E3 Saxo Bank Classic 2023

E3 Saxo Bank Classic 2023

Wie heeft E3 gewonnen 2023?

Uitslag

Positie Renner Team
1 België Wout van Aert Jumbo – Visma
2 Nederland Mathieu van der Poel Alpecin-Deceuninck
3 Slovenië Tadej Pogacar UAE Team Emirates
4 Staten Matteo Jorgenson Movistar Team

Waar start E3 Harelbeke 2023?

Vrijdag 24 maart – Na twee edities als de E3 Saxo Bank Classic door het leven te zijn gegaan heet de ‘E3 Harelbeke’ dit jaar de E3 Saxo Classic. Dat is direct de enige verandering. Het parcours is met ruim 204 kilometer en zeventien hellingen vrijwel onveranderd gebleven.

Het peloton trekt zich op gang op de Stasegemsesteenweg in Harelbeke en de officiële start is op de Gentsesteenweg. In de eerste 30 kilometer gaat het alleen omhoog op de Katteberg en daarna is het 60 kilometer rustig qua klimwerk. Dan wacht La Houppe en kort daarop is de Kanarieberg aan de beurt. Na 100 kilometer rijden de renners de Oude Kruisberg op en vanaf dat moment intensiveert het geklauter.

In minder dan 50 kilometer gaat het negen keer omhoog. Achtereenvolgens jakkeren de coureurs over de Knokteberg, Hotondberg, Kortekeer, Taaienberg, Berg ten Stene, Boigneberg, Eikenberg en Stationberg. Met nog 46 kilometer te gaan wacht de Kapelberg. Die wordt 4 kilometer later gevolgd door de steil oplopende kasseien van de Paterberg en – niet veel later – de Oude Kwaremont.

Een kleine 8 kilometer later is het tijd voor de anderhalf kilometer lange klim op de Karnemelkbeekstraat. Dan is het bijna gedaan met klauteren. Op 24,2 kilometer van de finish liggen er op de Varent nog 2 kilometer aan vlakke kasseien in het parcours en vlak na die strook vormt de Tiegemberg – 750 meter à 5,6% – het laatste klimmetje van de dag.

Op de top is het nog 19,3 kilometer naar de finish op de Stasegemsesteenweg in Harelbeke. Vorig jaar ontstond in de laatste 50 kilometer een kopgroep met Van Aert, Benoot, Teunissen, Laporte, Asgreen, Küng, Madouas, Narvaez, Van Baarle, Turgis, Tiller, Girmay, Mohoric, Stuyven, Sénéchal en Gogl.

 • Op de Paterberg gingen Van Aert en Laporte er samen vandoor.
 • Op de Oude Kwaremont hadden de ploegmaats al een voorsprong van 20 seconden op de achtervolgers en dat breidden ze gestaag uit naar 2 minuten.
 • Ze kwamen samen juichend over de streep in Harelbeke, Van Aert iets eerder dan Laporte.
 • Zo volgde hij Asgreen op als winnaar van de E3.

De route zelf rijden? Download GPX E3 Saxo Classic, Ook interessant: uitslag en startlijst E3 Saxo Classic 2023.

Is de E3 een klassieker?

Historie – In 1958 stond de eerste editie van Harelbeke-Antwerpen-Harelbeke – zoals de wedstrijd destijds heette – op de wielerkalender. Man van de streek Armand ‘Mantie’ Desmet uit Waregem (amper tien kilometer van Harelbeke) kroonde zich tot de eerste laureaat. Johan Museeuw was Michele Bartoli te snel af in 1998 – foto: Cor Vos Desmet luidde een reeks van negentien achtereenvolgende Belgische overwinningen in. Van E3 was op dat moment nog geen sprake in de naamgeving van deze koers, wél in het parcours. De E3 (tegenwoordig A14-E17) was namelijk een autosnelweg tussen Harelbeke en Antwerpen, en laat dat nu juist het traject zijn dat deze wedstrijd een lange tijd gevolgd heeft.

Vandaar dat de organisatie vanaf 1970 koos voor de naam ‘E3 Prijs Harelbeke’. En ook al had ‘Keizer van Herentals’ Rik Van Looy zich op dat moment al viermaal op de erelijst gezet, toch verwierf de wedstrijd pas écht haar naamsbekendheid als ‘de E3 Prijs’. Zo veroverde het een plekje op de kalender op de zaterdag (maar inmiddels vrijdag) voor de Ronde van Vlaanderen, middenin de Vlaamse Wielerweek.

De E3 werd, ondanks zijn jonge leeftijd, een rasechte klassieker en een vaste waarde in het Vlaamse voorjaar. Roger De Vlaeminck, Herman Van Springel, Freddy Maertens, Jan Raas, Johan Museeuw, Mario Cipollini en Fabian Cancellara vinden we allemaal terug op de erelijst, maar opvallend genoeg géén Eddy Merckx. In 2006 moest Alessandro Ballan eraan geloven: nummer drie voor Boonen – foto: Cor Vos Recordhouder is Tom Boonen, die het record van Rik Van Looy op indrukwekkende wijze van de tabellen veegde. Tussen 2004 en 2008 was Boonen oppermachtig in Harelbeke en omstreken.

Of het nu een massasprint tegen Jaan Kirsipuu betrof (2004), de sprint van een klein groepje (2005 en 2007) of een late aanval (2006): Boonen kon het in Harelbeke gewoon op alle manieren afronden. Het orgelpunt kwam er in 2012, misschien wel het beste klassiekerjaar van Boonen. In een millimetersprint tegen de afscheidnemende Óscar Freire kroonde Boonen zich definitief tot recordhouder met vijf triomfen, maar zette hij ook de unieke combinatie E3 Harelbeke-Gent-Wevelgem-Ronde van Vlaanderen-Parijs-Roubaix neer.

In het afgelopen decennium profileerde de E3-Prijs (in 2019 de E3 BinckBank Classic en sinds 2022 de E3 Saxo Classic) zich voornamelijk met innovatie en opvallende affiches, die ieder jaar consternatie opleveren. Halfnaakte dames, het hoogbejaarde, handtastelijke bloemenmeisje Germaine, getatoeëerde kinderen of als FC De Kampioenen verklede wielerkampioenen: ze passeerden allemaal de revue in Harelbeke. Wout van Aert 2021 : Kasper Asgreen 2020 : Afgelast vanwege coronacrisis 2019 : Zdeněk Štybar 2018 : Niki Terpstra 2017 : Greg Van Avermaet 2016 : Michał Kwiatkowski 2015 : Geraint Thomas 2014 : Peter Sagan 2013 : Fabian Cancellara

Waar passeert E3?

E3 Saxo Classic – Wikipedia E3 Saxo Classic Het peloton tijdens de E3 Prijs Vlaanderen 2008 Regio, Periode Eind maart Organisator Wielerclub Hand in Hand Classificatie Type Heuvelklassieker Internationale kalender Geschiedenis Eerste editie Aantal edities 65 (2023) Eerste winnaar Laatste winnaar (2023) Laatste Bel. winnaar (2023) Laatste Ned. winnaar (2018) Meeste zeges (5x)

Portaal

Aankomst van tijdens de editie van 1967 (collectie ) De E3 Saxo Classic, vroeger bekend als de E3 Harelbeke, is een jaarlijkse eendaagse in Vlaanderen met start en aankomst in, Het is een ruim 200 kilometer lange wedstrijd voor eliterenners met een parcours doorheen de,

 • Sinds de eerste editie in 1958 wordt de wedstrijd georganiseerd door de wielerclub Hand in Hand,
 • Eerst gereden in 1958, is het een van de meer recentelijk gevestigde eendagsklassiekers.
 • Het staat op de -kalender, als onderdeel van een reeks gekasseide klassiekers in België en Noord-Frankrijk in maart en april.
You might be interested:  Premio De Gran Hermano 2023

De koers wordt beschouwd als een belangrijk opwarmingsevenement voor de Ronde van Vlaanderen, een andere grote wielerwedstrijd die doorgaans de volgende week plaatsvindt. is recordhouder met vijf overwinningen, gevolgd door, die vier keer won.

Waar aankomst Dwars door Vlaanderen?

Dwars door Vlaanderen
Regio Vlaanderen, België
Periode eind maart
Organisator KSV Waregem Vooruit en Flanders Classics
Discipline weg
Type Kasseiwedstrijd
Portaal Wielersport

/td>

Dwars door Vlaanderen (Frans: À travers les Flandres) is een eendaagse wielerwedstrijd in Vlaanderen, België die als een van de wielerklassiekers wordt gerekend. Sinds 1945 bestaat de wedstrijd voor mannen en vanaf 2012 wordt er ook een editie voor elite vrouwen georganiseerd.

Wie wint Gent Wevelgem?

NOS Wielrennen • zondag 26 maart, 16:59 4:37 Van Aert gunt Laporte zege in Gent-Wevelgem na kilometers lange Jumbo-solo In de stromende regen door de Vlaamse heuvels heeft Christophe Laporte Gent-Wevelgem gewonnen. Of eigenlijk won zijn Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. De Fransman Laporte reed op wandeltempo hand in hand met ploegmaat Wout van Aert op de finish af en kreeg de zege na 260 kletsnatte, koude kilometers cadeau van de sterker ogende Belg.

Hoe laat E3 Prijs?

Grote drie – Het is niet de vraag of de koers losbarst, maar wanneer de renners elkaar pijn doen. Van der Poel leeft op een roze wolk na het winnen van Milaan-San Remo. Van Aert en Pogacar zijn erop gebrand om de Nederlander deze keer niet te laten ontsnappen.

De Belg won de koers vorig jaar na een indrukwekkend machtsspel van Jumbo Visma. Pogacar is in bloedvorm en wil nu ook eens op de kasseien zijn handen in de lucht steken. Naast de grote drie zijn er nog ontzettend veel andere kanshebbers voor de zege. Wat te denken van Filippo Ganna, Mads Pedersen en Julian Alaphilippe? Het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Vanbelleghem en Bobbie Traksel.

De uitzending van de E3 Saxo Bank Classic begint om 14:15 uur en de finish wordt rond de klok van 17:00 uur verwacht. Milaan-San Remo | Pogacar neemt verlies – “Van der Poel was te sterk om te volgen”

Waar aankomst E3 Harelbeke?

65e editie Saxo Classic Start: op vrijdag 24 maart om 12u15 in Harelbeke Aankomst: omstreeks 16u42 in Harelbeke Afstand: 204 kilometer Start en aankomst in Harelbeke “Koers is Beleving”, het is het credo van E3 Saxo Classic. Hand in Hand, de organiserende club, vaart een eigenzinnige, onafhankelijke koers en draagt innovatie hoog in het vaandel.

Maar waarom veranderen om te veranderen? De E3 kreeg twee jaar geleden een grondige make-over en die “mini-Ronde van Vlaanderen” werd zeer gesmaakt: het parcours van 2023 onderging, op wegeniswerken na, dan ook geen enkele wijziging en trekt over dezelfde 17 hellingen en 5 kasseistroken als voorgaande edities.

De E3 Saxo Classic is ook één van de weinige wielerwedstrijden met start en aankomst in één en dezelfde stad: Harelbeke. De Kattenberg blijft de eerste van zeventien hellingen en het zwaartepunt ligt nog steeds in de Vlaamse Ardennen. Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen.

 • U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
 • De benen van Boonen als inspiratiebron? De koers breekt in de E3 vaak open op de Taaienberg, op zo’n 80 kilometer van de streep is dat nochtans erg vroeg maar sinds Tom Boonen is deze helling haast iconisch geworden voor deze koers.
 • Het was immers de favoriete helling van Boonen om er steevast zijn eigen benen (en die van de concurrentie) te testen, vandaar dat er nu zelfs een standbeeld van zijn benen staat op de top van die Taaienberg, ook wel ‘Boonenberg’ genoemd.

Het was daar ook dat de latere winnaar Wout van Aert, dus geheel volgens de traditie, in 2022 voor het eerst in de koers zijn duivels ontbond. LEES OOK. Tom Boonen krijgt op iconische helling kunstwerk van. zijn benen Iconisch duo als breekpunt De ultieme finale breekt echter pas open wanneer het peloton het iconische en loodzware duo Paterberg-Oude Kwaremont voor de wielen krijgt geschoven, voor de eerste keer in het seizoen.

Vorig jaar stoof een alweer indrukwekkende Van Aert op de Paterberg naar boven in het gootje en alleen Christophe Laporte kon de Belgische kampioen volgen, waarna de twee ploegmaats aan een indrukwekkende koppeltrijdrit begonnen én het ook zouden afmaken. Niet evident, met onderweg dus eerst nog de Oude Kwaremont maar ook nog de Karnemelkbeekstraat en de Tiegemberg als voornaamste obstakels.

Nog 19,3 km na Tiegemberg Met nog een kleine 20 kilometer richting de finish is de Tiegemberg dus opnieuw de laatste helling van de dag. Daarna gaat het weer richting de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, maar in die 19 slotkilometers kan er nog veel gebeuren.

 1. Denk maar aan de editie van 2021, toen een onvermoeibare Kasper Asgreen op vijf kilometer van de meet listig van achter de rug van zijn zes medevluchters wegglipte en op fenomenale wijze de E3 op zijn naam schreef.
 2. DE 17 HELLINGEN 1.
 3. Attenberg (nog 175,9km tot finish) 750m, 6% gemiddeld en 11% maximaal 2.

La Houppe (nog 116,3km tot finish) 1.880m, 4,8% gem. en 10% max.3. Kanarieberg (nog 111,5km tot finish) 1.050m, 7,7% gem. en 14% max.4. Oude Kruisberg (nog 103,9km tot finish) 1.400m, 5,3% gem. en 10,9% max.5. Knokteberg (nog 94,5km tot finish) 1.260m, 7% gem.

En 13% max.6. Hotond (nog 90km tot finish) 1.200m, 4% gem. en 8% max.7. Kortekeer (nog 84,1km tot finish) 1.260m, 6,4% gem. en 17% max.8. Taaienberg (nog 79,7km tot finish) 650m, 9,5% gem. en 20% max.9. Berg Ter Stene (nog 70,8km tot finish) 1.300m, 5,2% gem. en 9% max.10. Boigneberg (nog 65,6km tot finish) 1.000m, 5,2% gem.

en 13% max.11. Eikenberg (nog 61,4km tot finish) 1.250m, 6,2% gem. en 12,3% max.12. Stationsberg (nog 56,9km tot finish) 700m., 3,2% gem. en 10% max.13. Kapelberg (nog 45,7km tot finish) 750m, 7,1% gem. en 14% max.14. Paterberg (nog 42km tot finish) 400m, 12,9% gem.

 1. En 20,3% max.15.
 2. Oude Kwaremont (nog 38,1km tot finish) 2.200m, 4% gem.
 3. En 11,6% max.16.
 4. Arnemelkbeekstraat (nog 30km tot finish) 1.530m, 4,9% gem.
 5. En 18% max.17.
 6. Tiegemberg (nog 19,3km tot finish) 1.000m, 5,6% gem.
 7. En 9% max.
 8. DE 5 KASSEISTROKEN (9.400km) 1.
 9. Beaucamestraat (1.200 meter, nog 177km tot finish) 2.

Holleweg (1.500 meter, nog 175km tot finish) 3. Paddestraat (2.300 meter, nog 164km tot finish) 4. Mariaborrestraat (2.400 meter, nog 56,6km tot finish) 5. Varentstraat (2.000 meter, nog 24,2km tot finish) DE BELANGRIJKSTE PASSAGES om 12u15: officieuze start op Stasegemsesteenweg in Harelbeke omstreeks 12u58: Katteberg omstreeks 15u00: Taaienberg omstreeks 15u30: Mariaborrestraat omstreeks 15u48: Paterberg omstreeks 15u53: Oude Kwaremont omstreeks 16u17: Tiegemberg omstreeks 16u42: aankomst op Stasegemsesteenweg in Harelbeke

Wie heeft de E3 Prijs gewonnen?

Wout van Aert wint E3 Classic, na vlucht van sterke drie Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft vrijdag de 65e editie van de E3 Classic (WorldTour) gewonnen. Na 204,1 kilometer met start en aankomst in Harelbeke hield hij in een sprint met drie de Nederlander Mathieu van der Poel en de Sloveen Tadej Pogacar achter zich.

Het is de eerste zege van het seizoen voor Van Aert. In Harelbeke volgt hij zichzelf op de erelijst op. Met nog 59 kilometer voor de boeg versnelden Van der Poel, Van Aert en Pogacar. Zij sloten vrij snel aan bij een kopgroep. Op de Paterberg, de veertiende helling van de dag, leidde Pogacar de dans. Van Aert en Van der Poel volgden netjes.

De anderen verloren even voeling. Diezelfde Pogacar versnelde op de kasseien van de Oude Kwaremont. Van der Poel schoof mee, terwijl Van Aert enkele meters moest laten op de twee. Nog voor de top sloot hij weer aan. In de sprint won Van Aert. ‘Ik denk dat ik de sterkste van de drie was in de spurt.

We gingen bijna alle drie gelijktijdig aan, maar ik voelde vlug dat ik de bovenhand kreeg’, reageerde de winnaar, kort nadat hij Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar achter zich had gehouden voor een tweede zege op rij in de E3 Classic. ‘In het verleden maakte ik er af en toe een korte sprint van en dat bleek niet altijd in mijn voordeel.

Ik heb geleerd uit de sprint van het WK in het veldrijden.’ Op de Oude Kwaremont ging het licht even uit. ‘Dat was daar een ander verhaal. Ik zat daar echt op mijn limiet. Ik had daarvoor al eens een heel moeilijk moment gehad, waarbij ik alles moest geven om bij te blijven.

Ik knakte toch op de kasseien bergop en diende de rest wat te laten rijden. Op het vlakke stuk kon ik weer naar Van der Poel en Pogacar rijden. Even recupereren was dan de boodschap. Dit is een heel belangrijke zege, ook al omdat ik heel graag win. De afgelopen weken verliepen altijd niet naar wens. Ik werd zelfs even ziek op stage.

Wat me dit leert voor de Ronde van Vlaanderen? Ik moet die voor velen blijkbaar winnen. Ik zal dat dan maar doen zeker? Op verzoek. Ik ben heel blij. Dit is een mooi podium en het mooiste is dat ik in het midden sta.’ : Wout van Aert wint E3 Classic, na vlucht van sterke drie

Wat maakt een boek tot een klassieker?

Klassieker Een klassieker is iets dat een alomtegenwoordig en uniek symbool is van een vergane tijd, hoofdzakelijk vanwege inherente kwaliteit of representatieve status, vaak beschouwd met gevoel van, Het gebruik van de term klassieker kan een subjectief waardeoordeel vormen, wat voor de één een klassieker is, is voor iemand anders een nieuwe ervaring of productkwaliteit.

Welk uur Ronde van Vlaanderen?

Ronde van Vlaanderen op TV – De hoogmis van het wielrennen is via allerlei kanalen live te volgen. Wil je alles zien? Schakel dan om 9.15 uur in op VRT 1. Er is dan een uitgebreide voorbeschouwing te zien, waarna live de start te zien is. Om 12.55 uur wordt er even overgeschakeld naar Canvas, om om 13.30 weer terug te schakelen naar VRT 1.

Hoe ver is de Ronde van Vlaanderen?

Ronde van Vlaanderen 2022: route, profielen en meer – Klik op de afbeeldingen om te vergroten Bekijk hier samenvattingen en interviews: Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van de belangrijkste wielerkoersen! X

Races Wielerkalender 2023 GPX 2023 Tour de France Femmes 2023 Overzicht Route Deelnemers Favorieten Clásica San Sebastián 2023 Overzicht Route Deelnemers Favorieten WK Wielrennen 2023 – Glasgow Overzicht Route wegrace (m) Deelnemers wegrace (m) Route tijdrit (m) Route wegrace (v) Renewi Tour 2023 Overzicht Vuelta a España 2023 Overzicht Route Deelnemers

Home Nieuwsbrief Gratis koersinformatie én maak kans op een gratis fietsvakantie! Uitslagenservice Uitslagen direct in uw inbox én kans op een fietsvakantie!

Hoe laat begint de Ronde van Vlaanderen?

Ontdek het parcours – Om 10.00 uur wordt op de Markt het officiële startschot gegeven van de 105 e editie van de Ronde van Vlaanderen. De renners volgen een parcours langs:

de Wollestraat Dijver Gruuthusestraat Guido Gezelleplein Mariastraat Katelijnestraat Katelijnebrug Buiten Gentpoortvest Generaal Lemanlaan Astridlaan -> naar Oedelem.

Waar passeert Dwars door Vlaanderen 2023?

Dwars door Vlaanderen 2023: Parcours De start is, zoals gebruikelijk sinds 2007, in Roeselare en de finish is waar die altijd al was, in Waregem.

Wie rijdt Dwars door Vlaanderen 2023?

De deelnemerslijst van Dwars door Vlaanderen 2023 – 175 renners zullen aan de start van Dwars door Vlaanderen 2023 verschijnen, zonder de laatste winnaar, Mathieu van der Poel, maar met de nummer twee van vorig jaar, Tiesj Benoot, de kersverse winnaar van Gent-Wevelgem, Christophe Laporte en sprinters zoals Olav Kooij, Mads Pedersen en Alexander Kristoff bijvoorbeeld. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogačar sparen hun energie voor de Ronde van Vlaanderen komende zondag! >> Download de deelnemerslijst van Dwars door Vlaanderen 2023 door Thomas Vergouwen Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken! > nog geen reacties | 3959x bekeken dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | Klassiekers | deel op | | | | Je naam * Je e-mail adres * Blijf op de hoogte van nieuwe reacties Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!) Het adres van jouw website Je bericht Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven.

Wie wint Dwars door Vlaanderen 2023?

Resultaten 2023 – Drie dagen na Gent-Wevelgem was het opnieuw raak voor Christophe Laporte. Na een aanval in de slotkilometers haalde de Fransman de zege in Dwars door Vlaanderen solo binnen. Hij pakte de zege voor Lazkano en Powless. Sportful – Cycling apparel Sportful is al jaren een vaste waarde in de wielersport. Door de samenwerking met Flanders Classics kunnen echte flandrien(ne)s zich in een volledig nieuwe outfit wanen op de fiets. Fan van kasseien en de rasechte Vlaamse hellingen? Dan is de Flanders Classics collectie, gemaakt om de kasseiklassiekers te bedwingen, je op het lijf geschreven! Vive le Vélo Eén van de zes voorjaarswedstrijden van Flanders Classics op een kwaliteitsvolle T-shirt? Het kan dankzij de collectie van Vive le Vélo en Flanders Classics. De allereerste editie van Omloop het Nieuwsblad – toen nog Omloop Het Volk – op de voorpagina van de krant, de poppies van Gent-Wevelgem, Waregem als paardenmekka, de Ronde van Vlaanderen met start in Brugge en Antwerpen, het water van de Schelde of de druiven van Overijse.

Waar passeert Gent Wevelgem 2023?

Gent Wevelgem 2023 Passage Moorsele en Gullegem Op zondag 26 maart is er de 85 ste editie van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Het parcours snijdt ook de dorpskernen van Gullegem en Moorsele aan. De gemeente laat dat na twee coronaedities niet onopgemerkt voorbij gaan en zorgt voor een mooi programma in beide deelgemeentes.

Passage Moorsele Na de start onder de Menenpoort in Ieper trekt het peloton in sneltreinvaart naar Moorsele waar ze via de Ledegemstraat naar de Sint-Janstraat trekken om dan via de Secretaris Vanmarckelaan naar Gullegem te koersen. De renners worden om half twaalf verwacht. De lokale cafés en verenigingen zorgen samen vanaf 10.30 uur voor drank- en eetstandjes ter hoogte van het kruispunt Sint-Janstraat en de Warandestraat.

De straatband van Kunst naar Vermogen zorgt voor een streep muziek en het sfeerpeil wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Streetmagic Joppe, GameBoy en De Poetsploeg. Spellenclub 13 zorgt voor kinderanimatie. De wedstrijd wordt integraal in beeld gebracht op groot scherm.

 1. Passage Gullegem Na de doortocht in Moorsele rijden de renners kort later via de Hondschotestraat naar het Dorpsplein en de Bissegemstraat, om dan even later via de Rijksweg grondgebied Wevelgem tot de finale kilometers te verlaten.
 2. Ook in Gullegem zorgen cafés en verenigingen voor drank en eten.
 3. Het geheel wordt opgeluisterd door de Twoapegerapte.

Marcel Cyclette, La mer Perdue en Spellenclub 13 zorgen voor animatie voor groot en klein. Ook hier hoeft er niets gemist te worden van de wedstrijd. Allen daarheen! : Gent Wevelgem 2023 Passage Moorsele en Gullegem

Hoeveel verdient winnaar Gent Wevelgem 2023?

Gelijk prijzengeld voor vrouwen en mannen in alle voorjaarskoersen van Flanders Classics do 23 februari 2023 6:11 Het Closing the Gap-project van partners Flanders Classics en KPMG schakelt nog een versnelling hoger. In alle voorjaarskoersen die in de portefeuille van organisator Flanders Classics zitten, wordt de prijzenpot voor mannen én vrouwen even groot.

 • Vorig jaar werd al een belangrijke stap gezet: Flanders Classics en partner KPMG trokken het prijzengeld van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op tot gelijke hoogte met de prijzenpot van hun mannelijke collega’s.
 • “Dit jaar wordt er opnieuw een grote sprong voorwaarts genomen door het prijzengeld van álle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden gelijk te stellen”, melden de betrokken partijen.
 • Dat gaat om de Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.
 • “Met deze nieuwe mijlpaal bevestigen Flanders Classics en KPMG hun vernieuwd engagement in het Closing the Gap-project.”

“3 jaar geleden hadden we die langetermijnstrategie al aangekondigd: in 2023 wilden we het prijzengeld voor alle voorjaarskoersen gelijk trekken en als je dat zegt, moet je dat ook doen”, licht Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics) toe. “Voor ons is het een kers op de taart, een onderdeel van een groter geheel.

We zijn al bezig geweest met de upgrade van de startgelden, het verbeteren van onze wedstrijden en meer media-aandacht en uitzenduren.” “Maar je kunt niet achterblijven met het prijzengeld en we willen laten zien dat dit het momentum is. We willen het goeie voorbeeld geven.” “Vroeger werd vrouwenwielrennen door organisatoren beschreven als een kost, vandaag is het een investering.” “We willen vernieuwend zijn en we willen de eerste van onze klas blijven.

En zo denk ik dat andere organisatoren wel verplicht zullen zijn om te volgen.” De Ronde van Vlaanderen is een Monument en dan heb je 50.000 euro prijzengeld voor de mannen en de vrouwen. De winnaar krijgt 20.000 euro. Bij de andere wedstrijden, een categorie lager, is dat iets minder.

Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics) Van Den Spiegel organiseert met Flanders Classics 6 voorjaarskoersen en benadrukt dat er “nog veel stappen” gezet moeten worden om tot “een duurzaam businessmodel voor het vrouwenwielrennen” te komen. “Deze sport wordt populair. Er is een nieuwe generatie, vrouwenwielrennen spreekt aan en de verhalen staan perfect op zichzelf.

Het heeft een onafhankelijke toekomst.” Over welke cijfers praten we eigenlijk? “De Ronde van Vlaanderen is een Monument en dan heb je 50.000 euro prijzengeld voor de mannen en de vrouwen. De winnaar krijgt 20.000 euro.” “Bij de andere wedstrijden, een categorie lager, is dat iets minder. “Gelijke beloning voor vrouwen gaat over meer dan enkel geld”, zegt KPMG Head of Sales & Marketing Stefanie Pauwels. “Het heeft ook een enorme symbolische waarde.”

 1. “Extra middelen zijn een stap richting de beste omstandigheden voor vrouwelijke wielrenners, zowel financieel als sportief.”
 2. “Zo kunnen ze steeds beter hun ambitie waarmaken om fulltime hun vaardigheden aan te scherpen, te excelleren en voluit te gaan voor een sportcarrière.”
 3. “Het initiatief leidt ook tot een sneeuwbaleffect: we zien effectief dat andere organisaties wereldwijd het voorbeeld van Flanders Classics Women volgen, zoals de Tour de France, mee dankzij onze steun.”

Wie rijdt Gent Wevelgem 2023?

Gent – Wevelgem 2023: Laporte bekroont machtsvertoon Jumbo-Visma. Wout van Aert en Christophe Laporte trekken ten aanval op ruim 50 kilometer van de finish. De Fransman wint, de Vlaming wordt tweede. Sep Vanmarcke klopt 2 minuten later Frederik Frison, Mads Pedersen en Mikkel Bjerg in de sprint van de derde plek.