Clasico Mundial De Beisbol 2023

Waar wordt de World Baseball Classic uitgezonden?

ESPN zendt alle WBC wedstrijden van Koninkrijksteam uit De wedstrijden van Team Kingdom of the Netherlands zullen tijdens de World Baseball Classic in Nederland te zien zijn op ESPN. ‘The Worldwide Leader In Sports’ heeft de uitzendrechten voor de Nederlandse markt verworven en zal de eerste drie wedstrijden zelfs uitzenden op het open kanaal ESPN1.

Vanwege de regen op donderdag, werden alle wedstrijden verplaatst naar vrijdagavond. In de top. Vanwege het slechte weer door het hele land is het volledige programma uit de. In de vervolgcompetitie bovenste vier deed Neptunus goede zaken. Er werd driemaal gewonnen door. Team Kingdom of the Netherlands U15 heeft vanavond in Trnava, Slowakije voor het eerst.

: ESPN zendt alle WBC wedstrijden van Koninkrijksteam uit

Hoe kan ik MLB kijken in Nederland?

Hoe kun je online MLB en NPB kijken met een VPN – Als je overal vandaan honkbal wilt kijken, dan heb je dus een VPN nodig, Ook moet je een website hebben waarop je de MLB of NPB kunt kijken. Voor sommige websites zul je een account en eventueel een betaald abonnement nodig hebben.

 • Een website waarop je de stream kunt bekijken, Dit kan via een betaalde stream, maar er zijn ook gratis streams.
 • Een VPN om de georestricties van websites op te heffen. Er zijn gratis VPN’s, maar deze hebben vaak een datalimiet. We raden daarom aan een (goedkope) premium VPN te gebruiken.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van een VPN, dan kun je terecht op onze VPN-instellen pagina, Hierop staan links naar korte installatiehandleidingen van VPN’s voor verschillende apparaten en besturingssystemen. Zo gebruik je de VPN gemakkelijk op laptop, tablet, smart tv of Amazon Fire tv-stick.

Waar kan je MLB kijken?

MLB kijken in Nederland met ESPN –

 • Prijs: varieert afhankelijk van provider
 • Locatie: Nederland
 • In Nederland kun je bij ESPN terecht voor live tussenstanden, samenvattingen en uitzendingen van sommige wedstrijden van de Major League Baseball.

Wat kost MLB tv?

Als je aan grote honkbalspelers en hun thuislanden denkt, is Nederland niet altijd het topper van het spel. De VS, Puerto Rico, Cuba, Venezuela en Japan staan meestal bovenaan die lijst. Maar de Nederlandse liefhebber houdt van honkbal met,bijzondere passie en heeft geleefd met inlandse legendes als Bert Blyleven en Didi Gregorius, die het spel op het hoogste niveau hebben gespeeld.

De in Amsterdam geboren en getogen Gregorius komt uit een van de beste sportfamilies van het land. Zijn vader speelde voor de Amsterdam Pirates, zijn moeder maakte deel uit van het Nederlandse softbal team, en net zoals zijn grootvader als zijn oudere broer speelden ook mee. Gregorius begint zijn negende seizoen in Major League Baseball (MLB) en speelt voor de New York Yankees.

Blyleven is de enige Nederlander in de ” Baseball Hall of Fame “. Hij werd in 2011 opgenomen na 23 jaar geworpen te hebben in de majors voor vijf teams. Hij won twee titels in de World Series en gooide in 1977 een no-hitter. Gregorius’ Yankees zien spelen, of het kijken naar Blyleven reeks uitzendingen voor de Minnesota Twins kan moeilijk zijn voor inwoners van Nederland vanwege regionale beperkingen en geografische blokkering.

Het is net zo moeilijk om de Japanse Nippon Professional Baseball (NPB) competitie uit Nederland te bekijken. Er zijn veel verschillende applicaties om naar honkbal te kijken, maar ze hebben allemaal een IP-adres van de Verenigde Staten of Japan nodig. Beide prohonkbalcompetities zijn fel territoriaal georiënteerd op hun uitzendrechten vanwege de enorme bedragen en televisiecontracten die ze ondertekenen.

Nederland voelt misschien ver weg van de VS en Japan, maar je kunt het gevoel hebben dat je in een van beide landen bent om naar honkbal te kijken als je gebruik maakt van een virtueel privénetwerk (VPN). VPN’s werden oorspronkelijk gebruikt om gegevens te versleutelen voor bedrijven en particulieren die zich buiten hun thuisnetwerk bevinden. Het VPN opent een versleutelde verbinding tussen de computer van de gebruiker en een externe server op een andere locatie en uploadt en ook downloadt vervolgens bestanden naar andere locaties met behulp van een IP-adres dat door de externe server wordt gegenereerd.

 1. Honkballiefhebbers in Nederland kunnen dezelfde technologie gebruiken om een IP-adres uit de VS of Japan te verkrijgen.
 2. Door het downloaden van een VPN-software en het betalen van de maandelijkse gebruiksvergoeding, kun je verbinding maken met een externe server in Japan of de VS en ervoor zorgen dat het lijkt alsof je in een van die landen bevindt wanneer je online wil gaan en honkbal wil volgen.

Sommige applicaties zijn gratis, maar sommige kosten geld als je naar MLB- of NPB spelen wil kijken. De details van enkele van de diensten staan hieronder vermeld. Met Sling kun je MLB spelen bekijken op zenders als ESPN, Fox en TBS, Er is gratis proefperiode van 7 dagen of je kun voor een maand abonneren door een VPN te gebruiken om een IP adres te bemachtigen van VS en je in te schrijven op https://www.sling.com, Zorg ervoor dat je Sling Orange + Sling Blue aanvraagt. Je kunt kijken naar ESPN, TBS, Fox en het MLB Network met een DirecTV-abonnement, dat ongeveer $45 per maand kost. Het is ook beschikbaar voor $35 per maand zonder het MLB-netwerk, Om toegang te krijgen tot het netwerk, moet je een VPN gebruiken om toegangaanvraag tot een Amerikaanse server om de DirecTV- website te kunnen overtuigen. MLB.TV is de beste manier om naar de wedstrijden Major League Baseball te volgen. Het kost $25 per maand van $116 per jaar. Zolang je verbinding maakt met een VPN-server in een land dat een gebruiksrecht heeft DAZN Japan heeft onlangs de Nippon Baseball League overgenomen en wordt uitgezonden door DAZN Japan. Om toegang te krijgen tot dit kanaal, gebruik je een VPN-software om Japanse server te vinden en je IP-adres zeker te stellen

Wat betekent MLB?

Major League Baseball
Logo Major League Baseball
Land Verenigde Staten Canada
Bond Major League Baseball
Opgericht 1869
Aantal teams 30
Huidige kampioen Houston Astros (2 keer) (2022)
Recordkampioen New York Yankees (27 keer)
Website https://www.mlb.com
Portaal Sport

/td>

De Major League Baseball (vaak afgekort tot MLB ) is het hoogste professionele honkbalniveau in Noord-Amerika, Major League Baseball is de organisatie die sinds 1903 twee losse competities met elkaar verbindt, de American League en de National League,

Hoe lang duurt MLB wedstrijd?

De wedstrijd – Een honkbalwedstrijd duurt gemiddeld zo’n 2,5 tot 3 uur, dat zijn dan 9 innings (9 keer slaan en 9 keer het veld in). Soms kan het wel eens uitlopen, want in Amerika gaan ze net zo lang door tot er een winnaar is. Het stadion is zeer groot, dit is niet wat wij bij ons in het dorp hebben! Je kijkt je ogen uit.

 1. Er staat muziek aan, er is entertainment rond het veld en popcorn en hotdogs worden verkocht door jongens en meisjes die rondlopen.
 2. Ja, dit is zoals ik het mij had voorgesteld.
 3. Bij het honkballen is de regel dat als je thuis speelt, dan ga je als eerste verdedigen in het veld.
 4. De bezoekers beginnen aan slag.

Als we wat te drinken hebben gehaald en op de tribune hebben plaatsgenomen, begint de wedstrijd. Eerst luisteren we naar het Amerikaanse volkslied. De Round Rock Express mannen gaan het veld in en de pitcher begint met gooien. De eerste slagman gaat aan slag en ja boem!! een honkslag!! Nu wachten op die homerun.

Hoe werkt de MLB competitie?

Waarschijnlijk de beste competitie ter wereld wordt gespeeld in Noord-Amerika. In de MLB strijden teams uit Canada en de Verenigde Staten om de titel. Na een regular season worden de playoffs gespeeld. De beste teams uit het regalar season komen dan tegen elkaar uit.

Hoe oud is baseball?

Het huidige spel – Abner Doubleday heeft dus, hoe mooi de legende ook is, niets te maken gehad met honkbal. Wat echter wél klopt, is dat de eerste spelregels in 1845 door Alexander Joy Cartwright aan het papier zijn toevertrouwd. Diezelfde Cartwright kwam op het idee om een vereniging op te richten en dat mondde uit in de New Yorkse Knickerbocker Baseball Club,

Deze club voerde op 3 september 1845 een aantal extra regels in en verhief daarmee baseball van tijdverdrijf voor kinderen tot een volwaardige sport voor volwassenen. Op 19 juni 1846 werd de eerste honkbalwedstrijd gespeeld in, New Jersey. De New York Knickerbockers en de New York Base Ball Club brachten de regels in de praktijk.

In 1868 werd door Harry en George Wright de eerste profhonkbalclub ( Cincinnati Red Stockings ) opgericht. De eerste competitie dateert van 1876. De betekende een grote stimulans voor honkbal. Een buitensport als honkbal was het tijdverdrijf bij uitstek in de vrije tijd van de soldaten, en er werden competities georganiseerd.

De terugkerende soldaten verspreidden de voorheen lokaal beoefende sport naar alle delen van de VS. In 1865 werd de American Baseball Corporation opgericht. Elf jaar later kwam er een scheiding tussen de amateurs en professionals. In 1902 werd The National League of Professional Baseball Clubs opgericht, gevolgd door de oprichting van The American League.

Samen vormen deze organisaties de Major Leagues. Bij de National Association of Professional Baseball Leagues zijn de Minor Leagues aangesloten. Na 1900 raakte honkbal in Nederland bekend. Er gaan verhalen over de Amsterdammer J.C.G. Grasé die tijdens een vakantie in de Verenigde Staten enkele honkbalwedstrijden had gezien en daar hevig van onder de indruk was geraakt.

Bij thuiskomst introduceerde hij het spel in Nederland. In 1911 werden de eerste Nederlandse wedstrijden georganiseerd. Op 12 maart 1912 richtte Grasé de Nederlandse Honkbal Bond op. Een jaar later speelde de honkbaltak van de sportclub Excelsior onder de naam AHC Quick. Quick was de eerste georganiseerde club in Nederland.

De eerste officiële competitie begon in 1922. Ajax, Blauw Wit, Hercules en Quick vormden de hoogste divisie. Quick werd in dat jaar de eerste kampioen van Nederland. Lange tijd was de Amsterdamse voetbalclub ” ook actief op het gebied van honkbal. Die honkbalafdeling behaalde vier keer het landskampioenschap van Nederland.

Heeft nog een tijdje gehonkbald bij Ajax, voor hij definitief koos voor het voetballen. Eindhoven heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse honkbalgeschiedenis. Na het geweldige succes van het eerste Europese Kampioenschap op Nederlandse bodem (1958) werd het honkbalveld aan de Kruislaan in Amsterdam weer afgebroken.

In 1959 werd in Eindhoven het eerste permanente honkbalveld in Nederland aangelegd, met 10.000 gulden sponsorgeld van Philips. Een jaar later kon de eerste Amerikaanse coach worden aangetrokken: Ron Fraser. Zijn opvolger organiseerde in 1963 het eerste leerzame jeugdkamp in Eindhoven.

Toch is onbetwist Nederlands’ honkbalhoofdstad geworden. Er schijnt al een foto uit 1912 te zijn, waarop al een aardige klap wordt geslagen. In 1923 is er een honkbaldemonstratie waar ene Kuling als ongeveer enige toeschouwer een kijkje gaat nemen. Enige maanden later richt hij de HC Haarlem op. Haarlem volgde in 1959 het voorbeeld van Eindhoven, met de aanleg van een permanent honkbalveld.

En bouwde na het succes van de eerste in 1961 het eerste honkbalstadion van Nederland. De Koninklijke Nederlandsche Honkbalbond (KNHB) werd op 12 maart 1912 in Amsterdam opgericht op initiatief van honkbalpioniers Grasé, Bleesing en Baggelaar. In 1934 werd de eerste officiële internationale wedstrijd gespeeld, in Haarlem tegen België.

Later ging deze bond over in de huidige Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (). In Europa maken Nederland (mede door een deelname van een groot aantal spelers geboren op de Antillen en Aruba) en Italië (mede door deelname van ‘Amerikaanse’ Italianen) al geruime tijd de dienst uit op honkbalgebied.

De laatste tien jaar kan Nederland zich mondiaal meten met de sterkere honkballanden uit Noord- en Midden-Amerika en Azië, zoals Cuba, VS, Zuid-Korea, Japan. Hoogtepunt in de nationale honkbalhistorie was de overwinning op Cuba bij de Olympische Spelen in 2000 (de eerste Olympische nederlaag ooit van veelvoudig Olympisch en wereldkampioen Cuba).

Bij het WK 2005, dat werd gespeeld in Nederland, behaalde Nederland een historisch hoogste vierde plaats. Bij het WK 2011 in Panama schreef Nederland historie door als eerste Europese land in 73 jaar (Groot-Brittannië was wereldkampioen in 1938) wereldkampioen te worden. In de finale werd met 2-1 gewonnen van Cuba.

Eerder in het toernooi werd in de finalegroep al van de VS en Cuba gewonnen. Van de 11 wedstrijden won Oranje er 10.

Hoeveel wedstrijden in de MLB?

Jongste MLB-club evenaart stokoud record, alleen in 1884 begon een ploeg beter Reuters Harold Ramírez krijgt een koude douche na de 13de zege op rij van de Tampa Bay Rays. NOS Sport • vrijdag 14 april, 10:15 De honkballers van Tampa Bay Rays hebben ook de dertiende wedstrijd van het nog prille seizoen in de Major League gewonnen.

Boston Red Sox werd in Florida met 9-3 aan de kant gezet. Met de ongeslagen reeks van dertien duels evenaarden de Rays het MLB-record van Milwaukee Brewers (1987) en Atlanta Braves (1982), die ook ooit begonnen met dertien overwinningen. Ook het saldo van de Rays is indrukwekkend: 101-30, met het duizelingwekkende aantal van 32 homeruns.

Twaalf van de dertien duels werden gewonnen met vier of meer runs verschil. Bij de bijzondere prestaties van de Rays moet wel aangetekend worden dat de club met Detroit Tigers (de club van Jonathan Schoop), Washington Nationals, Oakland Athletics en de dit jaar wat lager ingeschaalde Boston Red Sox, nog geen echte grootmachten is tegengekomen.

 1. Even leek de ongeslagen reeks ten einde te komen tegen de Red Sox, waar closer Kenley Jansen overigens niet in actie kwam.
 2. In de vijfde inning stonden de Rays nog met 3-1 achter, maar na honkslagen van aangewezen slagman Harold Ramírez (3 keer), Francisco Mejiá, Brandon Lowe, Randy Arozarena en Manuel Margot was de wedstrijd gekeerd (8-3).

Lowe zette daarna nog de kers op de taart door de bal over de omheining te slaan. Champa Bay Tampa is met Arizona Diamondbacks de jongste organisatie in de Major League. De club werd in 1998 opgericht als Tampa Bay Devil Rays, vernoemd naar de grootste rog ter wereld (reuzenmanta) die voorkomt in de Golf van Mexico.

 • In 2008 werd de naam verkort tot Rays en bereikte de club ook voor het eerst de World Series, waarin het met 4-0 verloor van Philadelphia Phillies.
 • In 2020 keerden de Rays terug in de finale van het Major League-seizoen, maar ook deze kans op de titel ging verloren.
 • Enley Jansen en Los Angeles Dodgers voorkwamen daarmee dat alle drie de grote sportploegen uit Tampa kampioen werden: de ijshockeyers van Tampa Bay Lightning wonnen de Stanley Cup en later zou Tom Brady de Tampa Bay Buccaneers de Super Bowl bezorgen.

Het seizoen 2020 is aan de westkust van Florida desondanks de boeken ingegaan als ‘Champa Bay’. De beste seizoensstart op het hoogste niveau in het Amerikaanse honkbal is al bijna anderhalve eeuw oud. In 1884 begonnen de St. Louis Maroons met 20 overwinningen op een rij in wat toen nog de Union Association was.

 1. Die competitie werd mede vanwege de overmacht van de Maroons al na één seizoen opgeheven, waarna de club zich aansloot bij de National League.
 2. In 1960 fuseerden de National League en de American League tot de huidige Major League.
 3. Overigens biedt een goede seizoensstart geen garantie op succes.
 4. Atlanta Braves verloor na zijn bliksemstart in 1982 in de eerste ronde van de play-offs van St.

Louis Cardinals. En Milwaukee Brewers slaagde er in 1987, ondanks de evenaring van het record, niet eens in om het seizoenstoetje te bereiken. Het reguliere seizoen in de Major League telt dit jaar 162 wedstrijden. Vannacht in de Major League Baseball was er een hoofdrol voor Ji-Hwan Bae van Pittsburgh Pirates. Twee briljante vangballen in een duel; MLB-honkballer gevierde man Deel artikel: : Jongste MLB-club evenaart stokoud record, alleen in 1884 begon een ploeg beter

Wat verdient een baseball player?

Hoeveel verdienen baseballspelers in de VS? Wat verdient een baseballspeler? Hier in Nederland is honkbal, zoals wij baseball noemen, niet bijster populair. In Amerika daarentegen zijn er 5,5 miljoen honkbalspelers. Ook in Canada, de Cariben, Mexico en delen van Azië doet de sport het beter dan hier.

Honkbal is voor veel mensen wat voetbal voor de Nederlanders is. En we weten allemaal wel wat die grote verdienen Ik ben benieuwd of de baseballspelers ook dit soort miljoenbedragen mogen bijschrijven elk jaar. Wil je trouwens meer weten over de sport of wedden op honkbal / baseball? Kijk dan even snel ! Er zijn cijfers bekend van 2012, over hoeveel baseballspelers in de Major League toen gemiddelden verdienden.

En laat ik het zo stellen, dat is meer dan de gemiddelde voetballer in de Eredivisie verdient Het gemiddeld salaris over alle 30 clubs lag destijds op 3,4 miljoen dollar per jaar, per speler. Even rekenen, dat is ruim 100 miljoen per club op jaarbasis. Honkbalveld De verschillen binnen een team zijn groot. Bij de Yankees verdiende Alex Rodriguez, de third basespeler, $30 miljoen in 2012. Hij was hiermee ook de bestbetaalde speler van de MBA in 2012. De first basespeler Mark Teixeira volgde met $23,1 miljoen, pitcher CC Sabathia kreeg $23 miljoen.

Samen waren die drie dus goed voor bijna 40% van de uitgaven van de club als het ging om salaris. Pitchers Brad Meyers en Cesar Cebral kregen maar $480.000, catchers Austin Romine en Chris Steward respectievelijk $482.000 en $482.500. Bij de Padres waren de verschillen iets minder groot, maar nog steeds verdiende de bestverdienende speler 14 keer zoveel als de minstverdienende.

Pitcher Huston Street kreeg $7,5 miljoen, outfielder Carlos Quentin $7,02 en shortstop Jason Bartlett $5,5 miljoen. Pitcher Anthony Bass kreeg maar $485.300, third basespeler Logan Forsythe $481.400 en Andrew Parrino verdiende het minst met $481.000. Wat mij hierin vooral verbaast is dat de slechtst verdienende speler bij de slechts betalende club, meer verdient dan de slechts betaalde speler bij de club die het meeste salaris betaalt.

 1. Zo zie je meteen hoe oneerlijk het is.
 2. Deze cijfers dateren al van 2012, maar zijn, lijkt me, tekenend voor de markt.
 3. Tot 2016 was er een afspraak met betrekking tot een minimum salaris, dat lag op $480.000 in 2012, wat elk jaar een beetje opliep.
 4. In 2019 is dit inmiddels opgelopen tot $563.000.
 5. Ongeveer 40% van de spelers ontvangt in 2019 een salaris dat gelijk of net iets meer is dan het verplichte minimum.

Terwijl meer dan 50% van de spelers inmiddels miljonair is, of zelfs multimiljonair. In 2018 verdienden 38 spelers meer dan 20 miljoen op jaarbasis, en 125 spelers meer dan $10 miljoen. Die trekken het gemiddelde ook nu weer omhoog. In 2018 was het gemiddelde salaris in de Major League opgelopen naar $4,38 miljoen. Binnen een baseballteam zijn de verschillen in salaris best groot In 2018 was de club met de hoogste salarisbetaling de Boston Red Sox met $227 miljoen. De Yankees waren gezakt naar plaats 5 met ‘nog maar’ $180 miljoen. De San Diego Padres stonden derde van onder met $103 miljoen, het dubbele van 6 jaar eerder.

 1. Hekkensluiters waren de Tampa Bay Rays met $68 miljoen.
 2. In 2020 staan de Yankees met $250 miljoen weer aan kop, gevolgd door de Los Angeles Dodgers ($224 miljoen) en de Houston Astros ($212 miljoen).
 3. De San Diego Padres zijn met $153 miljoen opgeklommen naar positie 13 en de hekkensluiters zijn nu de Baltimore Orioles met $57 miljoen.

De bedragen die hier genoemd worden zijn basissalarissen. Hierin zitten dus geen bonussen, uitgestelde betalingen, sponsorgelden of andere afwijkende inkomsten bij. De coronacrisis heeft ook toegeslagen in het baseball. Normaal gesproken begint het baseball seizoen in maart, en loopt tot oktober.

Op 26 maart 2020 zou oorspronkelijk het nieuwe seizoen van start gaan, maar vanwege de pandemie werd dit uitgesteld. Eerst zou er sprake zijn van een uitstel van 2 weken, maar inmiddels is het begin juli en is het seizoen nog niet van start gegaan. Zoals het er nu uitziet, gaat het seizoen eind juli, 23 of 24 om precies te zijn, van start.

Toch wil men proberen om voor eind oktober het reguliere seizoen af te ronden, er is dus minder tijd. Om reizen zoveel mogelijk te beperken, zal het speelschema er dan ook anders uit gaan zien, zo kondigt de MLB begin juli aan. Teams uit dezelfde league zullen vaker tegen elkaar spelen, en er zullen minder wedstrijden tegen teams uit andere leagues zijn.

 • Dat ook hier het seizoen er anders uitziet, lijkt duidelijk.
 • In seizoen 2020 zijn er maar liefst 23 spelers die 25 miljoen of meer verdienen op jaarbasis.
 • Er worden elk jaar opnieuw miljoenencontracten getekend en het aantal loopt dus alleen maar op.
 • In 2018 stond je als speler met een jaarsalaris van $25 miljoen nog in de top 10.

Inmiddels moet je al miljoenen meer verdienen om in de top 10 te komen. Contracten van honderden miljoenen, voor meerdere jaren, zijn niet vreemd meer. Maar wat verdienen die toppers nu eigenlijk? Hier komen de miljoenensalarissen van de Amerikaanse baseballspelers.

 • Deze Strating Pitcher van de Los Angeles Dodgers tekende in 2014 een vijfjarig contract bij zijn club.
 • Een verlenging van 2 jaar was optioneel, maar hij heeft ervoor gekozen om in 2018 het contract open te breken en een nieuw driejarig contract te tekenen, ter waarde van 93 miljoen dollar.
 • Daarvan is ruim $23 miljoen het jaarsalaris, en krijgt hij zijn tekenbonus van 23 miljoen dollar in drie jaar uitgekeerd, wat leidt tot een jaarsalaris van $31.000.000! De nu 32-jarige speler is volgend jaar contractvrij en kan dan verlengen of naar een andere club overstappen.

Overigens was het hoge salaris van Kershaw twee jaar eerder nog goed voor een eerste plek in de ranglijst. Het kan rap gaan! Naast het hoge salaris harkt Kershaw jaarlijks ook zo’n $800.000 per jaar binnen met sponsordeals. Price, ook spelend voor de Los Angeles Dodgers, komt met een jaarsalaris van $32 miljoen op een gedeelde 8e plek.

 1. De starting pitcher verdient hiermee iets meer dan zijn collega Kershaw.
 2. Hij tekende in 2016 een zevenjarig contract bij de Boston Red Sox en was onderdeel van de deal rondom 5 spelers die de Sox en Dodgers in februari tekenden.
 3. Zijn contract blijft in stand, maar waar zijn $30 miljoen in 2018 nog goed was voor een 3e plek, moet hij het nu doen met een 8e plek.

De speler is inmiddels 34 en begin juli, op de laatste dag dat dat mogelijk was, kondigde hij aan dat hij vanwege gezondheidsoverwegingen dit jaar niet gaat spelen. Dit heeft te maken met de corona-uitbraak, maar de precieze details zijn niet bekend. Wat dat betekent voor zijn salaris is ook niet bekend, het zou zo maar kunnen dat hij niet, of veel minder, betaald gaat krijgen.

 1. Zijn contract loopt nog tot het einde van het seizoen 2023, dan is hij 37 en is de vraag of hij nog verder gaat spelen.
 2. We gaan het zien Voorheen opende hij in ieder geval met zijn geld en naam klinieken in het hele land, waar sport, genezing en natuurgeneeskunde samenkomen.
 3. Ze bieden behandeling voor artritis, soft tissue damage en chronische pijn.

Met sponsoren als Nike Jordan verdient hij nog eens $650.000 per jaar. Machado speelt derde honk bij San Diego Padres en tekende in 2019 zijn contract bij deze club. Daarvoor speelde hij slechts een jaar bij de Dodgers, hij heeft dus op jonge leeftijd goed kunnen onderhandelen.

Zijn contract loopt 10 jaar, waarvan jaar 2 dus nu is ingegaan. Zijn 20 miljoen dollar tekenbonus wordt in jaarlijkse termijnen van $2 miljoen uitgekeerd, bovenop het basissalaris van $30 miljoen. Samen goed voor een gedeelde 8e plaats in de ranglijst dus. Overigens kan de speler in 2023, halverwege zijn contract, eenmalig gebruik maken van een opt-out.

Dat is het moment om opnieuw te onderhandelen en het contract open te breken, of eventueel over te stappen. Er zijn wel 6 teams in zijn contract opgenomen waar hij niet naar mag overstappen. Een jaar eerder stond de 37-jarige pitcher van de Houston Astros nog op de 6e plek, met ‘slechts’ $28 miljoen jaarinkomen over 2018.

In 2020 is zijn salaris $5 miljoen gestegen en moet hij toch een plaats inleveren. Hij tekende nu net een nieuw, 2-jarig contract voor $66 miljoen, wat dus resulteert in een jaarsalaris van $33 miljoen. Na het seizoen 2021 is hij contractvrij, maar gezien zijn leeftijd zou hij dan wel eens met pensioen kunnen gaan.

Naast zijn hoge salaris is Verlander vooral ook populair bij sponsoren. Dat zal veel te maken hebben met het feit dat hij getrouwd is met model Kate Upton, wat hem zeker aandacht zal brengen. Onder de sponsoren, die hem gezamenlijk $1 miljoen per jaar betalen, zijn namen als GlaxoSmithKline, Under Armour en Breitling. Vooral pitchers verdienen goed De 3d base speler van de Colorado Rockies tekende in 2019 een achtjarig contract, goed voor $260.000.000. Het eerste jaar kreeg hij daarvan $26 miljoen, nu ligt zijn jaarsalaris op 35 miljoen dollar. Pas in 2025 en 2026 gaat dat weer naar beneden, dan moet hij genoegen nemen met 32 en 27 miljoen dollar.

Tenminste, als hij na 2021 blijft. Hij heeft dan een eenmalige opt-out uit zijn contract. De tweede speler die op de magische $35 miljoen salaris per jaar uitkomt, is Zack Greinke. De starter pitcher van de Houston Astros speelde eerder bij de Arizona Diamondbacks maar werd geruild voor vier beginnende spelers.

Bij de overname is zijn contract ook overgenomen. Dat betekent dat het zesjarige contract voor een totaal van $206,5 miljoen, dat hij in 2016 tekende, uitgediend wordt. Hiervoor betalen de Diamondbacks de Astros nog een deel door. Zijn verdiensten liepen elke twee jaar met een half miljoen op.

 1. In 2020 staat de teller op $32 miljoen, plus het jaarlijkse deel van $3 miljoen van de tekenbonus.
 2. Na 2021 is Greinke contractvrij en inmiddels 37.
 3. Of hij dan nog een lucratieve deal kan scoren gaan we zien! Strasburg is Starting Pitcher bij de Washington Nationals en tekende dit jaar, op 31 jarige leeftijd, een zevenjarig contract in de hoofdstad.

Dit contract is $245 miljoen waard, goed voor een jaarsalaris van $35 miljoen. Dit is nogal een opstap van zijn laatste contract, waar hij $10 miljoen per jaar verdiende. Overigens speelt Strasburg al zijn gehele carrière, vanaf 2010, bij Washington. Hij verdient net geen 36 miljoen dollar per jaar, maar die paar duizend euro doen er wat dat betreft niet veel toe.

Wel is het net te weinig voor een gedeelde 2e plaats, Scherzer moet het doen met plaats 3. Ten opzichte van 2019 verdient hij dit jaar 1,5 miljoen minder, maar in 2018 stond zijn salaris nog op $22 miljoen dus hij heeft goed onderhandeld. Hij tekende zijn huidige, zevenjarige contract in 2015, met een totale waarde van $210.000.000.

Maar in plaats dat dit evenredig over de jaren wordt verdeeld, kreeg hij in zijn eerste jaar slechts 17 miljoen, daarna drie jaar lang 22 miljoen en in zijn laatste drie jaar respectievelijk 30, 28 en 27 miljoen. Daarnaast ontvangt hij zijn tekenbonus van 50 miljoen dollar in jaarlijkse termijnen van dik 7 miljoen.

Scherzer verdient daarnaast diverse bonussen, bijvoorbeeld voor All Stars titels, MVP’s en Young Awards. Hij verdient net een tonnetje meer dan Scherzer en mag zich dus nummer 2 noemen: pitcher Gerrit Cole. Hij tekent in 2020 een nieuw contract met de New York Yankees voor $36 miljoen per jaar, 9 jaar lang.

Hij heeft een opt-out in 2024. Cole heeft zich afgelopen jaar blijkbaar laten zien, want in 2019 had hij een jaarcontract Houston Astros voor $13,5 miljoen. Hij gaat dus 2,5 keer zoveel verdienen nu. Zijn contract is het meest waardevolle contract ooit voor een pitcher.

Ook is dit het contract met het hoogste gemiddelde jaarsalaris ooit, hoger zelfs dan dat van Trout, de huidige nummer 1, met $36 miljoen gemiddeld per jaar. De beste baseballspeler van dit moment is volgens de kenners én fans Mike Trout. Hij is veruit de jongste van de lijst, in augustus 2019 werd hij 28 jaar.

De center fieldspeler verdient in 2020 $37,6 miljoen bij de Los Angeles Angels. In 2018 moest hij nog genoegen nemen met $34 miljoen en stond hij eventjes tweede op de lijst. In 2019 tekende hij zijn huidige contract, goed voor $426,5 miljoen over een periode van 12 jaar.

 1. Dat Trout zijn pensioen in LA gaat halen, lijkt voor de hand te liggen.
 2. Mede doordat er geen opt-out optie in het contract is opgenomen.
 3. Zijn basissalaris is gemiddeld $35,5 miljoen per jaar, iets lager dan dat van Cole.
 4. Maar dankzij de tekenbonus die jaarlijks nog eens goed is voor 1,7 miljoen dollar, is hij komende jaren een goed betaalde speler.

Tel daar sponsorinkomsten van $2,5 miljoen per jaar bij op en we weten dat we geen medelijden hoeven te hebben met Mike. Baseball is één van de favoriete sporten in onder andere de VS Vergeleken met de miljoenensalarissen van Messi, Ronaldo en Neymar, verdienen de baseballspelers misschien minder. Maar vergeleken met heel veel sporters, verdienen ze heel goed. Een pré van de sport is dat je dit vrij lang kunt spelen.

Waar een voetballer met 35 echt oud is, en vaak ook al de voetbalschoenen aan de wilgen hangt, kunnen baseballspelers makkelijk door tot ze in de veertig zijn. Dit betekent dat ze ook langer die miljoenen per jaar op kunnen strijken. Je ziet in de lijst ook dat de meeste best verdienende spelers al wat ‘ouder’ zijn, op twee na zijn ze allemaal al dik boven de dertig.

Voor topsportbegrippen is dat oud. En onder de dertig ben je dus in baseball nog een rookie, maar als je uitblinkt, zoals Trout, kun je wel een mooi salaris afdingen. Qua sponsordeals zijn er veel sporters, zoals voetballers (daar zijn ze weer) en, die hiermee meer verdienen.

 • Wellicht komt dit omdat baseball, of honkbal, niet overal ter wereld zo populair is, en dus minder publiek trekt.
 • Toch hoeven we geen medelijden te hebben met de baseballspelers.
 • Vooral door de invoering van een minimum salaris, verdient iedereen een mooi salaris.
 • Veel meer dan een gemiddeld werkend mens.

Dat de verdeling absoluut eerlijker kan, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen. Maar er zijn heel veel sporters die voor veel minder hun ‘kunstje’ moeten doen. Ik vind dat we geen medelijden hoeven hebben met baseballspelers in het algemeen, en al helemaal niet met de top in het bijzonder.

Wat heb je nodig om Baseball te spelen?

Voordat je alles gaat lezen over Honkbal, willen wij u graag wijzen op deze unieke kans om een spelontwerp te volgen en deel uit te maken van een kickstarter campagne. Het fantastische bordspel De gouden Spatel is momenteel in samenwerking met experts in ontwikkeling. Wees één van de eersten om de start van de campagne mee te maken. Onder de aanmelders van onze trouwe lezers worden tevens gratis spellen verloot als de Kickstarter campagne succesvol is. Meld je gratis aan zodat je op tijd de hoogte wordt gehouden over de start van deze exclusieve Kickstarter spelontwikkeling – De Gouden Spatel.

En kijk voor meer infomatie over het spel De Gouden spatel, ook alvast op onze bijzondere pagina daarover: De Gouden Spatel Nu verder over Honkbal Honkbal heeft zich rond de 18e eeuw gevormd in de sport zoals nu bekend staat als honkbal of baseball in het engels. op het eerste gezicht misschien een makkelijk spel in basis, maar aan de andere kant lijkt het ook wat ingewikkeld door alle verschillende spelregels, veldposities en technieken.

Honkbal is wereldwijd een grote sport, hoewel de nadruk wel ligt in Amerika, Canada, Mexico en het Caribisch gebied. We zullen de basis regels en belangrijkste spelregels van honkbal uitleggen en een beeld geven van wat er bij de honkbalsport komt kijken.

Met de basis over honkbal kun je goed uit de voeten om buiten het spel samen met anderen recreatief te spelen, of natuurlijk in competitieverband bij een honkbal club. De belangrijkste competitie op het hoogste niveau in de wereld is de Major Leauge Baseball (MLB). Elk jaar wordt in een seizoen van april tot oktober via seizoenswedstrijden gestreden voor een plek in de play-offs en de uiteindelijk World Series, de finale.

Honkbal wordt gespeeld op een veld met daarop een aantal vaste punten. Er is een thuisplaat van waar wordt geslagen, en er zijn drie honken die met de thuisplaat verbonden zijn door een vierkant in lijnen. De maat tussen de honken is 27,5 meter. De lijnen vanaf de thuisplaat naar het 1e honk, en de lijn vanaf het thuisplaat naar het 3e honk vormen de begrenzing van het speelveld.

Dit speelveld eindigd in de verte met een achterlijn, het buitenveldhek, die gemiddeld op ongeveer 100 meter afstand staat. In het midden van het gebied van de honken is tot slot een werpersheuvel aanwezig, op 18,45 meter van de thuisplaat. Elk team heeft verder een dug-out en er zijn coach vakken aanwezig.

Elk team bestaat uit 9 spelers en in sommige gevallen een 10e speler als aangewezen slagman (designated hitter) in de plaats van de pitcher. Elke speler krijgt een slagbeurt in de aanval (behalve de pitcher in geval van designated hitter) en vervult in de verdediging een specifike taak in het veld. De veldposities en taken bij honkbal zijn als volgt verdeeld:

Pitcher – degene die de ballen vanaf de werpheuvel naar de tegenstanders gooit. Catcher – de achtervang van de pitcher op de thuisplaat. 1e honkman – de bewaker van het 1e honk, om tegenstanders uit te tikken op het honk. 2e honkman – de bewaker van het 2e honk. 3e honkman – de bewaker van het 3e honk. Korte stop (Short stop) – deze verdedigd het veld tussen het 2e en 3e honk met snelle vangballen. Rechtsvelder (right fielder) – de verre man die hoge en verre ballen aan de rechterkant verdedigd. Linksvelder (left fielder) – de verre man aan de linkerkant van het veld. Middenvelder (center) – verdedigd het diepere middenveld.

Hoe werkt een baseball wedstrijd?

Innings – Een honkbalwedstrijd bestaat uit negen innings, en elke inning bestaat uit twee helften. In de eerste helft staat het ene team in het veld en is de ander aan slag. In de tweede helft wisselen de teams van plaats. De eerste helft is voorbij als het aanvallende drie keer een uit haalt.

Een uit is op verschillende manieren te scoren. Een voorbeeld is als de slagman de bal wegslaat en het verdedigende team de bal in een keer vangt. Maar ook als hij drie keer met de knuppel zwaait (slag) zonder de bal te raken is hij uit. Ook de spelers in het veld kunnen nog een uit verdienen. Bijvoorbeeld als ze worden afgetikt of als een honk wordt uitgebrand.

Dat wil zeggen dat de bal eerder op een honk is dan de speler.

Wat is het verschil tussen National en American League?

De National League is een van de twee leagues die samen de Major League Baseball vormen. De league wordt ook wel the Senior Circuit genoemd, omdat de league 25 jaar voor de American League (andere league van de MLB) gevormd werd. De National League heeft 51 van de 118 (tot en met 2022) gespeelde World Series gewonnen.

Wat is RBI in Baseball?

Run batted in – Wikipedia Run batted in ( RBI ) of binnengeslagen punt is een term in het die betekent dat door het aan slag zijn van een speler, een teamgenoot de heeft bereikt en zo een punt heeft gescoord. Het punt komt dan op het conto van de aan slag zijnde speler. In een aantal gevallen wordt het punt niet op het conto van de aan slag zijnde speler bijgeschreven:

 • de slagman slaat zo dat er een plaatsvindt, maar een derde honkloper scoort in de tussentijd wel een punt
 • bij een punt gescoord door een, wat wil zeggen dat de de bal zo gooit dat de hem niet kan vangen en een honkloper de thuisplaat kan bereiken.
 • de honkloper scoort door een fout van de

Samen met het en het OBP () is het RBI een van de belangrijkste statistieken die in het moderne honkbal gebruikt worden om de prestaties van een speler te beoordelen. Het recordaantal binnengeslagen punten in een spelerscarrière staat op naam van met 2297 RBI. Overgenomen van “”

Welk team heeft de meeste World Series gewonnen en hoeveel waren er dat?

Trivia – President gooit de eerste bal tijdens de 3e wedstrijd in 2001

 • De New York Yankees hebben twee of meer kampioenschappen gewonnen in acht decennia: jaren 1920, jaren 1930, jaren 1940, jaren 1950, jaren 1960, jaren 1970, jaren 1990 en de jaren 2000.
 • De Boston Red Sox (2004) zijn het enige team dat drie-nul achter kwam in de finale van de American League en toch naar de World Series ging.
 • De New York Yankees en de Brooklyn/Los Angeles Dodgers hebben elf keer de World Series tegen elkaar gespeeld, een record.
 • Teams van New York (Yankees, Giants (later naar San Francisco), Brooklyn Dodgers (later naar Los Angeles) en de Mets) hebben samen 65 World Series (32%) gespeeld, inclusief dertien all-New York (alleen New Yorkse teams) kampioenschappen. Ze hebben 34 kampioenschappen gewonnen ( 1 / 3), Als de San Francisco Giants en de Los Angeles Dodgers worden meegerekend zijn het 76 gespeeld (38%) en 39 gewonnen (38,6%).
 • De Braves hebben voor de meeste verschillende steden gespeeld tijdens de World Series: twee in (1914, 1948), twee in (1957, 1958) en vijf in (1991, 1992, 1995, 1996, 1999). Ze hebben er voor elke stad een gewonnen.
 • De St. Louis Cardinals leiden de National League met elf titels.
 • De American League heeft 60 titels gewonnen (ofwel 58,8%)
 • In 1907-1908 Chicago Cubs, 1921-1922 New York Giants en in 1975-1976 Cincinnati Reds zijn de enige teams van de National League die twee kampioenschappen op rij hebben gewonnen.
 • De Toronto Blue Jays en de Florida Marlins hebben beide twee World Series zonder verlies gespeeld.
 • Van 1949 tot en met 1956 werd elke wedstrijd gewonnen door een team uit New York.
 • Van 1949 tot en met 1966 zaten in de Word Series steeds de Yankees, Dodgers en/of Giants.
 • Van 1978 tot en met 1987 heeft geen enkel team de Series twee keer gewonnen. Dat is de langste periode waarin dat niet gebeurd is.
 • De 1949 World Series werd de eerste wedstrijd gespeeld die in het donker eindigde onder kunstlicht.
 • De 1970 World Series is het eerste kampioenschap dat op een kunstmatig veld is gespeeld.
 • Tijdens de 1971 World Series werd de eerste avondwedstrijd gespeeld.
 • De 1985 World Series werd voor het eerst geheel ‘s avonds gespeeld.
 • is de enige speler van een verliezend team die de MVP (Meest waardevolle speler. Engels: Most Valuable Player) award won.

Hoe hard gaat een baseball?

Preventie van overbelastingsletsels –

Vangen Honklopen Slaan Overig

Zoals bij veel sporten kan een goed aangeleerde techniek en een goed uitgevoerde warming-up veel blessures voorkomen. Daarnaast moet gewaakt worden voor overbelasting, vooral bij de pitchers. Voordat een pitcher speel klaar is, moet hij zeker vijftig tot zestig ballen geworpen hebben, naast de algemene warming-up.

De eerste twintig ballen op halve afstand en halve snelheid, daarna op normale afstand en normale snelheid, zeker tien worpen van ieder type (fastball, slider, curve). Daarnaast moet hij bij een lange slagbeurt van zijn eigen partij tussendoor ook wat werpen. Het aantal worpen moet bijgehouden worden, zodat overbelasting kan worden voorkomen.

Na afloop is het gebruikelijk de schouder met ijs te koelen, hoewel niet iedereen van het nut overtuigd is. Het duurt gemiddeld vier relatieve rustdagen, voordat een pitcher na een volledige wedstrijd weer in staat is de volgende wedstrijd te werpen. Hij dient in de herstel periode wel regelmatig los te werpen.

 • Secundaire preventie na letsels bestaat vooral uit een goed gedoseerde krachttraining met aandacht voor alle cuffspieren.
 • Vangen Een honkbal weegt circa 150 gram en heeft een harde buitenkant.
 • Een volop de knuppel genomen bal kan een snelheid van 200 kilometer per uur bereiken.
 • De binnenvelders staan op betrekkelijk korte afstand.

Het vereist daarom een goed reactievermogen, een goede visus en een goede techniek om de bal met de handschoen te kunnen vangen of fielden. Fielden betekent een via de grond geslagen bal vangen. Bovendien kan door een zogenaamde bad hop de bal plotseling opstuiten.

 • Hierdoor kunnen kneuzingen van diverse lichaamsdelen ontstaan.
 • Het dragen van een gebitsbeschermer is geen gewoonte, maar is wel aan te bevelen.
 • Standaard voor iedere honkbalspeler is wel de balzakbeschermer, de zogenaamde cap of tok.
 • Verkeerd gevangen ballen kunnen leiden tot blessures van de hand en de vingers.

Het zijn voornamelijk kneuzingen van de gewrichten in de hand, maar ook breuken en peesscheuren. De buitenvelders moeten bij hoog geslagen ballen goed met elkaar communiceren om onderlinge botsingen te voorkomen. Tevens moeten zij de afmetingen van het veld goed kunnen inschatten om aanvaringen met de omheining te voorkomen.

Dit laatste is spectaculair voor de toeschouwers, maar minder aangenaam voor de betreffende speler. Als het buitenveld erg ongelijk is, kunnen enkelkneuzingen ontstaan. Een specialist op het gebied van vangen is vanzelfsprekend de catcher. In een gehurkte houding zit hij achter de plaat om niet-geslagen ballen te vangen.

De catcher bepaalt in principe de soort bal die de pitcher moet werpen, zodat hij zich hierop kan instellen. Hoewel de catcher goed beschermd is door knie- en lichaamsbeschermers en een speciale catchers helm, zal hij toch regelmatig kneuzingen oplopen van de bal.

De helm heeft tegenwoordig ook een speciale keelbeschermer. Vooral een op de grond voor hem stuiterende bal is moeilijk te verwerken. Gevaarlijk zijn ook ballen die door een lichte aanraking met de knuppel iets van richting veranderen. Indien er geen tegenspelers op de honken staan, kan de catcher zijn werphand veilig op de rug houden.

Is dit echter wel het geval, dan zal de werphand dichter bij de handschoen worden geplaatst om tijdverlies te voorkomen bij het aangooien naar bijvoorbeeld het tweede honk bij steelpogingen. Dit leidt vanzelfsprekend tot meer trauma’s van deze hand. De gehurkte houding belast de knieën extra, vooral de knieschijf krijgt voortdurend grote krachten te verwerken.

 1. Bij jeugdigen moet ook het catchen goed gedoseerd worden om pijnklachten van knieschijf en bovenbeen te voorkomen.
 2. Honklopen Honklopen betekent vanuit stilstand een maximale sprint van doorgaans 27,5 meter.
 3. Soms kan een extra honk worden genomen hetgeen de loopafstand verdubbelt.
 4. Op het eerste honk is een uitloop mogelijk, op de andere honken niet, zodat daar vaak een sliding wordt uitgevoerd.

De sliding kan met een gestrekt been naar voren worden uitgevoerd, maar ook met de handen naar voren, een zogenaamde head-first. Honklopers zijn verplicht een helm te dragen, omdat de bal tegelijkertijd naar het honk wordt gegooid en hard het hoofd kan raken.

Slidings kunnen leiden tot lelijke schaafwonden van het dijbeen en de knie, zogenaamde strawberries. Hard gravel of steentjes aan de oppervlakte werken dit in de hand. Het is dan ook raadzaam om tijdens de training en de wedstrijd een speciale slidingbroek te dragen, die extra bescherming biedt. Tegenwoordig liggen de honken vast.

Hierdoor ontstaan bij het honklopen meer enkelkneuzingen. Te laat ingezette slidings kunnen ook kneuzingen van de knie en breuken van de enkel en het onderbeen veroorzaken. Soms moet een honkloper een dubbelspel opbreken, waarbij de honkman zoveel mogelijk gehinderd moet worden om de bal nog goed te kunnen aangooien.

Dit kan leiden tot forse botsingen tussen honkman en honkloper. Ook op de thuisplaat kunnen spectaculaire botsingen ontstaan tussen de catcher en de honkloper, waarbij de catcher moet trachten de honkloper uit te tikken, voordat hij de plaat bereikt. Het voluit sprinten kan leiden tot spierscheuren van voornamelijk de hamstrings, maar omdat soms een ronding van een honk wordt gemaakt, kunnen ook de bovenbeenspieren in de lies scheuren.

Lage temperaturen in het voor- en najaar werken dit extra in de hand, zodat dan meer aandacht geschonken moet worden aan de warming-up voor iedere slagbeurt. Slaan Specifieke blessures door het slaan komen niet frequent voor. De slagman kan soms wijd gegooide ballen niet ontwijken en kan daarbij hard geraakt worden door de bal.

Zeer pijnlijke kneuzingen kunnen daarbij optreden van de voorste elleboog en de scheenbenen. Het hoofd is beschermd door een helm. Oorbeschermers zijn daarbij standaard. Recent worden ook helmen gemaakt met een extra uitbouw om de oogkas te beschermen. Er zijn ernstige breuken van de oogkas beschreven, die vooral in de slagsituatie bij de slagmensen voorkwamen.

Speciale beschermstukken voor de elleboog en de schenen komen ook steeds meer in zwang. Problemen in de lage wervelkolom en de spieren kunnen tot uiting komen door misgeslagen ballen, waarbij een grote draaiing ontstaat. De slagman maakt dan een slagbeweging in het luchtledige.

Hierbij kan ook de elleboog van de voorste arm overstrekt worden met achterste kapselirritaties. Niet goed geraakte ballen kunnen behoorlijk doordreunen in handen en polsen. Vooral een bal die op het dunne gedeelte van de knuppel komt, resoneert dermate door, dat de duimmuis van de achterste hand zwaar gekneusd wordt.

Overig Tijdens wedstrijden en trainingen moet iedere speler voortdurend alert zijn op gevaarlijke situaties. Fout geslagen ballen kunnen alle kanten opvliegen, bijvoorbeeld ook in de dug outs. Iedereen moet dan ook altijd oog op de slagsituatie hebben of voldoende bescherming zoeken.

Wat is het verschil tussen honkbal en baseball?

Honkbal is een slagbalspel. Dat houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van een bal, een slaghout en er wordt bij hardgelopen. Een ander bekend slagbalspel is bijvoorbeeld cricket. In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam “Baseball”. Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld.

Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caraibisch Gebied en grote delen van Azië is baseball net zo populair als voetbal in Europa. In Europa is baseball een kleine sport. Het wordt in vrijwel alle landen gespeeld. Sportief gezien zijn Nederland en Italië de toonaangevende landen. Een veel gehoord misverstand is dat baseball ontdekt zou zijn in Amerika.

Deze opvatting is onjuist. Al in de 18e eeuw werden er in Engeland volksspelletjes gespeeld met ballen en stokken. De bekenste waren stoolball en rounders. Een latere variant heette base ball. Engelse kolonisten namen de spellen mee naar Amerika waar het zich ontwikkelde tot het huidige baseball.

De eerste officiële spelregels werden wel in Amerika vastgelegd. Dat gebeurde in 1845 door ene Alexande Joy Cartwright. In Nederland wordt honkbal gespeeld onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). De bond heeft ca.22.000 leden. Als je honkbal voor het eerst ziet lijkt het een ingewikkeld spel, maar in de praktijk valt dat reuze mee.

In de brochure van de KNBSB “Honkbal in het kort” wordt het spel op een toegankelijke manier uitgelegd. HCAW behoort in Nederland al 50 jaar tot de toonaangevende verenigingen op het gebied van honkbal. Wij zijn op alle niveau’s met teams vertegenwoordigd.

Welke sport wordt in het Engels baseball genoemd?

Baseball Honkbal (in het Engels: baseball) is een team- en balsport die vooral populair is in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, de Caraïben en in grote delen van Azië. Honkbal wordt ook wel America’s Favorite Pastime genoemd. Honkbal is een van de meest gespeelde sporten ter wereld.

In Europa is het een van de minder populaire sporten. In Nederland honkballen er ongeveer 25.000 tot 30.000 mensen. In de Verenigde Staten spelen miljoenen mensen honkbal. In de Verenigde Staten is honkbal de belangrijkste sport van april tot oktober. Tegen het einde van september wordt het reguliere speelseizoen afgesloten.

Hierna worden in oktober op het hoogste niveau de playoffs gespeeld, welke worden afgesloten door de World Series, het kampioenschap voor clubteams. Het spel wordt gespeeld door twee teams bestaande uit negen spelers, eventueel aangevuld met een aangewezen slagman.