Cyber Monday 2023 Argentina

Cyber Monday 2023 Argentina

Wat is het grote verschil tussen Black Friday en Cyber Monday?

Black Friday en Cyber Monday: wat is het verschil? – Het grote verschil met Black Friday zit hem in het feit dat deze deals énkel online gelden, vandaar ook de naam ‘Cyber Monday’. Black Friday is ontstaan doordat winkels met goede aanbiedingen inspeelden op de toename aan inkopen voor de feestdagen.

Hoeveel korting krijg je op Cyber Monday?

Black Friday vs Cyber Monday – Velen vragen zich af of de Cyber Monday acties veel verschillen met de Black Friday acties van desbetreffende winkels. En hoewel er veel webshops zijn die de Black Friday actie doortrekken tot de maandag, zijn er ook genoeg aanbieders die tijdens het online kortingsfestijn op de maandag extra uitpakken met nóg hogere kortingen.

Datum Black Friday 2023: Vrijdag 24 november 2023 Datum Cyber Monday 2023: Maandag 27 november 2023

Lees hier meer over het verschil Cyber Monday en Black Friday !

Waar komt Cyber Monday vandaan?

Cyber Monday – Wikipedia Cyber Monday (Nederlands: Cyber Maandag) is een en luidt de start in van de kerstverkoop bij online winkels, als antwoord op, De term komt uit de Verenigde Staten en verwijst naar de eerste maandag na, De dag staat bekend om extreem hoge kortingen die consumenten kunnen krijgen bij diverse winkels.

De term is bedacht door Ellen Davis en Scott Silverman en is voor het eerst gebruikt op 28 november 2005 in een Shop.org-pressrelease: “Cyber Monday Quickly Becoming One of the Biggest Online Shopping Days of the Year”. In tegenstelling tot Black Friday, als consumenten hoge kortingen kunnen verwachten in fysieke winkels, is Cyber Monday gericht op kortingen bij webwinkels.

In feite worden op Black Friday echter ook op het internet op veel webwinkels en andere sites kortingen aangeboden.

Wat is Black Friday in Belgie?

Black Friday 2023 België – Heeft u een aantal producten die al een hele tijd op uw verlanglijstje staan, maar door de prijs nog niet heeft aangeschaft? Dan hebben wij goed nieuws voor u, namelijk Black Friday 2023. Dit is hét kortingsevenement van het jaar waarop retailers hun allerbeste deals en promoties online gooien.

 • Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 24 november 2023, maar de meeste deelnemende winkels vieren Black Week.
 • De precieze data hiervan vind u wat verderop in deze tekst.
 • Tijdens Black friday 2023 zijn er enorm veel producten te vinden met hoge korting.
 • Denk hierbij aan elektronica zoals smartphones en groot elektro, maar ook speelgoed, fashion en gaming items.

U kunt het zo gek niet bedenken of het is in de aanbieding op deze vierde vrijdag in november.

Doet Coolblue mee aan Cyber Monday?

Over Coolblue – Bestaat sinds: 1999 Doet mee aan Black Friday sinds: 2015 Wanneer verwachten wij de eerste deals? Vanaf vrijdag 17 november t/m maandag 27 november. Alleen online of ook winkels? De deals zijn zowel online als in de Coolblue winkels beschikbaar.

Wat is goedkoper Black Friday of Cyber Monday?

Deals Black Friday vs deals Cyber Monday – Black Friday en Cyber Monday hebben beide erg goede deals. Cyber Monday is momenteel nog niet heel bekend binnen Nederland. Toch doen er steeds meer webwinkels mee met deze feestdag. Wanneer de Black Friday deals vergeleken worden met de Cyber Monday deals kan er gezien worden dat je op Cyber Monday vaak EXTRA kortingen ontvangt.

Vaak komen deze extra kortingen bovenop de Black Friday deals. Daarnaast worden er natuurlijk ook speciale Cyber Monday deals georganiseerd. Zo ontving je bijvoorbeeld tot 65% korting op verschillende games bij PlayStation of tot bijvoorbeeld 70% korting op verschillende verzorgingsartikelen bij Holland & Barrett,

Wat een waanzinnige deals toch!? Benieuwd wat jouw favo winkel voor je in petto heeft tijdens deze kortingsdag? Check dan zeker even ons Cyber Monday winkeloverzicht en wie weet scoor jij de hoogste kortingen!

Doet MediaMarkt mee aan Cyber Monday?

Q: Doet MediaMarkt ook mee aan Cyber Monday? – A: Niet alleen tijdens Black Friday zijn er geweldige deals te scoren bij de MediaMarkt. Ook tijdens Cyber Monday vliegen de kortingen je om de oren! Zorg er daarom voor dat je op maandag 27 november 2023 ook zeker alle MediaMarkt Cyber Monday deals in de gaten houdt!

Doet MediaMarkt aan Cyber Monday?

Wanneer is Cyber Monday in 2023? – Cyber Monday valt in 2023 op 27 november, direct na Black Friday. Op Cyber Maandag geniet je tot 24.00 uur van extra hoge kortingen op je online aankopen bij MediaMarkt. Koop je liever in de winkel? Tussen 09.00 – 21.00 uur scoor jij daar je Cyber Monday-deal.

Hoe lang duurt Cyberweek?

Hoelang duurt Cyber Week 2023? – Cyber Week 2023 gaat naar alle verwachting acht dagen duren. Dit betekent dat er een volle week genoten kan worden van heel veel Cyber deals.

Welke winkel heeft Black Friday?

Black Friday barst ook dit jaar weer massaal los in Nederland, in 2023 valt Black Friday op vrijdag 24 november. De van oorsprong Amerikaanse traditie is inmiddels helemaal thuis in Nederland. In Amerika valt Black Friday altijd op de dag na Thanksgiving Day.

 • Voor Amerikanen hét moment om inkopen voor de december maand te doen.
 • Sinds enkele jaren is de koop gekte van Black Friday overgewaaid naar Nederland.
 • Webwinkels als Bol.com, MediaMarkt, Wehkamp en Coolblue spelen hier slim op in met hoge kortingen en gratis producten.
 • Ook buitenlandse webshops spelen hier op in.

Zo heeft Nike bijvoorbeeld speciale acties voor Nederland. Tot slot zijn er ook vele webshops van winkels als Intertoys, YourMacStore, VTWonen, Hema, Blokker en BCC ook zeer actief tijdens Black Friday! Uiteraard zijn er nog veel meer webwinkels aangesloten! De maandag na Black Friday wordt Cyber Monday genoemd.

 1. Cyber Monday staat in het teken van korting op elektronische apparatuur.
 2. Helaas is Cyber Monday nog niet helemaal naar Nederland overgewaaid.
 3. Op deze pagina houden wij alle Cyber Monday aanbiedingen bij.
 4. Iedereen houdt van korting.
 5. Tenminste, daar gaan we wel van uit.
 6. Waarom zou je meer geld betalen dan nodig is? Naast onze dagelijks boodschappen voor het eten en om te leven, zijn er nog tal van andere dingen die we kopen.

Denk bijvoorbeeld aan artikelen voor het huishouden zoals stofzuigers of wasmachines, Of wat dacht je van kleding ? En nu hebben we het eigenlijk alleen maar over artikelen die echt nodig zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog eens heel veel luxeproducten.

Is Black Friday ook in de winkels?

Black Friday vs Cyber Monday – Black Friday is de kortingsdag waar deals zowel online als fysiek in de winkel gelden. Cyber Monday focust daarentegen op kortingen die alleen online geldig zijn. Een ander verschil is dat Black Friday wordt gevierd op de vierde donderdag van november en Cyber Monday op de vierde of vijfde maandag van november.

Waar gaat Blue Monday over?

Wat is Blue Monday? – De term Blue Monday is bedacht door de psycholoog Cliff Arnall. Uit zijn ‘wetenschappelijke formule’ zou blijken dat de maandag van de een-na-laatste week van januari de dag is dat de meeste mensen zich somber voelen. Er is veel kritiek op deze ‘formule’. Waarom precies deze dag volgens Arnall:

Goede voornemens zijn misluktVakanties en feestdagen lijken ver weg. De dagen in januari zijn nog erg donker. Maandag is voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Je somber voelen op deze dag moet je dus niet verwarren met een echte depressie, Ondanks de kritiek op deze formule besteden veel media aandacht aan deze dag. Wij haken in op deze aandacht, om meer aandacht te krijgen voor mentale gezondheid en de voordelen van bewegen op je mentale gezondheid.

Wat betekent Black Monday?

Black Monday vond plaats op 19 oktober 1987, toen de Dow Jones index op één dag bijna 22% verloor. De gebeurtenis markeerde het begin van een wereldwijde daling van de aandelenmarkt en Black Monday werd een van de meest beruchte dagen in de financiële geschiedenis.

 1. Tegen het einde van de maand waren de meeste grote beurzen met meer dan 20% gedaald.
 2. Black Monday is een legendarische gebeurtenis in de financiële geschiedenis van de Verenigde Staten.
 3. Vaak omschreven als de “eerste moderne crash van Wall Street,” is Black Monday het hoofdonderwerp geworden van vele boeken en films.

Maar eigenlijk zijn er twee “Black Mondays.” De eerste vond plaats op 28 oktober 1929 en was de grootste procentuele daling in één dag van de Dow Jones index tot de crash van 1987 en is nog steeds de op een na grootste ooit geregistreerd in de Verenigde Staten.

Wie heeft Blue Monday bedacht?

Bestaat Blue Monday echt? · Gezondheid en wetenschap Januari staat erom bekend de langste, donkerste en somberste maand van het jaar te zijn. De maandag van de laatste volledige week van januari zou de meest deprimerende dag zijn: Blue Monday. In 2023 valt Blue Monday op de derde maandag van het jaar, 16 januari.

 • Maar waarop is dit begrip gebaseerd? Een Koreaanse studie wijst uit dat op maandagen (iets) meer zelfdodingen plaatsvinden, vooral bij werkloze mensen.
 • Maar het idee van een specifieke Blue Monday als de somberste dag van het jaar mist wetenschappelijke grond.
 • Er komen wel een aantal onaangename zaken samen in deze periode van het jaar: grijs weer, korte dagen, mislukte nieuwjaarsvoornemens en geen vakantie in het vooruitzicht.

Bovendien is maandag de eerste werkdag van de week. Het concept Blue Monday of deprimaandag werd bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall in 2005. Op deze ‘ meest deprimerende dag van het jaar ‘ zou je stemming een dieptepunt bereiken. De oorzaak is een samenloop van gebeurtenissen, zoals:

You might be interested:  Cuando Es Viernes Santo 2023

het doorgaans grijze weer in januaride korte en donkere dagen de goede voornemens van 1 januari die je (opnieuw) niet waarmaaktde vakantie die ver weg lijktmaandag als eerste dag van de werkweek

De bewering dat deze maandag de meest sombere is, is niet wetenschappelijk onderbouwd, Maar het idee wordt elk jaar opnieuw in de media gebracht en commercieel gebruikt, Zo wordt Blue Monday bijvoorbeeld ingezet om ontspanningsreizen te verkopen tijdens een doorgaans rustige periode, begin januari.

Wat is het verschil tussen Black Friday en bel Friday?

“Bel Friday” dit weekend, de Belgische tegenhanger van “Black Friday”, maar: “Loop niet zomaar mee in promoties” Een 30-tal Belgische winkelketens pakken een maand voor “Black Friday” uit met kortingen en cadeaus. Ze doen dat onder de naam “Bel Friday”.

“Winkels die kunnen bewijzen dat ze Belgisch genoeg zijn, kunnen aansluiten in de toekomst,” zeggen de initiatiefnemers. Maar Sven Pichal waarschuwt in “De markt” dat niet alle promoties zo bijzonder zijn. Bekijk hier het fragment over “Bel Friday” in “De markt” (en lees voort onder de video): Bel&Bo, Fiets!, Modemakers, Selexion, Standaard Boekhandel en nog 30 andere Belgische non-food winkelketens bundelen dit weekend hun krachten.

Met lanceren ze een Belgisch koopweekend om lokaal shoppen te promoten, onder het motto ‘Hier, daar gaan we samen voor’. “Zie het als een positief statement rond lokaal winkelen met een sympathieke knipoog naar Black Friday,” aldus het consortium. “Het wordt een weekend waarin we Belgische merken in de kijker zetten en waarin we de klant in de watten leggen.

Maar het is ook een dankjewel voor de steun dit voorjaar.” Als dit eerste weekend een succes wordt, is het de bedoeling om het evenement niet alleen tijdens het Allerheiligenweekend, maar ook op andere momenten van het jaar te organiseren. Intussen hebben al een 30-tal extra winkels interesse getoond voor een volgende editie, zowel kleine als grote handelszaken.

De organisatie wil wel telkens bekijken of de deelnemende winkels voldoende bijdragen aan de Belgische economie. “Want door lokaal te kopen, blijft het geld ook in ons land,” klinkt het. Sven Pichal waarschuwt in het tv-programma “De markt” op Eén wel om goed uit te kijken: “Er staan er mooie kortingen tussen en ook leuke productpakketen, maar niet elke promotie is zo fantastisch.

Proximus verkoopt zo bijvoorbeeld smartphones vanaf 9 euro per stuk, maar dat doen ze een heel jaar door en bovendien moet je er dan wel een abonnement voor 24 maanden bijnemen. Dat zijn niet altijd de voordeligste abonnementen, waardoor het uiteindelijk toch niet zo’n mooie deal is,” zo zegt hij. “Laat je bovendien niet opjagen.

Koop enkel wat je nu écht nodig hebt. Is je televisie aan vervanging toe, dan kan het interessant zijn, maar koop dan niet tegelijkertijd een nieuw espressotoestel als dat niet echt nodig is. We laten ons vaak opjagen omdat de kortingen maar één weekend gelden.

Maar wees gerust, er komen wel nog nieuwe acties in de toekomst. Al te vaak laten we ons vangen aan miskopen tijdens koopjesperiodes of acties als deze,” aldus Sven Pichal, de inspecteur op Radio 2. “De sympathieke tegenhanger van Black Friday, maar dan puur Belgisch” Wouter Torfs, Schoenen Torfs Eerder deze week reageerden ook kleine zelfstandigen bezorgd op het initiatief.

Björn Verlinden bijvoorbeeld startte net met de geschenkenwinkel Ingepaktantwerpen waar hij voor 90 procent producten van Belgische makelij verkoopt. “Belgischer dan dat kan bijna niet, maar toch krijg ik geen kans om mee te doen met dit soort acties.

Integendeel: die kortingen maken het voor een eenmanszaak nog moeilijker om te overleven” verzucht hij. “Het is zeker niet de bedoeling om het kleine winkels lastig te maken” zegt Dieter Struye van Colruyt Groep, één van de initiatiefnemers van Bel Friday. “De eerste editie van Bel Friday werd in sneltempo op poten gezet.

Daardoor was het niet evident om iedereen mee aan boord te krijgen. En dit is nog goed om te weten: Bel Friday steunt het Rode Kruis België. De deelnemende bedrijven willen samen ruim 100.000 euro bij elkaar leggen om de werking van het Rode Kruis te ondersteunen, als compensatie voor de stickeractie die eerder dit jaar veel minder geld opbracht door de corona-crisis. : “Bel Friday” dit weekend, de Belgische tegenhanger van “Black Friday”, maar: “Loop niet zomaar mee in promoties”

Hoe vaak per jaar Black Friday?

Hoeveel keer per jaar is Black Friday? – Black Friday wordt eenmaal per jaar gevierd. Toch staat vaak de hele maand november al in het teken van dit kortingsfestijn. Dit omdat sommige winkels al starten met het uitbrengen van deals vanaf 11 november. En de meeste winkeliers hun koopjes met grote kortingen door laten lopen t/m Cyber Monday.

Wat is het verschil tussen Green Friday en Black Friday?

Voorbeelden van Green Friday initiatieven in 2019 en 2020 – Waar Black Friday steevast gebruikt wordt voor extreme (en dus niet eens hele goede) deals, staat Green Friday juist voor het zoeken van verbinding en bewustwording. En wij gaan jullie hier echt niet vertellen dat dit een initiatief is dat door Ten Stripes is bedacht.

Shoppen in het bos, Een initiatief van Treesforall dat de mogelijkheid geeft om op deze dag bomen te shoppen in het bos. Onder andere Dille en Kamille en Decathlon hebben dit initiatief gesteund vorig jaar.Ook GreenPeace heeft in 2020 al aangedragen om op deze dag nu eens voor duurzaamheid te kiezen en met meer respect voor het milieu door het leven te gaan. Daarnaast introduceerde IKEA vorig jaar ‘Bring back Friday’. Een initiatief om gebruikt meubilair een waardig tweede leven te geven.

Hoeveel scheelt Black Friday?

Op Black Friday 2022 kun je weer een hele dag lang shoppen met hoge kortingen. Alle bekende webshops bewaren hun beste deals voor die ene dag 25 november (en vooruit, het weekend erop). Maar er zijn zo veel goede aanbiedingen, welke moet je hebben? Daarom hebben we handige tips voor je om het overzicht te bewaren en het shoppen makkelijker te maken.

 • Dit zijn de 10 beste shop-tips voor Black Friday.
 • In plaats van je te concentreren op een aantal winkels, is het veel efficiënter om voor jezelf een lijst met producten te maken en vervolgens de goedkoopste aanbieder te vinden.
 • Dit wordt je makkelijk gemaakt door prijsvergelijkers als Kieskeurig.nl.
 • Vergeet niet de pagina vaak te verversen, aangezien de actieprijzen in de loop van de dag worden verwerkt! Veel winkels en webshops doen niet alleen mee met Black Friday, maar ook met Cyber Monday.

Hierdoor hebben sommige shops twee aparte kortingsdagen, of geven ze zelfs het hele weekend – vrijdag tot maandag – fikse korting! Elke webshop die je op Kieskeurig terugvindt, is uitgebreid gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt. Heb je een aantal favoriete winkels tijdens de kortingsdagen? Volg ze op social media! Zo zie je nieuwe aanbiedingen meteen. Let wel goed op of het échte kortingen zijn of gesponsorde berichten. Ook Kieskeurig.nl deelt op social media nog meer handige tips per productgroep.

 • Uit consumentenonderzoek blijkt dat 65% van de Black Friday-aankopen wordt gedaan via een smartphone,
 • Dat komt omdat juist veel webshops aan Black Friday doen.
 • Mooi meegenomen in coronatijd, want je hoeft dus niet naar de winkel.
 • Zoek gewoon aanbiedingen in je favoriete webshops of kijk voor een totaaloverzicht op Kieskeurig.nl.

Wil je weten of een bepaalde winkel op Kieskeurig te vinden is? In het winkeloverzicht vind je alle shops waarvan wij de prijzen hebben. Vooral tijdens dagen als Black Friday kan een product binnen een paar uur of zelfs een paar minuten uitverkocht zijn.

 • Niet alle webshops houden een product vast terwijl jij je adresgegevens invult.
 • Bij zulke gevallen kan het gebeuren dat het product uitverkocht is terwijl jij nog bezig was om je postcode in te vullen.
 • De oplossing: maak nu alvast een account aan! Een paar handige plekken om alvast in je lijst met favorieten te zetten: Kieskeurig.nl/blackfriday – Een handige overzichtspagina met alle artikelen over Black Friday.

Kieskeurig.nl/prijsdalers – Alle aanbiedingen met minimaal 10% korting, gesorteerd op populariteit. Community.kieskeurig.nl – Kieskeurig.nl heeft ook een eigen community, waar je ook tijdens en voorafgaand aan Black Friday, deals van anderen kunt spotten of zelf jouw beste deal kunt delen.

 • Heb je een account gemaakt? Vul dan alvast je winkelmandje of digitale verlanglijstje met de producten die je graag met korting wil kopen.
 • Op het moment dat Black Friday aanbreekt, hoef je alleen maar de pagina van je winkelmandje of verlanglijstje te verversen om gelijk de korting te zien! Doordat je lijst vaak is gekoppeld aan het account dat je dankzij tip 4 aanmaakte, kun je gelijk door naar bestellen.

Vestig niet al je hoop op online shoppen. Er zijn winkels waarbij een bepaalde korting of actie alleen geldig is in de winkel. Ga je voor een speciale actie toch naar de winkel? De piek-uren op Black Friday zijn doorgaans tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends.

Het kan slim zijn om zo vroeg mogelijk de winkel in te gaan. Dan is het nog niet zo heel druk en is er nog voorraad. Als je rustig wil winkelen kun je natuurlijk ook ‘s middags gaan, maar dan is de kans groot dat veel actieproducten al zijn uitverkocht. Wist je dat Kieskeurig.nl een speciale kortingspagina heeft? Daarop komen jouw persoonlijke prijsdalers te staan! Geef op de aanmeldpagina aan naar welke producten jij op zoek bent en ontvang je persoonlijke dealpagina in je mail.

Zo hoef je niet zelf urenlang te zoeken naar de perfecte deal. Wist je dat elektronica de productgroep is die tijdens Black Friday het meest in prijs daalt tegenover de rest van het jaar? Dus heb jij nog apparatuur nodig voor je thuiskantoor, de keuken of het huishouden, dan is dit het moment om toe te slaan voor de hoogste kortingen.

 • Je houdt dit op Kieskeurig.nl precies in de gaten met het ‘HOT DEALS’-label, voor de écht goede aanbiedingen.
 • Steeds meer kledingwinkels doen mee aan Black Friday, maar laat je hierdoor niet te snel verleiden.
 • Black Friday is namelijk niet de beste tijd van het jaar om kleding te kopen (op jaarbasis is kleding het goedkoopst tijdens augustus, september en januari).
You might be interested:  Nuevo Piso De Ganancias 2023

Ga je toch op zoek naar kledingdeals, hanteer dan de 40%-regel. Ga niet voor minder dan 40% korting als je op zoek bent naar kleding, schoenen en accessoires. Als je een paar weken of zelfs een paar dagen wacht liggen diezelfde producten namelijk gewoon in de winkel met 50% korting of meer. Er zijn uitzonderingen, aangezien sommige webshops ook stunten met gratis verzenden op Black Friday. In zulke gevallen is 30% korting op de nieuwe collectie + gratis verzenden natuurlijk ook een prima deal. Voor je iets koopt, is het slim om reviews en beoordelingen van anderen te lezen.

Niet alleen over het product, maar ook over de webshop, zodat je weet of je daar je geld wilt uitgeven. Bij Kieskeurig.nl zit je sowieso goed, want alleen betrouwbare webwinkels kunnen zich aansluiten. Een webwinkel moet minimaal 1 jaar (onder dezelfde eigenaar) ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel, minimaal een half jaar online actief zijn en zich houden aan de wet ‘Verkopen op afstand’.

Ook doet Kieskeurig.nl regelmatig testbestellingen om de levertijden te checken. Via Kieskeurig.nl koop je altijd bij een betrouwbare webshop. Tijdens Black Friday kun je op Kieskeurig precies zien wat de échte deals van de dag zijn. Producten met een Black Friday-korting krijgen een handig icoontje, waarmee je in één oogopslag ziet dat je met een goede deal te maken hebt.

Bovendien kun je op elke productpagina een prijsalert instellen. Je krijgt dan een mailtje op het moment dat jouw product onder een bepaalde prijs zakt. Zo betaal je nooit te veel voor je Black Friday-aankoop! Omdat iets 60% is afgeprijsd, wil niet zeggen dat je het ook gaat gebruiken. Laat je dus niet gaan en koop niet puur omdat iets in de uitverkoop is.

Wil je jezelf indekken? Ga dan samen met een vriend of vriendin je inkopen doen. Spreek van tevoren af dat wanneer de ander iets onzinnigs bestelt, je diegene dan stevig toespreekt. Als je onnodige spullen koopt alleen omdat het is afgeprijsd, geef je aan het einde van de rit alsnog meer geld uit dan je door de korting bespaart.

Wat is beter Coolblue of Mediamarkt?

Vergelijk bedrijfsreviews, salarissen en beoordelingen om erachter te komen of Coolblue of Media Markt bij jou past. Coolblue wordt het beste beoordeeld qua Bedrijfscultuur en Media Markt wordt het beste beoordeeld qua Bedrijfscultuur.

Wat is beter bol com of Coolblue?

Business Development Manager Strategic Accounts bij DHL Express – Gepubliceerd op 8 nov.2020 Afgelopen week kondigde CEO (“beginbaas”) van Coolblue, Pieter Zwart, aan dat ze gaan starten met de verkoop en installatie van laadpalen. Gaaf! Voor mij reden om weer eens in de digitale pen te klimmen en daar wat over te schrijven.

Ik vind het heel interessant om zowel Coolblue als Bol.com (en Amazon) vanaf de zijlijn te volgen. Coolblue met bovengemiddelde interesse, omdat ik daar tijdens en na mijn studie een aantal jaar met veel plezier heb gewerkt. Vooral interessant om te zien welke strategische keuzes worden gemaakt en hoe het Nederlandse e-commerce landschap zich, met deze drie spelers voorop in de strijd, zich in razend tempo verder ontwikkelt.

Ze worden al jaren met elkaar vergeleken, de twee grootste e-commerce bedrijven van Nederland. Vorige week werd de Twinkle100 gepresenteerd, een jaarlijks overzicht van de 100 grootse e-commerce bedrijven in Nederland. Voor het vierde jaar op rij staan Bol.com en Coolblue fier bovenaan op plaats 1 en 2. Daar moet wel de kanttekening bij worden gemaakt dat bij het samenstellen van de Twinkle100 van dit jaar, de omzet over 2020 niet is meegerekend. En 2020 is een vreemd jaar. Een jaar waarin het Covid-19 virus de wereld in haar greep heeft. Een greep die zijn weerslag heeft op vrijwel alle sectoren, maar die de e-commerce sector duidelijk geen windeieren heeft gelegd.

Daarnaast is Amazon.nl pas begin dit jaar officieel gelanceerd, dus ook die impact is in deze Twinkle100 nog niet helemaal duidelijk. Maar zelfs met die wetenschap, verwacht ik dat ze in 2021 ook weer de eerste twee plaatsen bezetten en de lijst aanvoeren misschien wel met duizelingwekkende omzetcijfers van respectievelijk 3 en 2 miljard Euro? Goed, terug naar de laadpalen.

Coolblue heeft eerder deze week dus aangekondigd dat ze laadpalen voor elektrische auto’s gaan verkopen én zelf installeren. De aankondiging geheel in Coolblue-stijl in een video met de nodige briljante woordspelingen. die iedere keer, jawel, zorgen voor een vette glimlach.

😁 Bijzondere ontwikkeling! Het was al mogelijk om bij Coolblue zonnepanelen aan te schaffen die ze ook zelf installeren. Nu komen daar dus de laadpalen bij en duiken daarmee dus in een markt die komende jaren ontzettend veel groeipotentieel heeft. Een nieuwe productgroep in een nieuwe markt: een mooi voorbeeld van een groeistrategie door diversificatie.

Tot zover de ‘gewone’ webwinkel activiteiten. Andere interessante ontwikkelingen die ze al eerder hebben ingezet zijn de eigen bezorging en installatie van witgoed en de uitbreiding van hun eigen bezorgnetwerk per fiets. Tel daar hun vorig jaar gelanceerde eigen merk propositie ‘Bluebuilt’ bij op, en het valt duidelijk op dat ze de hele keten steeds meer gaan beheren.

En dus ook de hele klantreis en alle data die daarbij hoort. Waar hebben we dat eerder gezien juist ja, Amazon. Hoewel de diverse ontwikkelingen zich dus in rap tempo opvolgen, hanteert Coolblue in de basis nog steeds het webshop model, waarbij ze zelf voorraadhoudend zijn en leveren vanuit hun eigen warehouse (of nog beter: “schuur”).

Ze hebben een immens assortiment en zijn de specialist in heel veel verschillende productcategorieën. Tot een aantal jaar geleden hadden al die productcategorieën ook een eigen website. Weten jullie nog? Wasmachinestore.nl, sporthorlogecenter.nl, baardtrimmershop.nl (en van nog langer geleden, PDAshop.nl en laptopshop.nl).

 1. Meer dan 300 webshops werden samengevoegd onder de merknaam Coolblue en de marketingmachine draait sindsdien op volle toeren.
 2. Ook de omnichannel strategie wordt steeds verder uitgebouwd, inmiddels zijn er al 10 winkels in Nederland en 4 in België (en een 5e opent later dit jaar nog zijn deuren).
 3. Bol.com daarentegen, ooit begonnen als webwinkel voor boeken, heeft zicht op een gegeven moment getransformeerd van traditionele webshop naar marktplaats.

Sinds de introductie van ‘Verkopen via bol.com’ verkopen al meer dan 35.000 ondernemers via het platform en sinds 2015 kunnen ze ook hun logistiek uitbesteden aan Bol.com. Een model dat we ook kennen van het grote Amazon. Natuurlijk bedienen ze met een heleboel dezelfde productgroepen dezelfde doelgroep.

 1. Wel interessant om te zien dat de twee e-commerce reuzen duidelijk een eigen koers lijken te varen en dat er steeds meer duidelijke verschillen zijn.
 2. Bol.com heeft een aantal productcategorieën die Coolblue niet voert zoals dranken & delicatessen, baby & kind en drogisterij artikelen.
 3. Daarnaast heeft Bol.com een sterke focus op speelgoed – een segment waar Coolblue helemaal niet in zit – en zijn met het wegvallen van Intertoys handig ingesprongen op het gat dat ontstaan is met het uitbrengen van Het Grote Speelgoedboek,

Voor mij een stukje nostalgie. Heel tof in combinatie met de interactieve app, waarmee ze op een leuke manier allerlei mooie content laten zien die de koopdrift aanwakkeren bij kinderen (en hun ouders). Voor beide bedrijven geldt dat ze 7 dagen in de week (gratis) thuisbezorgen en een cut-off tijd van mindernacht hanteren; voor 23:59 besteld, morgen in huis. Min of meer de standaard propositie die een Nederlandse consument inmiddels verwacht, soms tot verontwaardiging van kleinere webshops die dat lang niet altijd kunnen waarmaken.

Al is die propositie bij Bol.com platform-verkopers zeker niet altijd mogelijk. Sameday delivery wordt door beiden aangeboden als Coolblue VandaagNog en bij Bol.com als Vandaag Bezorgd op Select artikelen. Sinds Bol.com is ingelijfd door Ahold word je gratis Select member wanneer je een 12-maanden Albert Heijn Bezorgbundel afsluit (anders betaal je €9,99 per jaar) en heb je er met de Albert Heijn ineens heel veel afhaalpunten bij.

Coolblue is eerder dit jaar ook gestart met hun Duitse webshop en bezorgen inmiddels zelf in een groot deel van deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ik ben erg benieuwd hoe en wanneer ze dit gaan opschalen naar de rest van Duitsland. En welke keuzes daar gemaakt gaan worden.

De tijd zal uitwijzen welke strategische keuzes we nog meer gaan zien de komende jaren bij zowel Coolblue als Bol.com – en of Amazon.nl definitief omarmd zal worden door de Nederlandse consument. Kortom, hoe gaat het (Nederlandse) e-commerce landschap er uitzien de komende jaren? Ik blijf het in ieder geval op de voet volgen.

Ik heb me voorgenomen om wat vaker een blog of artikel te schrijven over e-commerce/logistiek gerelateerde onderwerpen. Enerzijds zaken die verband houden met mijn huidige rol als Business Development Manager E-commerce bij DHL Express, anderzijds dingen die me als consument opvallen, of gewoon wanneer ik een onderwerp tegenkom waar ik graag iets over wil schrijven.

Wat is het verschil tussen Black Friday en bel Friday?

“Bel Friday” dit weekend, de Belgische tegenhanger van “Black Friday”, maar: “Loop niet zomaar mee in promoties” Een 30-tal Belgische winkelketens pakken een maand voor “Black Friday” uit met kortingen en cadeaus. Ze doen dat onder de naam “Bel Friday”.

Winkels die kunnen bewijzen dat ze Belgisch genoeg zijn, kunnen aansluiten in de toekomst,” zeggen de initiatiefnemers. Maar Sven Pichal waarschuwt in “De markt” dat niet alle promoties zo bijzonder zijn. Bekijk hier het fragment over “Bel Friday” in “De markt” (en lees voort onder de video): Bel&Bo, Fiets!, Modemakers, Selexion, Standaard Boekhandel en nog 30 andere Belgische non-food winkelketens bundelen dit weekend hun krachten.

Met lanceren ze een Belgisch koopweekend om lokaal shoppen te promoten, onder het motto ‘Hier, daar gaan we samen voor’. “Zie het als een positief statement rond lokaal winkelen met een sympathieke knipoog naar Black Friday,” aldus het consortium. “Het wordt een weekend waarin we Belgische merken in de kijker zetten en waarin we de klant in de watten leggen.

 1. Maar het is ook een dankjewel voor de steun dit voorjaar.” Als dit eerste weekend een succes wordt, is het de bedoeling om het evenement niet alleen tijdens het Allerheiligenweekend, maar ook op andere momenten van het jaar te organiseren.
 2. Intussen hebben al een 30-tal extra winkels interesse getoond voor een volgende editie, zowel kleine als grote handelszaken.

De organisatie wil wel telkens bekijken of de deelnemende winkels voldoende bijdragen aan de Belgische economie. “Want door lokaal te kopen, blijft het geld ook in ons land,” klinkt het. Sven Pichal waarschuwt in het tv-programma “De markt” op Eén wel om goed uit te kijken: “Er staan er mooie kortingen tussen en ook leuke productpakketen, maar niet elke promotie is zo fantastisch.

You might be interested:  Predicciones Horóscopo Chino 2023

Proximus verkoopt zo bijvoorbeeld smartphones vanaf 9 euro per stuk, maar dat doen ze een heel jaar door en bovendien moet je er dan wel een abonnement voor 24 maanden bijnemen. Dat zijn niet altijd de voordeligste abonnementen, waardoor het uiteindelijk toch niet zo’n mooie deal is,” zo zegt hij. “Laat je bovendien niet opjagen.

Koop enkel wat je nu écht nodig hebt. Is je televisie aan vervanging toe, dan kan het interessant zijn, maar koop dan niet tegelijkertijd een nieuw espressotoestel als dat niet echt nodig is. We laten ons vaak opjagen omdat de kortingen maar één weekend gelden.

 1. Maar wees gerust, er komen wel nog nieuwe acties in de toekomst.
 2. Al te vaak laten we ons vangen aan miskopen tijdens koopjesperiodes of acties als deze,” aldus Sven Pichal, de inspecteur op Radio 2.
 3. De sympathieke tegenhanger van Black Friday, maar dan puur Belgisch” Wouter Torfs, Schoenen Torfs Eerder deze week reageerden ook kleine zelfstandigen bezorgd op het initiatief.

Björn Verlinden bijvoorbeeld startte net met de geschenkenwinkel Ingepaktantwerpen waar hij voor 90 procent producten van Belgische makelij verkoopt. “Belgischer dan dat kan bijna niet, maar toch krijg ik geen kans om mee te doen met dit soort acties.

 1. Integendeel: die kortingen maken het voor een eenmanszaak nog moeilijker om te overleven” verzucht hij.
 2. Het is zeker niet de bedoeling om het kleine winkels lastig te maken” zegt Dieter Struye van Colruyt Groep, één van de initiatiefnemers van Bel Friday.
 3. De eerste editie van Bel Friday werd in sneltempo op poten gezet.

Daardoor was het niet evident om iedereen mee aan boord te krijgen. En dit is nog goed om te weten: Bel Friday steunt het Rode Kruis België. De deelnemende bedrijven willen samen ruim 100.000 euro bij elkaar leggen om de werking van het Rode Kruis te ondersteunen, als compensatie voor de stickeractie die eerder dit jaar veel minder geld opbracht door de corona-crisis. : “Bel Friday” dit weekend, de Belgische tegenhanger van “Black Friday”, maar: “Loop niet zomaar mee in promoties”

Hoeveel scheelt Black Friday?

Op Black Friday 2022 kun je weer een hele dag lang shoppen met hoge kortingen. Alle bekende webshops bewaren hun beste deals voor die ene dag 25 november (en vooruit, het weekend erop). Maar er zijn zo veel goede aanbiedingen, welke moet je hebben? Daarom hebben we handige tips voor je om het overzicht te bewaren en het shoppen makkelijker te maken.

Dit zijn de 10 beste shop-tips voor Black Friday. In plaats van je te concentreren op een aantal winkels, is het veel efficiënter om voor jezelf een lijst met producten te maken en vervolgens de goedkoopste aanbieder te vinden. Dit wordt je makkelijk gemaakt door prijsvergelijkers als Kieskeurig.nl. Vergeet niet de pagina vaak te verversen, aangezien de actieprijzen in de loop van de dag worden verwerkt! Veel winkels en webshops doen niet alleen mee met Black Friday, maar ook met Cyber Monday.

Hierdoor hebben sommige shops twee aparte kortingsdagen, of geven ze zelfs het hele weekend – vrijdag tot maandag – fikse korting! Elke webshop die je op Kieskeurig terugvindt, is uitgebreid gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt. Heb je een aantal favoriete winkels tijdens de kortingsdagen? Volg ze op social media! Zo zie je nieuwe aanbiedingen meteen. Let wel goed op of het échte kortingen zijn of gesponsorde berichten. Ook Kieskeurig.nl deelt op social media nog meer handige tips per productgroep.

 1. Uit consumentenonderzoek blijkt dat 65% van de Black Friday-aankopen wordt gedaan via een smartphone,
 2. Dat komt omdat juist veel webshops aan Black Friday doen.
 3. Mooi meegenomen in coronatijd, want je hoeft dus niet naar de winkel.
 4. Zoek gewoon aanbiedingen in je favoriete webshops of kijk voor een totaaloverzicht op Kieskeurig.nl.

Wil je weten of een bepaalde winkel op Kieskeurig te vinden is? In het winkeloverzicht vind je alle shops waarvan wij de prijzen hebben. Vooral tijdens dagen als Black Friday kan een product binnen een paar uur of zelfs een paar minuten uitverkocht zijn.

 • Niet alle webshops houden een product vast terwijl jij je adresgegevens invult.
 • Bij zulke gevallen kan het gebeuren dat het product uitverkocht is terwijl jij nog bezig was om je postcode in te vullen.
 • De oplossing: maak nu alvast een account aan! Een paar handige plekken om alvast in je lijst met favorieten te zetten: Kieskeurig.nl/blackfriday – Een handige overzichtspagina met alle artikelen over Black Friday.

Kieskeurig.nl/prijsdalers – Alle aanbiedingen met minimaal 10% korting, gesorteerd op populariteit. Community.kieskeurig.nl – Kieskeurig.nl heeft ook een eigen community, waar je ook tijdens en voorafgaand aan Black Friday, deals van anderen kunt spotten of zelf jouw beste deal kunt delen.

 1. Heb je een account gemaakt? Vul dan alvast je winkelmandje of digitale verlanglijstje met de producten die je graag met korting wil kopen.
 2. Op het moment dat Black Friday aanbreekt, hoef je alleen maar de pagina van je winkelmandje of verlanglijstje te verversen om gelijk de korting te zien! Doordat je lijst vaak is gekoppeld aan het account dat je dankzij tip 4 aanmaakte, kun je gelijk door naar bestellen.

Vestig niet al je hoop op online shoppen. Er zijn winkels waarbij een bepaalde korting of actie alleen geldig is in de winkel. Ga je voor een speciale actie toch naar de winkel? De piek-uren op Black Friday zijn doorgaans tussen 9 en 11 uur ‘s ochtends.

Het kan slim zijn om zo vroeg mogelijk de winkel in te gaan. Dan is het nog niet zo heel druk en is er nog voorraad. Als je rustig wil winkelen kun je natuurlijk ook ‘s middags gaan, maar dan is de kans groot dat veel actieproducten al zijn uitverkocht. Wist je dat Kieskeurig.nl een speciale kortingspagina heeft? Daarop komen jouw persoonlijke prijsdalers te staan! Geef op de aanmeldpagina aan naar welke producten jij op zoek bent en ontvang je persoonlijke dealpagina in je mail.

Zo hoef je niet zelf urenlang te zoeken naar de perfecte deal. Wist je dat elektronica de productgroep is die tijdens Black Friday het meest in prijs daalt tegenover de rest van het jaar? Dus heb jij nog apparatuur nodig voor je thuiskantoor, de keuken of het huishouden, dan is dit het moment om toe te slaan voor de hoogste kortingen.

 • Je houdt dit op Kieskeurig.nl precies in de gaten met het ‘HOT DEALS’-label, voor de écht goede aanbiedingen.
 • Steeds meer kledingwinkels doen mee aan Black Friday, maar laat je hierdoor niet te snel verleiden.
 • Black Friday is namelijk niet de beste tijd van het jaar om kleding te kopen (op jaarbasis is kleding het goedkoopst tijdens augustus, september en januari).

Ga je toch op zoek naar kledingdeals, hanteer dan de 40%-regel. Ga niet voor minder dan 40% korting als je op zoek bent naar kleding, schoenen en accessoires. Als je een paar weken of zelfs een paar dagen wacht liggen diezelfde producten namelijk gewoon in de winkel met 50% korting of meer. Er zijn uitzonderingen, aangezien sommige webshops ook stunten met gratis verzenden op Black Friday. In zulke gevallen is 30% korting op de nieuwe collectie + gratis verzenden natuurlijk ook een prima deal. Voor je iets koopt, is het slim om reviews en beoordelingen van anderen te lezen.

 • Niet alleen over het product, maar ook over de webshop, zodat je weet of je daar je geld wilt uitgeven.
 • Bij Kieskeurig.nl zit je sowieso goed, want alleen betrouwbare webwinkels kunnen zich aansluiten.
 • Een webwinkel moet minimaal 1 jaar (onder dezelfde eigenaar) ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel, minimaal een half jaar online actief zijn en zich houden aan de wet ‘Verkopen op afstand’.

Ook doet Kieskeurig.nl regelmatig testbestellingen om de levertijden te checken. Via Kieskeurig.nl koop je altijd bij een betrouwbare webshop. Tijdens Black Friday kun je op Kieskeurig precies zien wat de échte deals van de dag zijn. Producten met een Black Friday-korting krijgen een handig icoontje, waarmee je in één oogopslag ziet dat je met een goede deal te maken hebt.

Bovendien kun je op elke productpagina een prijsalert instellen. Je krijgt dan een mailtje op het moment dat jouw product onder een bepaalde prijs zakt. Zo betaal je nooit te veel voor je Black Friday-aankoop! Omdat iets 60% is afgeprijsd, wil niet zeggen dat je het ook gaat gebruiken. Laat je dus niet gaan en koop niet puur omdat iets in de uitverkoop is.

Wil je jezelf indekken? Ga dan samen met een vriend of vriendin je inkopen doen. Spreek van tevoren af dat wanneer de ander iets onzinnigs bestelt, je diegene dan stevig toespreekt. Als je onnodige spullen koopt alleen omdat het is afgeprijsd, geef je aan het einde van de rit alsnog meer geld uit dan je door de korting bespaart.

Wat is het verschil tussen Green Friday en Black Friday?

Voorbeelden van Green Friday initiatieven in 2019 en 2020 – Waar Black Friday steevast gebruikt wordt voor extreme (en dus niet eens hele goede) deals, staat Green Friday juist voor het zoeken van verbinding en bewustwording. En wij gaan jullie hier echt niet vertellen dat dit een initiatief is dat door Ten Stripes is bedacht.

Shoppen in het bos, Een initiatief van Treesforall dat de mogelijkheid geeft om op deze dag bomen te shoppen in het bos. Onder andere Dille en Kamille en Decathlon hebben dit initiatief gesteund vorig jaar.Ook GreenPeace heeft in 2020 al aangedragen om op deze dag nu eens voor duurzaamheid te kiezen en met meer respect voor het milieu door het leven te gaan. Daarnaast introduceerde IKEA vorig jaar ‘Bring back Friday’. Een initiatief om gebruikt meubilair een waardig tweede leven te geven.

Wat is het voordeel van Black Friday?

Black Friday – Wikipedia Drukte bij, Black Friday (Nederlands: Zwarte Vrijdag ) is ontstaan in en valt de dag na, dat wordt gevierd op de vierde donderdag in november. Op vrijdag hebben de meeste werknemers in de vrijaf. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen.