning+.

Er zijn ook meerdere (nieuwe) wielontwerpen beschikbaar, zoals de exclusieve 19″ zwarte lichtmetalen velgen voor de Compass Night Eagle Liberty Edition. Deze editie is alleen in Nederland beschikbaar in een beperkte oplage van 100 stuks. De Liberty Edition staat volledig in het teken van 75 jaar vrijheid in Nederland en bevat verschillende exclusieve details, zoals de speciaal voor deze editie ontworpen badge en zwarte exterieurdetails.

Jeep ® introduceert ook 5 nieuwe laksoorten voor de nieuwe Compass: Ivory Tri-Coat, Colorado Red, Blue Italia, Blue Shade en Techno Green Metallic – allen beschikbaar in combinatie met zwart dak op bepaalde uitvoeringen. Met het oog op de constante verbetering van de Jeep ® -lijn zijn de dynamische eigenschappen van de Compass verder verfijnd, waardoor deze nog beter aansluiten bij de verwachtingen van de Europese klanten.

De besturing van de Compass ‘Made in Melfi’ is verbeterd dankzij de nieuwe tuning van het stuursysteem, gericht op het verbeteren van de souplesse en progressiviteit, en gerichte interventies op het veersysteem. Zo zijn er onder meer schokdempers met FSD-kleppen (Frequency Selective Damping) toegevoegd om de bewegingen in de carrosserie van het voertuig te beperken, zonder dat dit ten koste gaat van het rijcomfort.

De nieuwe Compass biedt meer precisie bij het nemen van bochten op hoge snelheid, wat zorgt voor meer remstabiliteit. De bestuurder ervaart vooral flexibeler en preciezer weggedrag, vooral op slingerende routes. De nieuwe Jeep ® Compass komt in juni aan bij de Nederlandse dealers, met een volledige line-up van vijf uitrustingsniveaus – Sport, Longitude, Night Eagle Liberty Edition, Limited en S – die allemaal worden aangedreven door de efficiënte, nieuwe turbo benzinemotor in combinatie met voorwielaandrijving.

De vierwiel aangedreven versies zijn in de tweede helft van dit jaar beschikbaar in combinatie met de 4xe-techniek. Geproduceerd in Mexico, Brazilië, China, India en nu ook in Italië, is de Jeep ® Compass – uitgebreid met de binnenkort te lanceren 4×4 geëlektrificeerde versie – een echt wereldwijd model.

De Compass heeft een bijzondere band met de EMEA-regio en vooral met Europa. Toen hij in 2017 werd gelanceerd, was de Compass het eerste Jeep ® -model dat speciaal voor de Europese wegen werd ontworpen. Dit legde een stevige basis voor het succes van de Jeep ® Compass: het bestverkochte Jeep ® -model wereldwijd in 2019 en aanvoerder van de commerciële prestaties van het merk in Europa, waar hij 40% van de jaarlijkse verkoopvolumes voor zijn rekening nam.

Wat is de auto met de minste problemen?

De best presterende auto – De Consumentenbond heeft eind 2021 onderzoek* gedaan naar gemelde mankementen bij de verschillende automerken in Nederlanden. Uit hun onderzoek blijft dat de Volkswagen Polo de best presterende auto is!

Wat is een fijne reisauto?

1. Mercedes A 180 – Grote auto’s zijn over het algemeen de fijnste auto’s voor lange afstanden, maar de ‘kleine’ A-klasse is ook een prima reisauto. Het compacte formaat komt natuurlijk de zuinigheid weer ten goede. De A 180 rijdt namelijk 1 op 16,9. Verder is het een heel volwassen auto die op veel punten niet onderdoet voor auto’s uit hogere segmenten.

Is Jeep een Italiaans merk?

21 nov 2018 om 19:13 Update: 5 jaar geleden Het Amerikaanse merk Jeep maakt in Europa een spectaculaire groei door. Waar andere merken uit de Verenigde Staten en rol in de marge spelen of zelfs al van het toneel verdwenen zijn, is Jeep hard op weg een vaste plek te veroveren.

Jeep verkocht tot en met oktober van dit jaar 138.060 nieuwe voertuigen in dit deel van de wereld, een stijging van 61,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Geen ander merk komt bij een dergelijke verkooptoename in de buurt. Jeep heeft daarmee een concurrent als Land Rover inmiddels overvleugeld.

Jeep is onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ontstaan uit de overname van Chrysler door Fiat, waar het merk sinds 1987 onderdeel van uitmaakte. De inlijving door het Italiaanse moederbedrijf heeft er onder meer toe geleid dat modellen als de Renegade en de Compass nu in Italië van de band lopen. Foto: AutoWeek

Wie is de eigenaar van Jeep?

Jeep is eigendom van Fiat Chrysler en levert momenteel de Renegade (2014), Compass (2017), Wrangler (2018), Cherokee (2013) en Grand Cherokee (2011).

Welk land komt Jeep vandaan?

Jeep is een van oorsprong Amerikaans automerk. Daarnaast wordt de term ook vaak gebruikt om 4×4-terreinwagens te omschrijven: de zogenaamde SUV’s (sports utility vehicles).

Wat kan een Jeep Renegade trekken?

TREKVERMOGEN TOT 1450 KG – Afhankelijk van de aandrijflijn kan de Jeep ® Renegade aanhangers trekken tot een gewicht van 1450 kg. *Zolang het maximale trekgewicht niet wordt overschreden.