Grupo De River Libertadores 2023

Wat is de Copa Libertadores?

CONMEBOL Libertadores
Regio Zuid-Amerika
Bond CONMEBOL
Opgericht 1960
Systeem Groepswedstrijden + Knock-out
Aantal teams 47
Huidige kampioen Flamengo ( 2022 )
Recordkampioen Independiente (7)
Website CONMEBOL Libertadores
Huidig seizoen 2024
Portaal Voetbal

/td>

De CONMEBOL Libertadores (“Beker van CONMEBOL van de Bevrijders”), ook wel kortweg de Copa Libertadores is een jaarlijks voetbaltoernooi voor clubs uit Zuid-Amerika, georganiseerd door de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. Het is het Zuid-Amerikaanse equivalent van de UEFA Champions League en is daarmee een van de sterkste toernooien voor clubteams ter wereld.

 1. De winnaar plaatst zich voor het FIFA WK voor clubs (in het verleden voor de wereldbeker voor clubteams ) en de CONMEBOL Recopa (equivalent van de UEFA Super Cup ).
 2. Naast clubteams uit de CONMEBOL-landen (de tien Spaans- en Portugeestalige landen van Zuid-Amerika) hebben tot 2016 ook Mexicaanse clubs aan het toernooi meegedaan.

De naam van de wisselbeker en van het toernooi verwijst naar de leiders van de onafhankelijkheidsstrijd begin negentiende eeuw in Latijns-Amerika. De sponsornaam van het toernooi is sinds de editie van 2013 Copa Bridgestone Libertadores, Van 1999-2007 was Copa Toyota Libertadores de sponsornaam, van 2008-2012 Copa Santander Libertadores,

Waar staat Copa voor?

Coördinator passend onderwijs (COPA)

Waar staat CONMEBOL voor?

Confederación Sudamericana de Fútbol (CONMEBOL, afgeleid uit: CONfederación SudaMEricana de FútBOL) is de voetbalbond van Zuid-Amerika, overeenkomstig met de UEFA in Europa. De bond is gehuisvest in Luque, Paraguay en gesticht in 1916.

Wat is het verschil tussen Copa Mundial en Kaiser 5?

De Adidas Kaiser 5 Team is familie van de bekende Copa Mundial, World Cup en Mundial Team. Het design en de pasvorm zijn hetzelfde als deze modellen. Het verschil zit echter in het materiaal. Waar bij de andere modellen kangoeroeleer wordt gebruikt, is de Kaiser 5 Team afgewerkt met volnerf leer.

Hoe vallen Adidas Copa Mundial?

Pasvorm – hoe valt deze schoen? Door de uitstekende pasvorm zit de schoen goed om de voet heen en zorgt het voor een goede ondersteuning van de voet. Deze voetbalschoenen vallen normaal. De adidas Copa Mundial is gemaakt van kangoeroe leer; dit is superzacht en ultralicht.

Hoe vallen Adidas Copa?

Hoe vallen Adidas schoenen? – Adidas sneakers vallen over het algemeen normaal tot iets groter en daarnaast werkt het merk met 1/3 maten. Heb je normaal gesproken maat 39? Blijf dan in de buurt van je eigen maat en kies voor 38 2/3 of 39 1/3. Heb je een brede voet en/of een hoge wreef en heb je liever dat je schoenen iets wijder vallen? Kies dan voor de grotere maat.

Waarom zit Suriname in de Concacaf?

Waarom Suriname bij de CONCACAF speelt en niet bij de CONMEBOL

 • Juni 19, 2021
 • Het is een door velen gestelde vraag, maar het zijn er weinig die weten hoe en waarom Suriname als Zuid-Amerikaans land is aangesloten bij de Confederation of North, Central American and Carribean Association Football (CONCACAF).
 • Historie
 • Één van de eerste pogingen om het voetballen in Suriname van de grond te krijgen werd rond het jaar 1900 gemaakt door Johan Bendter.
 • Hij was de zoon van de directeur van plantage Berlijn in het district Commewijne.
 • Ondanks de massale support, kende hij geen succes bij zijn poging.
 • Vervolgens was het Frits Hirschmann, de eerste uit het Koninklijk Nederlands-Indisch (KNIL) leger afkomstige commandant die het leger in Suriname onder zijn hoede kreeg, die in 1909 met zijn poging wel succesvol was.
 • Hij zag in voetbal een manier van militaire sport, vanwege het inzicht, de snelheid en behendigheid die ervoor nodig zijn.

Met dit doel voor ogen schreef hij op 6 September 1909 een nota naar de gouverneur van Suriname Dirk Fock waarin hij voorstelde om het Eenheidsplein (Gouvernementsplein) vrij te geven voor het voetballen. Gouverneur Fock ging hiermee akkoord.

 1. In hetzelfde jaar richtte Frits Hirschmann de Militaire Voetbal Club (MVJC) op.
 2. MVJC was de eerste officiële voetbalclub in Suriname en speelde daarmee een grote rol in de ontwikkeling van het voetbal in het land.
 3. Andere militaire clubs uit de beginjaren van het voetbal in Suriname zijn onder meer Zeelandia, Concordia en UDI (Uitspanning Door Inspanning).
 4. Deze clubs werden uiteindelijk allemaal ontbonden, waarbij MVJC in 1926 ten onder ging.

Bekende oud-spelers van MVJC zijn onder meer Steenlage, van Lint, Rijzenbrei, Remens, Dijkstra, Bulting, Greeneveld, van der Elst, Rovers, J. Arentz, Graat, Donckers, Smit, Kroes, Lijssen, de Roo, Meyer, Dijkstra, Smeulders en Blom.

 • SVB
 • Voordat de SVB werd opgericht, was er al een bond met dezelfde naam.
 • Deze werd in 1914 opgericht voor de duur van drie jaar.

Op 1 oktober 1920 werd er opnieuw een bond met deze naam opgericht. Met de oprichting van de huidige SVB kwam er een vaart in de ontwikkeling van het voetbal in Suriname.

 1. Er werd in georganiseerd verband gevoetbald volgens de regels van de Nederlandse Voetbal Bond:
 2. · Een wedstrijd duurde 2×25 minuten met 5 minuten rust.
 3. · Er was een speciale commissie die scheidsrechters aanwees.

· Bij een gelijkspel werd er 10 minuten langer gespeeld. Was het nog steeds gelijk, besliste het lot. Op 28 januari 1921 vond de eerste (officieuze) interland onder de SVB plaats tussen Suriname en Brits-Guyana. Suriname verloor met 1-2. De SVB is sinds 1929 aangesloten bij de FIFA en is net als Guyana en Frans-Guyana niet aangesloten bij de regionale Zuid Amerikaanse CONMEBOL (Confederación Sudamericana de Fútbol), maar bij de CONCACAF (Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football),

Vanwege de toenmalige geopolitiek en sterkere overeenkomst is Suriname indertijd op politieke gronden lid geworden van de CONCACAF. Hierdoor is Suriname cultureel en historisch gezien altijd meer betrokken geweest bij de kleine Caribische (ei)landen dan bij de grote Zuid Amerikaanse (buur)landen. Ook was de Surinaamse sportpioneer Rudi André ‘(Ampie)’ Kamperveen één van de oprichters en in 1977 benoemd tot vice-president van de CONCACAF en in 1978 uitverkoren tot de eerste voorzitter van de in hetzelfde jaar opgerichte Carribean Football Union (CFU).

En werd hij in 1980 verkozen tot vice-voorzitter van de FIFA, Daarmee werd hij de eerste Surinamer die als bestuurslid van een wereldsportorganisatie werd aangesteld.

 • De toenmalige FIFA-voorzitter João Havelange noemde hem ‘the one and only Mister FIFA’.
 • André Kamperveen
 • André Kamperveen maakte in de jaren 40 in Suriname furore bij MVV (Militaire Voetbal Vereniging) als goalgetter en spelmaker.

Hij speelde vele interlands voor het nationale elftal van Suriname en werd ook geselecteerd voor het Caribische elftal. Hij was ook één van de eerste Caribische voetballers in de profcompetitie van Brazilië. Hij kwam uit voor Paysandu Sport Club van Belèm.

In de jaren 50 vertrok Kamperveen naar Nederland, waar hij op het CIOS werd opgeleid tot sportleider en zich naast het voetballen in meerdere sporten specialiseerde, zoals judo, boksen, jiujitsu en basketbal. Op een bepaald moment werd hij zowel voor het nationale basket- en het nationale voetbalteam opgeroepen.

Hij was de eerste Surinamer die voetbalde in de hoogste divisie van Nederland, dat deed hij bij FC Haarlem. In januari 1957 ging hij terug naar Paramaribo, met de intentie om de sport in Suriname op de kaart te zetten. Zijn ‘drive’ was het land en de samenleving.

 1. Decembermoorden
 2. Toen Ampie op 8 december 1982 gewelddadig werd gearresteerd, waarbij ook zijn honden werden doodgeschoten en handgranaten werden gebruikt, werd hij ernstig mishandeld en gedwongen een valse verklaring over een zogenaamde couppoging voor te lezen.
 3. Hij was dusdanig mishandeld dat hij niet op de televisie in beeld werd gebracht.
 4. Executie
 5. In het 8 decemberstrafproces werden in de rechtszaal video-opnames vertoond, met beelden gemaakt op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia.

Op de beelden was André Kamperveen in aanwezigheid van een intimiderend kijkende Desi Bouterse te zien als een aangeslagen, terneergeslagen en gebroken man. Zijn stoffelijk overschot toonde verwondingen in de kaakregio, fracturen van het dijbeen en 18 kogelinslagen in de borst.

De toenmalige bevelhebber Desi Bouterse, hield op 9 december 1982 op de televisie de bevolking voor dat Kamperveen en zijn lotgenoten ‘op de vlucht zijn neergeschoten’. Ter nagedachtenis van André Kamperveen werd op 1 oktober 2000 ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de Surinaamse Voetbalbond het Suriname Stadion tot André Kamperveen Stadion omgedoopt.

Op dezelfde dag werd ook een door Erwin de Vries ontworpen standbeeld van André Kamperveen onthuld bij het bondskantoor. André Kamperveen wordt nationaal herdacht als één van de vijftien helden van de democratie. : Waarom Suriname bij de CONCACAF speelt en niet bij de CONMEBOL

Wat is de FIFA Club World Cup?

FIFA-wereldkampioenschap voetbal voor clubs
Sport Voetbal
Bond/organisator FIFA
Eerste editie 2000 in Brazilië
Regerend kampioen Real Madrid (5e titel)
Recordkampioen Real Madrid met 5 titels
Portaal Sport

/td>

Het FIFA-wereldkampioenschap voetbal voor clubs ( Engels : FIFA Club World Cup ) is een door de FIFA georganiseerd voetbaltoernooi waaraan de winnaars van zes continentale bekertoernooien en de kampioen van het organiserend land deelnemen. Uit Afrika neemt de winnaar van de CAF Champions League deel, uit Azië de winnaar van de AFC Champions League, uit Europa de winnaar van de UEFA Champions League, uit Noord- en Midden-Amerika de winnaar van de CONCACAF Champions League, uit Oceanië de winnaar van de OFC Champions League en uit Zuid-Amerika de winnaar van de CONMEBOL Libertadores,

Het toernooi kent officieel de wereldtitel toe. De Duitser Toni Kroos is met zes clubwereldtitels recordhouder. Hij won deze titel eenmaal met Bayern München en vijfmaal met Real Madrid, Dit toernooi kan als opvolger van de wereldbeker voetbal worden gezien die tussen 1960 en 2004 werd gespeeld, sinds 1980 jaarlijks in Japan (vanaf 1980 in Tokio en de laatste drie edities in Yokohama ), tussen de winnaars van de Europacup I, later de UEFA Champions League (Europa) en de CONMEBOL Libertadores (Zuid-Amerika).

Tot en met de laatste editie van 2022 wonnen enkel Zuid-Amerikaanse en Europese clubs de wereldtitel.

Wat is de FIFA World Cup?

Het FIFA-wereldkampioenschap voetbal (Engels: FIFA World Cup, Frans: Coupe du monde de la FIFA), meestal wereldkampioenschap voetbal of WK voetbal genoemd, is een om de vier jaar terugkerend toernooi tussen de nationale mannenteams die bij de FIFA aangesloten zijn.

Welk merk heeft brede voetbalschoenen?

Verschillende merken brede voetbalschoenen – De grote merken als Nike en adidas hebben brede voetbalschoenen in het assortiment, denk aan de Nike Premier, Nike Tiempo en de adidas Copa. Deze voetbalschoenen zijn vaak ook van leer, wat zich naar de voet vormt voor nog meer comfort.

Wat zijn de beste voetbalschoenen voor verdedigers?

Veel verdedigers prefereren stabiele en comfortabele schoenen van leer. Een aantal modellen die uitermate geschikt zijn voor verdedigers zijn Nike Tiempo, adidas COPA en PUMA ONE.

Hoe heette adidas vroeger?

Gescheiden wegen vanaf 1949 – In 1948 vond de breuk plaats. De broers besloten niet meer samen verder te gaan, deelden hun bedrijf op en verdeelden ook de werknemers en gingen elk hun eigen gang. Rudolf begon een eigen schoenenfabriek aan de andere kant van de rivier Aurach, in dezelfde stad. Adidas-schoenen die de Tsjechoslowaakse langeafstandsloper Emil Zátopek in 1948 gebruikte Op 18 augustus 1949, inmiddels 49 jaar, liet Adi Dassler het bedrijf Adi Dassler adidas Sportschuhfabrik registeren. Vanaf dit moment werden de schoenen bekend onder de merknaam Adidas, een eponiem van Adi Dassler.

Het bedrijf stond nog steeds in Herzogenaurach en telde op dat moment in totaal 47 werknemers. Nog diezelfde dag liet Dassler een schoentype patenteren dat furore zou maken: de beroemd geworden Adidas met de drie witte strepen erop. In de tweede helft van de jaren 1950 maakte met name Adidas een enorme boost door.

Niet alleen omdat de Duitsers meer te besteden kregen door het Wirtschaftswunder, maar vooral doordat het West-Duitse voetbalelftal – dat Adidas-voetbalschoenen droeg – in 1954 het wereldkampioenschap voetbal won door het onverslaanbaar geachte Hongarije op de knieën te dwingen.

Maar ook Puma had dat jaar iets om trots op te zijn. In mei 1954 werd Hannover 96 kampioen van de Bundesliga. De meeste Hannover-spelers droeg Puma-voetbalschoenen van het type ‘Brasil’. In 1966 werd de Portugese voetballer Eusebio, die op Puma-schoenen speelde, topscorer op het WK-voetbal in Engeland.

Bijzonder was verder de futuristische Adidas-schoen voor atleten uit 1984, waarin een computersysteem zat verwerkt dat de atleet van statistisch data voorzag.

Kan je adidas en Nike dragen?

Onder veel sneaker- en streetwear liefhebbers is het not done; het dragen van de twee grootste sportswear merken in één outfit. Ja, je kan prima Nike en adidas in je kast hebben liggen maar nee, je kan ze niet samen in één look dragen. Het is een ongeschreven regel die velen van ons hanteren.

Hoe weet je of voetbalschoenen goed zitten?

1. Kies altijd voor voetbalschoenen die iets groter zijn – Ga je voetbalschoenen passen, kies dan voor schoenen die net iets groter zijn dan jouw normale schoenmaat. Een halve maat groter is een goed uitgangspunt. Tijdens het spelen zwellen jouw voeten namelijk altijd iets op.

Kun je met FG schoenen op kunstgras?

FG (FIRM GROUND) – De term ‘Firm Ground’ wordt vooral gebruikt voor droge natuurgrasvelden. Een FG-zool heeft dan ook veel en relatief lange noppen (12 tot 15 stuks), waardoor je kunt rekenen op extra grip. FG-voetbalschoenen worden doorgaans het meest verkocht.

Kijk met een FG-zool wel altijd uit op zachte, drassige velden. De ruimte tussen de noppen wordt bij natte ondergronden kleiner, waardoor je te maken kan krijgen met een verminderde grip. Dat een FG-zool het meest geschikt is voor droge grasvelden, betekent niet dat er met dit type schoen niet op kunstgrasvelden gevoetbald kan worden.

Een nadeel is echter wel dat FG-zolen sneller slijten op kunstgras, waardoor de kans op knie- en spierblessures groter wordt. Een voordeel: kunstgrasvelden zijn tegenwoordig sterk verbeterd. De velden hebben vaak een zachtere ondergrond en hoger kunstgras.

Wat is het verschil tussen FG en AG?

MG en FXG voetbalschoenen zijn schoenen met speciale zolen die een compromis vormen tussen de Artificial ground (AG) en Firm ground (FG) voetbalschoenen. AG noppen zijn voor op kunstgrasvelden ideaal en FG noppen zijn voor op natuurgras velden ideaal. Nike noemt deze Multi ground voetbalschoen de MG.

Wat voor voetbalschoenen heeft Mbappe?

Welke voetbalschoenen heeft Mbappe? – Kylian Mbappé loopt sinds we hem kennen al op de Nike Mercurial Superfly. Binnen deze collectie heeft de sterspeler vaak een eigen schoen in de ‘’KM” collectie, dit staat uiteraard voor Kylian Mbappé. Zo hebben we al talloze versies gezien in het wit met groen, paars met roze, en bordeaux met paars.

Wat betekent Copa del Rey?

Copa del Rey
Opgericht
1902
Land
Spanje
Record
FC Barcelona (31)
Titelhouder ( Copa del Rey 2022/23 )
Real Madrid

Het Spaanse bekertoernooi voor voetbalteams, bekend als de Copa del Rey, maar voluit op dit moment Campeonato de España-Copa de Su Majestad el Rey de Fútbol, wordt gespeeld sinds 1902, Een variant voor jeugdteams, de Copa del Rey Juvenil, bestaat sinds 1950,

 • Waar FC Barcelona en Athletic de Bilbao zich cupfighters hebben getoond, en de finale vaak bereikten en daaropvolgend ook vaak wonnen, komen andere clubs er minder goed vanaf.
 • Zo bereikte Real Madrid de finale vaker dan elke andere club, maar verloor de finale ook vaker dan dat ze hem wonnen.
 • Een van de meest dramatische verloren finales van Real Madrid was die van 2002.

Op 6 maart van dat jaar bestond de club precies honderd jaar en ter gelegenheid van dat feit werd de finale van de Copa del Rey op die dag gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu, Real haalde de finale, waarin Deportivo La Coruña de tegenstander was, en een groot aantal vooraanstaande mensen uit de voetbalwereld waren in het stadion aanwezig.

Wat een mooi verjaardagscadeau moest worden, werd een drama: Real verloor van een uitstekend voetballend Deportivo met 2-1. Ook Valencia had moeite met het winnen van de finale. Zo verloor de club twee keer over drie finales op rij (van 1944 tot en met 1946 en van 1970 tot en met 1972). In de nacht van donderdag 21 april 2011 liet Real Madrid -speler Sergio Ramos de cup uit zijn handen vallen tijdens de huldiging in Madrid, enkele uren na het winnen van de Copa op woensdagavond.

Hierop reed de bus waarop de spelers stonden over de beker heen, raakte de trofee zwaar beschadigd en werden er tien losse stukken van straat geraapt.

Hoe werkt de Copa América?

CONMEBOL Copa América
Sport Voetbal
Regio Zuid-Amerika
Bond/organisator CONMEBOL
Eerste editie 1916 in Argentinië
Regerend kampioen Argentinië ( 2021 )
Recordkampioen Uruguay Argentinië met 15 titels
Portaal Sport

/td>

De CONMEBOL Copa América is het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap voor landenteams dat sinds 1916 door de CONMEBOL, met onregelmatige tussenpozen, wordt georganiseerd. Het kampioenschap is het Zuid-Amerikaanse equivalent van het Afrikaans, Aziatisch, Europees, Noord- en Midden-Amerikaans en Oceanisch kampioenschap voetbal,

Welke landen doen mee aan de Copa América?

‘Copa América in 2024 gehouden in Verenigde Staten’ Het lijkt erop dat de Copa América van 2024 in de Verenigde Staten gehouden gaat worden. Volgens FOX Sports México neemt Amerika de organisatie van het Zuid-Amerikaanse toernooi over van Ecuador, dat zich terug heeft getrokken. Delen: Als het plan doorgaat, zullen de Verenigde Staten, Mexico en Canada samen met drie andere CONCACAF-landen deelnemen aan het toernooi. Het overige deelnemersveld zal bestaan uit Zuid-Amerikaanse landen. Argentinië is titelhouder van de Copa. In de finale van het toernooi in 2021 werd Brazilië verslagen.

Hoe vaak heeft Argentinie de Copa América gewonnen?

Argentinië
Bijnaam La Albiceleste
FIFA-ranglijst 1 (29 juni 2023)
Hoogste ranking 1e ( maa 2007, okt 2007 – jun 2008, jul – okt 2015, apr 2016 – maa 2017, apr 2023 – jun 2023 )
Laagste ranking 24e ( aug 1996 )
Associatie AFA
Bondscoach Lionel Scaloni
Stadion wisselend
Meeste interlands Lionel Messi (175)
Topscorer Lionel Messi (103)
Wedstrijden
Eerste interland: Uruguay 2–3 Argentinië ( Montevideo, Uruguay ; 16 mei 1901) Grootste overwinning: Argentinië 12–0 Ecuador ( Montevideo, Uruguay ; 22 januari 1942) Grootste nederlaag: Tsjecho-Slowakije 6–1 Argentinië ( Helsingborg, Zweden ; 15 juni 1958) Uruguay 5–0 Argentinië ( Guayaquil, Ecuador ; 16 december 1959) Argentinië 0–5 Colombia ( Buenos Aires, Argentinië ; 5 september 1993) Bolivia 6–1 Argentinië ( La Paz, Bolivia ; 1 april 2009) Spanje 6–1 Argentinië ( Madrid, Spanje ; 27 maart 2018)
Wereldkampioenschap
Optredens 18 ( eerste keer: 1930 )
Beste resultaat Winnaar ( 1978, 1986, 2022 )
Copa América
Optredens 43 ( eerste keer: 1916 )
Beste resultaat Winnaar ( 1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 1993, 2021 )
FIFA Confederations Cup
Optredens 3 ( eerste keer: 1992 )
Beste resultaat Winnaar ( 1992 )
Thuis Uit

/td>

Het Argentijns voetbalelftal is een team van mannelijke voetballers dat Argentinië vertegenwoordigt in internationale wedstrijden en competities. Het land werd driemaal wereldkampioen, won vijftien keer de Copa América, eenmaal de Confederations Cup en tweemaal goud op de Olympische Spelen,