Brasil All Inclusive 2023

Wat kost een all inclusive vakantie gemiddeld?

Op vakantie in eigen land blijkt toch niet zo gunstig voor de portemonnee als je op het eerste gezicht zou denken. Dat blijkt uit cijfers van Dé Vakantiediscounter. Voor een weekje all innen betaal je net zoveel in Nederland als in de meer populaire vakantielanden.

 • Deze zomer zijn Griekenland, Spanje en Turkije de populairste bestemmingen voor een all inclusive vakantie,
 • Voor een 8-daagse vakantie (7 nachten) ben je gemiddeld 700 euro per persoon kwijt.
 • Dat is inclusief vlucht.
 • Voor een 8-daagse vakantie met all-in formule in Nederland ben je zo’n 620 euro kwijt, zonder vlucht of transport.

Echt groot is het verschil niet.

Een weekje all inclusive genieten in Turkije doe je gemiddeld voor 640 euro.© Shutterstock

Wat doen all inclusive?

Definitie van all inclusive – Eigenlijk is er geen officiële uitleg, maar letterlijk betekent all inclusive natuurlijk “alles inclusief”. Dat wil zeggen dat alle verzorging bij je vakantie is inbegrepen: ontbijt, lunch en diner, maar ook alle drankjes.

 • Vaak worden de maaltijden aangeboden in buffetvorm, waarbij je zelf kan plaats nemen aan een tafel in het buffetrestaurant.
 • Vervolgens kan je je eigen eten opscheppen.
 • Het grootste voordeel: je kunt zo veel eten als je wil en meerdere keren opscheppen.
 • Er zijn echter grote verschillen per land en/of hotel qua drankjes.

Bij het ene hotel zitten alleen frisdranken, bier en wijn in de formule, bij het andere resort zitten er ook andere sterke dranken (binnenlands en/of buitenlands gedestilleerd) bij inbegrepen. Tip: geef de ober in het begin van je vakantie een fooi, je zult zien dat hij dan net even wat meer zijn best voor je doet! Naast eten en drinken is er vaak ook toegang tot wellness voorzieningen en sportfaciliteiten inbegrepen.

 1. Er zijn resorts die over een bioscoop en/of discotheek beschikken.
 2. Toegang tot die faciliteiten behoort veelal ook tot de all-in formule.
 3. Maar ook hierbij geldt dat dit sterk verschilt per hotel; voorkom teleurstelling en lees daarom altijd goed de all inclusive formule door voordat je je vakantie boekt.

Hoteltip: Crystal Sunset Luxury Resort en Spa*****

Welk land heeft beste all inclusive?

Welk land heeft de beste all inclusive formule? Turkije staat met stip op nummer 1 bekend als het land met de beste all inclusive formules. Kort daarop volgen Egypte en Spanje, maar ook de Dominicaanse Republiek en Mexico staan bekend om hun uitgebreide all in resorts aan het strand.

Wat is het beste all inclusive hotel?

Wij selecteerden de toppers! Met een 9,9 is Jaz Dar El Madina de best scorende all inclusive accommodatie in ons aanbod. Het vormt samen met o.a. Jaz Solaya (die een 9,8 scoort), Jaz Lamaya Resort (die een 9,7 scoort) en Jaz Maraya Family Resort (ook een 9,8) een groot vakantiedorpje.

Wat is het verschil tussen all inclusive en ultra all inclusive?

Een ultra all inclusive hotel heeft een uitgebreider programma dan een all inclusive hotel. Zo kunnen de drankjes hier bijvoorbeeld 24 uur per dag beschikbaar zijn, waar bij een all inclusive programma hier vaak tijden aan verbonden zijn.

Wat is goedkoper all inclusive of logies?

Waarom je echt eens all-inclusive op vakantie moet gaan Had je me een jaar of twee geleden gezegd dat ik fan zou worden van all inclusive vakanties, dan had ik je keihard uitgelachen. Want als reisliefhebber wil je toch niet alleen maar in je hotel hangen en altijd op dezelfde plek eten? Dan mag je jezelf toch geen reiziger noemen? Tja, daar kom ik toch wel een beetje van terug.

 • Want wat heb ik ervan genoten toen ik het voor eerst uitprobeerde.
 • Maar echt.
 • Intens genoten.
 • Noem me gek, noem me nep.
 • Het maakt me niet uit: ik vind dat iedereen dit eens moet proberen.
 • Ijk: als je van plan om naar een bestemming te gaan waarbij je ontzettend veel wilt gaan rondreizen en cultuur wilt gaan snuiven (en proeven), dan raad ik je een trip als deze uiteraard af.
You might be interested:  Uñas Para Año Nuevo 2023

Niets is leuker dan in verschillende accommodaties slapen en op elk moment op een andere plek weer een ander gerecht te proberen. Geloof mij, die instelling heb ik nog steeds en die zal ook niet snel veranderen. Maar in sommige gevallen is er echt niets lekkerder dan die all inclusive vakantie. Hoe een gemiddelde all inclusive dag eruit ziet? Nou, in mijn geval zo:

Uitslapen tot je vanzelf eens wakker wordt. Je hoeft je toch niet te haasten voor het ontbijt: je kunt immers 24 uur per dag eten. Na het douchen begeef je je langzaam eens richting het restaurant, je pakt een bordje, legt er wat broodjes en beleg op en begint te eten. Als je bord leeg is, loop je nog een keer terug voor ronde twee. Je kleedt je vervolgens om, pakt je badlaken en loopt daarna op je gemak richting het zwembad of het strand. Goed nieuws: strandbedjes zijn bij all inclusive over het algemeen altijd inbegrepen, ook op het strand. En dan krijg je dorst: met een beetje geluk vind je bij het zwembad een pool bar en op het strand een tent waar je je drankjes kunt verkrijgen. Voor niets natuurlijk. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om mee te doen aan de aerobics klas, maar ja, je bent op vakantie en dus is het veel leuker om naar alle andere mensen te kijken die wél actief willen zijn. Is het al lunchtijd? Ja, want dat is het de hele dag. Wanneer je zin hebt ga je eten halen. En als je heel veel zin hebt, loop je gewoon nog een keer. Daarna weer terug naar het strand, want dutje twee ligt al op je te wachten. Vervolgens maak je even een strandwandeling of duik je de zee in. Of je doet het allebei. Gelukkig is je douche niet ver weg: onderweg naar je kamer neem je nog even een drankje mee, spoel je het zout van je lichaam, chill je nog even op je balkon en pak je de zonsondergang nog even mee. En dan is het tijd voor het diner. Je loopt weer een keer of wat op en neer naar het buffet om je bordje te vullen. Uiteraard met een glas wijn ernaast. Als de buik eenmaal weer gevuld is, begint het hoogtepunt van de dag: de entertainment. Slechte duo’s die oude nummers ten gehore brengen, een playbackshow, een dansvoorstelling. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt opgevoerd. Op de manier zoals je het verwacht: niet bijsterend hoog qua niveau, maar onwijs vermakelijk om het zo fout is. Love it. Je doet daarna nog een drankje, je doet er nog een en – doe eens gek – nog een derde. En dan duik je gauw het bed in. Je moet immers wel uitgeslapen zijn om de volgende dag weer precies hetzelfde te gaan doen.

Ik weet het. Het is zo kneuterig als wat. Elke ochtend, middag en avond eten in hetzelfde restaurant, elke dag dezelfde mensen om je heen en elke avond je kapot lachen om de te foute entertainment. Maar het is genieten met de grote letter G, omdat niets moet, (bijna) alles mag en omdat alles voor je geregeld wordt.

You might be interested:  Unl Carreras A Distancia 2023

Ik had de mazzel dat ik in een heel goed hotel verbleef, met diverse restaurants, elke dag andere gerechten, onwijs veel keus en waarbij alcohol ook nog eens inbegrepen zit. Dat is lang niet altijd het geval: dus lees je van tevoren goed in wat betreft de reviews. Zonde als je betaalt voor een vakantie waarbij alles inclusief is, maar het niet te vreten blijkt. Als je goed kiest, ben je voor all inclusive goedkoper uit dan wanneer je op basis van alleen logies (of met ontbijt) verblijft. Alles zit er namelijk bij in begrepen. Alles. Ik gaf tijdens mijn vakantie slechts €30 euro uit aan een excursie en paar drankjes buiten het hotel, voor de rest was alles covered. Je weet dus van tevoren precies waar je aan toe bent wat geld betreft. All inclusive is op sommige bestemmingen bijna een must: zoals op Sal, Kaapverdië bijvoorbeeld. Hier zijn in verhouding weinig restaurants te vinden voor relatief veel geld. En dat is gewoon echt zonde. Uiteraard goed voor de lokale economie, wel slecht voor je eigen portemonnee terwijl dat niet nodig is. Ga nooit langer dan een week op deze manier op vakantie: niet alleen ga je je dan echt vervelen, komt het voedsel je op een gegeven moment je neus uit. Je wordt lui. Je raakt verwend. En je keert geheid terug met een paar extra kilo’s. Zelfs na slechts acht dagen.

Is een all inclusive vakantie iets voor jou? : Waarom je echt eens all-inclusive op vakantie moet gaan

Hoeveel maandelijks sparen voor vakantie?

Stap 2: Geld sparen! Met deze 7 tips bekostig je jouw wereldreis – Je doel staat vast. Nu moet je gaan sparen! Met een gezonde drive kan sparen zelfs leuk zijn, je gaat tenslotte op wereldreis.

Maak je spaargeld over op een spaarrekening. Kon je dit jaar niet op vakantie vanwege corona? Maak dan direct je gespaarde geld over naar een spaarrekening. Zo kun je het geld niet meer opnemen met je pinpas of creditcard. Daarmee heb je misschien zelfs al genoeg bij elkaar gespaard om je noodreserve aan te leggen. Maak een spaarplan. Maak direct aan het begin van de maand een vast bedrag over op je spaarrekening. Of stort een bedrag dat je al gespaard hebt op een deposito met een korte looptijd. Jan Modaal verdient in Nederland een netto inkomen van € 2245 per maand* (zonder vakantiegeld). Om zo snel mogelijk op reis te kunnen, kun je dus proberen om ongeveer 20% van je netto inkomsten te sparen. Dan kom je op een bedrag van zo’n € 450 per maand uit. Hoe krijg je dat voor elkaar? Lagere vaste lasten. Van stroomaanbieder tot je mobiele telefoon: vaak is het de moeite waard om je contracten na te lopen en indien nodig een andere aanbieder te kiezen. Minder uitgeven. Natuurlijk is het geen goed idee om alles wat leuk is te laten liggen. Vaak hoef je alleen maar bepaalde uitgaven te verminderen om inzicht te krijgen in waar je op kunt sparen. Neem deze voorbeelden: ga hardlopen in plaats van een abonnement op een fitnessstudio. Samen koken in plaats van naar het restaurant te gaan. Plan een filmavondje thuis op de bank, in plaats van in de bioscoop. Neem de fiets in plaats van de auto. En neem vooral je eigen lunch mee naar werk. Als je bijvoorbeeld iedere dag één koffie to-go minder koopt, bespaar je al snel tussen de € 50 en € 95 per maand. Doe je belastingaangifte. Ondertussen kun je online veel tools vinden die het papierwerk een stuk eenvoudiger maken. Binnen 20 minuten kun je jouw belastingaangifte doen. Exacte cijfers zijn moeilijk te geven, maar gemiddeld kun je rekenen met een teruggaaf van enkele honderden euro’s. Afhankelijk van je persoonlijke situatie, natuurlijk. Houd een huishoudboekje bij. Een huishoudboekje helpt je om de kosten in blik te behouden. Hoeveel geef ik nu eigenlijk echt iedere maand uit aan gadgets of nieuwe kleren? Zet je geld slim opzij. In Nederland kun je een hoge rente wel vergeten. Vaak ontvang je zelfs helemaal geen rente meer. Je kunt er daarom voor kiezen om je geld opzij te zetten op een flexibele spaarrekening of depositorekening in een ander EU-land. Dan ontvang je een rente die vele malen hoger is dan bij ons.

You might be interested:  Aportes Empleadas Domesticas 2023

Laat je niet kisten. Klinkt het bijna onmogelijk om € 450 per maand te sparen? Laat je niet ontmoedigen. Vele wegen leiden naar Rome. Of Thailand. Anders gezegd: ook kleine bedragen helpen jou op weg naar je wereldreis. Ook als het sparen dan een beetje langer duurt.

Is alcohol gratis bij all inclusive?

Normaal gesproken zijn de volgende zaken inbegrepen bij een all inclusive vakantie: reis, transfer, accommodatie, (lokale) alcoholische drankjes en frisdranken, maaltijden, snacks en animatieprogramma’s. Bovendien kun je meestal gratis gebruik maken van faciliteiten als sportschool en zwembaden.

Wat is soft all inclusive?

Wat zijn soft all inclusive hotels? – Sommige hotels of resorts noemen zich zelf all inclusive maar bieden soms niet meer dan alleen gratis koffie, thee, fris, bier en wijn. De overige voorzieningen zijn niet gratis. Dit verschijnsel wordt ook wel soft all inclusive genoemd. De all inclusive resorts in Turkije staan vooral bekend om de waterparken die er vaak bij te vinden zijn. Vooral voor gezinnen is dit ideaal. Hierdoor hoef je namelijk niet te reizen naar een waterpark en kunnen de kids ook elke dag genieten van de diverse glijbanen. En vaak vinden papa en mama al die mooie glijbanen, stiekem ook nog wel heel leuk.

Waarom all inclusive?

All inclusive of niet? | Dit zijn de voor- en nadelen All inclusive of toch niet? Als je op vakantie gaat zie je vaak de all inclusive optie voorbij komen, twijfel je of het iets voor jou is om voor deze optie te gaan? Lees dan de voor- en nadelen over verblijf op basis van, Een houdt in dat al het eten en drinken bij jouw vakantie is inbegrepen. Zo ontbijt, lunch en diner je elke dag in het hotel. Ook zitten er vaak verschillende activiteiten en faciliteiten inbegrepen. Vaak geldt hoe meer sterren en hoe duurder het verblijf, hoe uitgebreider de all inclusive formule.

Zo is er zelfs ultra all inclusive waarbij ook geïmporteerde alcoholische dranken zijn inbegrepen of bijvoorbeeld snacks de hele dag door. All inclusive is vooral heel erg populair in bestemmingen zoals, en, Maar dankzij de groeiende populariteit zie je deze formule nu ook veel op verschillende Europese bestemmingen zoals, l en,

Bij een all inclusive vakantie kan je er eigenlijk vanuit gaan dat nagenoeg alles is inbegrepen. Het is dus de meeste ‘complete’ vakantie die je kunt boeken. Een heeft veel voordelen. Zo geniet je de gehele dag door van onbeperkt eten en drinken. Je hoeft je tijdens de vakantie dus nergens zorgen over te maken.

 • Je weet van te voren hoeveel je vakantie gaat kosten en hoeft op bestemming alleen nog maar te genieten van al het heerlijke eten en drinken.
 • Heb je dorst? Dan loop je simpelweg naar de bar voor een verkoelend drankje.
 • Dit is een hele ontspannen manier om vakantie te vieren.
 • Maar ook als je liever wat actiever bezig bent tijdens de vakantie is all inclusive vaak een goede optie.

Zo beschikken veel all inclusive hotels over een uitgebreide selectie van sportfaciliteiten.

Welke periode is vakantie het goedkoopst?

Dat reizen een serieuze hap uit je budget neemt, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Maar wie buiten het seizoen kan vertrekken, spaart een hoop uit. Dit is de goedkoopste reisperiode! Er wordt weleens gezegd dat januari de goedkoopste maand is om in te reizen.