Coldplay Marzo 2023 Argentina

Waar treed Coldplay op in 2023?

22 aug 2022 om 09:40 Update: een jaar geleden Coldplay staat in juli 2023 tweemaal in de Johan Cruijff ArenA. De band kondigde maandagochtend de Europese en Britse data voor de Music Of The Spheres World Tour aan. Op 15 en 16 juli staan concerten in Amsterdam op het programma.

Enkele dagen eerder bevestigde concertorganisator MOJO al dat de Britse band in 2023 naar Nederland zou komen, alleen was nog niet duidelijk wanneer dat zou zijn. De reactie van MOJO volgde weer op hints van Coldplay zelf. In de videoclip van het nummer Humankind komt een taxi met daarop de tekst Amsterdam kort in beeld.

De tour door Europa begint op 17 mei in het Portugese Coimbra. Kaarten voor de concerten zijn vanaf donderdagochtend te koop.

Hoe heet de tour van Coldplay?

Advertentie wordt geladen Op 15, 16, 18 én 19 juli 2023 staat Coldplay in de Johan Cruijff ArenA met hun Music Of The Spheres World Tour. In dit artikel lees je alles om voorbereid aan te komen: Waar kun je parkeren en wat kost het, hoe kom je met het OV bij de Johan Cruijff ArenA, wat kun je beter niet meenemen en hoe laat mag je naar binnen? De wereldtournee geeft fans van Coldplay toegang tot meerdere optredens in grote steden over de hele wereld.

Hoe laat ticketverkoop Coldplay?

Coldplay komt in 2023 terug naar Nederland! Op zaterdag 15 en zondag 16 juli geeft de band in het kader van de Music Of The Spheres World Tour twee concerten in de Johan Cruijff ArenA. De kaartverkoop van beide optredens start op donderdag 25 augustus om 10.00 uur.

 1. De ochtend nadat de band zegevierend hun zes uitverkochte avonden in Wembley Stadium in Londen afsloot, kondigt Coldplay nog veel meer Europese stadionconcerten aan voor hun Music Of The Spheres World Tour in de zomer van 2023.
 2. Met data voor eerste concerten in Portugal, Spanje, Italië, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Nederland, maar ook shows in de Britse steden Manchester en Cardiff.

Sinds de band haar records brekende tournee afgelopen maart begon in Costa Rica werden meer dan vier miljoen tickets verkocht voor de concerten in Latijns Amerika, de VS en Europa, die jubelende recensies opleverden van zowel fans als critici; de eerder genoemde Wembley shows waren daarop geen uitzondering.

Grensverleggende duurzame initiatieven De tour werd ook geprezen om haar grensverleggende aantal duurzame initiatieven, zoals een show die wordt aangedreven door 100% duurzame energie op bijna alle locaties, het eerste tourwaardige batterijsysteem ter wereld (gemaakt van 40 elektrische BMW autobatterijen), elektrische fietsen en kinetische dansvloeren waarmee fans helpen om het concert aan te drijven, zonnepanelen en windturbines op elke concertlocatie, een belofte om de touruitstoot met 50% te verlagen, initiatieven om fans te motiveren met groen transport te reizen en één nieuw geplante boom voor elk verkocht ticket.

Kijk voor alle informatie op sustainability.coldplay.com. Voor de nieuwe tourdata werden al hints gegeven via Easter eggs in de bands nieuwe videoclip voor ‘Humankind’ (de single komt van hun nummer 1-album ‘Music Of The Spheres’) die vorige week uitkwam.

Hoe kom ik aan Coldplay kaartjes?

Wil je nog kijken of je tickets kan bemachtigen? De ticketverkoop verloopt via Ticketmaster.

Is Coldplay al uitverkocht 2023?

Stormloop op tickets voor shows Coldplay, binnen mum van tijd uitverkocht. vierde show De vier shows die Coldplay in 2023 in de Johan Cruijff Arena geeft zijn uitverkocht. Sinds vanochtend 10.00 uur was er een stormloop gaande om tickets te bemachtigen voor de concerten van de band.

Wat kost ticket Coldplay 2023?

Ticketprijzen. Voor Coldplay in Johan Cruijff ArenA zijn verschillende soorten tickets beschikbaar: Rang 6 – Zitplaatsen: € 56,- Rolstoel- & begeleidersplaatsen: € 106,40.

Waarom gaat Coldplay stoppen?

Voor aankomend jaar staat er een wereldtournee gepland, al is het nog maar de vraag of die door kan gaan in verband met het stijgend aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus. De band ging in 2016 en 2017 voor het laatst op tournee.

Waarom slaat Coldplay Nederland over?

Bandleden Chris Martin, Jon Buckland, Will Champion en Guy Berryman benadrukken dat ze de klimaatcrisis in het achterhoofd hebben gehouden bij het plannen van de tour. Daarom schakelde Coldplay een klimaatexpert in bij het zo verantwoord mogelijk plannen van de tour.

Hoe duur staanplaatsen Coldplay?

Coldplay naar Johan Cruijff ArenA in Amsterdam in 2023 Photo: James Marcus Haney Coldplay komt in 2023 naar Amsterdam als onderdeel van hun Music of the Spheres Tour. Ze spelen in de zomer in de Johan Cruijff ArenA. Een precieze datum of informatie over de ticketverkoop is nog niet bekend.

UPDATE: De concerten zijn inmiddels officieel aangekondigd. Check voor alle info, bracht vandaag de clip uit bij hun nieuwe single ‘Humankind’. In de eerste 30 seconden van de clip komen in vogelvlucht en op cryptische wijze allerlei landen, steden en venues voorbij. Dit zijn naar alle waarschijnlijkheid de plekken waar hun Music of the Spheres Tour langstrekt in 2023.

Amsterdam is één van de steden die te zien is in de clip, namelijk op een rondrijdende taxi op 0:31 (zie hieronder). Rechts bovenin het beeld zijn gelijktijdig bovendien enkele iconen te zien, die corresponderen met een schrift dat Coldplay speciaal ontwikkelde rondom hun nieuwe plaat. Amsterdam is te zien op de taxi. Rechtsboven in de hoek kun je de blauwe letters onder de rode balk ontcijferen via, Je leest dan: Johan Cruijff ArenA. Andere steden die in de video te zien zijn, zijn onder meer Milaan, Kopenhagen en Zürich. Ook kunnen de Verenigde Staten en Zuid-Oost Azië zich opmaken voor een bezoek van Chris Martin en co.

 • Een Belgische stad is niet gespot in de video.
 • Coldplay rondt momenteel het Europese deel van hun tour voor dit jaar af.
 • Eerder deze maand brak de Britse megaband nog door vier avonden in Brussel te spelen, maar Nederland werd toen overgeslagen.
 • Het lag al in de lijn der verwachting dat ze dat in 2023 goed zouden komen maken.
You might be interested:  Calendario 2023 Pdf Para Imprimir

Concrete informatie over deze shows is nog niet beschikbaar; een officiële aankondiging moet nog volgen. Dan zal ook bekend worden hoeveel concerten de band geeft en wat een kaartje gaat kosten. Maar om je alvast een idee te geven: de prijzen voor in Brussel in augustus 2022 waren tussen de 30 en 138 euro.

Waarom Coldplay zo populair?

“Chris Martin blijft the boy next door” – Coldplay heeft zijn succes te danken aan verschillende factoren. “Ze combineren vakmanschap met een gigantische livecapaciteit. Wat ze brengen op een podium, is af”, zegt Overbergh. “Ze zijn bovendien in staat om nummers te schrijven die instant herkenbaar zijn en emotioneel binnenkomen”, vindt hij.

“En Chris Martin zelf heeft het allemaal: de stem, de emoties, het charisma. Daarmee maakt hij het verschil.” Van de Voorde benadrukt dat de kracht en X-factor van frontman Chris Martin niet onderschat mag worden. “Ondanks alle succes is hij nog steeds the boy next door, en dat strekt hem tot eer”, legt hij uit.

“Live brengt Coldplay veel meerwaarde, zoals met de lichtgevende armbandjes voor het publiek. In theorie klinkt dat een beetje “Night of the Proms-achtig”, maar in de praktijk werkt het.”

Wat kosten Coldplay tickets?

Coldplay treed in 2023 op in Amsterdam – De laatste keer dat de Britse band naar Nederland afreisde was in 2016, toen ze een uitverkochte Amsterdam ArenA vermaakten. In 2023 gaan ze dat opnieuw doen, bleek eerder uit een hint in de nieuwe videoclip van de band.

In de video van hun nieuwe nummer ‘Humankind’ is namelijk een taxi te zien met ‘Amsterdam’ erop die naar de Johan Cruijff ArenA rijdt. Op 23 augustus begon de voorverkoop en dat was een en al chaos. Klanten van Vodafone en/of Ziggo konden als eerste kaarten bemachtigen, maar binnen nog geen 5 minuten vloog de app uit de lucht, blijkt uit de duizenden klachten.

Op 25 augustus om 10:00 konden mensen opnieuw een poging wagen om toch een van de twee shows van hun Music Of The Spheres World Tour bij te wonen, meldt een woordvoerder van Mojo, de organisatie achter het concert. Wie achter het net viste, kan nog Ticketswap proberen, maar daar moet waarschijnlijk de hoofdprijs betaald worden.

Als alle 71.000 staan- en zitplaatsen gevuld zijn en iedereen de startprijs van € 56 betaald, komen we uit op een bedrag van € 3.976.000. Echter zullen verscheidenen mensen veel meer dan dat betalen, bijvoorbeeld voor betere plaatsen en/of duurder uitkomen door een kaartje te kopen op een secundaire markt.

En dat is nog exclusief de drank- en eetinkomsten.

Hoeveel kost het om Coldplay te boeken?

Adele en Chris Martin van Coldplay houden het iets bescheidener. Voor iets meer dan 580.000 euro heb je ze al op je feestje, net als Rihanna. Britney Spears komt al opdagen vanaf 380.000 euro, en ook Caleb Followill van Kings of Leon vindt dat voldoende.

Hoe oud moet je zijn voor het concert van Coldplay?

De tickets gaan op donderdag 25 augustus 2022 om 10:00 ‘s ochtends in de verkoop via Ticketmaster.nl. Er is een ticketlimiet van maximaal 6 tickets per account. Voor dit concert is er geen leeftijdsgrens. Wel adviseren wij kinderen onder de 16 met een volwassen begeleider te komen.

Is Mojo hetzelfde als Ticketmaster?

Ticketmaster is al meer dan 10 jaar ticketing partner wereldwijd en verkoopt dit jaar 5,5 miljoen tickets in Nederland. De hoogste tijd voor een kijkje in hun keuken, want ze zijn zoveel meer dan een online kaartverkoopkanaal. Wat Ticketmaster nog meer aan partners, bedrijven en organisatoren te bieden heeft vertelt Jordy Bos, Manager New Business bij Ticketmaster.

 • Jullie verkopen de tickets voor alle MOJO concerten en festivals en we werken al jarenlang samen.
 • Waar bestaat die samenwerking uit en hoe verloopt die? Ticketmaster is onderdeel van Live Nation Entertainment dus MOJO is ons zusterbedrijf en tegelijkertijd onze klant.
 • Mijn afdeling New Business is verantwoordelijk voor de ‘Ancillary Revenue’, zoals sponsorfinding en advertising, banners en displayruimte op onze site voor adverteerders en mediabureaus.

Maar ook upsells, en ons Gift Card Programma. Het grappige is natuurlijk dat de mensen die over zes maanden bij een concert of festival staan dezelfde mensen zijn die bij de start van de kaartverkoop bij ons als eerste voor de digitale deur staan, dus ik denk dat wij gezamenlijk een mooi platform te bieden hebben aan adverteerders, partners en sponsors.

 1. Ticketmaster is niet alleen een kanaal voor ticketverkoop, jullie doen veel meer dan dat.
 2. Un je hier iets over vertellen? We maken onderscheid tussen clients en customers.
 3. Onze clients zijn de evenementorganisatoren waarmee wij een contract hebben en waar we de ticketverkoop voor mogen doen, dus de B2B kant.

Maar in toenemende mate zijn we bezig een goede customer journey te creëeren voor de eindgebruiker, de kaartkoper. Partners kiezen doorgaans voor ons vanwege ons enorme bereik. Het blijkt uit 9 van de 10 gevallen dat wij sneller en meer kaarten verkopen voor de organisatie.

 • We hebben een enorm marketingteam dat kan helpen met het evenement.
 • We kunnen via onze data zien waar de doelgroep van het evenement zich ophoudt en hoe we die kunnen bereiken.
 • Organisatoren moeten zich bezighouden met het organiseren van het evenement en ticketing wordt dan soms gezien als een soort noodzakelijk kwaad.
You might be interested:  Que Dia Es Pascua 2023

Wij nemen dat uit handen, en daarbij bieden wij de juiste marketing- en rapportagetools om ze bij de verkoop te helpen en apps om het leven makkelijker te maken. Op een betrouwbare manier ontzorgen dus. Je hebt in een aantal jaar een afdeling New Business opgezet.

Welke werkzaamheden liggen er op jouw bord? Ik wil wat betreft advertising zoveel mogelijk relevante content op onze website hebben. Dit is belangrijk voor de customer journey en als ondersteuning van bestaande partnerships. Ik hou me bezig met wat Ticketmaster, naast kaartverkoop, allemaal nog meer doet.

Vroeger waren we een online kassa, mensen kochten een kaartje en dat was het, nu zijn we meer een one-stop-shop voor de hele entertainment beleving. We bieden ook upsells aan zoals gehoorbescherming, vervoersbewijzen, annuleringsverzekeringen, muziek via platenmaatschappijen.

 1. Dat is relevant.
 2. Ook hebben we de Gift Card die inwisselbaar is voor het totale repertoire op ticketmaster.nl.
 3. We bieden hier ook B2B proposities voor aan, zoals voor een relatie- of kerstgeschenk.
 4. MOJO Partnerships richt zich op de bedrijfswereld, merken en organisaties die op onze festivals ofwel de juiste doelgroep willen bereiken, merkloyaliteit of omzet wil verhogen, of andere marketingdoelstellingen willen realiseren.

Wat bieden jullie de B2B markt? Wij bieden een platform aan bedrijven om te communiceren met fans; van banners op de site tot een advertentie op het ticket zelf, via social media of via ons blog waar we advertorials in kwijt kunnen. Er ligt voor partners van MOJO een enorme kans om voor een langere periode, dus niet alleen tijdens het event zelf, maar vanaf de start van de ticketverkoop tot ver na het evenement met de doelgroep te kunnen communiceren.

 1. We bundelen altijd onze krachten en kijken met MOJO wat we partners Live Nation breed kunnen bieden, als totaalpakket.
 2. Hiernaast hebben we een ongelooflijke hoeveelheid data tot onze beschikking en kunnen we via onze analytics tool kijken naar de doelgroep van de desbetreffende partner en waar hun interesse nog meer ligt om hier specifiek op te kunnen targetten.

En we kunnen bezoekersonderzoeken doen. Jullie verzorgen ook de ticketverkoop voor de grootste shows, beurzen, exposities en festivals. Kunnen jullie ook de kaartverkoop verzorgen voor een bedrijfsevent? Ja, we hebben niet alleen MOJO als klant, we doen veel meer.

 • Beurzen, tentoonstellingen, sport, comedy.
 • We bieden ticketingoplossingen aan zoals een guestlist tool als een bedrijf daar gebruik van wil maken.
 • Zo hebben we al eerder de uitnodigingen en tickets gedaan voor een personeelsevent van een groot uitzendbureau.
 • Weet iedereen in Nederland dat je voor tickets voor concerten en evenementen bij jullie moet zijn? Onze brand awareness is erg groot.

Wij zien in de search resultaten dat zelfs voor de events die wij niet verkopen mensen bij Ticketmaster gaan zoeken. Ons bereik is enorm. Ons webbezoek is binnen drie jaar van 700.000 bezoekers per maand gegroeid naar 1,5 miljoen bezoekers. Ticketmaster heeft 1,4 miljoen abonnees op de Ticket Alert Nieuwsbrief en 300 duizend volgers op social media.

Is Ticketmaster te vertrouwen?

Pas op met googelen – Niet doen dus. Misschien is dat nog wel de belangrijkste tip om eerlijke kaartjes te kopen: trap niet in de zoekresultaten van Google. Wat wel handig is, controleer in Google News of er nieuwsberichten zijn waarin te lezen is dat het evenement is uitverkocht.

 • Er zijn meer sites die werken zoals Viagogo.
 • Marktplaats uiteraard, maar ook het beruchte Seatwave.
 • Dat is de doorverkoopsite van Ticketmaster.
 • Ticketmaster is een betrouwbare, officiële verkoper van tickets.
 • Op Seatwave kunnen verkopers daarentegen zelf de prijs bepalen.
 • Ticketmaster pakt een commissie van zowel de koper als verkoper, waardoor het doorverkoop geen strobreed in de weg legt.

Het bedrijf heeft wel aangegeven binnenkort te stoppen met de site. Er is eigenlijk maar één doorverkoopsite die als eerlijk te boek staat, en dat is Ticketswap. Verkopers mogen maximaal 20 procent meer vragen dan de originele prijs. Dat voorkomt keiharde oplichting.

Hoe snel zijn Coldplay tickets uitverkocht?

Coldplay uitverkocht – Flink balen voor fans bij wie het niet is gelukt om kaarten te bemachtigen voor een van de concerten van Coldplay in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Binnen enkele uren waren alle shows uitverkocht. Op vrijdagochtend gingen de optredens voor vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus in de verkoop.

Waar overnacht Coldplay?

Veel volk aan hotel Amigo voor Coldplay Honderden fans van Coldplay verzamelen op dit moment aan hotel Amigo, waar de Britse band tijdens haar concertenreeks in de hoofdstad verblijft, om een glimp van de artiesten op te vangen. De Britse band Coldplay gaf vrijdagavond de aftrap van een vierdaagse concertreeks in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Het succes was overweldigend, frontman Chris Martin zette het de hoofdstad in, Tijdens hun verblijf logeren de leden van de band in het hotel Amigo in de Vruntstraat, op een boogscheut van de Grote Markt. Dat nieuws verspreidde zich de afgelopen uren en dagen als een lopend vuurtje: zaterdagmiddag staan honderden mensen in de onmiddellijke omgeving van het hotel, in de hoop een glimp van de populaire band op te vangen.

De politie bevestigt de aanwezigheid van de Britse band en benadrukt eveneens dat de sfeer uitgelaten is op en rond de Grote Markt, er worden geen incidenten gemeld. “Alles verloopt rustig. Het zijn vooral nieuwsgierige passanten die eventjes blijven staan om vervolgens hun wandeling verder te zetten,” aldus politiewoordvoerster Carla Lonneville aan onze redactie.

Hoe snel is een concert uitverkocht?

‘Gaat heel snel’ – “We verwachten dat de kaartverkoop heel snel gaat”, liet een woordvoerder van concertorganisator Mojo weten vlak voordat de kaartverkoop van start ging. “Maar een concert is nooit binnen vijf minuten uitverkocht. Vaak zijn mensen met meerdere apparaten ingelogd.

Welke datum is Coldplay?

Coldplay komt in 2023 naar Amsterdam als onderdeel van hun Music of the Spheres Tour. Op zaterdag 15 juli, zondag 16 juli, dinsdag 18 juli en woensdag 19 juli 2023, komt de band naar de Johan Cruijff ArenA.

You might be interested:  Paro 30 De Mayo 2023

Hoe lang duurt het concert van Coldplay?

Hoofdact speelt meestal 20-22 uur. Begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 02:00 uur.

Wat is Infinity ticket Coldplay?

Infinity tickets zijn niet overdraagbaard, enkel degene die de tickets gekocht heeft kan de tickets ophalen aan de kassa op vertoon van legitimatie, het is niet mogelijk deze door iemand anders op te laten halen. Zorg dat je met je hele gezelschap de tickets ophaalt, enkel dan kunnen de tickets opgehaald worden.

Waarom treedt Coldplay niet op in Nederland?

Bandleden Chris Martin, Jon Buckland, Will Champion en Guy Berryman benadrukken dat ze de klimaatcrisis in het achterhoofd hebben gehouden bij het plannen van de tour. Daarom schakelde Coldplay een klimaatexpert in bij het zo verantwoord mogelijk plannen van de tour.

Waar draait Coldplay?

De registratie van het concert wordt geregisseerd door de BAFTA-winnaar en Grammy-genomineerde regisseur Paul Dugdale. Coldplay komt in 2023 naar Nederland met de Music Of The Spheres World Tour. De band staat op 15, 16, 18 en 19 juli in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Waar speelt Coldplay in Nederland?

Coldplay in Amsterdam: groot, spectaculair, kleurrijk en opzwepend Uitgelaten, energiek en grootschalig viert Coldplay de terugkeer naar het concertpodium. Niets wordt nagelaten bij het streven om het publiek te vermaken. Als er geen ladingen confetti rondvliegen, dan bonken er wel grote rubberen ballen over de hoofden of schroeien vlammenwerpers je wimpers.

 1. Vanaf openingsnummer ‘Higher Power’ rent voorman Chris Martin over de lange loopplank, het publiek opzwepend tot euforie.
 2. Zo was Coldplays optreden, zeven jaar na het laatste Nederlandse concert in dezelfde Arena in Amsterdam, zaterdag nog uitbundiger dan in 2016.
 3. De stijl die Chris Martin en zijn drie muzikanten nu kiezen is de overtreffende trap van ‘kleurig’.

In 2016 waren er de kleurpatronen van Indiase bloemslingers en mandala’s, nu was het stadion gedrenkt in regenboogkleuren en neontinten: neonoranje, neongroen, neonblauw – van de belichting, de filmprojecties en de decorstukken op het podium tot de fluorescerende veters in Martins veelkleurige schoenen.

Coldplay speelt de show in de Johan Cruijff Arena vier keer, voor een totaal van ruim tweehonderdduizend bezoekers: een record voor een buitenlandse band. Coldplay is wellicht ook de ‘grootste’ band van het moment. De visuele overdaad van de show past bij de muzikale ontwikkeling van de groep die sinds de oprichting, eind jaren negentig, negen albums uitbracht.

Afgezien van buitenbeentje Everyday Life (2019), dat akoestische zijpaden bewandelde, spelen ze nu vooral elektronisch gestuwde meezingers, gecombineerd met dance-elementen, zoals te horen op het laatste album Music of the Spheres uit 2021. Zelfs de mooi gevoelige zangstem van Chris Martin dient nu als aanjager van hedonisme en euforie. Foto Andreas Terlaak De euforie viel uit de toon bij de boodschap die de show omlijstte: zorg om het klimaat. Na een eerdere opmerking van Martin dat Coldplay niet meer zou touren vanwege het klimaat, is er nu wel degelijk een tournee, maar met aanpassingen.

Voor licht, geluid en techniek wordt de benodigde energie gehaald uit zon, wind en gerecyclede bakolie, en het door dansende fans op een speciale vloer opgewekte vermogen slim hergebruikt. Voor aanvang van de show kreeg het publiek een korte film te zien over ‘groene’ oplossingen: bomen planten en oceanen schoonmaken.

Maar gedurende het optreden was groen verder geen onderwerp meer. Van het bedachtzame Everyday Life werden nu geen nummers gespeeld, slechts één keer zong Martin rustig en aandachtig. Dat was tijdens ‘The Scientist’, toen hij aan de piano met gesloten ogen de pijnlijke woorden over verstoorde communicatie bergopwaarts leek te duwen.

Daarna was extase aan de beurt. Met nog altijd slechts de drie vaste bandleden (en een groot aandeel voor kant en klare geluidstracks) werd de daverende stijl van nummers als ‘Human Heart’, ‘My Universe’ en ‘People Of The Pride’ – alle van het laatste album – met hun waterval aan ritmes, opklimmende synthesizerglissando’s en andere beproefde dance-ingrediënten uitgevoerd.

Daarbij bleek ‘People Of The Pride’ een ongemakkelijke lappendeken van dance-refrein en rock-couplet – overigens wel het enige moment dat de somber kijkende Jonny Buckland zijn gitaar opgewekt liet grommen. *COVER MUZIEKBIJLAGE* Nederland, Amsterdam, 15-07-2023.

Concert van Coldplay in de Johan Cruijff Arena. Foto: Andreas Terlaak Nederland, Amsterdam, 15-07-2023. Concert van Coldplay in de Johan Cruijff Arena. Foto: Andreas Terlaak Concert van Coldplay, zaterdag in de Johan Cruijff Arena. Foto Andreas Terlaak Foto’s Andreas Terlaak De muzikanten verplaatsten zich van het hoofdpodium via de loopplank naar een minipodium, zodat alle 60.000 fans goed zicht hadden.

Er was ook een geregisseerd ‘spontaan’ moment, bij het zevende liedje, wanneer het publiek altijd borden met verzoekjes mag ophouden. Martin koos nu een jonge vrouw met glitter op haar kale hoofd om naast hem aan de piano te komen zitten. Op haar wensenlijst stond ‘genezing van ernstige ziekte’ op nummer één, zingen met Chris Martin op twee.

Samen zongen ze haar favoriet ‘Up&Up’ waarin Martin een bemoedigende boodschap voor haar verwerkte, wat vooral ontroerde door het vertrouwen waarmee de vrouw met haar hoofd tegen zijn schouder leunde. Na dit moment schakelde Martin weer door naar vuistzwaaien, spring-rennen, steeds sneller, wilder, uitbundiger.

Er waren verkleedpartijen, waarbij de muzikanten maskers droegen van ouderwetse aliens met antennes en vervormde hoofden. Er was een vrouwelijke pop die liedjes meezong: groepsmascotte Angel Moon, ook gekleed in regenboogkleuren. Even verdween de lach bij Martin, toen de spectaculair bedoelde vuurwerk-show boven het stadion – speciaal daarvoor bleef het dak open – niet werkte.

Wat kost een optreden van Coldplay?

Vanafprijs om Coldplay te boeken – Het moet voor alle betrokken partijen iets lucratiefs zijn, anders kan er uiteraard geen show opgevoerd worden, maar qua inkomsten zit het echt wel goed. Op de website van het boekingskantoor van Coldplay staat vermeld dat de band een minimumprijs van $ 1.000.000, net zo duur als Adele, heeft om te boeken.